-
nmsm2, όλα λογικά και κατανοητά που λες,αλλά με 2 - ή καλύτερα 1μησι - ένστασεις:
-
Το QQ e-power εδώ και κάποιους μήνες μειώθηκε η τιμή του στις 2 πρώτες εκδόσεις να ξεκινά κάτω από τις 40k. Αλλά δεκτό το σκεπτικό σου,γιατί όταν έψαχνες αμάξι δεν ίσχυε αυτό,ούτε μπορούσες να το γνωρίζεις.
-
Η 2η πιο σοβαρή -για μένα το τονίζω- ένσταση είναι πως λόγω 2λιτρου,δεν δίνεις 35.500 για την CC,αλλά στην ουσία + περίπου 4.000,άρα κι εδώ ακουμπάς τα 40k.Και φυσικά η ψυχολογική (για μένα πάλι) ανασφάλεια του ν'αλλάζει -όπως βλέπουμε- το φορολογικό κάθε χρόνο και να προσεύχεσαι να μην κάτσει η στραβή..
Στο θέμα μας, η Toyota έχει αναβαθμίσει σημαντικά την οδηγική της συμπεριφορά στα τελευταία μοντέλα της και στην εκάστοτε κατηγορία (έχω οδηγήσει και corolla και chr και YC).Δεν έφτασε mazda,honda,ιταλούς,γάλλους και τους "καλούς" γερμανούς, αλλά προσωπικά η διαφορά έχει μειωθεί πάνω από το ήμισυ.
-
-
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
Ας οψονται τα καρτέλ που αλωνίζουν και μας προσφέρουν την ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης!
Αν είχε 1,20 η 95αρα ουτε οι ίδιοι στις αντιπροσωπείες δεν θα αγόραζαν τις κουδουνίστρες αυτές!Έλα ... σου εχω καλό κομμάτι απο την εποχή που η βενζίνη είχε τόσο , τζαπανίλα κάργα με μόλις 12500 χλμ!
-
@nmsm2 said in Toyota C-HR 2023:
Οπότε, η αγορά σε οδηγεί στη toyota χωρίς να το καταλάβεις.
Αυτή εδώ η πρόταση ουσιαστικά τα λέει όλα. Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα και αν ζεις και κινείσαι στην Αθήνα αναπόφευκτα η Toyota μπαίνει πολύ ψιλά στην λίστα τον επιλογών σου. Δεν έχει να κάνει ούτε με fanboys ούτε με haters...
Ακριβώς την ίδια εμπειρία με τον φιλο @nmsm2 ειχα και εγω στην αναζήτηση αυτοκινήτου. Φαντάζομαι και πολλοί άλλοι...
-
@gchris7 said in Toyota C-HR 2023:
Ακριβώς την ίδια εμπειρία με τον φιλο @nmsm2 ειχα και εγω στην αναζήτηση αυτοκινήτου. Φαντάζομαι και πολλοί άλλοι...
Μη του! Το έχω γράψει αναλυτικά, από που ξεκίνησα και πως κατέληξα με Κορόλα.
Αναλυτικά (για όποιον δεν βαριέται να διαβάσει το σεντόνι!!) εδώ: https://forum.4troxoi.gr/topic/93380/forum-peri-aytokinisis-diadikasiakritiria-agoras-aytokinitoy
-
Αν θες full hybrid σαφώς η Toyota είναι στην κορυφή της λίστας αλλά εμένα προσωπικά δεν υπήρχε ποτέ στη σκέψη μου κάποια τέτοια απαίτηση. Ούτε είχα θέμα με ημιακαμπτο αν και θα προτιμούσα πολλαπλών. Οπότε στα 35 χιλιάρικα υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα από την κάθε Toyota, σίγουρα πιο καυλιάρικα και δε συζητώ καν για C-HR, αυτό το πράγμα ούτε να μου το χάριζαν. Για κάνα χαμάλη Yaris υβριδικό το ακούω, μέχρι εκεί.
-
Να σου πω....στην γειτονιά σου ανοίγεις την πόρτα από διάφορα μαγαζιά, τους λες ότι εσύ είσαι καλύτερος και πιο μάγκας και ότι δεν σου αρέσει τίποτα και φεύγεις;;;;
-
@diego1960 said in Toyota C-HR 2023:
Αν θες full hybrid σαφώς η Toyota είναι στην κορυφή της λίστας αλλά εμένα προσωπικά δεν υπήρχε ποτέ στη σκέψη μου κάποια τέτοια απαίτηση.
Δεν ξύπνησε κανεις μια μέρα και σκέφτηκε ότι θέλει υβριδικό γιατί έτσι... Καταλήγεις να θες υβριδικό...
Αν κινείσαι σε αστικό κύκλο και έχεις ως βασικό κριτήριο την οικονομία τότε πολύ γρήγορα καταλαβαίνεις ότι το υβριδικό είναι η καλύτερη λύση.
Εσυ προφανώς δεν έχεις ως βασικό κριτήριο την οικονομία γι αυτό και δεν είχες ποτέ τέτοια απαίτηση. -
Σωστό, ποτέ δεν την είχα στη λίστα, είχα την οδηγική ευχαρίστηση, το καλό κιβώτιο, τον ήχο, το ωραίο design. Ε σε αυτά η Toyota είναι πολυ χαμηλά στη λίστα μου, σαφέστα τα κάτω από εταιρείες όπως Mazda, Cupra, BMW κτλ. Μέχρι και η Hyundai έχει να δώσει πολλά σε αυτό με το i20/i30N. Ακόμα και πρακτικότητα να κοίταζα μόνο ή εργονομία, θα πήγαινα σε καμιά Skoda, δε βλέπω κάτι από αυτά που πουλάει η Toyota (χαίρω πολυ όχι την εξαιρετική σειρά των GR) που να μου κάνει κλικ.
Που οι ωραίες εποχές με MR2 και Celica και τώρα καταντήσαμε να συζητάμε για Yaris Cross και CH-R...
-
Που οι ωραίες εποχές με MR2 και Celica και τώρα καταντήσαμε να συζητάμε για Yaris Cross και CH-R...
Κάποτε κάναμε και σεχ χωρίς προφύλαξη και πολλά άλλα...οι εποχές αλλάζουν!! Το μέλλον είναι ηλεκτρικό (ευτυχώς!!) και θα απαλλαγούμε από όλα τα μειονεκτήματα των θερμικών.
-
....τα οποία υπάρχουν μόνο μέσα στο μυαλό σου γιατί Φάνη γέρασες! Μπορεί να είσαι 40-45-50 αλλά γράφεις στην αυτοκίνηση σα γέρος 90 χρονών! Σε λίγο θα μου πείς οτι θες και αυτόνομη οδήγηση.
-
Εσύ να αφήσεις τις γαλυφιές και να κοιτάξεις το επόμενο αμάξι σου να το πάρεις σε κανένα χρώμα της προκοπής!!
Χαχα.Ειπαμε δεν σε ακουσα την 1η φορα σε 2 πραγματα.Αυτοματο και iphone.Την επομενη θα παμε μαζι να κοιταξουνε(παρε κανα μηνα αδεια )....ΑΛΛΑ ....στο μονο που δεν θα εχεις λογο ειναι στο χρωμα.
Μαυρο τελος για μενα ειναι το 3ο -
Μπορεί να είσαι 40-45-50 αλλά γράφεις στην αυτοκίνηση σα γέρος 90 χρονών! Σε λίγο θα μου πείς οτι θες και αυτόνομη οδήγηση.
- 48 είμαι, οπότε δεν γέρασα!
- Αυτόνομη οδήγηση μακρια από εμένα!! Αλλά κουτάλα δεν θέλω, άχρηστο πράγμα - ούτε θέλω να παλεύω με το αμάξι χωρίς λόγο. Θέλω γκάζι/φρένο και άπειρη ροπή, V8 με όσο δυνατών περισσότερα κυβικά, μακρύ καπώ (χωρίς λόγο), μεγάλο μέγεθος (όχι για χώρους, έτσι για τον χαβαλέ) και πίσω κίνηση. Ιδανικά π.χ. μια Trans Am ή ένα Charger, γενικά Αμερικανιές!! Αλλά συμβιβάζομαι και με ηλεκτρικά!
-
Σε αυτό θα συμφωνήσω με 2 μικρές διαφορές, αν μπορώ θα έχω το ίδιο σε αυστηρά χειροκίνητο, και δεύτερον οτι τα ηλεκτρικά δεν είναι συμβιβασμός, είναι τύπου "πονάει χέρι-κόψει χέρι" για μένα, είναι το τέλος της οδήγησης.
Βέβαια εκεί στην Αμερική ένα από τα λίγα καλά που έχουν είναι οτι το κόστος της βενζίνης είναι αστείο ενώ εδώ με τα κουβαδάκια πάει το γέμισμα 50-80 ευρώ. Σε Jeep παλιό φίλου 20ετίας πάει 120 χοντρικά αν θυμάμαι καλά. Κλάμα.
Trans Am απόλυτη καύλα, ολντσκουλιά από τις σωστές.
-
Επίσης, κάνουμε ένα λάθος, συγκρίνουμε το yaris cross με αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών (iceman)
Η σύγκριση βγαίνει από μόνη της γιατί πολλοί το αγοράζουν ως ένα και μοναδικό αμάξι οικογένειας ενώ και η ίδια η Τογιότα το τιμολογεί ως τέτοιο.
Απλά το αμάξι αυτό είναι για καθημερινός ψηλός χαμάλης.Τα Τογιότα γενικά είναι πια φθηνιαρικα. Αθλιο περιτύλιγμα από κακά υλικά.
Αν δεν είχαν την οικονομία των υβριδικών δεν θα πούλαγαν τίποτα. -
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
Αναλυτικά (για όποιον δεν βαριέται να διαβάσει το σεντόνι!!) εδώ: https://forum.4troxoi.gr/topic/93380/forum-peri-aytokinisis-diadikasiakritiria-agoras-aytokinitoy
Διάβασα το σεντόνι και θέλω, αν σου είναι εύκολο, να μας πεις τα «τρικ» που μπορείς να πας γρήγορα και ευχάριστα.
-
Είχαμε τον @piliourits σε κάθε νήμα να μας κάνει πολιτική προπαγάνδα λέγοντας τα ίδια
Τώρα έχουμε και το @diego1960 να μας κάνει επίδειξη σε κάθε νήμα ότι αυτός ξέρει από αυτοκίνητα και έχει πάθος.
Ας επιστρέψουμε
-
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
Επίσης, κάνουμε ένα λάθος, συγκρίνουμε το yaris cross με αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών (iceman)
Η σύγκριση βγαίνει από μόνη της γιατί πολλοί το αγοράζουν ως ένα και μοναδικό αμάξι οικογένειας ενώ και η ίδια η Τογιότα το τιμολογεί ως τέτοιο.
Απλά το αμάξι αυτό είναι για καθημερινός ψηλός χαμάλης.Τα Τογιότα γενικά είναι πια φθηνιαρικα. Αθλιο περιτύλιγμα από κακά υλικά.
Αν δεν είχαν την οικονομία των υβριδικών δεν θα πούλαγαν τίποτα.Μήπως τα υπόλοιπα της αγοράς είναι καλύτερα ποιοτικά? Για να πάρεις κάτι ποιοτικό πρέπει να ανέβεις ίσως και δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Τουλάχιστον εδώ έχεις και κάποια πλεονεκτήματα που μετριάζουν αρκετά τα οποία μειονεκτήματα….
-
Με ένα σπρευ σιλικόνης φτιάχνουν όλα.
@alex-mix ψήσου!
-
Τα σπρέι βγαίνουν και σε πεντόκιλο?
Πέρα από την πλάκα, εμένα το Chr μου αρέσει…ξεχωρίζει μέσα στο σωρό κουτιών με ρόδες. -
Στα suzuki έχει 1+10 δώρο.
Χαχαχαχα
Toyota C-HR 2023