-
Λοιπόν το είδα σήμερα από κοντά. Το πιο αρνητικό κατά τη γνώμη μου είναι η θέση του συνοδηγού. Δυστυχώς έχει μειωθεί πολύ ο χώρος για τα πόδια. Το αριστερό πόδι χτυπάει στην κονσόλα δυστυχώς. Τα υπόλοιπα όπως τα βλέπουμε στα βίντεο. Εξωτερικό πολύ εντυπωσιακό. Δίπλα του η Corolla Cross μοιάζει απαρχαιωμένη
-
@nmsm2 said in Toyota C-HR 2023:
Το συμπέρασμα είναι ότι ο καθένας επιλέγει με βάση τις προτεραιότητες του. Εάν ο καθένας μας ήταν διατεθειμένος να σκάσει 50+ χιλ εννοείται ότι θα πήγαινα σε hybrid X1 ή lexus, αλλά δεν ήμουν διότι δύσκολα δίνει κάποιος σε ιδιόκτητο αυτοκίνητο 50χιλ. (όχι leasing).
Επίσης, κάνουμε ένα λάθος, συγκρίνουμε το yaris cross με αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών (iceman)
Επειδή γράφονται περί toyotεων κλπ.
Ως κάτοχος golf όταν έψαχνα για αυτοκίνητο είχα θέσει βασικά κριτήρια:- να είναι full hybrid ανεξαρτήτως εταιρείας.
- Περίμενα αρχικά το hrv και όταν βγήκε με τιμή στο θεό, με λιλιπούτειο πορτμπαγκαζ χωρίς μπάρες οροφής (τις έδινε μόνο την πιο ακριβή έκδοση δηλαδή άνω των 40.000!) φυσικά το εγκατέλειψα, τότε δεν είχε ξεκινήσει ακόμη η διάθεση του cc.
-To jeep compass οδηγικά ήταν για τα μπάζα και μόλις είχε βγει το hybrid (ecompass) με αξιοπιστία επίσης για τα μπάζα (fiat). - Το qq (όχι το epower που ξεκινά πάνω από 40.000), δεν ήταν fh αλλά mild της πλάκας (κατανάλωση 8 και άνω, με ημιάκαμπτο κοντά στα 40χιλ τότε, μόνο η techna είχε ανεξάρτητη),
-το sportage δεν μου άρεσε καθόλου εξωτερικά και η fh έκδοση ξεκινούσε πάνω από 40.000,
-το tucson σε fh πάλι (όχι mild που ρουφάει 8-10 μέσα στην πόλη) ξεκινούσε από 40.000 κλπ...
Επίσης, είχα θέσει ως όρο να έχει ανεξάρτητη ανάρτηση διότι δεν ήμουν διατεθειμένος να σκάσω 35+ με ημιάκαμπτο, γιατί το θεωρώ κοροϊδία από τις εταιρείες σε αυτά τα χρήματα.
Οπότε, η αγορά σε οδηγεί στη toyota χωρίς να το καταλάβεις. Μόλις βγήκε το cc στα 35.500 (fh, 200 hp, πανοραμική, ψηφιακό πίνακα οργάνων, διπλά ψαλίδια, κατανάλωση γύρω στο 4,5) δεν ασχολήθηκα με τον μη premium χαρακτήρα του, το παρήγγειλα αμέσως.
-Το ίδιο θα συμβεί και με το chr είναι μονόδρομος για όποιον θέλει κάτι πιο εξεζητημένο σχεδιαστικά με πλεονεκτήματα που ανέφερα
Υπάρχει και το kia niro full υβριδικό που πάνω κάτω κοστίζει όσο το chr και μέσα είναι πιο ποιοτικό,πιο άνετο ενώ οδηγικά αν και δεν το έχω οδηγήσει από μαρτυρίες γνωστών δεν κάνει αυτό το παρατεταμένο μαρσάρισμα των Τoyota,έχει καλύτερη απόσβεση στον δρόμο με λιγότερες κλίσεις στις στροφές.τελος έχεις επταετη εγγύηση και δωρεάν σερβις 5 χρόνια
Σίγουρα από την άλλη καίει λίγο παραπάνω και εξοπλιστικά πρέπει να πας στην μεσαία έκδοση να φτάσεις στα ίδια πράγματα, χωρίς όμως η βασική να χάνει πολύ,ίσα ίσα που οδηγικά λόγω ζάντας είναι καλύτερη σε επιταχύνσεις και ανάρτηση σύμφωνα με τον ειδικό τύπο.υ
Όλα αυτά τα λέω γιατί πάντα υπάρχει κι άλλη επιλογή(υβριδικοτητα έχει κι η Ρενώ σε κοντινές τιμές)όμως καμία φορά ρόλο παίζει και η προκατάληψη για το τι θα συναντήσει κάποιος από μια άλλη εταιρεία σε σύγκριση με την Toyota.το δεν σπάει δεν χαλάει είναι μοτο που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του Έλληνα -
@argosxolos said in Toyota C-HR 2023:
καμία φορά ρόλο παίζει και η προκατάληψη για το τι θα συναντήσει κάποιος από μια άλλη εταιρεία σε σύγκριση με την Toyota.το δεν σπάει δεν χαλάει είναι μοτο που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του Έλληνα
Καμία προκατάληψη και κανένα μότο, η αλήθεια είναι.
Όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν μπορούν να κατασκευάσουν αξιόπιστα συμβατικά αυτοκίνητα, θα μπλέξεις με ένα υβριδικό τους αυτοκίνητο, όταν η Toyota κατασκευάζει και εξελίσσει υβριδικά 25+ χρόνια;
Και πάντα, όταν διαθέτεις ένα σεβαστό ποσό για αγορά αυτοκινήτου, παίζει ρόλο και ο παράγοντας μεταπώληση, όπου διαπρεπουν τα Toyota. Τυχαίο; Δεν νομίζω... -
@scorpio571 said in Toyota C-HR 2023:
Λοιπόν το είδα σήμερα από κοντά. Το πιο αρνητικό κατά τη γνώμη μου είναι η θέση του συνοδηγού. Δυστυχώς έχει μειωθεί πολύ ο χώρος για τα πόδια. Το αριστερό πόδι χτυπάει στην κονσόλα δυστυχώς.
Συμφωνώ... και μάλιστα εκτός του ότι χτυπάει το πόδι του συνοδηγού αριστερά στην υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα, αυτός ο σχεδιασμός δημιουργεί άλλο ένα πρόβλημα... Δεν ανοίγει το ντουλαπάκι αν κάθεται συνοδηγός στο αυτοκίνητο γιατί βρίσκει στο αριστερό του γόνατο και πρέπει να τραβήξει το κάθισμα πίσω ή να κάνει ακροβατικά
Τουλάχιστον εγώ που είμαι μετρίου ύψους 1.80 κάτι/80+ kg έπρεπε να πάω το κάθισμα 2 κλικ πίσω από ότι καθόμουν κανονικά άνετα για να μπορέσει να ανοίξει έστω και λίγο. -
@xrs said in Toyota C-HR 2023:
Λοιπόν το είδα σήμερα από κοντά. Το πιο αρνητικό κατά τη γνώμη μου είναι η θέση του συνοδηγού. Δυστυχώς έχει μειωθεί πολύ ο χώρος για τα πόδια. Το αριστερό πόδι χτυπάει στην κονσόλα δυστυχώς.
Συμφωνώ... και μάλιστα εκτός του ότι χτυπάει το πόδι του συνοδηγού αριστερά στην υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα, αυτός ο σχεδιασμός δημιουργεί άλλο ένα πρόβλημα... Δεν ανοίγει το ντουλαπάκι αν κάθεται συνοδηγός στο αυτοκίνητο γιατί βρίσκει στο αριστερό του γόνατο και πρέπει να τραβήξει το κάθισμα πίσω ή να κάνει ακροβατικά
Τουλάχιστον εγώ που είμαι μετρίου ύψους 1.80 κάτι/80+ kg έπρεπε να πάω το κάθισμα 2 κλικ πίσω από ότι καθόμουν κανονικά άνετα για να μπορέσει να ανοίξει έστω και λίγο.Ισχύει ναι. Το έλεγε κι ένας άλλος φίλος εδώ μέσα ότι έγινε πιο κλειστό μπροστά οι δύο θέσεις. Είναι και θέμα συνήθειας σίγουρα αλλά δε μου έκατσε καλά στη μνήμη
-
Τουλάχιστον εγώ που είμαι μετρίου ύψους 1.80 κάτι/80+ kg έπρεπε να πάω το κάθισμα 2 κλικ πίσω από ότι καθόμουν κανονικά άνετα για να μπορέσει να ανοίξει έστω και λίγο.Ισχύει ναι. Το έλεγε κι ένας άλλος φίλος εδώ μέσα ότι έγινε πιο κλειστό μπροστά οι δύο θέσεις. Είναι και θέμα συνήθειας σίγουρα αλλά δε μου έκατσε καλά στη μνήμη
Το έχω θίξει κι εγώ το θέμα με τον χώρο για τον συνοδηγό, αλλά ως ιδιοκτήτης της 1ης γενιάς είμαι "προκατειλημμένος"...
-
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
Το έχω θίξει κι εγώ το θέμα με τον χώρο για τον συνοδηγό, αλλά ως ιδιοκτήτης της 1ης γενιάς είμαι "προκατειλημμένος"...
Ναι θυμάμαι που το είχες αναφέρει, το είδα με τα μάτια μου. Για μένα μπορεί να είναι και deal breaker αυτό, μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση, όταν έκατσα στη θέση του συνοδηγού αισθάνθηκα μεγάλο περιορισμό
-
Βασικά,το σημαντικό ατού της Τoyota σε σύγκριση με τα άλλα full hybrid,είναι η εγγύηση της μπαταρίας. 11 έτη,όταν οι υπόλοιποι υβριδικοί δίνουν από 5 έως max. 8.
-
Πέραν της εγγύησης όπως έχει πει κ ο disambas σε test drive υβριδικών μοντέλων της stellantis (jeep, renault κλπ) το υβριδικό σύστημα δεν εμπλέκεται κ απεμπλεκεται με τρόπο μη αντιληπτό. Αντιθέτως στην ,toyota για να καταλάβεις πότε λειτουργεί ο θερμικός κ ποτέ κινείται ev πρέπει να κοιτάζεις τη σχετική ένδειξη στον ψηφιακό πίνακα
-
Ναι θυμάμαι που το είχες αναφέρει, το είδα με τα μάτια μου. Για μένα μπορεί να είναι και deal breaker αυτό, μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση, όταν έκατσα στη θέση του συνοδηγού αισθάνθηκα μεγάλο περιορισμό
Το οδήγησες; Υπήρχε test drive; Από όσα (συγκαλυμμένα) διαβάζω στον (έντυπο και ηλεκτρονικό) ειδικό Τύπο, έχω την εντύπωση ότι έχει χάσει οδηγικά αρκετά.
Πάντως μην απελπίζεσαι. Υπάρχουν ωραιότατα μεταχειρισμένα 1ης γενιάς C-HR και σε τιμές που, αν συγκριθούν με αντίστοιχες εξοπλιστικά εκδόσεις του 2ης γενιάς C-HR, είναι πολύ καλές.
Έξαλλου ένα υβριδικό Toyota με 50-60 χιλ χλμ. είναι ουσιαστικά καινούριο, αφού τα μισά και πλέον χλμ τα έχει διανύσει πλήρως ηλεκτρικά.
Προσωπικά, το 1ης γενιάς το θεωρώ καλύτερο πακέτο για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος. -
Το οδήγησες; Υπήρχε test drive; Από όσα (συγκαλυμμένα) διαβάζω στον (έντυπο και ηλεκτρονικό) ειδικό Τύπο, έχω την εντύπωση ότι έχει χάσει οδηγικά αρκετά.
Πάντως μην απελπίζεσαι. Υπάρχουν ωραιότατα μεταχειρισμένα 1ης γενιάς C-HR και σε τιμές που, αν συγκριθούν με αντίστοιχες εξοπλιστικά εκδόσεις του 2ης γενιάς C-HR, είναι πολύ καλές.
Έξαλλου ένα υβριδικό Toyota με 50-60 χιλ χλμ. είναι ουσιαστικά καινούριο, αφού τα μισά και πλέον χλμ τα έχει διανύσει πλήρως ηλεκτρικά.
Προσωπικά, το 1ης γενιάς το θεωρώ καλύτερο πακέτο για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος.όχι δε το οδήγησα, από βδομάδα θα δω μήπως μπορέσω. Δε νομίζω ότι είμαι μεταξύ της πρώτης γενιάς και του καινούργιου. Τεχνολογικά είναι πολλές τάξεις ανώτερο το νέο. Οπότε αν δε μου κάνει για κάποιους λόγους μάλλον θα κοιτάξω κάτι άλλο, προς ΚΙΑ μεριά.
-
Τεχνολογικά είναι πολλές τάξεις ανώτερο το νέο. Οπότε αν δε μου κάνει για κάποιους λόγους μάλλον θα κοιτάξω κάτι άλλο, προς ΚΙΑ μεριά.
Το εχεις αναφέρει ξανά, αλλά επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Τους λόγους τους έχω αναφέρει αναλυτικά σε προηγούμενα post στο παρόν θέμα. -
καμία φορά ρόλο παίζει και η προκατάληψη για το τι θα συναντήσει κάποιος από μια άλλη εταιρεία σε σύγκριση με την Toyota.το δεν σπάει δεν χαλάει είναι μοτο που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του Έλληνα
Καμία προκατάληψη και κανένα μότο, η αλήθεια είναι.
Όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν μπορούν να κατασκευάσουν αξιόπιστα συμβατικά αυτοκίνητα, θα μπλέξεις με ένα υβριδικό τους αυτοκίνητο, όταν η Toyota κατασκευάζει και εξελίσσει υβριδικά 25+ χρόνια;
Και πάντα, όταν διαθέτεις ένα σεβαστό ποσό για αγορά αυτοκινήτου, παίζει ρόλο και ο παράγοντας μεταπώληση, όπου διαπρεπουν τα Toyota. Τυχαίο; Δεν νομίζω...Προς επίρρωση των ισχυρισμών μου:
https://www.carsales.com.au/editorial/details/evs-less-reliable-than-ice-cars-but-hybrids-best-survey-143616/?fbclid=IwAR3dm_T8bD0-TSWfoo2hG-TPjkVOJdTUs9Yc6LEwwOG3EGdajFKJhobrD8I -
Το οποίο λέει ότι τα υβριδικά είναι πιο αξιόπιστα από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης και ότι η Toyota καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο της πιτας
Εγώ είπα απλά ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές.κατι και που το άρθρο αυτό το λέει
Η προκατάληψη του δεν σπάει δεν χαλάει υπάρχει.σιγουρα για κάποιον λόγο άρα κάτι κάνει καλά η Toyota.δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες επιλογές όμως.αυτο σχολίασα.τωρα γιατί το παίρνεις διαφορετικά δεν ξέρω -
Το οποίο λέει ότι τα υβριδικά είναι πιο αξιόπιστα από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης και ότι η Toyota καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο της πιτας
Η προκατάληψη του δεν σπάει δεν χαλάει υπάρχει.σιγουρα για κάποιον λόγο άρα κάτι κάνει καλά η Toyota.δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες επιλογές όμως.αυτο σχολίασα.τωρα γιατί το παίρνεις διαφορετικά δεν ξέρωhttps://www.protothema.gr/sports/article/775989/zidan-kalytero-to-diko-moy-gkol-apo-toy-ronaldo/
-
Η προκατάληψη του δεν σπάει δεν χαλάει υπάρχει.σιγουρα για κάποιον λόγο άρα κάτι κάνει καλά η Toyota.δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες επιλογές όμως.αυτο σχολίασα.τωρα γιατί το παίρνεις διαφορετικά δεν ξέρωΠροκατάληψη= η εκδήλωση αρνητικής προδιάθεσης, όχι με αντικειμενικά κριτήρια, αλλά προσωπικές συμπάθειες ή αστήρικτες στερεοτυπικές αντιλήψεις.
Το ότι τα Toyota (υβριδικά και μή) ειναι αξιόπιστα δεν ειναι, λοιπόν, προκατάληψη ή συνθημα/μότο, όπως είπες, αλλά η αλήθεια, που επιβεβαιωνεται από όλες τις έρευνες πολλά χρόνια τώρα.
Αυτό εξηγώ, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. -
Ας γράψω και εγώ τη δική μου απόψη (copy paste από αλλού)
Είδαμε το CHR και μου φάνηκε πάρα πολύ καλό και όμορφο.
-
Στις φώτο χάνει αρκετά θεωρώ, από κοντά οι γραμμές του είναι εντυπωσιακές και το σχέδιο σαν σύνολο πολύ όμορφο.
-
Το εσωτερικό επιτέλους μοιάζει με αυτοκίνητο του 2023 και όχι του 1990, όπως όλα τα υπόλοιπα μέσα στην αντιπροσωπεία. Όπως είχα γράψει σε παλαιότερο ποστ, έχει κάτι από Lexus το εσωτερικό.
-
Μπροστά τα υλικά του είναι μαλακά και ποιοτικά, στις πίσω θέσεις είναι σαν να μπαίνεις σε άλλο αυτοκίνητο. Η κεντρική οθόνη πλαισιωμένη όμορφα, δεν πετάγεται σαν ένα άσχετο tablet.
-
Ο χώρος αποσκευών ικανοποιητικός, με καλό σχήμα, τα περίμενα χειρότερα.
-
Ο χώρος για τους πίσω επίσης εντυπωσιακά καλός, είμαι 188 cm και με τη θέση του οδηγού ρυθμισμένη στα μέτρα μου, στην πίσω θέση είχα τουλάχιστον 10 πόντους απόσταση από το κάθισμα.
-
Το πίσω παράθυρο και η ορατότητα απλά τραγική. Το μεγαλύτερό του μειονέκτημα.
-
Παράδοση 2-3 μήνες (τρομερό για Toyota).
Ρώτησα και για το Corolla Cross και μου είπαν παράδοση σε τουλάχιστον 12 μήνες .
Επίσης ρώτησα για την πίσω ανάρτηση, προφανώς δεν ήξερε να μου απαντήσει, ρώτησε έναν "ειδικό" εκεί μέσα και μας είπε ότι έχει ημιάκαμπτο. Έσκυψα εκείνη την ώρα και είδα ανεξάρτητη. Δεν είπα τίποτα. Στο site βλέπω double wishbone.
Συμπεριφορά οριακά αγενής, εκτός από μια κυρία που ήταν εξαιρετική.
- Προσθήκη κάτι που παρατήρησα και εγώ, αλλά το θυμήθηκα μετά το διάβασμα των μηνυμάτων εδώ. Η θέση του συνοδηγού χάνει πάρα πολύ χώρο εξαιτίας του ταμπλό που πετάγεται στα γόνατά σου.
-
-
@supergeorge said in Toyota C-HR 2023:
Ας γράψω και εγώ τη δική μου απόψη (copy paste από αλλού)
Είδαμε το CHR και μου φάνηκε πάρα πολύ καλό και όμορφο.
-
Στις φώτο χάνει αρκετά θεωρώ, από κοντά οι γραμμές του είναι εντυπωσιακές και το σχέδιο σαν σύνολο πολύ όμορφο.
-
Το εσωτερικό επιτέλους μοιάζει με αυτοκίνητο του 2023 και όχι του 1990, όπως όλα τα υπόλοιπα μέσα στην αντιπροσωπεία. Όπως είχα γράψει σε παλαιότερο ποστ, έχει κάτι από Lexus το εσωτερικό.
-
Μπροστά τα υλικά του είναι μαλακά και ποιοτικά, στις πίσω θέσεις είναι σαν να μπαίνεις σε άλλο αυτοκίνητο. Η κεντρική οθόνη πλαισιωμένη όμορφα, δεν πετάγεται σαν ένα άσχετο tablet.
-
Ο χώρος αποσκευών ικανοποιητικός, με καλό σχήμα, τα περίμενα χειρότερα.
-
Ο χώρος για τους πίσω επίσης εντυπωσιακά καλός, είμαι 188 cm και με τη θέση του οδηγού ρυθμισμένη στα μέτρα μου, στην πίσω θέση είχα τουλάχιστον 10 πόντους απόσταση από το κάθισμα.
-
Το πίσω παράθυρο και η ορατότητα απλά τραγική. Το μεγαλύτερό του μειονέκτημα.
-
Παράδοση 2-3 μήνες (τρομερό για Toyota).
Ρώτησα και για το Corolla Cross και μου είπαν παράδοση σε τουλάχιστον 12 μήνες .
Επίσης ρώτησα για την πίσω ανάρτηση, προφανώς δεν ήξερε να μου απαντήσει, ρώτησε έναν "ειδικό" εκεί μέσα και μας είπε ότι έχει ημιάκαμπτο. Έσκυψα εκείνη την ώρα και είδα ανεξάρτητη. Δεν είπα τίποτα. Στο site βλέπω double wishbone.
Συμπεριφορά οριακά αγενής, εκτός από μια κυρία που ήταν εξαιρετική.
- Προσθήκη κάτι που παρατήρησα και εγώ, αλλά το θυμήθηκα μετά το διάβασμα των μηνυμάτων εδώ. Η θέση του συνοδηγού χάνει πάρα πολύ χώρο εξαιτίας του ταμπλό που πετάγεται στα γόνατά σου.
συμφωνώ με όλα όσα λέει ο φίλος. Και μένα παράδοση για Μάρτιο μου είπαν. Ένα άλλο πράγμα που με χάλασε από την αντιπροσωπεία είναι ότι υπάρχει όρος στο συμβόλαιο παραγγελίας ότι η τιμή παραμένει ανοιχτή μέχρι τον εκτελωνισμό. Το έχει ακούσει κάποιος άλλος αυτό;
-
-
Ένα άλλο πράγμα που με χάλασε από την αντιπροσωπεία είναι ότι υπάρχει όρος στο συμβόλαιο παραγγελίας ότι η τιμή παραμένει ανοιχτή μέχρι τον εκτελωνισμό. Το έχει ακούσει κάποιος άλλος αυτό;
Ενοείται ότι είναι ανοιχτή η τιμή. Αυτή είναι η πολιτκή της Τογιότα Ελλάς (και όχι μόνο, των περισσότερων εισαγωγικών) από τον Μάιο του 2022 - μέχρι τότε έδινε κλειδωμένη τιμή.
-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
Ένα άλλο πράγμα που με χάλασε από την αντιπροσωπεία είναι ότι υπάρχει όρος στο συμβόλαιο παραγγελίας ότι η τιμή παραμένει ανοιχτή μέχρι τον εκτελωνισμό. Το έχει ακούσει κάποιος άλλος αυτό;
Ενοείται ότι είναι ανοιχτή η τιμή. Αυτή είναι η πολιτκή της Τογιότα Ελλάς (και όχι μόνο, των περισσότερων εισαγωγικών) από τον Μάιο του 2022 - μέχρι τότε έδινε κλειδωμένη τιμή.
ευχαριστώ για την απάντηση. Τραγικό δεν είναι ρε παιδιά; Στην πράξη ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εννοώ υπάρχει τελικά απόκλιση τιμής από το συμφωνηθέν;
Toyota C-HR 2023