-
@fanis75 said in Peugeot 3008 (2024):
Ως συνήθως πανέμορφο και εντυπωσιακό!! Φυσικα με αναρτηση 1980 και κινητήρες 1990 και την γνωστή αξιοπιστία…χαχα!!!
Νομίζω λίγο άδικο αυτό.
Οι κινητήρες που θα φοράει είναι νέα γενιά και εκτός αυτού θα είναι εξελιγμένο mild hybrid με δυνατότητα πολύ μικρής διάρκειας για κίνηση αποκλειστικά ηλεκτρικά καθώς και phev.
Επίσης θα υπάρχει και καθαρά ηλεκτρική έκδοση.Τώρα για τον ημιάκαμπτο στις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, δεν είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που φοράει πίσω τέτοια ανάρτηση.
Τόσοι κατασκευαστές το βάζουν ως ανάρτηση.
Εξάλλου όλα τα review που έχω δει, είτε ελληνικά είτε ξένα, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τη συγκεκριμένη υλοποίηση στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. -
@katafractos17 said in Peugeot 3008 (2024):
Τώρα για τον ημιάκαμπτο στις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, δεν είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που φοράει πίσω τέτοια ανάρτηση.
Εξάλλου όλα τα review που έχω δει, είτε ελληνικά είτε ξένα, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τη συγκεκριμένη υλοποίηση στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Εαν θες να λέγεσαι πριμιουμ δεν μπορείς να έχεις τέτοια ανάρτηση, τόσο απλά. Επίσης, δεν συνάδει με την εξωτερική εμφάνιση και σχεδίαση, πως να το κάνουμε. Για να δώσω γατίσιο παράδειγμα, σαν την θεογκόμενα που είναι σαν πίθηκος από τις τρίχες - δεν υπάρχει θέμα, αλλά δεν συνάδει.
Όσο για τα μοτέρ, too little, too late.
-
η ζαντα ειναι διαστημικη!!!
νταξ δεν παιζεται το σχεδιαστικο τμημα της Πεζω
μακραν το καλυτερο ολων -
Πολύ όμορφο, αν τα τρέχοντα αυτόματα ξεκινούν από 33Κ τα νέα ποσό θα έχουν 38Κ;
-
Τώρα για τον ημιάκαμπτο στις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, δεν είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που φοράει πίσω τέτοια ανάρτηση.
Εξάλλου όλα τα review που έχω δει, είτε ελληνικά είτε ξένα, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τη συγκεκριμένη υλοποίηση στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Εαν θες να λέγεσαι πριμιουμ δεν μπορείς να έχεις τέτοια ανάρτηση, τόσο απλά. Επίσης, δεν συνάδει με την εξωτερική εμφάνιση και σχεδίαση, πως να το κάνουμε. Για να δώσω γατίσιο παράδειγμα, σαν την θεογκόμενα που είναι σαν πίθηκος από τις τρίχες - δεν υπάρχει θέμα, αλλά δεν συνάδει.
Εκεί είναι το θέμα, ότι αν θέλεις να λέγεσαι Premium βάζεις πολλαπλούς σε όλες τις εκδόσεις. Σωστό αυτό.
Αλλά σαν υλοποίηση δεν παρουσιάζει κάποιο θέμα.Όσο για το μοτέρ εγώ νομίζω ότι ποτέ δεν είναι αργά και φυσικά δεν τη βρίσκω "λίγη" την καινούργια γενιά. Μέσα στη εποχή είναι.
Ας βγει να το οδηγήσουν με το καλό και βλέπουμε.Επίσης δεν βλέπω σε τι υστερεί το παρόν μοτέρ παρόλο που δεν είναι πολύ νέας τεχνολογίας.
Καίει πολύ; Δεν νομίζω.
Δεν πληρεί τις τελευταίες προδιαγραφές της ΕΕ; Τις πληρεί.
Παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα ή αδυναμίες στη λειτουργία του; Δεν έχω ακούσει κάτι.
Δεν έχει δύναμη, ελαστικότητα ή κάτι άλλο;
Εδώ κάποιοι άλλοι βάζουν σε αντίστοιχου μεγέθους SUV, χιλιάριδες κινητήρες.
Η BMW έβγαζε τη X1 με 136 άλογα νομίζω.
Να πούμε για τη Ford που δεν μπορείς να συνδυάσεις κιβώτια και κινητήρες; -
Εκεί είναι το θέμα, ότι αν θέλεις να λέγεσαι Premium βάζεις πολλαπλούς σε όλες τις εκδόσεις. Σωστό αυτό.
Αλλά σαν υλοποίηση δεν παρουσιάζει κάποιο θέμα.Όσο για το μοτέρ εγώ νομίζω ότι ποτέ δεν είναι αργά και φυσικά δεν τη βρίσκω "λίγη" την καινούργια γενιά. Μέσα στη εποχή είναι.
Ας βγει να το οδηγήσουν με το καλό και βλέπουμε.Επίσης δεν βλέπω σε τι υστερεί το παρόν μοτέρ παρόλο που δεν είναι πολύ νέας τεχνολογίας.
Καίει πολύ; Δεν νομίζω.
Παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα ή αδυναμίες στη λειτουργία του; Δεν έχω ακούσει κάτι.
Η BMW έβγαζε τη X1 με 136 άλογα νομίζω.χαλαει
γνωστα τα θεματα με τη καδενα - δεν αλλαξανε τιποτε
οπως διαλυονται ολα -
@gatoz said in Peugeot 3008 (2024):
Καίει πολύ; Δεν νομίζω.
Η BMW έβγαζε τη X1 με 136 άλογα νομίζω.χαλαει
γνωστα τα θεματα με τη καδενα - δεν αλλαξανε τιποτε
οπως διαλυονται ολαΡε συ, και στη VW τα dsg έμεναν στην άσφαλτο το ένα μετά το άλλο.
Βλάβες όλες οι εταιρείες βγάζουν και πολλές έχουν και μια αχχίλειο πτέρνα.
Έχω ξανά γράψει ότι στη BMW που δουλεύει ο κουμπάρος μου, έρχονται σωρηδόν οι βλάβες.Δεν μιλάω για βλάβες αλλά για προβλήματα κατά τη λειτουργία του αυτοκινήτου, του κινητήρα και του μηχανικού συνόλου συνολικά.
-
Τελικά θα υπάρξει νέος πίνακας για την αξιοπιστία των μοντέλων.
Στον πάτο θα είναι τα γατάμαξα, ειδική κατηγορία...
Εκτός των σουζούκι βέβαια που θα είναι σε ειδική κατηγορία αξιοπιστίας μόνα τους....
-
Έχω ξανά γράψει ότι στη BMW που δουλεύει ο κουμπάρος μου, έρχονται σωρηδόν οι βλάβες.
Δεν μιλάω για βλάβες αλλά για προβλήματα κατά τη λειτουργία του αυτοκινήτου, του κινητήρα και του μηχανικού συνόλου συνολικά.
Συμφωνώ για την BMW, αλλά ειναι αμαξάρες, όχι οθόνες και ομορφιά....έχουν και σοβαρά μοτέρ (για τους έχοντες, όχι για εμάς την πλέμπα) και γενικά σπέρνουν!! Οι βλάβες είναι μέσα στο πρόγραμμα και αυτούς που ξέρουν τις αγοράζουν δεν τους νοιάζει.
-
Ως συνήθως πανέμορφο και εντυπωσιακό!! Φυσικα με αναρτηση 1980 και κινητήρες 1990 και την γνωστή αξιοπιστία…χαχα!!!
Νομίζω λίγο άδικο αυτό.
Οι κινητήρες που θα φοράει είναι νέα γενιά και εκτός αυτού θα είναι εξελιγμένο mild hybrid με δυνατότητα πολύ μικρής διάρκειας για κίνηση αποκλειστικά ηλεκτρικά καθώς και phev.
Επίσης θα υπάρχει και καθαρά ηλεκτρική έκδοση.Έχουν ανέβει ήδη Online δοκιμές και η διάρκεια κίνησης με τον θερμικό Offline είναι αρκετή. Έχουν χωρέσει μια μικρή μπαταρία κάτω από το κάθισμα του οδηγού! Θα έλεγα ότι είναι hybrid διάταξη και όχι mild hybrid.
Εδώ θα ήθελα να σταθώ σε κάποιες λεπτομέρειες μεταφράζοντας γιατί οι κατασκευαστές σε όλα τα mild hybrid/hybrid δεν τοποθετούν μεγαλύτερους ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες για να βελτιώσουν επιδόσεις και ηλεκτρικό χρόνο κίνησης, η απάντηση είναι ότι το "πρόβλημα" συναντάται στην επαναφόρτιση της μπαταρίας η οποία ουσιαστικά γίνεται με ανάκτηση μέρους της κινητικής ενέργειας από το όχημα ή και μέσω του θερμικού. Τα παραπάνω στην περίπτωση μιας μεγαλύτερης μπαταρίας απλά δεν είναι αρκετά και καταλήγεις να έχεις ένα λιγότερο αποδοτικό σύστημα το οποίο καταναλώνει ενέργεια για την φόρτιση της μπαταρίας.
Αυτό ισχύει σε μικρότερο βαθμό στα dual motor καθώς εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί η περίσσεια ενέργειας του θερμικού. Επίσης τα dual motor κάνουν αρκετή οικονομία μέσω της λειτουργίας του θερμικού χωρίς φορτία, η παρεχόμενη οικονομία στηρίζεται στην ηλεκτρική κίνηση αλλά κυρίως στην οικονομική λειτουργία του θερμικού.Στα βίντεο με το νέο 3008 φαίνονται ακριβώς τα παραπάνω ότι δηλαδή έχεις αρκετή ηλεκτρική κίνηση αλλά χωρίς την αντίστοιχη οικονομία καυσίμου σε σχέση με μια dual motor διάταξη. Θεωρητικά πάντως θα είναι βελτιωμένο σε σχέση με το παλιότερο, ειδικά στις αστικές μετακινήσεις.
-
Εξήγησε μου κάτι. Σε εμένα γεμίζει η μπαταρία μέχρι τέρμα αλλά συνεχίζει να δείχνει αν κατέβω μια κατηφόρα πως γεμίζει. Που σκατα πάει αυτή η ενέργεια;
-
@lap said in Peugeot 3008 (2024):
Εξήγησε μου κάτι. Σε εμένα γεμίζει η μπαταρία μέχρι τέρμα αλλά συνεχίζει να δείχνει αν κατέβω μια κατηφόρα πως γεμίζει. Που σκατα πάει αυτή η ενέργεια;
Δεν την πάει πουθενά... Δεν χωράει άλλο, οπότε την αποφορτίζει για να μην σκάσει τίποτα!
-
Πρώτη επίσημη γεύση από το νέο Peugeot e-3008
Η Peugeot αποκάλυψε πριν λίγα λεπτά ότι σε τέσσερα 24ωρα από σήμερα θα προβεί στην πλήρη αποκάλυψη του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού e-3008. Ωστόσο, το γαλλικό εργοσάσιο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες, επίσημες φωτογραφέις του.
Με βάση αυτές, το νέο e-3008, και συνολικά το νέο 3008, βλέπουμε ότι υιοθετεί μια νέα σχεδιαστική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του «408», με την ουρά του να παραπέμπει πλέον σε liftback μοντέλο.
Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-3008 θα είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis. Τα αμαξώματα δε που θα υποστηρίζει θα είναι επιβατικά αυτοκίνητα, crossover και SUV, όπως το νέο e-3008, με μεταξόνιο από 2.700 έως και 2.900 χλστ. και μήκος αμαξώματος από 4,3 έως και 4,9 μ. Η απόσταση από το έδαφος θα μπορεί να υπερβαίνει τα 220 χλστ., ενώ την ίδια ώρα οι διάμετρος των τροχών θα μπορεί να φτάνει έως και τα 750 χλστ.
Υιοθετώντας ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 400V, η STLA Medium θα μπορεί να εξασφαλίσει κατανάλωση ενέργειας που μπορεί να είναι μικρότερη από 14 kWh/100 χλμ., ενώ την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να φορτίζουν την μπαταρία από το 20% στο 80% σε 27 λεπτά, με ρυθμό φόρτισης 2,4 kWh ανά λεπτό.
Στη νέα γενιά του το Peugeot Panoramic i-Cockpit διαθέτει μια πανοραμική οθόνη 21 ιντσών. Αυτή είναι υψηλής ανάλυσης και μοιάζει να αιωρείται πάνω από το ταμπλό. Την εικόνα συμπληρώνουν, το μικρό τιμόνι και τα χειριστήρια i-Toggles.
Αναβαθμισμένη είναι η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείται, βελτιώνοντας σημαντικά την εν γένει εικόνα του εσωτερικού των μοντέλων της Peugeot. Στην αριστερή πλευρά της πανοραμικής οθόνης, ο πίνακας οργάνων εμφανίζει, -πάνω από το μικρό τιμόνι- όλες τις πληροφορίες που αφορούν την οδήγηση, όπως, μεταξύ άλλων την ταχύτητα, τα βοηθήματα οδήγησης, τη ροή της ενέργειας.
Στη δεξιά πλευρά της πανοραμικής οθόνης, στο κέντρο του ταμπλό, το τμήμα της οθόνης αφής είναι προσβάσιμο τόσο από τον οδηγό όσο και από τον συνοδηγό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του κλιματισμού, της πλοήγησης, των συστημάτων πολυμέσων και συνδεσιμότητας.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο e-3008 θα δωθούν στη δημοσιότητα στις 12 Σεπτεβρίου.
-
Άντε να δούμε και τιμές να το κάψουμε.
-
Για να δούμε θα βάλουν καμια ανάρτηση της προκοπής ή θα αρκεστούν στην αναβαθμισμένη οθόνη των 21" και πίσω ο ημιάκαμπτος θα βασιλεύει?
-
Το έχει παραγγείλει ο γάτος να μας πει;
-
Ωραιότατο. Αλλά με αυτά που ακούγονται φοβάσαι
-
@antonakis said in Peugeot 3008 (2024):
Το έχει παραγγείλει ο γάτος να μας πει;
O πρώτος ήταν που το παράγγειλε....beta tester....ήδη παραλαμβάνει από μέρα σε μέρα!!
-
Του έχω πει και εγώ καλορίζικο εδώ και 3 μέρες...
-
Εντυπωσιακότατο, με τροχούς 750mm! θα ισιώνει τα πάντα.
Peugeot 3008 (2024)