-
Τι ηλεκτρικό να πάρει και ποιος στο Ελλαντα; Όπου 1ο είναι το Yaris και 2ο το Corsa (στατιστικα 2022);
-
Αν δεν πεσουν οι τιμες και δεν αυξηθουν οι αυτονομιες των μπαταριων....μη περιμενετε....
το τωρα και το μελλον ειναι LPG-CNG-HYBRID-HYDROGEN -
Οντως η Tesla στη Κινα την εφαγε στο κωλο,ειναι η αληθεια,και εκει στοχευε σαν πωλησεις παρα στην Ευρωπη...
-
Ελπίζω να βρουν άκρη με το (δύσκολο) θέμα της υδρογονοκίνησης οι Ιάπωνες, οι Κορεατες κλπ Κάποιοι από εκεί... τέλος πάντων..
Γιατί εάν περιμένουμε από το Αμερικα (ναι καλέ εκεί από θερμικους 3000cc και ανω πήγαν στα ηλεκτρικά, ως κατασκευαστές σίγουρα όπου και απέτυχαν.... και εν μέρει ως αγοραστές) ή ακόμα και την Ευρώπη θα έχουμε γεράσει για τα καλά...
Η "απόλυτη" ηλεκτροκινηση είναι ένα στοίχημα που ίσως βελτιωθεί... δεν την βλέπω σαν λύση πάντως.
Δεν ξέρω, απλά ακόμα είναι στην αρχή... δεν την γουστάρω, αλλά δεν είμαι ειδικός. Και πολλές φορές η τεχνολογία προχώρα. Και διαψεύδει. Το σίγουρο (μου μοιάζει) ότι είναι αμάξια που έχουν όριο ζωής ίδιο με τις οι μπαταρίες τους, δε συμφέρει η αντικατάσταση τους. -
@christostsp said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
Καλύτερα να μειώσουν τους χρόνους παράδοσης γιατί στην Τoyota σήμερα μου είπαν ότι κάνουν 3-4 ανατιμήσεις το ετος...
2 συνήθως, μια αρχές έτους και μια αρχές καλοκαιριού.
-
@dublin said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
@christostsp said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
Αλήθεια, αστείο επιχειρημα; Μάλιστα.... Άρα να περιμένουμε; Θα σταθεροποιηθουν οι τιμές;
Επιπλεον δεν έχω παρακολουθήσει εάν και πόσο ανατιμουνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (που είναι φουλ σε microchip λογικα).https://www.newsauto.gr/news/erchonte-megales-afxisis-sta-aftokinita-mesa-stin-anixi/
Τα ηλεκτρικά είναι ένα μιξερακι επαγγελματικό για φραπέ με ροδες..αν καταφέρουν να ρίξουν την τιμή των μπαταριών θα τα δίνουν τσάμπα στο περίπτερο..
Νομίζεις τυχαία έριξε με την μία τις τιμές η Tesla; Το έχουμε δει το θέμα άπειρες φορές, πούλαγε με το μεγαλύτερο κέρδος στην αυτοκίνηση. Οτιδήποτε κάνει αυτή η εταιρεία είναι cost cutting. Ακόμη και το όνομα και το logo πρέπει να ήταν τα φθηνότερα στην βιομηχανία!
Επίσης μην ξεχνάς κάνα 8.000λιαρο που δίνει το κράτος επιδότηση, αλλιώς ούτε 5 το μήνα δεν θα πούλαγαν, συν όλα τα οφέλη και τις τσάμπα φορτίσεις ακόμη.. δηλαδή σε παρακαλάνε αυτή τη στιγμή και δεν παίρνεις..
Τι ηλεκτρικά να πάρουν φίλε μου. Εδώ δεν παίζει Φράγκο. Άμα έχουν ανοιχτή την τηλεόραση στο δωμάτιο σβήνουν το φως για ατμόσφαιρα και καλά. Κατέθεσα πινακίδες από ένα 106 rallye 22 ετών αυτοκίνητο και μου χτυπάνε το κουδούνι άμα το πουλάω. Εγώ νόμιζα ότι το θέλουν για κάτι σαν ιστορικό που το κρατάω εγώ, και μου λέει ο άλλος, λίγα χιλιόμετρα έχει (140.000) στεγασμένο ήταν πάντα, ατρακαριστο, θα του ρίξω και μια μπουκάλα Πετρογκαζ στο Πορτ μπαγκαζ και τη βολεψα.
-
@cptm said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
Kαλησπερα σε ολους και ολες...θελω γνωμες ειδικα απο κατοχους Dacia Duster LPG 1.0 Tce...ξερω...οι περισσοτεροι θα μου προτεινεται το Τoyota Yaris Cross και μενα η πρωτη μου επιλογη εκει ηταν αλλα 18 μηνες αναμονη.....δε ξερω ειλικρινα...
To αυτοκινητο ειναι για τη συζυγο με 2 παιδια...καθημερινη λατρα και καλοκαιρινες εξορμησεις...Μεταξύ των δύο θα πήγαινα στο Yaris (προφανώς μιλάς για το υβριδικό), αλλά ακόμα και οι 10 μήνες παράδοση και με ανοιχτή τιμή δεν είναι κάτι που θα το επιχειρούσα.
Καλό και χρυσό το Duster αλλά στα 23+ που έχει η πλούσια εξοπλιστικά έκδοση δεν τα λες και λίγα. Ok... Τα πάντα ακριβαινουν. Αλλα νομίζω πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έπαιζε στην λογική του vfm.
Επίσης, οικονομικό μεν το υγραέριο, αλλά το μοτέρ αυτό μάλλον του πέφτει οριακό. Βλέπω π.χ. 0-100 σε 13,8" με το υγραέριο (και 15,2" με την βενζίνη) και αναρωτιέμαι για τα νούμερα στις ρεπριζ. Προσωπικά, τον κινητηρα αυτόν θα τον προτιμούσα στο Sandero Stepway.
Καλή τύχη! -
@n-k-9 said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
Kαλησπερα σε ολους και ολες...θελω γνωμες ειδικα απο κατοχους Dacia Duster LPG 1.0 Tce...ξερω...οι περισσοτεροι θα μου προτεινεται το Τoyota Yaris Cross και μενα η πρωτη μου επιλογη εκει ηταν αλλα 18 μηνες αναμονη.....δε ξερω ειλικρινα...
To αυτοκινητο ειναι για τη συζυγο με 2 παιδια...καθημερινη λατρα και καλοκαιρινες εξορμησεις...Μεταξύ των δύο θα πήγαινα στο Yaris (προφανώς μιλάς για το υβριδικό), αλλά ακόμα και οι 10 μήνες παράδοση και με ανοιχτή τιμή δεν είναι κάτι που θα το επιχειρούσα.
Καλό και χρυσό το Duster αλλά στα 23+ που έχει η πλούσια εξοπλιστικά έκδοση δεν τα λες και λίγα. Ok... Τα πάντα ακριβαινουν. Αλλα νομίζω πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έπαιζε στην λογική του vfm.
Επίσης, οικονομικό μεν το υγραέριο, αλλά το μοτέρ αυτό μάλλον του πέφτει οριακό. Βλέπω π.χ. 0-100 σε 13,8" με το υγραέριο (και 15,2" με την βενζίνη) και αναρωτιέμαι για τα νούμερα στις ρεπριζ. Προσωπικά, τον κινητηρα αυτόν θα τον προτιμούσα στο Sandero Stepway.
Καλή τύχη!Με όσους κοιτάξαμε Duster τελευταία, αμέσως μετά πήγαμε Suzuki και κλείσαμε επιτόπου (με μία υπερβολή φυσικά!). Με αυτές τις τιμές και αυτόν τον εισαγωγικό κινητήρα είναι σχεδόν έξω από την αγορά. Μόνο αν βρεις ακόμη με τον diesel που είναι ιδανικός γι' αυτό το αμάξι και επειδή δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.. είναι και 4Χ4..
Κοίτα και το S Cross γιατί το Vitara με ταξίδια είναι πολύ οριακό (για μένα no no..) από χώρους/αποσκευές..
Αν είναι μόνο για την σύζυγό και 2 παιδιά, και δεν κάνετε ταξίδια πολλά, οποιοδήποτε από τα Κορεατικά ή τα φθηνά Β μια χαρά θα κάνουν..
Duster και S Cross είναι μεγαλύτερα από τα περισσότερα Β, αλλά και μικρότερα από τα περισσότερα C πλέον.
-
Aπό χώρους το duster μου φαίνεται πολύ πολύ καλύτερο, αλλά:
-θέλει η γυναίκα σου να οδηγεί καθημερινά τόσο μεγάλο αυτοκίνητο;
-το 1.0 όλο θεματάκια έχει με μικρομλκίες. Μπες στο duster group στο fb να δεις. Επίσης 1.0 θα την παλέψει τόσο μεγάλο αυτοκίνητο; Το έχεις κάνει test drive; Όχι το 1.5, αυτό το 1.0 λέω. Για προσπάθησε.Όπως είπε ο φάνης έχουν πέσει λίγο ο χρόνοι, οπότε καλύτερη λύση μου μοιάζει το yc. Το duster 1.5 πήγαινε στα 25.5 πριν λίγους μήνες, που μοιάζει μη vfm πια.
-
θα ακουμπησει καποιος 23 χιλιαρικα για ντουστερ ή χουβερ? ωιμε....
-
@dublin said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
@n-k-9 said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
Καλή τύχη!Με όσους κοιτάξαμε Duster τελευταία, αμέσως μετά πήγαμε Suzuki και κλείσαμε επιτόπου (με μία υπερβολή φυσικά!). Με αυτές τις τιμές και αυτόν τον εισαγωγικό κινητήρα είναι σχεδόν έξω από την αγορά. Μόνο αν βρεις ακόμη με τον diesel που είναι ιδανικός γι' αυτό το αμάξι και επειδή δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.. είναι και 4Χ4..
Κοίτα και το S Cross γιατί το Vitara με ταξίδια είναι πολύ οριακό (για μένα no no..) από χώρους/αποσκευές..
Αν είναι μόνο για την σύζυγό και 2 παιδιά, και δεν κάνετε ταξίδια πολλά, οποιοδήποτε από τα Κορεατικά ή τα φθηνά Β μια χαρά θα κάνουν..
Duster και S Cross είναι μεγαλύτερα από τα περισσότερα Β, αλλά και μικρότερα από τα περισσότερα C πλέον.
Οπως έγραψα και παραπάνω, καλή τύχη στον φίλο!
Περιορισμένες οι επιλογές. Δυστυχώς.
Επί προσωπικού, ο τελικός ήταν Vitara-Arona, με νικητή το πρώτο. Και ξεμπερδεψα. -
https://www.newsauto.gr/news/erchonte-megales-afxisis-sta-aftokinita-mesa-stin-anixi/
Ρε φίλε έχεις δίκιο και το duster αλλά παρόλο που ακόμα και τώρα δεν είναι value for money είναι ακόμα το φθηνότερο...
Θα πήγαινα στο Yaris cross από την αρχή εκεί είχαμε καταλήξει αλλά αυτό το 12-10
μηνο και με ανοιχτή τιμή με σκοτώνει και πιστεύω σκοτώνει αρκετούς για να μη σου πω όλους... Εκτός αν αρχίσουνε οι ακυρώσεις παραγγελιών αλλά κάποιος που το έχει παραγγείλει και του έχει μείνει ένα πεντάμηνο εξάμηνο να του έρθει Δεν ξέρω τι να πω...
Το είδα και το suzuki το s-cross αρκετά καλύτερο από το duster αλλά δεν της αρέσει καθόλου..με βλέπω να πηγαίνω σε μεταχειρισμένο... -
Να σε διευκολύνω εγώ, δες το παρακάτω (71%) και κανε τους συνειρμούς σου:
https://www.euroncap.com/en/results/dacia/duster/29898 -
Ναι...το ξερω δυστυχώς...κοιταω και τη GLA τη προηγουμενη...μεταχει/νη φυσικα...
δε με βλεπω για το Duster...
Θα ξαναπαω και στη Toyota....
επισης μια αλλη εναλλακτικη μου λεει για το Νιissan Juke...τι λετε? -
Ναι...το ξερω δυστυχώς...κοιταω και τη GLA τη προηγουμενη...μεταχει/νη φυσικα...
δε με βλεπω για το Duster...
Θα ξαναπαω και στη Toyota....
επισης μια αλλη εναλλακτικη μου λεει για το Νιissan Juke...τι λετε?Ποιο Juke; Το παλιό είναι για τα πανηγύρια, το καινούργιο είναι πολύ καλή περίπτωση.. γιατί; Είναι φθηνό; Έχει ακόμη εκείνη τη βασική με τίποτα μέσα; Τσεκαρέ το..και άνετο είναι και όμορφο πολύ.
-
22.400 το 1.0 Juke στη βασική (Εnergy) και 23.900 στην αμέσως επόμενη, ικανοποιητικά εξοπλισμένη Acenta.
-
@panormus772 said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
22.400 το 1.0 Juke στη βασική (Εnergy) και 23.900 στην αμέσως επόμενη, ικανοποιητικά εξοπλισμένη Acenta.
Θυμάμαι πριν χρόνια που το είχα κοιτάξει η 1η ήταν τελείως basic και η Acenta αρκετά ικανοποιητική. Μάλλον ισχύει το ίδιο.. από ότι βλέπω δεν έχει ανέβει πολύ σε τιμή, αλλά εκείνος ο μοναδικός θερμικός τότε δεν ήταν από τις καλύτερες επιλογές.. αλλά τώρα με τις αυξήσεις το καταπίνεις πιστεύω.
-
Ναι το καινουργειο,το 1.0 στην εκδοση Accenta γιατι η Energy ειναι για τα πανηγυρια...23.900E,καμια σχεση με το Duster...υστερει σε χωρους βεβαια...αλλα ο.κ B SUV ειναι...
Περασα και απο τη Suzuki S Cross....28.000 για το 1.4 το mild hybrid χειροκίνητο...τίμιο αλλά...πανάκριβο...περιττό να σας πω ότι η Suzuki εκανε ηδη 600 Ευρω ανατιμηση προς τα πανω...και γενικα απο το Μάρτιο αναμένεται να ανέβουν κι άλλο ολα τα επιτόκια....με λίγα λογια...αυτοι που το κινούν ολο αυτό,γιατι κάποιοι το κινουν σίγουρα καλα το πανε....
Ηλεκτροκινηση μας εφαγε!!!!! -
23000 το πλούσιο C-series ντίζελ αιρκρος χειροκίνητο και 28900 το αυτόματο ντίζελ άκτιβ πλάς 2008.
-
@criuser said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
23000 το πλούσιο C-series ντίζελ αιρκρος χειροκίνητο και 28900 το αυτόματο ντίζελ άκτιβ πλάς 2008.
Υπάρχει Aircross diesel μόνο με 23; Δεν είχε πάει πάνω από 25; Πολύ καλό value, αν σκεφτείς ότι όλα τα φθηνά έχουν πάει πλέον στο 20αρικο με τους βασικούς βενζινατους..
Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???