-
@danis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
@gatoz said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
@antonakis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Φαντάζομαι έχουν μείνει και οι τρύπες που βίδωνε το πίσω κάθισμα.
Δεν το έχω δει.
Αλλά κάπου πήρε το μάτι μου σε μια ομάδα στο FB, οτι ένας απλά παρήγγειλε τα πίσω καθίσματα ως ανταλλακτικά από τη Suzuki και τα τοποθέτησε.Οπότε ναι, γίνεται.
Νομικά βέβαια, δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ταξινομηθεί ως επιβατικό.
απαπαπαπα
ετσι και σε σταματησουν τον ηπιεςΕννοείται.
Είναι σοβαρό.
Βέβαια, φαντάζομαι οτι θα υπάρχει τρόπος να ταξινομηθεί (ξανά) ως επιβατικό.φυσικα και οχι!
-
@antonakis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Φαντάζομαι έχουν μείνει και οι τρύπες που βίδωνε το πίσω κάθισμα.
Δεν το έχω δει.
Αλλά κάπου πήρε το μάτι μου σε μια ομάδα στο FB, οτι ένας απλά παρήγγειλε τα πίσω καθίσματα ως ανταλλακτικά από τη Suzuki και τα τοποθέτησε.Οπότε ναι, γίνεται.
Νομικά βέβαια, δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ταξινομηθεί ως επιβατικό.
απαπαπαπα
ετσι και σε σταματησουν τον ηπιεςΕννοείται.
Είναι σοβαρό.
Βέβαια, φαντάζομαι οτι θα υπάρχει τρόπος να ταξινομηθεί (ξανά) ως επιβατικό.φυσικα και οχι!
Α οκ!
Δεκτό. -
Off topic:
Η σύγκριση με Duster και Vitara δεν είναι δίκαιη, διότι από την μια έχουμε 5θεσια επιβατικά, ενώ από την άλλη 2θεσιο επαγγελματικό.
Καλοτάξιδο! -
@n-k-9 said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Off topic:
Η σύγκριση με Duster και Vitara δεν είναι δίκαιη, διότι από την μια έχουμε 5θεσια επιβατικά, ενώ από την άλλη 2θεσιο επιβατικό.
Καλοτάξιδο!Βασικά η σύγκριση είναι άδικη διότι από την μια μεριά έχεις 2 αυτοκίνητα και από την άλλη έχεις 1 εργαλείο.
Εάν κάποιος αποπειραθεί να αξιολογήσει το τζιμνι ως σύγχρονο ασφάλτινο όχημα είναι ότι χειρότερο κυκλοφορεί σήμερα - στα όρια μάλιστα της επικινδυνότητας. Εάν κάποιος το κρίνει με κριτήρια εκτός δρόμου εργαλείου είναι απλά ασυναγώνιστο, ανταγωνιζόμενο ευθέως οχήματα πολλαπλάσιας αξίας ΕΦΟΣΟΝ δεν μπει στο παιχνίδι ο παράγοντας του ωφέλιμου φορτίου και της άνεσης των επιβατών.
-
Off topic:
Η σύγκριση με Duster και Vitara δεν είναι δίκαιη, διότι από την μια έχουμε 5θεσια επιβατικά, ενώ από την άλλη 2θεσιο επιβατικό.
Καλοτάξιδο!Δε νομίζω οτι είναι off topic!
Θα ίσχυε πάντως αυτό που λες αν το νήμα αφορούσε κάτι άλλο.
Αλλά αφορούσε στην περίπτωσή μου, που έψαχνα ένα αυτοκίνητο για εκδρομές/βόλτες και την καθημερινότητα για ένα άτομο ή ζευγάρι, οπότε οι χώροι ήταν περισσότερο "επιθυμητό" παρά "απαραίτητο προσόν", αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Οπότε, το οτι κάποια είναι 5θέσια και κάποιο 2θέσιο, μικρή σημασία έχει.Κάποιος άλλος που ψάχνει 4κινητο με αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου και πχ έχει οικογένεια, και δεν θα το έχει ως 2ο/3ο αυτοκίνητο, προφανώς αποκλείει το Jimny.
Πάντως, (μιας και γενικά έχεις δίκιο) από όλα όσα έψαχνα και διάβαζα πριν αγοράσω, μόνο ένα περιοδικό/κανάλι/site, (θα έλεγα παγκοσμίως ίσως - μιας και διάβαζα/παρακολουθούσα και τα μη-ελληνόφωνα) έπιασε το νόημα του Jimny και έκανε ένα συγκριτικό με κάτι αντίστοιχο.
Θες κάτι εκδρομικό για βουνά και παραλίες ή κάτι για βόλτες στην παραλιακή και φιδίσιες διαδρομές?
-
@argyn said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Off topic:
Καλοτάξιδο!Βασικά η σύγκριση είναι άδικη διότι από την μια μεριά έχεις 2 αυτοκίνητα και από την άλλη έχεις 1 εργαλείο.
Εάν κάποιος αποπειραθεί να αξιολογήσει το τζιμνι ως σύγχρονο ασφάλτινο όχημα είναι ότι χειρότερο κυκλοφορεί σήμερα - στα όρια μάλιστα της επικινδυνότητας. Εάν κάποιος το κρίνει με κριτήρια εκτός δρόμου εργαλείου είναι απλά ασυναγώνιστο, ανταγωνιζόμενο ευθέως οχήματα πολλαπλάσιας αξίας ΕΦΟΣΟΝ δεν μπει στο παιχνίδι ο παράγοντας του ωφέλιμου φορτίου και της άνεσης των επιβατών.
Πολύ σωστή η παρατήρησή σου.
Δεν το λες βέβαια στα όρια του επικίνδυνου, είναι όμως ενδεχωμένως το χειρότερο καινούργιο αυτοκίνητο, στην άσφαλτο, που κυκλοφορεί στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.
Σε σχέση με τα επιβατικά 10-20 χρόνια πίσω, που κυκλοφορούν άπειρα στους δρόμους μας, δεν έχει διαφορές. -
εγω θα την πω την αμαρτια μου...
ζουμε, πολυ ατυχως, εν αθηναι
σε μτφ για να βρεθουμε σε σοβαρη φυση και βουνοδασος ή παραλια χρειαζομαστε να κανουμε αρκετα χιλιομετρα. ειδικα μετα απο 1-2 χρονια περιπλανησης, η αττικη, η βοιωτια και η κορινθια εχουν τελειωσει. σε αλλα 1-2 χρονια και η ευβοια.
απο εκει και περα οι τρακοσαρες-τετρακοσαρες κλπ ειναι απαραιτητες μεχρι να ξεκινησει το χωματο τζιμι σε μακρυ 5ντι ειναι προφανως οκ για κατι τετοιο
σε θριντι ειναι δυσκολοτερο, ειδικα σε διαρκεια, εχω περασει με το καινουργιο κατεβασμα στην εο απο κακια σκαλα με αερα και με λυπηθηκαεκει μπαινει το νιβι σαν λυση, με λιγα επιπλεον για ψηλωμα-λαστιχα
δεν ειναι τζιμι σε καμμια περιπτωση εκτος, αλλα το βασικο βουνο θα στο κανει και κυριως δεν θα σε αφησει πουθενα. θα χαμογελασεις κιολας στο στροφιλικι.εαν δεχεσαι τη ταλαιπωρια οπως ο φιλος, μια χαρα ειναι το τζιμι, ειδικα απο την ωρα που το βλεπει σαν τελευταια ευκαιρια πριν τον καναπε και το καρατε του παιδιου κυριακη πρωι
η δικη μου λυση βεβαια θα ηταν διαφορετικη. δηλαδη ειναι.
ειναι παλιο τζιβι, κατα προτιμηση 1.6 για να μην μπλεκεις με τελη, με αεριο, ειναι ασπαστο, με λιγα, καπου 10κ φτιαχνεις αρμα που ειναι καλυτερο απο τζιμι εκτος, πολυ καλυτερο ομως, και ελαφρα καλυτερο και εντος αν και αργοτερο. με πλεονεκτημα οτι δεν λυπασαι να το γρατζουνισεις ή να το ριξεις σε χαντακια και οτι και να παθει επισκευαζεται με πινατς.
ο @dimsabas ας πουμε που εχει ηδη το 2.5 gv, με ενα 5ρακι το κανει γαματο εκτος οχημα που ειναι στο χωμα απλα και γαμω οπως μπορει να σας βεβαιωσει.... -
Δύο παλιοί τζίμιδες που έχουν περάσει από τα πόδια μου, τα θυμάμαι ως εφιάλτης. Αυτά δεν ήτο αμάξια, ήτο πλέιμομπίλ. Είναι για να τα χρησιμποιείς δικην αμνοεριφίων σε γκρέμια, για τίποτα παραπάνω.
Απορώ το μοντέλο αυτό πόσο βελτιωμένο είναι στην άσφαλτο και στην πόλη, αν είναι. -
@dstou said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Δύο παλιοί τζίμιδες που έχουν περάσει από τα πόδια μου, τα θυμάμαι ως εφιάλτης. Αυτά δεν ήτο αμάξια, ήτο πλέιμομπίλ. Είναι για να τα χρησιμποιείς δικην αμνοεριφίων σε γκρέμια, για τίποτα παραπάνω.
Απορώ το μοντέλο αυτό πόσο βελτιωμένο είναι στην άσφαλτο και στην πόλη, αν είναι.ειναι ασυγκριτα καλυτερο αλλα με αξονες και τιμονακι περιπου δεν μπορεις να εχεις καλες ταχυτητες. αν και το πλεον ενοχλητικο ειναι στο 3d το κουνημα απο τον αερα και γενικα ποσο μποινγκ κανει - φωναζει για 20-30cm μεταξονιο ακομη
-
εαν δεχεσαι τη ταλαιπωρια οπως ο φιλος, μια χαρα ειναι το τζιμι, ειδικα απο την ωρα που το βλεπει σαν τελευταια ευκαιρια πριν τον καναπε και το καρατε του παιδιου κυριακη πρωι
χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
Σωστός.
Ελπίζω να μην γίνω ποτέ του καναπέ, αλλά το καράτε Κυριακή πρωί το φοβάμαι...Πάντως έχεις δίκιο, από την οπτική γωνία που το βλέπεις.
Εγώ (αν θέλω να βάλω ένα κάποιο μανδύα λογικής σε αυτή την επιλογή...) το επέλεξα γιατί:
- Δεν έχουμε σοβαρές εθνικές οδούς εδώ στη Κρήτη και δεν βαριέμαι τους προορισμούς αφού ως επι των πλείστων πάω είτε για τα χωράφια, είτε για εκδρομές σε παραλίες για μπάνιο
- Δεν έχω περιθώριο για 2 αμάξια (εξ ου και το L200 που έφυγε)
- Ένα καινούργιο έχει εγγύηση και γενικά δεν περιμένεις σοβαρά μαζέματα /επισκευές για μερικά χρόνια
- Αν έχω οικογένεια σε 3-5 χρόνια, παίρνω ένα ηλεκτρικό (που τότε λογικά θα είναι πιο ώριμα) και κρατάω το Jimny ως 2ο για το κέφι μου και τα χωράφια - ελπίζω για 20-30 χρόνια - κρίνοντας απ το πως αντέχουν τα παλιά.
- Οκ, δεν είναι και τόσο τραγικό στην άσφαλτο. Απλά έχουμε καλομάθει με τα καινούργια αυτοκίνητα.
-
Αλήθεια λες
-
Off topic:
Καλοτάξιδο!Δε νομίζω οτι είναι off topic!
Θα ίσχυε πάντως αυτό που λες αν το νήμα αφορούσε κάτι άλλο.
Αλλά αφορούσε στην περίπτωσή μου, που έψαχνα ένα αυτοκίνητο για εκδρομές/βόλτες και την καθημερινότητα για ένα άτομο ή ζευγάρι, οπότε οι χώροι ήταν περισσότερο "επιθυμητό" παρά "απαραίτητο προσόν", αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Οπότε, το οτι κάποια είναι 5θέσια και κάποιο 2θέσιο, μικρή σημασία έχει.Κάποιος άλλος που ψάχνει 4κινητο με αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου και πχ έχει οικογένεια, και δεν θα το έχει ως 2ο/3ο αυτοκίνητο, προφανώς αποκλείει το Jimny.
Πάντως, (μιας και γενικά έχεις δίκιο) από όλα όσα έψαχνα και διάβαζα πριν αγοράσω, μόνο ένα περιοδικό/κανάλι/site, (θα έλεγα παγκοσμίως ίσως - μιας και διάβαζα/παρακολουθούσα και τα μη-ελληνόφωνα) έπιασε το νόημα του Jimny και έκανε ένα συγκριτικό με κάτι αντίστοιχο.
Θες κάτι εκδρομικό για βουνά και παραλίες ή κάτι για βόλτες στην παραλιακή και φιδίσιες διαδρομές?
Σωστές οι παρατηρήσεις σου και προφανώς η κουβέντα έγινε με βάση το δικό σου δίλημμα.
Απλά, εάν δεν παμε στην επιλογή του μεταχειρισμενου, αλλά μόνο σε καινουριο, το Jimny ειναι και παλι εκτός διότι είναι επαγγελματικό και δεν έχουν όλοι την δυνατότητα για κάτι τέτοιο.
Μην σου πω, πάντως, πως ίσως θα είχε περισσότερη ενδιαφέρον η σύγκριση Jimny vs pick up με μονη καμπίνα!!! -
Απορώ το μοντέλο αυτό πόσο βελτιωμένο είναι στην άσφαλτο και στην πόλη, αν είναι.Σε σχέση με την τελευταία παραλλαγή του προηγούμενου μοντέλου το οποίο επίσης είχε ηλεκτρονικά καλούδια ESC/TC και του οποίου επίσης υπήρξα ιδιοκτήτης ένα 20% βελτιωμένο θα έλεγα συνολικά σε θέματα οδικής συμπεριφοράς.
-
Απορώ το μοντέλο αυτό πόσο βελτιωμένο είναι στην άσφαλτο και στην πόλη, αν είναι.Σε σχέση με την τελευταία παραλλαγή του προηγούμενου μοντέλου το οποίο επίσης είχε ηλεκτρονικά καλούδια ESC/TC και του οποίου επίσης υπήρξα ιδιοκτήτης ένα 20% βελτιωμένο θα έλεγα συνολικά σε θέματα οδικής συμπεριφοράς.
εχεις παει με τζιμι παλιο? κατι σαν σαμουράι με ερκοντισιο
το τελευταιο το ειχανε μαζεψει.... -
εαν δεχεσαι τη ταλαιπωρια οπως ο φιλος, μια χαρα ειναι το τζιμι, ειδικα απο την ωρα που το βλεπει σαν τελευταια ευκαιρια πριν τον καναπε και το καρατε του παιδιου κυριακη πρωι
χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
Σωστός.
Ελπίζω να μην γίνω ποτέ του καναπέ, αλλά το καράτε Κυριακή πρωί το φοβάμαι...Πάντως έχεις δίκιο, από την οπτική γωνία που το βλέπεις.
Εγώ (αν θέλω να βάλω ένα κάποιο μανδύα λογικής σε αυτή την επιλογή...) το επέλεξα γιατί:
- Δεν έχουμε σοβαρές εθνικές οδούς εδώ στη Κρήτη και δεν βαριέμαι τους προορισμούς αφού ως επι των πλείστων πάω είτε για τα χωράφια, είτε για εκδρομές σε παραλίες για μπάνιο
- Δεν έχω περιθώριο για 2 αμάξια (εξ ου και το L200 που έφυγε)
- Ένα καινούργιο έχει εγγύηση και γενικά δεν περιμένεις σοβαρά μαζέματα /επισκευές για μερικά χρόνια
- Αν έχω οικογένεια σε 3-5 χρόνια, παίρνω ένα ηλεκτρικό (που τότε λογικά θα είναι πιο ώριμα) και κρατάω το Jimny ως 2ο για το κέφι μου και τα χωράφια - ελπίζω για 20-30 χρόνια - κρίνοντας απ το πως αντέχουν τα παλιά.
- Οκ, δεν είναι και τόσο τραγικό στην άσφαλτο. Απλά έχουμε καλομάθει με τα καινούργια αυτοκίνητα.
Έχε υπόψη σου ότι o ARB/OME δίνει από το ράφι λύση για ανάρτηση που βελτιώνει σημαντικά την συμπεριφορά σε άσφαλτο και γρήγορο χώμα παρά το 4ποντο ψήλωμα στο σασί, ειδικά αν το φορτώνεις (όμως εκτός δρόμου δεν αυξάνει ουσιωδώς άρθρωση και συνολική ωφέλιμη διαδρομή σε διαγωνίους κτλ). Επίσης ένα LSD στον πίσω άξονα βοηθάει σημαντικά σε όλες τις εντός και εκτός δρόμου καταστάσεις δημιουργώντας συνέργειες με το ESC/TC του αμαξιού (η Quaife δινει ΑΤΒ με μηδενικές ανάγκες συντήρησης και με τις εργοστασιακές βαλβολίνες). Προφανώς για οφρόντινγκ οπλασκήσεις αλά γάτος πάς σε lockers (επίσης έτοιμη λύση από ARB καθώς και άλλους).
-
ειναι παλιο τζιβι, κατα προτιμηση 1.6 για να μην μπλεκεις με τελη, με αεριο, ειναι ασπαστο, με λιγα, καπου 10κ φτιαχνεις αρμα που ειναι καλυτερο απο τζιμι εκτος, πολυ καλυτερο ομως, και ελαφρα καλυτερο και εντος αν και αργοτερο. με πλεονεκτημα οτι δεν λυπασαι να το γρατζουνισεις ή να το ριξεις σε χαντακια και οτι και να παθει επισκευαζεται με πινατς.
ο @dimsabas ας πουμε που εχει ηδη το 2.5 gv, με ενα 5ρακι το κανει γαματο εκτος οχημα που ειναι στο χωμα απλα και γαμω οπως μπορει να σας βεβαιωσει....Ναι, ως χόμπι και προτζεκτ καρ σίγουρα. Αλλά αν βλέπεις συνεργείο και σου γυρνάνε τ'αντερα με όσα έχεις τραβήξει και ακόμα τραβάς, δεν έχεις χώρο για να σηκώσεις ελέγξεις-ρυθμίσεις-συντηρήσεις μόνος σου, δεν πολυ-ρισκάρεις φθορές χρήσης και βλάβες παλαιότητας γιατί ανεβαίνεις χωρίς δεύτερο αμάξι συχνά στα βουνά και εν τέλει ενδιαφέρεσαι λιγότερο για την διαδρομή καθαυτή και περισσότερο για τον προορισμό ... τότε στην εξίσωση μπαίνουν και άλλες παράμετροι που κάνουν την εναλλακτική του καινούργιου δελεαστική.
-
ο @dimsabas ας πουμε που εχει ηδη το 2.5 gv, με ενα 5ρακι το κανει γαματο εκτος οχημα που ειναι στο χωμα απλα και γαμω οπως μπορει να σας βεβαιωσει....Ναι, ως χόμπι και προτζεκτ καρ σίγουρα. Αλλά αν βλέπεις συνεργείο και σου γυρνάνε τ'αντερα με όσα έχεις τραβήξει και ακόμα τραβάς, δεν έχεις χώρο για να σηκώσεις ελέγξεις-ρυθμίσεις-συντηρήσεις μόνος σου, δεν πολυ-ρισκάρεις φθορές χρήσης και βλάβες παλαιότητας γιατί ανεβαίνεις χωρίς δεύτερο αμάξι συχνά στα βουνά και εν τέλει ενδιαφέρεσαι λιγότερο για την διαδρομή καθαυτή και περισσότερο για τον προορισμό ... τότε στην εξίσωση μπαίνουν και άλλες παράμετροι που κάνουν την εναλλακτική του καινούργιου δελεαστική.
να σου πω
περασα με το τζιβι ας πουμε που ειναι το τελευταιο για την ωρα προτζεκτ, ενα 6μηνο μεχρι να στρωσω οτι επρεπε να στρωθει
τελος
συνεργεια τελος
μονο σερβις και αυτο εαν το θυμηθω
και ποτε δεν λεει οχι το αμαξι, πουθενα
το 2ο το χρειαζομαι για την περιπτωση να κολλησω καπου ή να μην φτανει το ενα για να κανει στην ακρη καποιο εμποδιο, βασικα του εχω μεγαλυτερη εμπιστοσυνη και απο μπλουμπερντ πετρελαιο.
ενα ισως κοστος και ενασχοληση ειναι καποια εξτρα κατα καιρους αξεσουαρ και λαστιχατα φαναρτζηδικα οταν το παρακανεις ειναι μια αλλη περιπτωση, αλλα στην πολυ φτηνια λεμε, τον προφυλακτηρα που πλεον εχει μεινει φλουδα και απλα τον γαζωνουν, μου παιρνουν ενα 20ρικο και το κανουν επιτοπου.
καπω παντως δεν ανοιγω παρα μονο για να γυρισω τον διακοπτη του εργατη ή να γεμισω πιτσιλιστηρια
στο ταξιδι, που ειναι το μεγαλυτερο ερωτημα υποθετω, γιατι στο χωμα δεν μασαει τιποτε και κυριως δεν κουραζει, εαν αποφασισεις οτι εχεις ταβανι τα 110 σε πληροφορω οτι και η γατα το γουσταρει. καθεσαι ψηλα, εκδρομικα, αραχτα, δεν σε απασχολει ποιο κτελ θα σε περασει και γενικα με λιγη καντρυ και λιγο στρατο διονυσιου, φτανεις γουσταρωντας. ε, κλισεις εχεις μεν αλλα με τη σωστη αναγομωση εχεις και κρατηματα και ελειψη φοβου για το τι σκαλι εχει αφησει στον επαρχιακο ο δεξιος περιφεριαρχης.
δεν ισχυουν αυτα για ολα, μονο σε παλια βιταρα και γκραντ τα βρισκεις, άντε και σε κανενα μιτσουμπα πατζερο κανονικο. οκ, και σε λαντ κρουζερ αλλα εκει ειναι μια αλλη κουβεντα εαν βγαινει σε ελληνικο βουνο χωρις να πεσεις στο πρωτο στενο νεροπαρμα ή στη πρωτη χαλαρη σαρα απο το βαρος του χτηνους.
αμα παρεις λαντ ροβερ ή τζιπ παλια, θα κλαψεις και καποιες φορες θα ειναι γυρω σου μονο λυκοι να σε παρηγορησουνε, οποτε δεν πας ποτες μονος -
@fiverg said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Ρε στ φιβερ, πατζερο πινιν για σοβαρο οφ ροαντ?
Πιο σοβαρό από το dust, σίγουρα! Αλλά μάλλον το μπέρδεψα με το απλό pajero
Απο νταστερ είναι καλύτερο και ενα κορσα. Αλλα το πινιν δεν εχει σασι και το 1.8 ειναι γτπκ. Καλυτερο το 2 που εχει τουλαχιστον αργα και κανονικη τετρακινηση
Όντως και με μέση 11+ και στο χώμα 18+ είναι ότι πρέπει το Πινιν. Για χαρακίρι.
-
Ξέχασα να το πω σήμερα. Έχετε πολύ πλάκα μερικοί.
-
Ηρθε και ο δεξιος και τομπολα
Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?