-
@v_a said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Τα είπες όλα !
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, το αμάξι είναι ka@!@. Το έχει ένας τυπάς στη γειτονιά και κάθε βράδυ που περνάω δίπλα του, δεν το χορταίνω.
(έχω καταλήξει ότι είναι συλλογικό μας απωθημένο από κάποιο τζιποειδές matchbox αυτοκινητάκι που παίζαμε μικροί, δεν εξηγείται αλλιώς)Παίζει!
Είχα ένα Range Rover, μεταλλικό. Δώρο της νονάς μου.Πάντως δεν είναι μόνο η εικόνα. Το Avenger ας πούμε, για μένα, είναι πολύ πιο όμορφο.
To Jimny έχει αυτή την "τελειότητα τις ατέλειας" σαν κατασκευή.
Είναι η αίσθηση του οτι μπορείς να κάνεις τα πάντα και να πας παντού.
Όχι μόνο σαν εικόνα (που είναι αυτό που σου προσφέρουν τα σημερινά SUV) αλλά και ως πραγματική ικανότητα. -
Είσαι πρώτος! Καλά χιλιόμετρα, με το χαμόγελο στα χείλη.
ΥΓ. Έχουμε (είχαμε για την ακρίβεια, γιατί εγώ το πούλησα) και το ίδιο ποδήλατο. Και στο ίδιο χρώμα. Αλλά του έβαλα Fox 34 μπροστά, γιατί η μαμά ανάρτηση ήταν άθλια.
-
@dimsabas said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Είσαι πρώτος! Καλά χιλιόμετρα, με το χαμόγελο στα χείλη.
ΥΓ. Έχουμε (είχαμε για την ακρίβεια, γιατί εγώ το πούλησα) και το ίδιο ποδήλατο. Και στο ίδιο χρώμα. Αλλά του έβαλα Fox 34 μπροστά, γιατί η μαμά ανάρτηση ήταν άθλια.
Πούλησες το Cube?
Γιατί;;;
Απίθανο ποδήλατο. Εδώ στην Κρήτη, πάω κάθε μέρα στη δουλειά με αυτό (η κατανάλωση του Jimny δεν αστειεύεται ).Ακόμα και Αθήνα όταν έρχομαι, πάω από το πατρικό (Νέο Ηράκλειο) στα κεντρικά της δουλειάς (Ανάβυσσο) με αυτό: Νέο Ηράκλειο - Δουκίσσης για μετρό και μετά Κορωπί - Ανάβυσσος με ποδήλατο πάλι. Πολύ σταθερό. Ταξιδιάρικο ποδήλατο.
Δεν μου φαίνεται κακή η ανάρτηση, ακόμα και στο χώμα. Δεν το έχω πάει όμως σε μονοπάτια. Η σέλα ήταν τραγική (για τα καλομαθημένα οπίσθιά μου) και αλλάχτηκε σχεδόν άμεσα.By the way, η δοκιμή σου στο Jimny, ήταν "on the spot". Με το 100% της έννοιας. Μπράβο!
-
Σε ευχαριστώ πολύ! Το πούλησα γιατί είχα ένα θέμα υγείας και γιατί μου έλειπε το παλιό μου διπλανάρτησο Cube, το οποίο έχω πλέον αγοράσει πίσω από τον φίλο που το είχε στο ενδιάμεσο. Άλλη η μαγεία της πίσω ανάρτησης στο χώμα.
Για να μείνω on topic, η εικόνα ενός Jimny φορτωμένου με ένα ΜΤΒ, είναι εξαιρετικά μάχιμη.
-
@danis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Αλλά η εικόνα που είδα στα leasing ήταν απογοητευτική. Μου έδωσε ξανά αυτή την αίσθηση της φτηνής κατασκευής που είχα νιώσει το 2020.
Αν έπεφτα και σε leasing Vitara (χωρίς make-over...) ίσως να ήταν το ίδιο. Δεν ξέρω.Δεν υπάρχει κανένας - μα κανένας - λόγος να πας σε μτχ Duster. Αν το θες σαν οικογενειακό SUV έχεις να αντιμετωπίσεις την φτήνια της κατασκευής, τις χαμηλές επιδόσεις σε EuroNCAP κλπ.
Αν πάλι θέλεις κάτι για έντονο off (όπως φαντασιώνονται κάποιοι ότι κάνει) θα πας σε ένα παλιό ιαπωνικό (π.χ Grand Vitara, Jimny, Pajero Pinin), πολύ φτηνότερο, άσπαστο εκτός δρόμου, με αφθονία φτηνών και αξιόπιστων λύσεων βελτίωσης (ψήλωμα, αποστάτες, προφυλακτήρες κοκ) και χωρίς να έχεις χάσει ουσιαστικά τίποτα σε "λούσο" εσωτερικού και ασφάλεια.
ΥΓ: Ωραία η φωτό με το φορτωμένο Cube, συμποδηλάτης κι εγώ σαν τον Dim...
-
Ρε στ φιβερ, πατζερο πινιν για σοβαρο οφ ροαντ?
-
@gatoz said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Πιο σοβαρό από το dust, σίγουρα! Αλλά μάλλον το μπέρδεψα με το απλό pajero
-
@fiverg said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Απο νταστερ είναι καλύτερο και ενα κορσα. Αλλα το πινιν δεν εχει σασι και το 1.8 ειναι γτπκ. Καλυτερο το 2 που εχει τουλαχιστον αργα και κανονικη τετρακινηση
-
Υπάρχουν αυτοκίνητα που τα παίρνεις με το μυαλό.
Και αυτοκίνητα που τα παίρνεις με την καρδιά.Και προφανώς χαίρεσαι περισσότερο τα δεύτερα... Με γειες.
-
Αλλά η εικόνα που είδα στα leasing ήταν απογοητευτική. Μου έδωσε ξανά αυτή την αίσθηση της φτηνής κατασκευής που είχα νιώσει το 2020.
Αν έπεφτα και σε leasing Vitara (χωρίς make-over...) ίσως να ήταν το ίδιο. Δεν ξέρω.Δεν υπάρχει κανένας - μα κανένας - λόγος να πας σε μτχ Duster. Αν το θες σαν οικογενειακό SUV έχεις να αντιμετωπίσεις την φτήνια της κατασκευής, τις χαμηλές επιδόσεις σε EuroNCAP κλπ.
Αν πάλι θέλεις κάτι για έντονο off (όπως φαντασιώνονται κάποιοι ότι κάνει) θα πας σε ένα παλιό ιαπωνικό (π.χ Grand Vitara, Jimny, Pajero Pinin), πολύ φτηνότερο, άσπαστο εκτός δρόμου, με αφθονία φτηνών και αξιόπιστων λύσεων βελτίωσης (ψήλωμα, αποστάτες, προφυλακτήρες κοκ) και χωρίς να έχεις χάσει ουσιαστικά τίποτα σε "λούσο" εσωτερικού και ασφάλεια.
ΥΓ: Ωραία η φωτό με το φορτωμένο Cube, συμποδηλάτης κι εγώ σαν τον Dim...
Καλά, ναι, δεν σκεφτόμουν (πολύ σοβαρά) για μεταχειρισμένο. Αλλά ήταν καλή ευκαιρία να δω τα Vitara/Duster πως δείχνουν μετά από 4-5 χρόνια χρήσης.
-
Άσπαστο και καλοτάξιδο!!!
Βλέπω το φορτώνεις οπότε μικρό κόλπο για την καλύτερη τακτοποίηση του εσωτερικού:
Οι δύο πλαστικές αλενόβιδες δεξιά και αριστερά από την χειρολαβή του συνοδηγού στο ταμπλό είναι διακοσμητικές και βγαίνουν. Από πίσω θα βρείς M8 σπείρωμα σε αλουμινένιο μπλοκ για το οποίο η σουζούκι δεν δημοσιεύει μεν επίσημες προδιαγραφές όμως έχει πρακτικά αποδειχθεί ότι αντέχει παπάδες. Εκεί μπορείς να στηρίξεις από ιδιοκατασκευές, μέχρι ποτηροθήκες ή βάσεις κινητών για βαριά χρήση.
Γενικά όπου βλέπεις στρογγυλό πλαστικό καπάκι στο εσωτερικό (πχ περιμετρικά του χείλους της πίσω πόρτας) από κάτω υπάρχει σπείρωμα Μ6 ή Μ8 (ανάλογα με το σημείο) που μπορείς να βάλεις κρίκους πρόσδεσης ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή σου.
-
Απο νταστερ είναι καλύτερο και ενα κορσα. Αλλα το πινιν δεν εχει σασι και το 1.8 ειναι γτπκ. Καλυτερο το 2 που εχει τουλαχιστον αργα και κανονικη τετρακινηση
Γάτε, υπερβολή.
Δεν ξέρω την αντοχή του Duster σε συνεχή χρήση εκτός δρόμου αλλά ως σχετικά καινούργιο, ήταν πολύ καλό στο χωματόδρομο. Καλύτερο και από (μαμά) Vitara.
Βέβαια σε βαρύ off roading, δεν ξέρω τι κάνει. -
@antonakis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Υπάρχουν αυτοκίνητα που τα παίρνεις με το μυαλό.
Και αυτοκίνητα που τα παίρνεις με την καρδιά.Και προφανώς χαίρεσαι περισσότερο τα δεύτερα... Με γειες.
Εννοείται!!!
Ευχαριστώ πολύ! -
@argyn said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Άσπαστο και καλοτάξιδο!!!
Βλέπω το φορτώνεις οπότε μικρό κόλπο για την καλύτερη τακτοποίηση του εσωτερικού:
Οι δύο πλαστικές αλενόβιδες δεξιά και αριστερά από την χειρολαβή του συνοδηγού στο ταμπλό είναι διακοσμητικές και βγαίνουν. Από πίσω θα βρείς M8 σπείρωμα σε αλουμινένιο μπλοκ για το οποίο η σουζούκι δεν δημοσιεύει μεν επίσημες προδιαγραφές όμως έχει πρακτικά αποδειχθεί ότι αντέχει παπάδες. Εκεί μπορείς να στηρίξεις από ιδιοκατασκευές, μέχρι ποτηροθήκες ή βάσεις κινητών για βαριά χρήση.
Γενικά όπου βλέπεις στρογγυλό πλαστικό καπάκι στο εσωτερικό (πχ περιμετρικά του χείλους της πίσω πόρτας) από κάτω υπάρχει σπείρωμα Μ6 ή Μ8 (ανάλογα με το σημείο) που μπορείς να βάλεις κρίκους πρόσδεσης ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή σου.
Σωστός!!
Ήδη έχω ποτηροθήκες και βάση κινητού για τις αλενόβιδες μπροστά. Πίσω δεν έχω βάλει τίποτα ακόμη, αλλά έχεις απόλυτο δίκιο.
Μέχρι τώρα, στήριζα ότι ήταν με χταπόδια στα προσκέφαλα των καθισμάτων. Θα πάω να δω για κρίκους 6 ή 8.
Πολύ σωστός! -
Στα επιβατικά πρώτα τζίμνια αυτής της γεννιάς στην πίσω πόρτα είχε M6 - αλλά τσέκαρε το και στο δικό σου διότι ο γιαπωνέζος μπορεί να άλλαξε κάτι ενδιαμέσως.
-
@argyn said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Στα επιβατικά πρώτα τζίμνια αυτής της γεννιάς στην πίσω πόρτα είχε M6 - αλλά τσέκαρε το και στο δικό σου διότι ο γιαπωνέζος μπορεί να άλλαξε κάτι ενδιαμέσως.
Τώρα έχει στα πλαϊνά του χώρου φόρτωσης. Αν δεν κάνω λάθος 4 θέσεις ανά πλευρά. Πολύ πιο βολικό.
Πουλάνε κάτι κρίκους στην Αμαζόνα με 30 ευρώ αλλά οκ, προφανώς σε ένα μαγαζί εδώ θα είναι πολύ πιο φτηνά.
Σ' ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση.
Το είχα ξεχάσει οτι υπήρχαν (αν και την πρώτη μέρα που το πήρα και έβγαλα το μεταλλικό πλέγμα, το είχα προσέξει και σκεφτόμουν να κοιτάξω για κάτι, αλλά μετά το ξέχασα). -
Φαντάζομαι έχουν μείνει και οι τρύπες που βίδωνε το πίσω κάθισμα.
-
Δεν το έχω δει.
Αλλά κάπου πήρε το μάτι μου σε μια ομάδα στο FB, οτι ένας απλά παρήγγειλε τα πίσω καθίσματα ως ανταλλακτικά από τη Suzuki και τα τοποθέτησε.Οπότε ναι, γίνεται.
Νομικά βέβαια, δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ταξινομηθεί ως επιβατικό.
-
Δεν το έχω δει.
Αλλά κάπου πήρε το μάτι μου σε μια ομάδα στο FB, οτι ένας απλά παρήγγειλε τα πίσω καθίσματα ως ανταλλακτικά από τη Suzuki και τα τοποθέτησε.Οπότε ναι, γίνεται.
απαπαπαπα
ετσι και σε σταματησουν τον ηπιες -
Δεν το έχω δει.
απαπαπαπα
ετσι και σε σταματησουν τον ηπιεςΕννοείται.
Είναι σοβαρό.
Βέβαια, φαντάζομαι οτι θα υπάρχει τρόπος να ταξινομηθεί (ξανά) ως επιβατικό.
Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?