-
@dublin said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Κάτσε στα αυγά σου..η εξειδίκευση είναι η καλύτερη λύση πάντα.
1ον. έχω και εγώ αγρότη στο χωριό, τι Vitara και Avenger;! Κάνεις και αγροτικές δουλειές ή
μόνο για χόμπι το έχεις; Αν δεν κάνεις αγροτικές δουλειές, ίσως μπορείς να παίξεις με αυτό, αλλά πόσο μπορείς να το πουλήσεις;2ον ρο Corsa-κι είναι χιλιόμετρο φάγος.. ρώτα αν μπορείς να αγοράσεις τα +2 χρόνια εγγύηση τώρα πριν λήξει (μόνο 3 σου είχαν δώσει;), δεν συγκρίνεται με τίποτα στα τόσα πολλά χιλιόμετρα που κάνεις, ή αν θες να ταξιδεύεις συχνά για μεγάλες πόλεις (από ότι κατάλαβα πας στο χωριό σου να μείνεις περισσότερο;).
Αν είναι 200χλμ πήγαινε - έλα, θα γεμίζεις ένα ντεπόζιτο σχεδόν κάθε 4 ταξίδια (ανάλογα και πόσο το πατάς, και πόσα επιπλέον χλμ κάνεις στην πόλη και το χωριό). Αυτό δεν πετυχαίνεται με τίποτα άλλο, σχεδόν ούτε και με άλλο diesel αυτήν την περίοδο.
3ον, λένε θα βγει 4Χ4 Avenger, αν δεν κάνει κάνα δισεκατομμύριο δραχμές, υπάρχει περίπτωση να είναι πρωτοποριακό και συμφέρον. Δεν το κόβω για Jimny βέβαια.. αλλά με φωτοβολταϊκά και όλα, και ακόμη με πολλές διευκολύνσεις που θα έχουν τα ηλεκτρικά στην Ελλάδα ίσως να είναι το μόνο που θα σε εξυπηρετεί σε καλό γενικό βαθμό.
4ον, οι τιμές σου στα Suzuki είναι λίγο λάθος, θυμάμαι το Jimny έχει μπροστά το 2 στην τιμή του, και όχι το 1, και αρχές Ιανουαρίου ήρθε Vitara 4X4 σε κολλητό με σχεδόν 26.000 (μόνο χρώμα σαν έξτρα χρέωση, ούτε το σήμα AWD δεν του έδωσαν δώρο και το αγόρασε!). Αν δώσεις 15.500 το Corsa περίπου (αποκλείεται να πάει 17.. είπαμε), θες άλλα 10 για το Vitara, όχι 5..
Ωραίος!
Λοιπόν:- Avenger για χωριό ποτέ. Αγροτικά κάνω, αλλά μόνο ερασιτεχνικά. Δεν κουβαλάω τρελά φορτία ας πούμε. Πόσες ελιές και σταφύλια να μαζέψω σε μια μέρα;
- Είναι απίθανος χιλιομετροφάγος (και με 4.5 λ/100 μέση) αλλά πλέον με 76κ χλμ. Δεν έχει εγγύηση πάνω από 75... Κάνω χλμ πλέον, αλλά για εκδρομές. Και ντεπόζιτο άλλαξα στα 74,6κ... Τύχη?
- Και ηλεκτρικό Jimny θα έρθει. Δεν ξέρω όμως για την αξιοπιστία τους... Πάντως, ναι, με λογικό κόστος, θα αξίζουν.
- Jimny 19+ΦΠΑ (επαγγελματικό , το γλιτώνεις) και για Vit πήρα προσφορά στα 25,5. Εκεί έλεγα να δώσω και το Μήτσο (που παει 5κ εύκολα, όσο παράξενο και αν ακούγεται. Μου το ζήτησαν ήδη τόσο)
Ξεφεύγεις άνετα αν θες (και δεν έχεις οικογένεια βεβαια... εκ του ασφαλούς...)
-
@civil357 said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Αν στις αγροτικές σου εργασίες σε καλύπτουν τα τετρακίνητα που προτείνεις τότε τζάμπα το κρατάς το αγροτικό , πιθανότατα στην πράξη δε σου χρειάζεται.
Δε ξέρω πόσο το φορτώνεις, δε ξέρω τι καλλιέργειες έχεις και τι απαιτήσεις, αλλά κανένα δε φτάνει ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ικανότητες εργασίας του αγροτικού, όλα είναι ημίμετρα. Επίσης τα ετήσια έξοδα του εφόσον δηλώνεται επαγγελματικό δεν είναι τόσο πολλά που να ταλαιπωρεις και καινούργια τετρακίνητα σε χρήσεις που δεν προορίζονται. Υπόψιν, το τζιμνι σε επαγγελματικό έχει ωφέλιμο μόλις 350 κιλά, έτσι κάπου διάβασα, μεγάλο μειων σε αγροτική εργασία.
Οπότε γνώμη μου αν μπορείς ότι και να διαλέξεις, το αγροτικό κράτα το, αν το χρειάζεσαι πραγματικά.
Ισχύει.
Κι εγώ τα ίδια σκέφτομαι.
Λάδι και κρασί τα βασικά μου. Δεν φορτώνω το αγροτικά συχνά. Πάω μόνος, χωρίς εργάτες, οπότε τι να κουβαλήσω σε μια μέρα; Ακόμα και τα 350 (+ άλλα 350 με trailer) φαντάζουν αρκετά για τις περισσότερες μέρες. Αντε να κάνω 2-3 βόλτες παραπάνω για να μεταφέρω βαρέλια με μούστο (πχ ανα 2 σε τρέιλερ αντί 6 στην καρότσα του Μήτσου).Και πάλι, η ροπή του Μήτσου είναι κάτω από 170nm (2λιτρο του 92). Δεν μου φαίνεται να απέχει πολύ απ το Jimny, αν σκεφτεις τη διαφορά στο βάρος του αμαξώματος.
Τι λες;Αλλά δεν έχω εμπειρία ακόμη με χρήση "Τζιπ" σε αγροτικές δουλειές. Μόνο το L200 που το πήρη μτχ όταν γύρισα από Αγγλία.
Τα έξοδα όμως του L200, υπαρχουν. Μόνο τα τέλη γλιτώνεις (είναι 75 ευρώ). -
@danis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Αν στις αγροτικές σου εργασίες σε καλύπτουν τα τετρακίνητα που προτείνεις τότε τζάμπα το κρατάς το αγροτικό , πιθανότατα στην πράξη δε σου χρειάζεται.
Δε ξέρω πόσο το φορτώνεις, δε ξέρω τι καλλιέργειες έχεις και τι απαιτήσεις, αλλά κανένα δε φτάνει ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ικανότητες εργασίας του αγροτικού, όλα είναι ημίμετρα. Επίσης τα ετήσια έξοδα του εφόσον δηλώνεται επαγγελματικό δεν είναι τόσο πολλά που να ταλαιπωρεις και καινούργια τετρακίνητα σε χρήσεις που δεν προορίζονται. Υπόψιν, το τζιμνι σε επαγγελματικό έχει ωφέλιμο μόλις 350 κιλά, έτσι κάπου διάβασα, μεγάλο μειων σε αγροτική εργασία.
Οπότε γνώμη μου αν μπορείς ότι και να διαλέξεις, το αγροτικό κράτα το, αν το χρειάζεσαι πραγματικά.
Ισχύει.
Κι εγώ τα ίδια σκέφτομαι.
Λάδι και κρασί τα βασικά μου. Δεν φορτώνω το αγροτικά συχνά. Πάω μόνος, χωρίς εργάτες, οπότε τι να κουβαλήσω σε μια μέρα; Ακόμα και τα 350 (+ άλλα 350 με trailer) φαντάζουν αρκετά για τις περισσότερες μέρες. Αντε να κάνω 2-3 βόλτες παραπάνω για να μεταφέρω βαρέλια με μούστο (πχ ανα 2 σε τρέιλερ αντί 6 στην καρότσα του Μήτσου).Και πάλι, η ροπή του Μήτσου είναι κάτω από 170nm (2λιτρο του 92). Δεν μου φαίνεται να απέχει πολύ απ το Jimny, αν σκεφτεις τη διαφορά στο βάρος του αμαξώματος.
Τι λες;Αλλά δεν έχω εμπειρία ακόμη με χρήση "Τζιπ" σε αγροτικές δουλειές. Μόνο το L200 που το πήρη μτχ όταν γύρισα από Αγγλία.
Τα έξοδα όμως του L200, υπαρχουν. Μόνο τα τέλη γλιτώνεις (είναι 75 ευρώ).Έχω χρησιμοποιήσει Ι.Χ σε αγροτικές δουλειές, δεν είναι τόσο βολικά. Κατ' αρχάς θα γίνει μέσα κοτέτσι, οτιδήποτε και να κάνεις δεν θα μπορείς να το αποφύγεις, σε διαβεβαιώνω γι' αυτό. Έπειτα, σε Jimny ούτε κοφίνι δεν χωράει, σε Vitara βάζαμε 2 πίσω και καμιά φορά 1 στο μπροστινό κάθισμα θυμάμαι σε κάτι περίεργες πλεύρες. Βαρέλι με μούστο επίσης με τίποτα στο Jimny. Με το trailer θα βλαστημησεις.. όταν πας από αγροτικό σε trailer καταλαβαίνεις το λάθος σου! Και εμείς μετά από δανεικά αγροτικά αποφασίσαμε ότι θα πάρουμε αγροτικό..
..και σιγά τα έξοδα του αγροτικού! Κοιτάμε τα υγρά και μία φορά στα 2 χρόνια το πάμε να το ξευτο-δει εκεί ένας μάστορας, και εμείς κάνουμε πολλά χιλιόμετρα με το αγροτικό γιατί τα χτηματα είναι πήγαινε - έλα, το λιγότερο 110χλμ την ημέρα, βάλε και τις διαδρομές που θα κάνουμε εκεί και εργαλεία να χαλάνε, και φαγητά και πέρα δώθε.. εμείς δυστυχώς μόνο λίγες ελιές, μας τα πήραν τα ξαδέρφια τα πολλά (είναι επαγγελματίες αγρότες και στην μοιρασιά των παλιών ωφελήθηκαν αυτοί που έκατσαν στα χωριά, οι δικοί μας γονείς είχαν αστικοποιηθει ήδη..).
Και εγώ ήμουν Αγγλία για χρόνια, Brixton είχα μείνει ένα διάστημα, σφάζονταν παλικάρια κυριολεκτικά στους δρόμους, αλλά ευτυχώς μόνο καλά περάσαμε εμείς!
Τα μικρά diesel euro6 θα κρατήσουν τιμή, γιατί απλούστατα θα είναι τα πιο σπάνια! Και επαρχία δεν θα καταργηθούν ποτέ, τουλάχιστον όχι στην δικιά μας ζωή!
-
Η λύση επαγγελματικό τζιμνι με τρέιλερ, για να είσαι νόμιμος, θα πρέπει να έχεις επαγγελματικό δίπλωμα συρόμενου, δε σε καλύπτει το ερασιτεχνικό του τρέιλερ. Τα παραπάνω ισχύουν σίγουρα για αγροτικό με τρέιλερ, οπότε η λογική λέει ότι θα ισχύει και για τζιμνι επαγγελματικό με τρέιλερ .
Μη μιλήσω για όπισθεν με φορτωμένο τρέιλερ αν δεν έχεις εμπειρία ή για σλάλομ ανάμεσα σε δέντρα σε χωράφια υπό κλίση με κουμπώμενο τρέιλερ.
Κοίτα σε βίντεο του τζιμνι το στροφόμετρο στα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, πριν προχωρήσεις σε οτιδήποτε..... Κατά τα άλλα πολύ καλό εργαλείο.
Εγώ επιμένω, αν το αντέχεις , μη το αλλάζεις το αγροτικό, άσε που όποτε θέλεις το πουλάς, φεύγουν πολύ εύκολα.
-
Η λύση επαγγελματικό τζιμνι με τρέιλερ, για να είσαι νόμιμος, θα πρέπει να έχεις επαγγελματικό δίπλωμα συρόμενου, δε σε καλύπτει το ερασιτεχνικό του τρέιλερ. Τα παραπάνω ισχύουν σίγουρα για αγροτικό με τρέιλερ, οπότε η λογική λέει ότι θα ισχύει και για τζιμνι επαγγελματικό με τρέιλερ .
Μη μιλήσω για όπισθεν με φορτωμένο τρέιλερ αν δεν έχεις εμπειρία ή για σλάλομ ανάμεσα σε δέντρα σε χωράφια υπό κλίση με κουμπώμενο τρέιλερ.
Κοίτα σε βίντεο του τζιμνι το στροφόμετρο στα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, πριν προχωρήσεις σε οτιδήποτε..... Κατά τα άλλα πολύ καλό εργαλείο.
Εγώ επιμένω, αν το αντέχεις , μη το αλλάζεις το αγροτικό, άσε που όποτε θέλεις το πουλάς, φεύγουν πολύ εύκολα.
Ξέρεις τι λες.. συμφωνούμε 100% σε όλα..Υπερθεματιζω!
-
Κουρτίνα νο1 από μένα.
-
@dstou said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Κουρτίνα νο1 από μένα.
Προφήτης δεν είμαι, αλλά ψυλλιάζομαι ότι και σε τρία χρόνια πάλι άβολα θα είναι τα ηλεκτρικά.
Οσους είναι να βολέψουν, τους ταιριάζουν από τώρα.
Ο ορίζοντας οφέλιμης χρήσης από τους υπολοίπους, είναι μεγαλύτερος τις 3ετίας, ανεξαρτήτως κυκλοφορούντων ρητών. -
Σε νοιάζει βλέπω και το κόστος του καυσίμου με τα χιλιόμετρα που κάνεις αλλιώς δε θα έπαιρνες corsa diesel ούτε θα σκεφτόσουν ηλεκτρικό. Αν όντως δώσεις και τα δύο ο πιο κατάλληλος αντικαταστάτης σύμφωνα με όσα γράφεις είναι ένα Vitara Diesel μεταχειρισμένο, να φάει και ξύλο κάμποσο στις συνθήκες που θα το χρησιμοποιήσεις και να μη το λυπάσαι ώς καινούργιο. Οπωσδήποτε 4κίνητο έτσι κι αλλιώς θα τα πάρεις πίσω στην μεταπώληση. Προτίμησε manual να μη σου πάει πολύ ακριβά. Λογικά με dpf κτλ δε θα έχεις θέμα αφού κάνεις χλμ σε ανοιχτούς δρόμους.
Θέλει πάντως καλό ψάξιμο και θα προτιμούσα να αποφύγω οτιδήποτε εισαγωγής. Να δείς αν έχει αλλάξει ιμάντα δυναμό και να ξέρεις ότι τα ανταλλακτικά είναι λίγο τσιμπημένα.. Μπορείς να πάς και σε duster diesel αλλά σε σχέση με το Corsa που έχεις το δεύτερο θα σου φανεί διαστημόπλoιο στην άσφαλτο, είσαι και νέο παιδί, ανύμφευτος, κρίμα να μείνεις στο ράφι με την Ρουμάνικη καταδίκη (οκ κλεμμένο το τελευταίο )
-
Μα πρόσεξε, έχει βαλει όλα τα μοντέλα που θα δημιουργήσουν έριδες.
Corsa diesel για να βρίζουμε τα stellantis τα χρεπια και να τρελαίνονται οι οπαδοί τους.
Vitara έτσι για να γίνει τζερτζελος.
Duster για να θυμώσει ο Σπύρος που θα του βρίζουν το Dacia οι ΒιταραιοιΚαι καθώς θα έχει ξεκινησει ο καυγάς θα μπει το κερασάκι στην τούρτα του να πάρει ηλεκτρικό δικινητο χρεπι να φορτώνει στα βουνά τη σοδια του.
Τι άλλο να ζητήσουν οι διαφημιζομενες εταιρίες του forum;
Υ.γ Νηματοθετη, τo ami σου αρέσει;
-
Εγώ ήμουν που έγραφα ότι είναι "νωρίς για τα ηλεκτρικά αλλά πολύ αργά για τα θερμικά". Όπως διάβαζα τις επιλογές σου και κατέβαινα προς τα κάτω αργά και βασανιστικά, σκέφτομαι "πώς θα του προτείνω το Αvenger; Θα πέσουν να με φάνε..." αλλά ευτυχώς το έκανες μόνος σου.
Αν Avenger, περιμένεις το τετρακίνητο. Δε έχουν πει πόσο θα κάνει. Αν το άλλο ξεκινά από τα 36.500 (θα πάρεις τα 8 πίσω, κάποτε), μου φαίνονται λογικά τα 40 για τη βασική έκδοση. Αν κι ως ακριβότερο μοντέλο, μπορεί να ξεκινά από ανώτερη έκδοση και να πάει 42-43. Δεν τα λες λίγα.
Επίσης, να έχεις κατά νου ότι σε αυτοκινητόδρομο θα βγάζει περί τα 250 πραγματικά χιλιόμετρα. Θα σε βγάζει για πλάκα τα 100 χιλιόμετρα για το χωριό, αλλά εσύ ξέρεις πώς είναι οι υπόλοιπες εκδρομές σου. Κάτι μου λέει ότι δε θα σε καλύψει. -
@dimsabas said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
"νωρίς για τα ηλεκτρικά αλλά πολύ αργά για τα θερμικά".
Εσύ και ο Russel με τα παράδοξα του.
Θα βγάλει 4κινητο avenger;;;.Ααα τότε αλλάζει! Τρέμε vitara
-
Αν το θέλεις για φόρτωμα κλπ, είναι κρίμα να χαλάσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο. Για αυτό υπάρχουν τα pick-ups, σαν αυτό που έχεις ήδη. Πάρε ένα αυτοκίνητο που σου αρέσει, αλλά άσε το κουβάλημα στο Mitsu.
ΥΓ: Βλέπω πολλές φορές εδώ μέσα να αναφέρεται η Mitsubishi ως Mitsuba... Μην το κάνετε αυτό. Η Mitsuba είναι άλλη εταιρεία, που βγάζει μπαταρίες: https://en.wikipedia.org/wiki/Mitsuba_Corporation
-
@dublin said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Έχω χρησιμοποιήσει Ι.Χ σε αγροτικές δουλειές, δεν είναι τόσο βολικά. Κατ' αρχάς θα γίνει μέσα κοτέτσι, οτιδήποτε και να κάνεις δεν θα μπορείς να το αποφύγεις, σε διαβεβαιώνω γι' αυτό. Έπειτα, σε Jimny ούτε κοφίνι δεν χωράει, σε Vitara βάζαμε 2 πίσω και καμιά φορά 1 στο μπροστινό κάθισμα θυμάμαι σε κάτι περίεργες πλεύρες. Βαρέλι με μούστο επίσης με τίποτα στο Jimny. Με το trailer θα βλαστημησεις.. όταν πας από αγροτικό σε trailer καταλαβαίνεις το λάθος σου! Και εμείς μετά από δανεικά αγροτικά αποφασίσαμε ότι θα πάρουμε αγροτικό..
Εδώ παίζει να έχεις δίκιο. Δεν έχω χρησιμοποιήσει τρέιλερ, οπότε δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι.
Βέβαια, ούτε συχνά θα το χρησιμοποιώ, ούτε έχω να κάνω περίεργους ελιγμούς μέσα σε χωράφια με αυτό.και σιγά τα έξοδα του αγροτικού! Κοιτάμε τα υγρά και μία φορά στα 2 χρόνια το πάμε να το ξευτο-δει εκεί ένας μάστορας, και εμείς κάνουμε πολλά χιλιόμετρα με το αγροτικό γιατί τα χτηματα είναι πήγαινε - έλα, το λιγότερο 110χλμ την ημέρα, βάλε και τις διαδρομές που θα κάνουμε εκεί και εργαλεία να χαλάνε, και φαγητά και πέρα δώθε.. εμείς δυστυχώς μόνο λίγες ελιές, μας τα πήραν τα ξαδέρφια τα πολλά (είναι επαγγελματίες αγρότες και στην μοιρασιά των παλιών ωφελήθηκαν αυτοί που έκατσαν στα χωριά, οι δικοί μας γονείς είχαν αστικοποιηθει ήδη..).
Καλά κι εγώ λίγα έχω. Μόνο λίγο κρασί πουλάω, τα άλλα είναι μόνο για το σπίτι. Ο παππούς αγρότης, οι γονείς Αθήνα. Απλά τώρα που γύρισα, μου αρέσει να ασχολούμαι χαλαρά το ΣΚ για να χαλαρώνω απ την τρέλα και το άγχος της δουλειάς.
Και εγώ ήμουν Αγγλία για χρόνια, Brixton είχα μείνει ένα διάστημα, σφάζονταν παλικάρια κυριολεκτικά στους δρόμους, αλλά ευτυχώς μόνο καλά περάσαμε εμείς!
Τραγική η Αγγλία. Μεταξύ Southampton, London and Cambridge λόγω δουλειάς εγώ.
Τα μικρά diesel euro6 θα κρατήσουν τιμή, γιατί απλούστατα θα είναι τα πιο σπάνια! Και επαρχία δεν θα καταργηθούν ποτέ, τουλάχιστον όχι στην δικιά μας ζωή!
Εξαρτάται.
Πιστεύω οτι ήμαστε κοντά στην εποχή των ηλεκτρικών. Και τότε, τα Euro6 diesel (ειδικά επαρχία που έχουν πιο πολλοί μονοκατοικίες) θα είναι δεινόσαυροι που θα κοστίζουν για να τους κινήσεις.
Λόγω (αρκετά προιγούμενης) δουλειάς, καταλαβαίνω οτι είναι θέμα (λίγου) χρόνου να κυριαρχίσουν. Μόλις δηλαδή οι μπαταρίες ωριμάσουν -
Ναι??
Καλά εκεί που θα χρειαστώ τρέιλερ, δεν υπάρχει καν αστυνομία. Εδώ πολλοί κυκλοφορούν με απινακίδωτα χρέπια.Μη μιλήσω για όπισθεν με φορτωμένο τρέιλερ αν δεν έχεις εμπειρία ή για σλάλομ ανάμεσα σε δέντρα σε χωράφια υπό κλίση με κουμπώμενο τρέιλερ.
Εδώ έχεις δίκιο, όπως είπε και ο παραπάνω. Ίσως είναι θέμα. Αλλά απ την άλλη, το φόρτωμα είναι μια δουλειά που την κάνω ελάχστες φορές και αυτό λίγο (σε σχέση με έναν αγρότη επαγγελματία). Αντε 4 σακιά ελιές ή 15 καφάσια σταφύλια, Σεπτ/Δεκ. Πες και ξύλα για να πάω σπίτι μετά από κλάδεμα.
Φαντάζομαι....
Εκεί που πάω 120-140 στις εθνικές τώρα, θα πηγαίνω με 100-110 το πολύ.
Το κακό είναι οτι δεν υπάρχει Jimny ούτε για test drive ούτε για να το νοικιάσω, ώστε να το δοκιμάσω 1-2 μέρες να δω αν "το αντέχω" ως καθημερινό.Εγώ επιμένω, αν το αντέχεις , μη το αλλάζεις το αγροτικό, άσε που όποτε θέλεις το πουλάς, φεύγουν πολύ εύκολα.
Ισχύει. Απλά είναι κόστη...
Πάντως το Jimny ισως είναι η επιλογή. -
@mastoras78 said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Σε νοιάζει βλέπω και το κόστος του καυσίμου με τα χιλιόμετρα που κάνεις αλλιώς δε θα έπαιρνες corsa diesel ούτε θα σκεφτόσουν ηλεκτρικό. Αν όντως δώσεις και τα δύο ο πιο κατάλληλος αντικαταστάτης σύμφωνα με όσα γράφεις είναι ένα Vitara Diesel μεταχειρισμένο, να φάει και ξύλο κάμποσο στις συνθήκες που θα το χρησιμοποιήσεις και να μη το λυπάσαι ώς καινούργιο. Οπωσδήποτε 4κίνητο έτσι κι αλλιώς θα τα πάρεις πίσω στην μεταπώληση. Προτίμησε manual να μη σου πάει πολύ ακριβά. Λογικά με dpf κτλ δε θα έχεις θέμα αφού κάνεις χλμ σε ανοιχτούς δρόμους.
Με ένοιαζε πολύ μέχρι τώρα (που έκανα 50χλμ πήγαινε-έλα για τη δουλειά, κάθε μέρα). Τώρα τα καθημερινά χλμ έπεσαν πολύ αλλά και πάλι το κόστος είναι παράγοντας.
Θέλει πάντως καλό ψάξιμο και θα προτιμούσα να αποφύγω οτιδήποτε εισαγωγής. Να δείς αν έχει αλλάξει ιμάντα δυναμό και να ξέρεις ότι τα ανταλλακτικά είναι λίγο τσιμπημένα.. Μπορείς να πάς και σε duster diesel αλλά σε σχέση με το Corsa που έχεις το δεύτερο θα σου φανεί διαστημόπλoιο στην άσφαλτο, είσαι και νέο παιδί, ανύμφευτος, κρίμα να μείνεις στο ράφι με την Ρουμάνικη καταδίκη (οκ κλεμμένο το τελευταίο )
Κοίτα, diesel Vit αν υπήρχε καινούργιο, θα το έπαιρνα άμεσα (αν ήταν σε νορμάλ τιμή, φυσικά).
Τα μτχ τα φοβάμαι, γιατί εκεί που πας να γλιτώσεις πχ 10κ στην αγορά (φαντάζομαι ντίζελ Vit τελευταίας γενιάς δεν θα έχει κάτω από 15κ?) μετά βγάζουν θέματα και αρχίζει η ψαλίδα να μειώνεται. Ενω το καινούργιο, έχεις για 100κ χλμ το κεφάλι σου ήσυχο.Αν κατάλαβα καλα, έχεις το ντίζελ εσύ ή υβριδικό?
-
@dimsabas said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Εγώ ήμουν που έγραφα ότι είναι "νωρίς για τα ηλεκτρικά αλλά πολύ αργά για τα θερμικά". Όπως διάβαζα τις επιλογές σου και κατέβαινα προς τα κάτω αργά και βασανιστικά, σκέφτομαι "πώς θα του προτείνω το Αvenger; Θα πέσουν να με φάνε..." αλλά ευτυχώς το έκανες μόνος σου.
Αν Avenger, περιμένεις το τετρακίνητο. Δε έχουν πει πόσο θα κάνει. Αν το άλλο ξεκινά από τα 36.500 (θα πάρεις τα 8 πίσω, κάποτε), μου φαίνονται λογικά τα 40 για τη βασική έκδοση. Αν κι ως ακριβότερο μοντέλο, μπορεί να ξεκινά από ανώτερη έκδοση και να πάει 42-43. Δεν τα λες λίγα.
Επίσης, να έχεις κατά νου ότι σε αυτοκινητόδρομο θα βγάζει περί τα 250 πραγματικά χιλιόμετρα. Θα σε βγάζει για πλάκα τα 100 χιλιόμετρα για το χωριό, αλλά εσύ ξέρεις πώς είναι οι υπόλοιπες εκδρομές σου. Κάτι μου λέει ότι δε θα σε καλύψει.Σωστός!!!!!!
Εσύ κιόλας είσαι που "τρέχεις" το cartalk ή σας εχω μπλέξει?
Το Avenger για 4τρα θα ήταν καλό αλλά δεν το κόβω να είναι ηλεκτρικό. Μάλλον 4χe οπότε δεν παίζει επιδότηση και το ξεχνάμεΊσως αυτό που έχει ενδιαφέρον, να είναι το Jimny σε ηλεκτρικό. Αν είναι όντως αυτό που θα έρθει το 2024 (είδες την ανακοίνωση της Suzuki πριν 1-2 εβδομάδες?) τότε αξίζει να το σκεφτώ. Ειδικά αν η τιμή του είναι κάπου στα 25-26κ με επιδότηση και έχει εμβέλεια πάνω από 300 (δύσκολο αυτό βέβαια).
Τα ηλεκτρικά είναι το μέλλον. Το πιστεύω, σε αντίθεση με πολλους εδώ μέσα (απ όσο καταλαβαίνω).
Το μόνο τους πρόβλημα είναι οι μπαταρίες, αλλά τα υλικά τους τα δουλεύουμε εδώ και πάνω από 20 χρόνια (το προτζεκτάκι μου στο ΙΤΕ το 2004-2005 ήταν ήδη πάνω σε μπαταρίες με άμεση εφαρμογή τα αυτοκίνητα), οπότε τώρα ήμαστε στη φάση που έχουμε την λογαριθμική εμπορική εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής.
Η αυτοκίνηση σε 5 χρόνια από σήμερα, θα είναι πολύ διαφορετική.
Το θέμα είναι βέβαια οι υποδομές φόρτισης και ειδικά για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων.Το θέμα είναι, μέχρι τότε, τι κάνω?
H Χρυσή Τομή Vitara που όμως δεν ξέρω αν αντέχει 7-8 χρόνια βουνά, χωράφια, εκδρομές (και θα γίνει κοτέτσι, όπως είπε και ένας παραπάνω - έχει δίκιο...) και το 2028-2030 θα έχει μηδενική αξία (αν όλα πάνε ρολόι με τα ηλεκτρικά);
Η το παιχνίδι για εργένηδες Jimny που το κρατάς λογικά για μια ζωή σε βουνά αλλά στην άσφαλτο θα υποφέρει(-ω)?
ή το Avenger, με την τιμή που έχει τώρα αλλά φυσικά μόνο για χαλαρές εκδρομούλες σε βουνά και παραλίες, με πολύ προσοχή... Και το ρίσκο του τι θα κοστίσει η αλλαγή της μπαταρίας σε λίγα χρόνια...Έφτασε πάντως η εποχή που πραγματικά βάζεις κάτω κόστη 5ετίας - αγορά και χρήση - και τα ηλεκτρικά έχουν ίδιο κόστος με τα θερμικά.
-
@realzeus said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Αν το θέλεις για φόρτωμα κλπ, είναι κρίμα να χαλάσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο. Για αυτό υπάρχουν τα pick-ups, σαν αυτό που έχεις ήδη. Πάρε ένα αυτοκίνητο που σου αρέσει, αλλά άσε το κουβάλημα στο Mitsu.
ΥΓ: Βλέπω πολλές φορές εδώ μέσα να αναφέρεται η Mitsubishi ως Mitsuba... Μην το κάνετε αυτό. Η Mitsuba είναι άλλη εταιρεία, που βγάζει μπαταρίες: https://en.wikipedia.org/wiki/Mitsuba_Corporation
Ισχύει.
Απλά για Vit πρέπει να δωθεί και ο Μήτσος (οκ , όχι Μιτσούμπα πλέον) λ΄γω κόστους.
Το Jimny πιο εύκολο, αλλά φαντάζομαι το Jimny δεν έχει και θέμα να το ταλαιπωρείς σε χώμα με φορτίο (όπου φορτίο, όχι μισό τόνο, μέσα στα όρια...)
Σωστά? -
@lap said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Μα πρόσεξε, έχει βαλει όλα τα μοντέλα που θα δημιουργήσουν έριδες.
Corsa diesel για να βρίζουμε τα stellantis τα χρεπια και να τρελαίνονται οι οπαδοί τους.
Vitara έτσι για να γίνει τζερτζελος.
Duster για να θυμώσει ο Σπύρος που θα του βρίζουν το Dacia οι ΒιταραιοιΚαι καθώς θα έχει ξεκινησει ο καυγάς θα μπει το κερασάκι στην τούρτα του να πάρει ηλεκτρικό δικινητο χρεπι να φορτώνει στα βουνά τη σοδια του.
Τι άλλο να ζητήσουν οι διαφημιζομενες εταιρίες του forum;
Υ.γ Νηματοθετη, τo ami σου αρέσει;
Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις
ΥΓ: Όχι δεν καλύτει τα βασικά...
-
@danis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
@realzeus said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Ισχύει.
Απλά για Vit πρέπει να δωθεί και ο Μήτσος (οκ , όχι Μιτσούμπα πλέον) λ΄γω κόστους.
Το Jimny πιο εύκολο, αλλά φαντάζομαι το Jimny δεν έχει και θέμα να το ταλαιπωρείς σε χώμα με φορτίο (όπου φορτίο, όχι μισό τόνο, μέσα στα όρια...)
Σωστά?Εγώ θα το λυπόμουν το καινούριο μου Jimny...
-
Το Ντάστερ σε πετρέλαιο δες επίσης. Υπολόγιζε 6,2 μέση για το τωρινό μονδέλο 4χ4. Στα συν ότι έχει και μια 1η αργή για την μεγάλη ανηφόρα στο σπίτι σου, καθώς και άνετη ανάρτηση, ότι πρέπει για επαρχία. Νομίζω και μηδενικά τέλη.
Με 150.000 χλμ. στα χέρια μου με ένα Τζίμνυ, θα πω την άποψή μου: Αν το θες για οφρόουντινγ, ΟΚ. Αλλιώς το αμάξι είναι κουραστικό. Άθλια καθίσματα, ανύπαρκτοι χώροι, 8,5 κατανάλωση, πολύ γλήγορο τιμόνι για εθνική.
Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?