-
@netgeo said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Για το Corolla που αναφέρθηκε ούτε για πλάκα, εδώ βάλαμε ένα κάθισμα πίσω και χωρούσε μόνο ένας ενήλικας δίπλα του, πόσο μάλλον 3 καθίσματα!!!
Αφού κοιτάς Huyndai το Τουσον το είδες;
Το γράφω στο 1ο ποστ. Για το Τουσον πήγαμε αλλά μας κέρδισε αυτό.
-
@a65 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Τώρα πάμε προς το 2023, άμα είχα μικρά παιδιά σίγουρα θα έβαζα στανταρ multi-link, double wishbone κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Είναι πραγματικά αστοχο να πιστεύεις ότι η multi-link πίσω ανάρτηση είναι πανάκεια και θα πρέπει να είναι κριτήριο επιλογής ενός αυτοκινήτου. Υπάρχουν αυτοκίνητα στημένα εξαιρετικά με ημιάκαμπτο και αυτοκίνητα μέτρια στημένα με multi-link.
-
Συμφωνώ με τον αγαπητό harisma, παραπάνω. Στην ζαλάδα μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι κλίσεις, άρα περιέργως, ένα πιο σφιχτό αυτοκίνητο είναι καλύτερο για τα παιδιά, σε σχέση με ένα μαλακό (βάρκα).
Τώρα για τον φίλο μας τον σαργό... αν η τιμή δεν έχει διαφορά, θα προτιμούσα σαφώς το Kia EV6, σε σχέση με το Ioniq. Οι αποστάσεις στην Κρήτη δικαιολογούν νομίζω ένα ηλεκτρικό και στην τελική υπάρχει και το Civic για μακρινές αποστάσεις, αν και 3 καθισματάκια δεν χωράει πίσω.
Επειδή όμως είμαι κι εγώ σαν τον Γάτο και μου αρέσει το χώμα, και επειδή είναι κρίμα να πάρεις δικίνητο SUV, μήπως να έβλεπες και κανένα S Cross 4x4? Δεν ξέρω αν σε καλύπτουν οι χώροι όμως. Σίγουρα όμως θα το χαρείς στα βουνά (και ακτές) της λεβεντογένας!
-
@harisma23 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Τώρα πάμε προς το 2023, άμα είχα μικρά παιδιά σίγουρα θα έβαζα στανταρ multi-link, double wishbone κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Είναι πραγματικά αστοχο να πιστεύεις ότι η multi-link πίσω ανάρτηση είναι πανάκεια και θα πρέπει να είναι κριτήριο επιλογής ενός αυτοκινήτου. Υπάρχουν αυτοκίνητα στημένα εξαιρετικά με ημιάκαμπτο και αυτοκίνητα μέτρια στημένα με multi-link.
Για να καταλάβω δλδ θες να πεις ότι ταξιδεύει καλύτερα αυτός που κάθεται πίσω σε αμάξι με ημιάκαμπτο απ ότι με ανεξάρτητη, τότε γιατί βάζουν ανεξάρτητη στις ακριβότερες εκδόσεις ???
Είχα audi (καλό γκάζι) και γενικά μια multi link μπορείς με ένα χιλιάρικο περίπου (αμορτισέρ/ελατήρια) να τη βελτιώσεις, τον ημιάκαμπτο που άμα πέφτει η 1 ρόδα σε λακκούβα την καταλαβαίνουν όλοι στο πίσω κάθισμα τι θα τον κάνεις?
Και τέλος για πες ένα παράδειγμα αυτοκινήτου με μέτρια στημένο multi link. -
Αυτό που λέει ο harisma, παίρνω την πρωτοβουλία και απαντώ εξ' ονόματός του, είναι ότι ένας καλορυθμισμένος ημιάκαμπτος (π.χ. από την Mazda), μπορεί να είναι καλύτερη υλοποίηση από πολλαπλούς (π.χ. από την Hyundai).
-
@realzeus said in [Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!](/post/
Επειδή όμως είμαι κι εγώ σαν τον Γάτο και μου αρέσει το χώμα, και επειδή είναι κρίμα να πάρεις δικίνητο SUV, μήπως να έβλεπες και κανένα S Cross 4x4? Δεν ξέρω αν σε καλύπτουν οι χώροι όμως. Σίγουρα όμως θα το χαρείς στα βουνά (και ακτές) της λεβεντογένας!
Στο s cross δεν χωράνε τρία καρεκλακια.
-
@christos-suzitros said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@realzeus said in [Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!](/post/
Στο s cross δεν χωράνε τρία καρεκλακια.
Το φοβόμουν αυτό...
-
@realzeus said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Αυτό που λέει ο harisma, παίρνω την πρωτοβουλία και απαντώ εξ' ονόματός του, είναι ότι ένας καλορυθμισμένος ημιάκαμπτος (π.χ. από την Mazda), μπορεί να είναι καλύτερη υλοποίηση από πολλαπλούς (π.χ. από την Hyundai).
Το βρήκα https://forum.4troxoi.gr/topic/92582/forum-mellontika-montela-toyota-corolla-cross/2281?page=115
Τώρα φόρουμ είναι και λέει ο καθένας την άποψη, δωρεάν αν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει.
Στο δια ταύτα άμα είναι να βάλει το χέρι στη τσέπη σκέφτεται τις απόψεις που διαβάζει.
Στη περίπτωση μου που ξεκίνησα να οδηγώ με ένα Suzuki Samurai (respect Suzuki) με ημιελλειπτικά φύλλα σούστας που διέλυσε τη μέση του πατέρα μου και μου το έδωσε μη σκοτωθώ με τα μηχανάκια, οπότε έχω περάσει από πολλά στάδια ανάρτησης και όχι μόνο. Για το έτος 2023 επέλεξα double wishbone και ας είμαι άστοχος ή έδωσα τζάμπα λεφτά και αυτό το έχω διαβάσει -
@realzeus said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Το βρήκα https://forum.4troxoi.gr/topic/92582/forum-mellontika-montela-toyota-corolla-cross/2281?page=115
Τώρα φόρουμ είναι και λέει ο καθένας την άποψη, δωρεάν αν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει.
Στο δια ταύτα άμα είναι να βάλει το χέρι στη τσέπη σκέφτεται τις απόψεις που διαβάζει.
Στη περίπτωση μου που ξεκίνησα να οδηγώ με ένα Suzuki Samurai (respect Suzuki) με ημιελλειπτικά φύλλα σούστας που διέλυσε τη μέση του πατέρα μου και μου το έδωσε μη σκοτωθώ με τα μηχανάκια, οπότε έχω περάσει από πολλά στάδια ανάρτησης για το έτος 2023 επέλεξα double wishbone και ας είμαι άστοχος ή έδωσα τζάμπα λεφτά και αυτό το έχω διαβάσειΒρε καλά έκανες, δεν λέει κανείς όχι, και εξαιρετικό αυτοκίνητο πήρες. Απλά λέμε ότι μια καλή ημι-ανεξάρτητη (ημιάκαπτος) πίσω μπορεί να είναι καλύτερη από μια πλήρως ανεξάρτητη, αναλόγως της ρύθμισης και του κατασκευαστή.
Το Drive έκανε πριν μερικά χρόνια μια δοκιμή με Focus με πολλαπλούς και Focus με ημιάκαμπτο. Κορυφαία εταιρεία στην οδική συμπεριφορά η Ford, οπότε δεν τίθεται θέμα κακής ρύθμισης σε κανένα από τα δύο. Των πολλαπλών ήταν όντως λίγο καλύτερο, αλλά όχι με τεράστια διαφορά: https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/pollaploi-syndesmoi-vs-imiakamptoy-oli-i-alitheia
-
Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση για 2 λόγους
1ον δεν είμαι περιοδικό ειδικού τύπου
2ον δεν είχα λεφτά να αγοράσω 2 YC ένα με ανεξάρτητη ανάρτηση και ένα με ημιάκαπτο να δω τις διαφορές
Απλά το point για όσους ανοίγουν νήμα τι αμάξι να πάρω καλό είναι να ψάχνονται λίγο στα specs και να δίνουν τα λεφτά τους στο καλύτερο -
@sargus said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Απλά το έγραψα για να βάλεις κάποια στανταρ στην αναζήτηση σου π.χ. χώρος για 3 παιδιά, καλή ανάρτηση κλπ.
Τώρα για χρηματο-οικονομικά θέματα όπως έγραψα η κατάσταση είναι περιπλοκή.
Κι εγώ μετά από τα αυτοκίνητα που περάσαν από τα χέρια μου κατέληξα ή θα κατέληγα σε ασιάτη (Korea-Japan)Σωστά και σωστά.
Έχω σκεφτεί διάφορα. Με προβληματίζει κυρίως το γεγονός ότι είμαστε σε μεταβατική εποχή. Και δυστυχώς από ότι φαίνεται διαρκεί πολύ, μερικά χρόνια τουλάχιστον. Οπότε χρηματοοικονομικά δεν έχεις safe pathway.
Σκέφτηκα να πάρω μεταχειρισμένο. Ελάχιστα έως καθόλου αξιόλογα και μάλλον καθόλου στην Κρήτη που μένω και μπορώ να ψάξω/ελέγξω.
Σκέφτηκα και τη λύση του ληζινγκ για να με βγάλει 3-4 χρόνια μέχρι να δούμε που (και αν) θα κάτσει η μπίλια. Αλλά είναι πολύ ακριβά και μάλλον τότε θα είναι ακόμα ακριβότερο να αγοράσεις (ηλεκτρικό) αμάξι.
Δεν ξέρω. Νομίζω ότι το Ioniq στα 37 σήμερα είναι μια πολύ συμφέρουσα επιλογή όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Ειδικά αν το συγκρίνεις με τα καινούργια σήμερα όπως κάτι astra 1.2 στα 30.000 κτλ.Ξέχασα να αναφέρω ότι το κόστος κατοχής και συντήρησης ενός ηλεκτρικού είναι πολύ χαμηλότερο από ενός θερμικού και αν και δεν είναι πολλά τα λεφτά, κάτι μαζεύεται και από εκεί σε βάθος χρόνου. Στο Ioniq συγκεκριμένα πας κάθε 2 χρόνια για τακάκια/υγρά φρένων και διάφορα υγρά κλιματισμού και ψύξης. Λεπτομέρειες για αυτά με νούμερα θα μάθω από βδομάδα που θα ψαχτώ πιο οργανωμένα.
Τώρα, για το μέγα θέμα των μπαταριών: η hyundai δίνει εγγύηση 8 χρόνων οπότε πιστεύω ότι μια 12ετία θα με βγάλουν με τη χρήση που θα του κάνουμε. Από εκεί και πέρα βλέπουμε. Όλα άγνωστα προς το παρόν.Φίλε μου, στο ίδιο σημείο είμαστε... Η καλύτερη λύση είναι leasing για 4 χρόνια έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο προς τα πού θα κινηθεί η αγορά.. Επιπλέον θα ωριμάσουν οι ηλεκτρικές η υβριδικές υλοποιήσεις καθώς και τα κυβερνητικά χαράτσια... Στο φινάλε καλύτερα να δώσεις χρόνο στην αγορά παρά να μετανιώνεις για τα επόμενα 10 12 χρόνια. Η δεύτερη λύση είναι καλό μεταχειρισμένο με έρευνα από τις εταιρείες αξιολόγησης ανά την Ελλάδα.
-
@maxximos said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Απλά το έγραψα για να βάλεις κάποια στανταρ στην αναζήτηση σου π.χ. χώρος για 3 παιδιά, καλή ανάρτηση κλπ.
Κι εγώ μετά από τα αυτοκίνητα που περάσαν από τα χέρια μου κατέληξα ή θα κατέληγα σε ασιάτη (Korea-Japan)Σωστά και σωστά.
Έχω σκεφτεί διάφορα. Με προβληματίζει κυρίως το γεγονός ότι είμαστε σε μεταβατική εποχή. Και δυστυχώς από ότι φαίνεται διαρκεί πολύ, μερικά χρόνια τουλάχιστον. Οπότε χρηματοοικονομικά δεν έχεις safe pathway.
Σκέφτηκα να πάρω μεταχειρισμένο. Ελάχιστα έως καθόλου αξιόλογα και μάλλον καθόλου στην Κρήτη που μένω και μπορώ να ψάξω/ελέγξω.
Σκέφτηκα και τη λύση του ληζινγκ για να με βγάλει 3-4 χρόνια μέχρι να δούμε που (και αν) θα κάτσει η μπίλια. Αλλά είναι πολύ ακριβά και μάλλον τότε θα είναι ακόμα ακριβότερο να αγοράσεις (ηλεκτρικό) αμάξι.
Δεν ξέρω. Νομίζω ότι το Ioniq στα 37 σήμερα είναι μια πολύ συμφέρουσα επιλογή όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Ειδικά αν το συγκρίνεις με τα καινούργια σήμερα όπως κάτι astra 1.2 στα 30.000 κτλ.Ξέχασα να αναφέρω ότι το κόστος κατοχής και συντήρησης ενός ηλεκτρικού είναι πολύ χαμηλότερο από ενός θερμικού και αν και δεν είναι πολλά τα λεφτά, κάτι μαζεύεται και από εκεί σε βάθος χρόνου. Στο Ioniq συγκεκριμένα πας κάθε 2 χρόνια για τακάκια/υγρά φρένων και διάφορα υγρά κλιματισμού και ψύξης. Λεπτομέρειες για αυτά με νούμερα θα μάθω από βδομάδα που θα ψαχτώ πιο οργανωμένα.
Τώρα, για το μέγα θέμα των μπαταριών: η hyundai δίνει εγγύηση 8 χρόνων οπότε πιστεύω ότι μια 12ετία θα με βγάλουν με τη χρήση που θα του κάνουμε. Από εκεί και πέρα βλέπουμε. Όλα άγνωστα προς το παρόν.Φίλε μου, στο ίδιο σημείο είμαστε... Η καλύτερη λύση είναι leasing για 4 χρόνια έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο προς τα πού θα κινηθεί η αγορά.. Επιπλέον θα ωριμάσουν οι ηλεκτρικές η υβριδικές υλοποιήσεις καθώς και τα κυβερνητικά χαράτσια... Στο φινάλε καλύτερα να δώσεις χρόνο στην αγορά παρά να μετανιώνεις για τα επόμενα 10 12 χρόνια. Η δεύτερη λύση είναι καλό μεταχειρισμένο με έρευνα από τις εταιρείες αξιολόγησης ανά την Ελλάδα.
Καμία πρόταση για ληζινγκ (εταιρία ή κάποια προσφορά), έχουμε;
-
Ο σκοπός λοιπόν είναι να έχουμε 3 παιδικά καθισματάκια (οι ηλικίες τώρα είναι 6,5 και 4)
Πάντως γνωστός που έκανε πριν λίγα χρόνια αντίστοιχη αναζήτηση, κατέληξε στο Kodiak. Αν θες ταξίδια με μπαγκάζια μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς 5+2 θέσεων.
Αν τα παιδιά μεγαλώσουν και δεν χρησιμοποιείς μεγάλα isofix , αλλά μικρά booster ίσως βγαινει πιο εύκολα η άσκηση.
Με ενοχλεί ότι όλα τα οικογενειακά "van" έχουν ξεφύγει πολύ σε τιμές. Θα είχε ενδιαφέρον ένα ID.buzz αλλά μάλλον θα βγει άνω των 50... Οπότε .
-
@yem said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@mastoras78 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Όταν λές 3 καθισματάκια εννοείς να έχει για όλα isofix πίσω ? Για ψάχτο λίγο γιατί είναι απειροελάχιστα τα αυτοκίνητα με αυτή την επιλογή.
Όντως είναι ελάχιστα. Σίγουρα κανένα από τα υποψήφια μου (σκέψου ότι ακόμη και το C5 aircross που έχει 3 ανεξάρτητα πίσω καθίσματα, διαθέτει isofox μόνο στα 2 ακριανά_#gyftoi_Galloi) Αναγκαστικά πάμε σε μη isofix πίσω. Αλλά δεν είναι πρόβλημα: το επίπεδο ασφάλειας παραμένει το ίδιο.
Δεν παραμένει το επίπεδο ίδιο, άλλο στήριξη με Isofix και άλλο με ζώνη.
Εγώ θα ξανακοίταγα τα spacetourer /grand scenic και άλλα σε αυτή την κατηγορία που έχουν 3 Isofix πίσωΚάνεις λάθος. Είναι ακριβώς ίδια η ασφάλεια. Αυτό που αλλάζει είναι η πολυπλοκότητα του δεσίματος και συνεπώς σε επίπεδο γενικού πληθυσμού οι πιθανότητες να μη δεθεί σωστά το κάθισμα είναι μεγαλύτερες όταν αυτό δένεται με ζώνη από όταν πιάνει με isofix που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρεις να το βάλεις λάθος. Δε με απασχολεί γιατί είμαι προσεκτικός με αυτά τα θέματα.
Τα αυτοκίνητα που προτείνεις, δεν υπάρχουν πια.Ποια πολυπλοκότητα ?Απλά κουμπώνεις την ζώνη αφού κάτσει το παιδί και η ζώνη κρατάει κάθισμα και παιδί μαζί σαν σάντουιτς .
Νόμιζα ότι είχες αφήσει και μια μικρή πιθανότητα για μτχ .
Αφού δεν θα έχεις isofix για όλα και η χρήση ζώνης θα είναι αναγκαία , όταν ξεκινήσεις να δεις αν χωράνε και τα 3 καθίσματα μετά δοκίμασε αν χωράει και το χέρι ανάμεσα για να κουμπώνεις τις ζώνες .
το πιο πιθανό τα καθισματάκια να κάθονται ή να στριμώχνουν το κούμπωμα της ζώνης -
Κοιτάζω και για μεταχειρισμένα. Το μόνο που βρίσκεις σε αυτές τις κατηγορίες είναι αυτοκίνητα με 150-200.000 χλμ., συνήθως εισαγωγής και συνήθως εκτός Κρήτης (πως θα τα ελέγξω;). Δεν τα πουλάει ο κόσμος γιατί δεν υπάρχουν καινούργια αντίστοιχα και φυσικά τα πάντα είναι πανάκριβα.
Το τελευταίο που λες για το κούμπωμα των ζωνών είναι σωστό και το έχω υπόψη μου. Ευχαριστώ! -
Ίσως θα μπορούσες να βάλεις τη spotmechanic ή κάποιους άλλους που κάνουν την ίδια δουλειά να ελέγξει τυχόν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις μεταχειρισμένων.
-
Κοιτάζω και για μεταχειρισμένα. Το μόνο που βρίσκεις σε αυτές τις κατηγορίες είναι αυτοκίνητα με 150-200.000 χλμ., συνήθως εισαγωγής και συνήθως εκτός Κρήτης (πως θα τα ελέγξω;). Δεν τα πουλάει ο κόσμος γιατί δεν υπάρχουν καινούργια αντίστοιχα και φυσικά τα πάντα είναι πανάκριβα.
Το τελευταίο που λες για το κούμπωμα των ζωνών είναι σωστό και το έχω υπόψη μου. Ευχαριστώ!Να δώσεις 30-40 χιλιάρικα και να πάρεις μεταχειρισμένο; Θα συμφωνούσε μόνο αν μιλάμε για κανένα Discovery/Range Rover, όχι SUVάκια της σειράς. Αλλιώς 1000 φορές καινούριο, έστω και λίγο μικρότερο!!!
-
https://www.spotawheel.gr/buy?order_by=experimental&seats=7
Όπως είπες, δύσκολα κάποιος πουλάει 7θέσιο...
Ένας γείτονας έφερε ένα BMW 218 Grand Tourer από τη Γερμανία.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?c=EstateCar&isSearchRequest=true&ms=3500%3B%3B55%3B%3B&ref=dsp&s=Car&sc=7%3A&vc=Car -
Σε μεταχειρισμένα καλή περίπτωση είναι και το κλασικό της κατηγορίας...
https://alivizatos-cars.gr/gr-renault-grandscenic-1-5-dci-energy-business-7seats-7208 -
@maxximos said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Καμία πρόταση για ληζινγκ (εταιρία ή κάποια προσφορά), έχουμε;
μα ειναι τελειως κουτο να υπαρχει η αποψη οτι οι ληζινγκ εταιρειες ειναι χαζες και δινουν με δικη τους ζημια συμβολαια για να εχετε χρονο να αποφασισετε. βγαζουν χρημα και το παιρνουν απο εσας ακριβως που νομιζετε λαθος.
Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!