Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 5
    • Posts 23
    • Best 7
    • Groups 0

maxximos

@maxximos

8
    Profile views
    23
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

maxximos Unfollow Follow

Best posts made by maxximos

• RE: Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!

@gatoz said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:

@sargus said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:

@maxximos said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:

@a65 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:

Απλά το έγραψα για να βάλεις κάποια στανταρ στην αναζήτηση σου π.χ. χώρος για 3 παιδιά, καλή ανάρτηση κλπ.
      Τώρα για χρηματο-οικονομικά θέματα όπως έγραψα η κατάσταση είναι περιπλοκή.
      Κι εγώ μετά από τα αυτοκίνητα που περάσαν από τα χέρια μου κατέληξα ή θα κατέληγα σε ασιάτη (Korea-Japan)

Σωστά και σωστά.
      Έχω σκεφτεί διάφορα. Με προβληματίζει κυρίως το γεγονός ότι είμαστε σε μεταβατική εποχή. Και δυστυχώς από ότι φαίνεται διαρκεί πολύ, μερικά χρόνια τουλάχιστον. Οπότε χρηματοοικονομικά δεν έχεις safe pathway.
      Σκέφτηκα να πάρω μεταχειρισμένο. Ελάχιστα έως καθόλου αξιόλογα και μάλλον καθόλου στην Κρήτη που μένω και μπορώ να ψάξω/ελέγξω.
      Σκέφτηκα και τη λύση του ληζινγκ για να με βγάλει 3-4 χρόνια μέχρι να δούμε που (και αν) θα κάτσει η μπίλια. Αλλά είναι πολύ ακριβά και μάλλον τότε θα είναι ακόμα ακριβότερο να αγοράσεις (ηλεκτρικό) αμάξι.
      Δεν ξέρω. Νομίζω ότι το Ioniq στα 37 σήμερα είναι μια πολύ συμφέρουσα επιλογή όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Ειδικά αν το συγκρίνεις με τα καινούργια σήμερα όπως κάτι astra 1.2 στα 30.000 κτλ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι το κόστος κατοχής και συντήρησης ενός ηλεκτρικού είναι πολύ χαμηλότερο από ενός θερμικού και αν και δεν είναι πολλά τα λεφτά, κάτι μαζεύεται και από εκεί σε βάθος χρόνου. Στο Ioniq συγκεκριμένα πας κάθε 2 χρόνια για τακάκια/υγρά φρένων και διάφορα υγρά κλιματισμού και ψύξης. Λεπτομέρειες για αυτά με νούμερα θα μάθω από βδομάδα που θα ψαχτώ πιο οργανωμένα.
      Τώρα, για το μέγα θέμα των μπαταριών: η hyundai δίνει εγγύηση 8 χρόνων οπότε πιστεύω ότι μια 12ετία θα με βγάλουν με τη χρήση που θα του κάνουμε. Από εκεί και πέρα βλέπουμε. Όλα άγνωστα προς το παρόν.

Φίλε μου, στο ίδιο σημείο είμαστε... Η καλύτερη λύση είναι leasing για 4 χρόνια έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο προς τα πού θα κινηθεί η αγορά.. Επιπλέον θα ωριμάσουν οι ηλεκτρικές η υβριδικές υλοποιήσεις καθώς και τα κυβερνητικά χαράτσια... Στο φινάλε καλύτερα να δώσεις χρόνο στην αγορά παρά να μετανιώνεις για τα επόμενα 10 12 χρόνια. Η δεύτερη λύση είναι καλό μεταχειρισμένο με έρευνα από τις εταιρείες αξιολόγησης ανά την Ελλάδα.

Καμία πρόταση για ληζινγκ (εταιρία ή κάποια προσφορά), έχουμε;

μα ειναι τελειως κουτο να υπαρχει η αποψη οτι οι ληζινγκ εταιρειες ειναι χαζες και δινουν με δικη τους ζημια συμβολαια για να εχετε χρονο να αποφασισετε. βγαζουν χρημα και το παιρνουν απο εσας ακριβως που νομιζετε λαθος.

Γι'αυτό πρότεινα και την λύση του ελεγμένου μεταχειρισμένου γιατί δεν ήξερα αν ο νηματοθέτης είναι επαγγελματίας η φυσικό πρόσωπο. Παίρνει ένα μεταχειρισμένο με 25000 πχ και το δίνει σε 4 χρόνια 17-20 αλλά αγοράζει χρόνο οριμανσης της τεχνολογίας και της αγοράς.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      maxximos
    • Sono motors

https://www.carandmotor.gr/nea/iliako-aytokinito-ellada-mideniko-kostos-35-hlm

Ότι πρέπει για Ελλάδα.

posted in Μελλοντικά Μοντέλα
      M
      maxximos
    • Κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Υπάρχει τοπικ για κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Βλέπω ενδιαφέροντες κατασκευαστές και πολύ προχωρημένα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν και στην Ευρώπη.bolded text

posted in Περί αυτοκίνησης
      M
      maxximos
    • RE: Συναντήσεις Θεσσαλονίκης-Εμείς και τα παϊδάκια (από ψάρι)

@gatoz said in Συναντήσεις Θεσσαλονίκης-Εμείς και τα παϊδάκια (από ψάρι):

και εγω θελω καποια στιγμη να ανεβω για αυτη ακριβως τη φραουλα ή τα κρεατα και τις βορειες φατσες. ο γατος ηταν σαλονικα το 92, το πρωι φανταρος, λεμε τωρα, και το βραδυ πορτα, οκ πορτουλα οι διαστασεις γατου, απεναντι ακριβως, στο μαροκο στη ταρατσα που τοτες ηταν γαμαουα.

Γάτε.. το 92 δούλευα ντελιβερυ 500 μέτρα από το Μαρόκο..

posted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
      M
      maxximos

Απλά το έγραψα για να βάλεις κάποια στανταρ στην αναζήτηση σου π.χ. χώρος για 3 παιδιά, καλή ανάρτηση κλπ.
      Κι εγώ μετά από τα αυτοκίνητα που περάσαν από τα χέρια μου κατέληξα ή θα κατέληγα σε ασιάτη (Korea-Japan)

Σωστά και σωστά.
      Έχω σκεφτεί διάφορα. Με προβληματίζει κυρίως το γεγονός ότι είμαστε σε μεταβατική εποχή. Και δυστυχώς από ότι φαίνεται διαρκεί πολύ, μερικά χρόνια τουλάχιστον. Οπότε χρηματοοικονομικά δεν έχεις safe pathway.
      Σκέφτηκα να πάρω μεταχειρισμένο. Ελάχιστα έως καθόλου αξιόλογα και μάλλον καθόλου στην Κρήτη που μένω και μπορώ να ψάξω/ελέγξω.
      Σκέφτηκα και τη λύση του ληζινγκ για να με βγάλει 3-4 χρόνια μέχρι να δούμε που (και αν) θα κάτσει η μπίλια. Αλλά είναι πολύ ακριβά και μάλλον τότε θα είναι ακόμα ακριβότερο να αγοράσεις (ηλεκτρικό) αμάξι.
      Δεν ξέρω. Νομίζω ότι το Ioniq στα 37 σήμερα είναι μια πολύ συμφέρουσα επιλογή όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Ειδικά αν το συγκρίνεις με τα καινούργια σήμερα όπως κάτι astra 1.2 στα 30.000 κτλ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι το κόστος κατοχής και συντήρησης ενός ηλεκτρικού είναι πολύ χαμηλότερο από ενός θερμικού και αν και δεν είναι πολλά τα λεφτά, κάτι μαζεύεται και από εκεί σε βάθος χρόνου. Στο Ioniq συγκεκριμένα πας κάθε 2 χρόνια για τακάκια/υγρά φρένων και διάφορα υγρά κλιματισμού και ψύξης. Λεπτομέρειες για αυτά με νούμερα θα μάθω από βδομάδα που θα ψαχτώ πιο οργανωμένα.
      Τώρα, για το μέγα θέμα των μπαταριών: η hyundai δίνει εγγύηση 8 χρόνων οπότε πιστεύω ότι μια 12ετία θα με βγάλουν με τη χρήση που θα του κάνουμε. Από εκεί και πέρα βλέπουμε. Όλα άγνωστα προς το παρόν.

Φίλε μου, στο ίδιο σημείο είμαστε... Η καλύτερη λύση είναι leasing για 4 χρόνια έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο προς τα πού θα κινηθεί η αγορά.. Επιπλέον θα ωριμάσουν οι ηλεκτρικές η υβριδικές υλοποιήσεις καθώς και τα κυβερνητικά χαράτσια... Στο φινάλε καλύτερα να δώσεις χρόνο στην αγορά παρά να μετανιώνεις για τα επόμενα 10 12 χρόνια. Η δεύτερη λύση είναι καλό μεταχειρισμένο με έρευνα από τις εταιρείες αξιολόγησης ανά την Ελλάδα.

M
      maxximos

Τελικά, έχω καταλήξει οριστικά σε touran από τα μεταχειρισμένα της Βελμαρ.
      Έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο επαγγελματίες είναι.
      Είχαμε διαλέξει ένα αυτοκίνητο και μας το έφεραν από Αθήνα (θυμίζω μένω Κρήτη) να το δούμε. Πήγαμε σήμερα και το είδαμε και η σύζυγος εντυπωσιάστηκε!
      Οι άνθρωποι εκεί φαίνονται -προς ώρας τουλάχιστον- πολύ επαγγελματίες. Δώσαμε το πρώτο ΟΚ οπότε τώρα θα το ετοιμάσουν που σημαίνει σερβις, βιολογικό, και θα μου αλλάξουν και λάστιχα (από μόνοι τους)! Τα λάστιχα είναι του 2019 και μου είπαν επί λέξει ότι εμείς από εδώ δε δίνουμε αμάξι με τόσο παλιά λάστιχα! (πόντος!). Μετά που θα το ετοιμάσουν, μπορώ να το πάω όπου θέλω για έλεγχο (αν και σκέφτομαι να μην το πάω πουθενά-αφού δεν έχω κάποιον δικό μου να εμπιστεύομαι). Επίσης παράγγειλαν ένα διακόπτη παραθύρων που κολλάει και πίσω κλειδαριά πορτμπαγκαζ που την είχαν ήδη αφαιρέσει γιατί μου είπαν ότι κολλούσε και αυτή. Σήμερα του είχαν βάλει καινούργια μπαταρία.
      Εαν το πάρω, θα μου δώσουν εγγύηση μηχανικά-σαζμαν κτλ. για 1 χρόνο, εγγύηση χλμ., ατρακάριστου, σερβις μπουκ με όλα τα σερβις στην αντιπροσωπεία (ήταν νομίζω αμάξι της λιζπλαν-ξέρουμε τίποτα για αυτούς;) και οδική για 1 χρόνο επίσης.
      Στο τέλος, αφού έφευγα, θυμήθηκα να τους ρωτήσω εαν κρατάνε το astra της γυναίκας μου και προς έκπληξη μου μου είπαν "γιατί όχι" φέρτε το από βδομάδα να το εκτιμήσουμε.
      Τι να πω; έχω εντυπωσιαστεί από το επίπεδο του επαγγελματισμού και της προσοχής προς τον πελάτη.
      Ααα, το έκανα και μια μικρή βόλτα και μου άρεσε πάρα πολύ οδηγικά. Ένα πραγματικά άνετο αυτοκίνητο που "καταπίνει" πολύ ωραία τις λακούβες. Πολύ ωραία ποιότητα κύλισης και δεν ακουγόταν ούτε ένας τριγμός μέσα.
      Για να δούμε ρε Φάουβε...

Ρίξε και μια ματιά εδώ.. δεν χάνεις κάτι.. δίπλα είναι.
      https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327569898-volkswagen-touran

M
      maxximos
    • RE: κινέζικα αυτοκίνητα (merged)

@dstou said in Κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;:

Όχι, αλλά δεν θα σπεύσουν να αποβιβαστούν στη χώρα μας. Σε άλλες αγορές υπάρχουν ήδη και ροκανίζουν μερίδια αγοράς.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την κινεζική "εισβολή" ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

https://www.google.com/amp/s/www.forbes.com/sites/neilwinton/2022/12/08/chinas-electric-car-assault-on-europe-will-accelerate-in-2023-then-hit-top-gear/amp/

M
      maxximos

Latest posts made by maxximos

• Πρόβλημα εκκίνησης σε fiesta tdi

Πρόσφατα πήρα ένα φιέστα πετρέλαιο 2006. Μετά από αλλαγή μπαταρίας πολλές φορές όταν ανοίγω τον διακόπτη δεν μιζαρει με την πρώτη. Κάποιες φορές κάνει ένα μικρό θόρυβο και μετά τίποτα. Κάποιες φορές ανοίγουν οι υαλοκαθαριστήρες.. Σαν στιγμιαία απώλεια ρεύματος. Κλείνοντας τον διακόπτη και ξανανοιγοντας τον πολλές φορές αναβοσβηνει συνέχεια το λαμπάκι της προθέρμανσης.. Αν κουνήσω τούς πόλους της μπαταρίας μετά τις περισσότερες φορές παιρνει μπροστά. Σημειώνεται ότι οι πόλοι είναι καλά σφιγμένοι..

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      M
      maxximos
    • RE: MAZDA FORUM

https://www.topgeargreece.gr/news/1002594/mazda-mx-30-e-skyactiv-r-ev-to-proto-plug-in-me-kinitira-wankel/

M
      maxximos

@dstou said in Κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;:

Όχι, αλλά δεν θα σπεύσουν να αποβιβαστούν στη χώρα μας. Σε άλλες αγορές υπάρχουν ήδη και ροκανίζουν μερίδια αγοράς.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την κινεζική "εισβολή" ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

https://www.google.com/amp/s/www.forbes.com/sites/neilwinton/2022/12/08/chinas-electric-car-assault-on-europe-will-accelerate-in-2023-then-hit-top-gear/amp/

M
      maxximos

https://www.autoblog.gr/2023/01/03/me-1-032-xlm-aftonomia-to-ananeomeno-ilektriko-zeekr-001/

M
      maxximos
    • RE: Για να δούμε ένα χριστουγεννιάτικο θέμα

@bassstarlet said in Για να δούμε ένα χριστουγεννιάτικο θέμα:

@maxximos said in Για να δούμε ένα χριστουγεννιάτικο θέμα:

Ποιο αυτοκίνητο θα θέλατε να αγοράσετε σήμερα έως 100000 ευρώ; Χωρίς να σκεφτείτε οικονομική κατάσταση, οικογενειακή κατάσταση. Σε μια ιδανική αγορά ποιο θα πέρνατε και γιατί σαν δώρο για τον εαυτό σας;;

Όπως είχε γράψει κάποτε παλιά, ο Καββαθάς, «το περιοδικό δεν το διαβάζουν κλεφτρόνια» (για κάποια κλοπή που είχε γίνει αν θυμάμαι καλά) έτσι και στο φόρουμ, ελπίζω/ουμε να μην συμμετέχουν λαμόγια.
      Διότι μόνο λαμόγια ή ποδοσφαιριστές ξοδεύουν έτσι τα χρήματά τους (που έβγαλαν με τον ιδρώτα.. των άλλων!)

Μπορείς να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου;

To διαβάζεις το «σκεπτικό μου» στο ίδιο το μύνημα.Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο...

Πόσο λίγος μπορεί να είσαι.. λυπάμαι..

M
      maxximos
    • RE: Για να δούμε ένα χριστουγεννιάτικο θέμα

Ποιο αυτοκίνητο θα θέλατε να αγοράσετε σήμερα έως 100000 ευρώ; Χωρίς να σκεφτείτε οικονομική κατάσταση, οικογενειακή κατάσταση. Σε μια ιδανική αγορά ποιο θα πέρνατε και γιατί σαν δώρο για τον εαυτό σας;;

Όπως είχε γράψει κάποτε παλιά, ο Καββαθάς, «το περιοδικό δεν το διαβάζουν κλεφτρόνια» (για κάποια κλοπή που είχε γίνει αν θυμάμαι καλά) έτσι και στο φόρουμ, ελπίζω/ουμε να μην συμμετέχουν λαμόγια.
      Διότι μόνο λαμόγια ή ποδοσφαιριστές ξοδεύουν έτσι τα χρήματά τους (που έβγαλαν με τον ιδρώτα.. των άλλων!)

Μπορείς να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου;

M
      maxximos
    • Για να δούμε ένα χριστουγεννιάτικο θέμα

M
      maxximos

Τελικά, έχω καταλήξει οριστικά σε touran από τα μεταχειρισμένα της Βελμαρ.
      Έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο επαγγελματίες είναι.
      Είχαμε διαλέξει ένα αυτοκίνητο και μας το έφεραν από Αθήνα (θυμίζω μένω Κρήτη) να το δούμε. Πήγαμε σήμερα και το είδαμε και η σύζυγος εντυπωσιάστηκε!
      Οι άνθρωποι εκεί φαίνονται -προς ώρας τουλάχιστον- πολύ επαγγελματίες. Δώσαμε το πρώτο ΟΚ οπότε τώρα θα το ετοιμάσουν που σημαίνει σερβις, βιολογικό, και θα μου αλλάξουν και λάστιχα (από μόνοι τους)! Τα λάστιχα είναι του 2019 και μου είπαν επί λέξει ότι εμείς από εδώ δε δίνουμε αμάξι με τόσο παλιά λάστιχα! (πόντος!). Μετά που θα το ετοιμάσουν, μπορώ να το πάω όπου θέλω για έλεγχο (αν και σκέφτομαι να μην το πάω πουθενά-αφού δεν έχω κάποιον δικό μου να εμπιστεύομαι). Επίσης παράγγειλαν ένα διακόπτη παραθύρων που κολλάει και πίσω κλειδαριά πορτμπαγκαζ που την είχαν ήδη αφαιρέσει γιατί μου είπαν ότι κολλούσε και αυτή. Σήμερα του είχαν βάλει καινούργια μπαταρία.
      Εαν το πάρω, θα μου δώσουν εγγύηση μηχανικά-σαζμαν κτλ. για 1 χρόνο, εγγύηση χλμ., ατρακάριστου, σερβις μπουκ με όλα τα σερβις στην αντιπροσωπεία (ήταν νομίζω αμάξι της λιζπλαν-ξέρουμε τίποτα για αυτούς;) και οδική για 1 χρόνο επίσης.
      Στο τέλος, αφού έφευγα, θυμήθηκα να τους ρωτήσω εαν κρατάνε το astra της γυναίκας μου και προς έκπληξη μου μου είπαν "γιατί όχι" φέρτε το από βδομάδα να το εκτιμήσουμε.
      Τι να πω; έχω εντυπωσιαστεί από το επίπεδο του επαγγελματισμού και της προσοχής προς τον πελάτη.
      Ααα, το έκανα και μια μικρή βόλτα και μου άρεσε πάρα πολύ οδηγικά. Ένα πραγματικά άνετο αυτοκίνητο που "καταπίνει" πολύ ωραία τις λακούβες. Πολύ ωραία ποιότητα κύλισης και δεν ακουγόταν ούτε ένας τριγμός μέσα.
      Για να δούμε ρε Φάουβε...

Ρίξε και μια ματιά εδώ.. δεν χάνεις κάτι.. δίπλα είναι.
      https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327569898-volkswagen-touran

M
      maxximos
    • RE: Συναντήσεις Θεσσαλονίκης-Εμείς και τα παϊδάκια (από ψάρι)

Ποιος είναι ο καράφλας ρε παιδιά;; Περαία μένω ..

posted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
      M
      maxximos

@gatoz said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:

@maxximos said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:

Σωστά και σωστά.

Καμία πρόταση για ληζινγκ (εταιρία ή κάποια προσφορά), έχουμε;

μα ειναι τελειως κουτο να υπαρχει η αποψη οτι οι ληζινγκ εταιρειες ειναι χαζες και δινουν με δικη τους ζημια συμβολαια για να εχετε χρονο να αποφασισετε. βγαζουν χρημα και το παιρνουν απο εσας ακριβως που νομιζετε λαθος.

Γι'αυτό πρότεινα και την λύση του ελεγμένου μεταχειρισμένου γιατί δεν ήξερα αν ο νηματοθέτης είναι επαγγελματίας η φυσικό πρόσωπο. Παίρνει ένα μεταχειρισμένο με 25000 πχ και το δίνει σε 4 χρόνια 17-20 αλλά αγοράζει χρόνο οριμανσης της τεχνολογίας και της αγοράς.

M
      maxximos
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ