@gatoz said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@sargus said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@maxximos said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@sargus said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@a65 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Απλά το έγραψα για να βάλεις κάποια στανταρ στην αναζήτηση σου π.χ. χώρος για 3 παιδιά, καλή ανάρτηση κλπ.
Τώρα για χρηματο-οικονομικά θέματα όπως έγραψα η κατάσταση είναι περιπλοκή.
Κι εγώ μετά από τα αυτοκίνητα που περάσαν από τα χέρια μου κατέληξα ή θα κατέληγα σε ασιάτη (Korea-Japan)Σωστά και σωστά.
Έχω σκεφτεί διάφορα. Με προβληματίζει κυρίως το γεγονός ότι είμαστε σε μεταβατική εποχή. Και δυστυχώς από ότι φαίνεται διαρκεί πολύ, μερικά χρόνια τουλάχιστον. Οπότε χρηματοοικονομικά δεν έχεις safe pathway.
Σκέφτηκα να πάρω μεταχειρισμένο. Ελάχιστα έως καθόλου αξιόλογα και μάλλον καθόλου στην Κρήτη που μένω και μπορώ να ψάξω/ελέγξω.
Σκέφτηκα και τη λύση του ληζινγκ για να με βγάλει 3-4 χρόνια μέχρι να δούμε που (και αν) θα κάτσει η μπίλια. Αλλά είναι πολύ ακριβά και μάλλον τότε θα είναι ακόμα ακριβότερο να αγοράσεις (ηλεκτρικό) αμάξι.
Δεν ξέρω. Νομίζω ότι το Ioniq στα 37 σήμερα είναι μια πολύ συμφέρουσα επιλογή όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Ειδικά αν το συγκρίνεις με τα καινούργια σήμερα όπως κάτι astra 1.2 στα 30.000 κτλ.Ξέχασα να αναφέρω ότι το κόστος κατοχής και συντήρησης ενός ηλεκτρικού είναι πολύ χαμηλότερο από ενός θερμικού και αν και δεν είναι πολλά τα λεφτά, κάτι μαζεύεται και από εκεί σε βάθος χρόνου. Στο Ioniq συγκεκριμένα πας κάθε 2 χρόνια για τακάκια/υγρά φρένων και διάφορα υγρά κλιματισμού και ψύξης. Λεπτομέρειες για αυτά με νούμερα θα μάθω από βδομάδα που θα ψαχτώ πιο οργανωμένα.
Τώρα, για το μέγα θέμα των μπαταριών: η hyundai δίνει εγγύηση 8 χρόνων οπότε πιστεύω ότι μια 12ετία θα με βγάλουν με τη χρήση που θα του κάνουμε. Από εκεί και πέρα βλέπουμε. Όλα άγνωστα προς το παρόν.Φίλε μου, στο ίδιο σημείο είμαστε... Η καλύτερη λύση είναι leasing για 4 χρόνια έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο προς τα πού θα κινηθεί η αγορά.. Επιπλέον θα ωριμάσουν οι ηλεκτρικές η υβριδικές υλοποιήσεις καθώς και τα κυβερνητικά χαράτσια... Στο φινάλε καλύτερα να δώσεις χρόνο στην αγορά παρά να μετανιώνεις για τα επόμενα 10 12 χρόνια. Η δεύτερη λύση είναι καλό μεταχειρισμένο με έρευνα από τις εταιρείες αξιολόγησης ανά την Ελλάδα.
Καμία πρόταση για ληζινγκ (εταιρία ή κάποια προσφορά), έχουμε;
μα ειναι τελειως κουτο να υπαρχει η αποψη οτι οι ληζινγκ εταιρειες ειναι χαζες και δινουν με δικη τους ζημια συμβολαια για να εχετε χρονο να αποφασισετε. βγαζουν χρημα και το παιρνουν απο εσας ακριβως που νομιζετε λαθος.
Γι'αυτό πρότεινα και την λύση του ελεγμένου μεταχειρισμένου γιατί δεν ήξερα αν ο νηματοθέτης είναι επαγγελματίας η φυσικό πρόσωπο. Παίρνει ένα μεταχειρισμένο με 25000 πχ και το δίνει σε 4 χρόνια 17-20 αλλά αγοράζει χρόνο οριμανσης της τεχνολογίας και της αγοράς.