-
@sargus said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@tsofras said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@fanis75 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@dimsabas said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Η Automarin τα κάνει άριστα απ'έξω, αλλά τι να το κάνεις; Απ'έξω κούκλα, από μέσα πανούκλα.
Είπαμε τους 2 κεφαλονίτες (-άτος) από μακριά και αγαπημένοι, σαπάκια μόνο έχουν.
Βελμάρ είναι εγγύηση, ο Βασιλάκης πάντα ήταν δυνατός, πλέον έχει απογειωθεί με τις νέες αντιπροσωπείες.
Καλά το εγγύηση είναι σχετικό , πήρε ένα picanto ο αδερφός της γυναίκας μου ατρκάριστο, τράβαγε αριστερά το τιμόνι , το πήγε φανοπειό και τελικά έχει φάει τράκο.
Την προηγούμενη εβδομάδα αυτόΘα τους τρέξει; Αν αποδεικνύεται ο τράκος και αν έχει εγγύηση ατρακάριστου από Βελμαρ, λογικά θα τον καλύψουν/αντικαταστήσουν εντελώς. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα ρισκάρουν τη φήμη τους για ένα τόσο φτηνό αμάξι.
Έλα sorry δεν μου έρχονται οι ειδοποιήσεις
Έτσι είπε γιατί μου είπε ότι έχει υπογράψει ότι αν βρεθεί τρακαρισμένο θα το πάρουν πίσω , δεν έχουμε μιλήσει ακόμη -
Χαιρετώ την παρέα!
Λοιπόν παραλάβαμε χθες! Η σύζυγος είναι ξετρελαμένη!! Ξέχασε και το Ioniq και τα πάντα! Εγώ δεν είμαι και τόσο χαρούμενος, θα πω μετά γιατί.
Οφείλω να αναγνωρίσω στην VW ότι έχει φτιάξει ένα πολύ μελετημένο αμάξι σε όλες του τις λεπτομέρειες. Έχει παντού γαντζάκια για να κρεμάς πράγματα, έχει παντού θήκες (έξυπνες και μη), ξαπλώνουν και σηκώνονται πολύ εύκολα όλα τα καθίσματα (ακόμα και του συνοδηγού!), οι ζώνες και τραβιούνται εύκολα και κουμπώνουν στη θέση τους πολύ εύκολα, οι ζώνες της 3ης σειράς αποθηκεύονται πολύ έξυπνα στην οροφή, η εταζέρα σταματάει σε 3 σημεία ενώ αποθηκεύεται και κάτω από το πάτωμα, έχει παντού θήκες (το ξαναείπα;), το infotainment είναι ίσως το πιο λογικό στη σχεδίαση που έχω δει ενώ με εντυπωσίασε και το γεγονός ότι μιλούσα τώρα με τη σύζυγο (που πάει τα παιδιά σε εξωσχολικά) και την άκουγα σαν να ήταν μέσα σε ένα ήσυχο δωμάτιο και όχι στο δρόμο (καλό noise cancelling;) κ.α. πολλά που δε θυμάμαι. Είναι βασικά ένα πολύ έξυπνο αυτοκίνητο που είναι φτιαγμένο να υπηρετεί την οικογένεια (και να κάνει τη ζωή της αρκετά πιο εύκολη).
Οι χώροι είναι άφθονοι. Με τα μεγάλα καθισματάκια των παιδιών και χωράω να κάτσω ακόμα και εγώ ανάμεσα τους (που δε φημίζομαι για το λεπτό του σκελετού μου...) Οι επιβάτες είναι άνετοι μέσα στο να γυρίσουν, να κουβεντιάσουν, να κάνουν πράγματα. Γενικά, απολαμβάνεις να βρίσκεσαι εκεί μέσα.
Στο δρόμο: κλασσική ποιότητα κύλισης VW. Επίσης, πάρα πολύ καλό στο σιδέρωμα των λακουβών. Από χθες, το έχουμε περάσει από κάποια μέρη που μαρτυρούσαμε με τα άλλα αυτοκίνητα και με αυτό περνάς χωρίς να καταλαβαίνεις πολλά πολλά. Στις στροφές βέβαια, θυμήθηκα ότι δεν είναι ένα χαμηλό χατς, και αυτό με χάλασε λιγάκι αλλα οκ, οικογενειακό αμάξι είναι. Κάποια στιγμή που οδηγούσε η σύζηγος σε κάτι στροφιλίκια (λίγο γρήγορα είναι η αλήθεια), ένιωσα αβεβαιότητα σα συνοδηγός λόγω της -σχετικά- πλαδαρής συμπεριφοράς του (εκεί μου θύμισε SUV).
Γιατί δεν είμαι και εγώ τόσο χαρούμενος:
Χθες που πήγα για να παραλάβω, πρόσεξα για πρώτη φορά το service book (το ίδιο το book και μια εκτύπωση από το σύστημα που συμφωνούσε με το book). Και λέω για πρώτη φορά γιατί ενώ είχα φτιάξει μια λίστα με 40 σημεία να τσεκάρω στο αυτοκίνητο το service book το είχα ξεχάσει τελείως επειδή πιστεύω ότι 1. εύκολα μαγειρεύεται και 2. μια εταιρία leasing -ειδικά όπως η leaseplan- ξέρω ότι φροντίζει να γίνονται έστω τα απαραίτητα.
Είδα χθες λοιπόν ότι η πρώτη καταγραφή στο service book ήταν όταν το αμάξι ήταν 22 μηνών και είχε 56.000 χλμ! Έκτοτε όλα κανονικά. Το επεσήμανα στον πωλητή ο οποίος, από ότι μου έδειξε, δεν το είχε προσέξει και αρχίσαμε τα τηλέφωνα σε διάφορους υπεύθυνους σε καρέντα και leaseplan στην Αθήνα. Στα περισσότερα τηλέφωνα (εκτός ενός μεγαλοδιευθυντή) έπαιρνε με ανοιχτή ακρόαση και άκουγα και εγώ χωρίς να τους ειδοποιήσει σχετικά. Αυτό που μάθαμε ήταν ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία όλων συμφωνούσαν με το service book και ότι δεν ήξεραν πως μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο. Αυτοί συν κάποιοι μηχανικοί που πήραμε μετά θεωρούν ότι αποκλείεται ένας σύγχρονος τούρμπο πετρελαιοκινητήρας να μην έχει αλλάξει έστω λάδια για τόσα χλμ. γιατί θα είχε πάθει μεγάλη ζημιά. Εικάζουν ότι το πήγε εκτός δικτύου ο ιδιοκτήτης και ότι απλά δε συμπλήρωσαν το book. (Σήμερα με πήρε πάλι τηλ. ο πωλητής της Βελμαρ και μου είπε ότι βρήκαν τον ιδιοκτήτη από τη leaseplan και ότι αυτός είναι ένα στέλεχος της Lidl βορείου Ελλάδας και ότι τους είπε στο τηλέφωνο ότι όποτε του βάραγε το αμάξι, το πήγαινε και του έκανε το σερβς του κανονικά στην πόλη που ήταν κάθε φορά.)
Μετά από αυτά, είπα στον πωλητή (χθες) ότι σκέφτομαι να μην παραλάβω. Μου λέει: "Κάνε ότι νομίζεις. Εγώ σου λέω πάντως ότι το αμάξι είναι άριστο"! Σκέφτηκα λοιπόν, ότι από τότε μέχρι και να το πάρω, το αμάξι έχει κάνει ακόμα 42.000 χλμ. με τα σερβις του κανονικά, σκέφτηκα ότι έχω εγγύηση ενός χρόνου, σκέφτηκα ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να το επιστρέψω (με κάποιο αντίτιμο) και να πάρω τα λεφτά μου πίσω και κυρίως σκέφτηκα ότι η σύζυγος θα έκανε να μου μιλήσει κανένα μήνα αν δεν το έπαιρνα, οπότε και το πήρα! Πόσο ηλιθια ήταν αυτή η απόφαση, δεν ξέρω. Ο χρόνος θα δείξει.
Εσείς τι λέτε;
Α, και μερικές σκόρπιες φωτό γιατί τελικά χθες δεν έβγαλα (και ήταν πλυμένο/κερωμένο) καθώς είχε βροχές και καταιγίδες που το έκαναν χάλια! -
This post is deleted! -
Μια χαρά θα είσαι!
Υπέροχο οικογενειακό αμάξι!
Ειχα ως αντικαταστασης λιγο καιρό ένα και παρότι μεγάλο, ηταν ευκολοδήγητο!
Να το χαρείτε! -
Εσείς τι λέτε;
Δεν ξέρω για τα lidl, αλλά εμάς που έχουμε leaseplan μας έρχεται ειδοποίηση για service ανά έτος (δεν κάνουμε χιλιόμετρα πολλά).
Επίσης μας στέλνει πάντα σε επίσημα συνεργεία που κανονίζονται από την ίδια. Οπότε σίγουρα η leaseplan θα έχει ιστορικό. -
να σου πω...
παπαριες....
απλα δεν περνουσανε οπου το πηγαινε στο book τις εργασιες.
να λιωσει το αμαξι η συμβια και εσυ να σκεφτεις τι περιεργο σου εχει αρνηθει ΑΛΛΑ εσυ το θες.
οκ, μπεγκινγκ οχι, οχι - εχεις σιβικ..... -
@gatoz said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
να λιωσει το αμαξι η συμβια και εσυ να σκεφτεις τι περιεργο σου εχει αρνηθει ΑΛΛΑ εσυ το θες.
xxaaxaxxaxaxaxa
-
@antonakis said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Εσείς τι λέτε;
Δεν ξέρω για τα lidl, αλλά εμάς που έχουμε leaseplan μας έρχεται ειδοποίηση για service ανά έτος (δεν κάνουμε χιλιόμετρα πολλά).
Επίσης μας στέλνει πάντα σε επίσημα συνεργεία που κανονίζονται από την ίδια. Οπότε σίγουρα η leaseplan θα έχει ιστορικό.Μας είπαν ότι το ιστορικό τους ξεκινάει από τις 56.000 χλμ. όπως και η εκτύπωση που μου έδωσαν από κάποια database (karenta ή leaseplan, δε θυμάμαι τώρα).
Τώρα που το λες, σκέφτομαι να τους πάρω και εγώ αύριο ένα τηλέφωνο να δω μήπως μου πουν. -
Εσείς τι λέτε;
Επίσης μας στέλνει πάντα σε επίσημα συνεργεία που κανονίζονται από την ίδια. Οπότε σίγουρα η leaseplan θα έχει ιστορικό.Μας είπαν ότι το ιστορικό τους ξεκινάει από τις 56.000 χλμ. όπως και η εκτύπωση που μου έδωσαν από κάποια database (karenta ή leaseplan, δε θυμάμαι τώρα).
Τώρα που το λες, σκέφτομαι να τους πάρω και εγώ αύριο ένα τηλέφωνο να δω μήπως μου πουν.Τα VAG έχουν CBS (Condition Based Service), όπως τα BMW, δηλαδή υπολογίζουν αλγοριθμικά ανάλογα με τη χρήση του αυτοκινήτου, τις ανάγκες συντήρησης;
Αν ναι, κι εφόσον το αυτοκίνητο προφανώς κινειτο σε ταξίδια για να προλάβει να κάνει σε 22 μήνες 56Κ km, οπότε και δεν καταπονείτο με αστική χρήση, δεν είναι απίθανο να εκανε το 1ο service τότε.
Τα υπολοιπα service τι περιοδικότητα έχουν;
Έχουν γίνει όλα στην ίδια αντιπροσωπεία; -
Μας είπαν ότι το ιστορικό τους ξεκινάει από τις 56.000 χλμ.
Στα 40.000 θα έπρεπε να είχε αλλάξει λάστιχα, εκτός αν το πρόγραμμα ήταν από τα lidl.
-
@bill_hsd said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Εσείς τι λέτε;
Τώρα που το λες, σκέφτομαι να τους πάρω και εγώ αύριο ένα τηλέφωνο να δω μήπως μου πουν.Τα VAG έχουν CBS (Condition Based Service), όπως τα BMW, δηλαδή υπολογίζουν αλγοριθμικά ανάλογα με τη χρήση του αυτοκινήτου, τις ανάγκες συντήρησης;
Αν ναι, κι εφόσον το αυτοκίνητο προφανώς κινειτο σε ταξίδια για να προλάβει να κάνει σε 22 μήνες 56Κ km, οπότε και δεν καταπονείτο με αστική χρήση, δεν είναι απίθανο να εκανε το 1ο service τότε.
Έχουν γίνει όλα στην ίδια αντιπροσωπεία;Τα υπόλοιπα σερβις είναι μια χαρά.
Το θέμα είναι ότι θέλει έστω αλλαγή λαδιών στα 30.000 χλμ αν θυμάμαι καλά. Η εκτύπωση που μου έδωσαν: -
Εγώ φοβάμαι ότι τον πήραν τηλέφωνο στη διετία να το πάει για service, οπότε έμαθαν και τα χιλιόμετρα.
Ακόμα και αν το πήγαινε για service στις πόλεις που ήταν, αυτά πληρώνονται από τη leaseplan. Γι'αυτό λέω ότι θα έχουν καταγραφή. Αν δεν έχουν ούτε αυτοί, δε νομίζω να έβαζε από την τσέπη του τα service. -
Εγώ φοβάμαι ότι τον πήραν τηλέφωνο στη διετία να το πάει για service, οπότε έμαθαν και τα χιλιόμετρα.
Ε ναι, αυτό φοβάμαι και εγώ. Για αυτό και το όλο θέμα!
Βέβαια, οι μηχανικοί σχίζουν τα πτυχία τους ότι δε μπορεί να έχει αντέξει ένας τέτοιος κινητήρας τόσα χλμ. χωρίς λάδια. Τώρα τι να πω; -
Εσείς τι λέτε;
Το θέμα είναι ότι θέλει έστω αλλαγή λαδιών στα 30.000 χλμ αν θυμάμαι καλά. Η εκτύπωση που μου έδωσαν:"SVC λογω χρονικής περιόδου" και
"SVC λογω χλμ ορίου"...
Νομίζω ειναι σαφέστατη η εκτύπωση.
Ρώτα και στον αντιπροσωπο που εμφανίζεται να κανει τα πρώτα 2 service, μήπως ξέφυγε κανένα service, που δεν νομιζω... -
Εσείς τι λέτε;
"SVC λογω χρονικής περιόδου" και
"SVC λογω χλμ ορίου"...
Νομίζω ειναι σαφέστατη η εκτύπωση.
Ρώτα και στον αντιπροσωπο που εμφανίζεται να κανει τα πρώτα 2 service, μήπως ξέφυγε κανένα service, που δεν νομιζω...Στον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο όλα είναι πιθανά…
-
Μα θα είχε κανένας τσάμπα συντήρηση σε αμάξι σε επίσημο σέρβις και δεν θα το πήγαινε;;; Κάπου αλλού είναι η μλκία, σίγουρα κάποιος δεν το σημείωσε.
Άσχετο, τι χρονολογία είναι; 2017; Φαίνεται πολύ φρέσκο (για vw πάντα που έχει τα ίδια κουμπάκια 15 χρόνια)!
-
@xenos said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Μα θα είχε κανένας τσάμπα συντήρηση σε αμάξι σε επίσημο σέρβις και δεν θα το πήγαινε;;; Κάπου αλλού είναι η μλκία, σίγουρα κάποιος δεν το σημείωσε.
Άσχετο, τι χρονολογία είναι; 2017; Φαίνεται πολύ φρέσκο (για vw πάντα που έχει τα ίδια κουμπάκια 15 χρόνια)!
Ε καλά, μπορεί και να αδιαφόρησε. Υπάρχουν πολλοί αμελείς άνθρωποι εκεί έξω!
Ναι, είναι του 2017. Είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. -
Εγώ θα φοβόμουν όπως και συ.
Και το λέω γιατί εμείς είμαστε Αθήνα. Μας κανονίζει η Leaseplan service σε συνεργείο στο δήμο που μας βολεύει και πάλι παραπονιόμαστε να πάμε... πες επειδή κάποιοες αντιπροσωπείες κρατάνε το αμάξι όλη μέρα, πες επειδή μας έχουν ζαλίσει τα μπαλάκια να τελειώσουμε δουλειά σε πελάτη, πες το βαρεμάρα που να τρέχω δεν είναι δικό μου κλπ...Βέβαια τώρα έχουμε καταλήξει να πηγαίνουμε μαζί 2-3 νοματαίοι στην ίδια αντιπροσωπεία/μέρα/ώρα και να το ρίχνουμε σε κανά μεζεδάκι την ώρα του Service...
Για παράδειγμα αν δεις στο carnext.gr στα μτχ που δίνει η ίδια η leasplan, στα περισσότερα το ιστορικό είναι στον 1 χρόνο.
Πάντως όσον αφορά τα λάδια, νομίζω είπες ότι το stock center δίνει 1 χρόνο εγγύηση, οπότε φαντάζομαι στην επόμενη αλλαγή λαδιών που θα κάνεις εσύ, θα φανεί αν βγουν βρώμικα τα λάδια.
-
Μπορείς να κάνεις ένα engine flush με φρέσκα λάδια και να ανοίξεις το καπάκι κεφαλής να δεί το συνεργείο αν υπάρχουν σημάδια φθοράς στους εκκεντροφορους.
Έχει ένα κόστος αλλά μπροστά σε ένα κατεστραμμένο μοτέρ νομίζω ότι είναι ψίχουλα. -
Πάντως όσον αφορά τα λάδια, νομίζω είπες ότι το stock center δίνει 1 χρόνο εγγύηση, οπότε φαντάζομαι στην επόμενη αλλαγή λαδιών που θα κάνεις εσύ, θα φανεί αν βγουν βρώμικα τα λάδια.
Μα αυτό που κουβεντιάζουμε έγινε πριν 42.000 χλμ. Ούτως ή άλλως μου έκαναν σέρβις στη Βελμαρ τώρα πριν το πάρω.
Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!