-
@gatoz said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
μα ειναι τελειως κουτο να υπαρχει η αποψη οτι οι ληζινγκ εταιρειες ειναι χαζες και δινουν με δικη τους ζημια συμβολαια για να εχετε χρονο να αποφασισετε. βγαζουν χρημα και το παιρνουν απο εσας ακριβως που νομιζετε λαθος.
Τι εννοείς εδώ;
-
@sargus said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
μα ειναι τελειως κουτο να υπαρχει η αποψη οτι οι ληζινγκ εταιρειες ειναι χαζες και δινουν με δικη τους ζημια συμβολαια για να εχετε χρονο να αποφασισετε. βγαζουν χρημα και το παιρνουν απο εσας ακριβως που νομιζετε λαθος.
Τι εννοείς εδώ;
οτι το ληζινγκ για 3-4 χρονια δεν ειναι λυση, βασικα ουτε για περισσοτερα εαν εισαι ιδιωτης και με μικρο μπατζετ, θα χασεις τα λεφτα σου εκει καθως κοστιζει πολυ και μετα θα εχεις το σιβικα να παριστενει το 7θεσιο σουβ.
-
Α ναι, προφανώς.
-
@a65 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Για να καταλάβω δλδ θες να πεις ότι ταξιδεύει καλύτερα αυτός που κάθεται πίσω σε αμάξι με ημιάκαμπτο απ ότι με ανεξάρτητη, τότε γιατί βάζουν ανεξάρτητη στις ακριβότερες εκδόσεις ???
Είχα audi (καλό γκάζι) και γενικά μια multi link μπορείς με ένα χιλιάρικο περίπου (αμορτισέρ/ελατήρια) να τη βελτιώσεις, τον ημιάκαμπτο που άμα πέφτει η 1 ρόδα σε λακκούβα την καταλαβαίνουν όλοι στο πίσω κάθισμα τι θα τον κάνεις?
Και τέλος για πες ένα παράδειγμα αυτοκινήτου με μέτρια στημένο multi link.Φαντάζομαι ότι δεν κατάλαβες ούτε από την απάντηση του Δία, καθώς συνεχίζεις να επιμένεις. Προφανώς και σε θεωρητικό επίπεδο μια multi-link ανάρτηση είναι καλύτερη από έναν ημιάκαμπτο και σίγουρα αν η ίδια εταιρία στο ίδιο μοντέλο χρησιμοποιεί και τις δύο εκδοχές, η έκδοση με multi-link θα υπερέχει, γι' αυτό και την βάζει στα δυνατότερα - ακριβότερα μοντέλα.
Αυτό όμως που δεν θες να καταλάβεις είναι ότι η αρχή λειτουργίας της πίσω ανάρτησης δεν υπερέχει της ικανότητας σωστής ρύθμισης από τον εκάστοτε κατασκευαστή της ανάρτησης. Αν ίσχυε αυτό, δεν θα ήταν επί σειρά ετών το Megane RS το καλύτερο προσθιοκίνητο hatchback. Και τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά.Οπότε η ένσταση μου στο αρχικό ποστ, όπως και σε όλους όσους κατά καιρούς έχουν ανάγει σε υπέρτατο χαρακτηριστικό υπεροχής τηνmulti-link ανάρτηση, προκύπτει από το γεγονός ότι ναι μεν είναι ένα θετικό στοιχείο αλλά δεν μπορεί να είναι το εκ των ουκ άνευ για την επιλογή κάποιου αυτοκινήτου. Και στο λέω όντας κάτοχος Focus με πολλαπλούς κι έχοντας οδηγήσει Focus με ημιάκαμπτο, όπου οι διαφορές είναι ελαχιστότατες και μη αναγνωρίσιμες στην καθημερινή οδήγηση.
Υ.Γ.: Οι εμπειρίες σου από ένα παλαιό όχημα με αρχαϊκή ανάρτηση, απλώς είναι εκτός θέματος σε σχέση με την επιλογή ενός καινούριου αυτοκίνητου...
-
@maxximos said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@a65 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Απλά το έγραψα για να βάλεις κάποια στανταρ στην αναζήτηση σου π.χ. χώρος για 3 παιδιά, καλή ανάρτηση κλπ.
Τώρα για χρηματο-οικονομικά θέματα όπως έγραψα η κατάσταση είναι περιπλοκή.
Κι εγώ μετά από τα αυτοκίνητα που περάσαν από τα χέρια μου κατέληξα ή θα κατέληγα σε ασιάτη (Korea-Japan)Σωστά και σωστά.
Έχω σκεφτεί διάφορα. Με προβληματίζει κυρίως το γεγονός ότι είμαστε σε μεταβατική εποχή. Και δυστυχώς από ότι φαίνεται διαρκεί πολύ, μερικά χρόνια τουλάχιστον. Οπότε χρηματοοικονομικά δεν έχεις safe pathway.
Σκέφτηκα να πάρω μεταχειρισμένο. Ελάχιστα έως καθόλου αξιόλογα και μάλλον καθόλου στην Κρήτη που μένω και μπορώ να ψάξω/ελέγξω.
Σκέφτηκα και τη λύση του ληζινγκ για να με βγάλει 3-4 χρόνια μέχρι να δούμε που (και αν) θα κάτσει η μπίλια. Αλλά είναι πολύ ακριβά και μάλλον τότε θα είναι ακόμα ακριβότερο να αγοράσεις (ηλεκτρικό) αμάξι.
Δεν ξέρω. Νομίζω ότι το Ioniq στα 37 σήμερα είναι μια πολύ συμφέρουσα επιλογή όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Ειδικά αν το συγκρίνεις με τα καινούργια σήμερα όπως κάτι astra 1.2 στα 30.000 κτλ.Ξέχασα να αναφέρω ότι το κόστος κατοχής και συντήρησης ενός ηλεκτρικού είναι πολύ χαμηλότερο από ενός θερμικού και αν και δεν είναι πολλά τα λεφτά, κάτι μαζεύεται και από εκεί σε βάθος χρόνου. Στο Ioniq συγκεκριμένα πας κάθε 2 χρόνια για τακάκια/υγρά φρένων και διάφορα υγρά κλιματισμού και ψύξης. Λεπτομέρειες για αυτά με νούμερα θα μάθω από βδομάδα που θα ψαχτώ πιο οργανωμένα.
Τώρα, για το μέγα θέμα των μπαταριών: η hyundai δίνει εγγύηση 8 χρόνων οπότε πιστεύω ότι μια 12ετία θα με βγάλουν με τη χρήση που θα του κάνουμε. Από εκεί και πέρα βλέπουμε. Όλα άγνωστα προς το παρόν.Φίλε μου, στο ίδιο σημείο είμαστε... Η καλύτερη λύση είναι leasing για 4 χρόνια έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο προς τα πού θα κινηθεί η αγορά.. Επιπλέον θα ωριμάσουν οι ηλεκτρικές η υβριδικές υλοποιήσεις καθώς και τα κυβερνητικά χαράτσια... Στο φινάλε καλύτερα να δώσεις χρόνο στην αγορά παρά να μετανιώνεις για τα επόμενα 10 12 χρόνια. Η δεύτερη λύση είναι καλό μεταχειρισμένο με έρευνα από τις εταιρείες αξιολόγησης ανά την Ελλάδα.
Καμία πρόταση για ληζινγκ (εταιρία ή κάποια προσφορά), έχουμε;
Γι'αυτό πρότεινα και την λύση του ελεγμένου μεταχειρισμένου γιατί δεν ήξερα αν ο νηματοθέτης είναι επαγγελματίας η φυσικό πρόσωπο. Παίρνει ένα μεταχειρισμένο με 25000 πχ και το δίνει σε 4 χρόνια 17-20 αλλά αγοράζει χρόνο οριμανσης της τεχνολογίας και της αγοράς.
-
@maxximos said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Γι'αυτό πρότεινα και την λύση του ελεγμένου μεταχειρισμένου γιατί δεν ήξερα αν ο νηματοθέτης είναι επαγγελματίας η φυσικό πρόσωπο. Παίρνει ένα μεταχειρισμένο με 25000 πχ και το δίνει σε 4 χρόνια 17-20 αλλά αγοράζει χρόνο οριμανσης της τεχνολογίας και της αγοράς.
Είμαι φυσικό πρόσωπο οπότε εξ΄όσων γνωρίζω δε με συμφέρει το ληζινγκ. Τώρα, αν παίζει κάποια προσφορά που αλλάζει τα δεδομένα, θα ήταν ενδιαφέρον.
Το μεταχειρισμένο, είναι η πιο "ασφαλής" επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμή. ΑΛΛΑ, δεν υπάρχουν αρκετά καλά μεταχειρισμένα και κυρίως δεν υπάρχουν στην Κρήτη όπου μου είναι πιο εύκολο να τα δω. Ένα Renault Grand Scenic 7θέσιο που προτάθηκε νωρίτερα με έχει βάλει σε σκέψεις βέβαια, αλλά έχει κάποια σοβαρά μειονεκτήματα (προτιμώ 5θέσιο, πολλά χλμ., Γαλλικό, μακριά από Κρήτη, πολύ άσχημο και μπορεί να μου το κοπανήσει στην κεφαλή η πολυαγαπημένη κτλ.) -
Το #mono _vitara προτάθηκε ή το αναφέρω πρώτος;
-
@lap said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Το #mono _vitara προτάθηκε ή το αναφέρω πρώτος;
Με 3 παιδιά mono Vitara μάλλον δεν παίζει.
-
Νομίζεις. Παντού παίζει το #mono_vitara
-
Lap, περιμένω τη σοβαρή σου τοποθέτηση στο ζήτημα...
Dimsabas, επίσης! -
Αν είναι να λέμε μόνο Vitara, εγώ θα έλεγα ότι υπάρχουν φήμες για strong hybrid Jimny εφταθεσιο.
-
Lap, περιμένω τη σοβαρή σου τοποθέτηση στο ζήτημα...
Dimsabas, επίσης!Θα μιλήσω ειλικρινά και θα πω αυτό που σκεφτόμαστε όλοι. Μια άνεση την έχετε, και καλά κάνετε και μακάρι να σας φτάσουμε και οι υπόλοιποι.
Οπότε ξεκινάς από άλλη βάση.
Εάν έχεις κλειστό χώρο, εάν είσαι ε.ε και εάν σου περισσεύουν και 7-8Κ για φωτοβολταϊκά...ξέρεις την απάντηση.
Έχεις τη χονταρα για ταξιδαρες και όλα τα άλλα με τη χιουνταρα
-
Μην μπλέξεις με ηλεκτρικά. Μην γίνεις beta tester.
Σε πόλη εκτός Αθήνας είσαι απαγόρευση δεν πρόκειται να δεις.
Πάρε ότι υπάρχει που σε βολεύει ότι αναμονή και να έχει. -
Από τη στιγμή που σε "βόλεψε" χωροταξικά το ioniq , από τη στιγμή που σε καλύπτει η αυτονομία του και έχεις και πολύ καλό θερμικό , από τη στιγμή που έχεις και διαθέσιμο χώρο στάθμευσης για φόρτιση , και που τέλος σκοπεύεις να το κρατήσεις χρόνια και δεν προβληματίζεσαι για την όποια απαξίωση, άλλωστε τι τιμή θα έχει ένα θερμικό στην αγορά μεταχειρισμένου σε μία δεκαετία; , δε βρίσκω κανένα ιδιαίτερο λόγο να αγοράσεις κάτι άλλο.
Κουμπάρος τρίτεκνος , κοιτούσαμε για SUV, κατέληξε στο Kodiaq και το C5 ,αγόρασε το δεύτερο. Η μεσσαία του δεν έχει isofix, αλλά δένει μια χαρά και "κάθεται" παιδικό καθισματάκι, με ότι σημαίνει αν σημαίνει κάτι η απουσία isofix. Μέχρι στιγμής , τρία χρόνια τώρα , εκπληρώνει αγόγγυστα τα οικογενειακά και εκδρομικά του καθήκοντα, αλλά το 180αρι βενζίνης ( καταργήθηκε) όχι το 1,2 .
-
Εγώ να πώ την αμαρτία μου, μπήκα μια φορά πίσω σε Kodiaq.. κάθησα σταυροπόδι. Το αμάξι δεν παίζεται όταν μιλάμε για χώρους. Νομίζω αν κοιτάξεις πιο συμβατικές λύσεις οφείλεις να το δείς από κοντά έστω μια φορά. Α και να σου ζήσουν τα κουτσούβελα, υγεία να έχετε και να είστε αγαπημένοι με τη σύζυγο
-
@mastoras78 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Εγώ να πώ την αμαρτία μου, μπήκα μια φορά πίσω σε Kodiaq.. κάθησα σταυροπόδι. Το αμάξι δεν παίζεται όταν μιλάμε για χώρους. Νομίζω αν κοιτάξεις πιο συμβατικές λύσεις οφείλεις να το δείς από κοντά έστω μια φορά. Α και να σου ζήσουν τα κουτσούβελα, υγεία να έχετε και να είστε αγαπημένοι με τη σύζυγο
Ευχαριστώ φίλε μου. Το πρόβλημα στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι το πλάτος στο πίσω κάθισμα. Παραδόξως, το Kodiaq δε διακρίνεται για αυτό. Το C5 Aircross είναι σαφώς μεγαλύτερο. To Kodiaq έχει πολύ χώρο για τους μπροστά και για τα πόδια των πίσω.
-
Τι ηλικίες έχουν τα παιδιά σου;
-
Έαν σου άρεσε το ioniq και παίρνει τρια παιδικά καθίσματα πίσω, πηγαίνε πάρτω με κλειστά μάτια.
Δεν έχει νόημα το leasing εαν δεν είσαι εταιρία. Τυχόν απαξίωση λόγω αλλαγής της τεχνολογίας της μπαταρίας, θα επηρρεάσει την μελλοντική μεταπώληση αλλά είναι τόσο ρευστά τα πράγματα λόγω πληθωρισμού και μεταβατικής περιόδου που κάνεις δεν μπορεί να σου εγγυηθεί που θα χάσεις λιγότερα χρήματα.
Όμως με το ioniq θα έχεις μηδενικά κόστη φορολογικά, πολύ χαμηλό κόστος κίνησης , ειδικά έαν έχεις γκαράζ δικό σου. Έαν το συνδιάσεις με ένα φωτοβολταικό (θα παίξει με επιδότηση 30% το 2023) και netmetering θα κλειδώσεις το ενεργειακό σου κόστος πολύ χαμηλά και δεν θα σε νοιάζει πόσο θα κοστίζει ή ενέργειας ή εαν θα επιδοτείτε.
Μην ακούς τους πολέμιους της ηλεκτροκίνησης ειδικά εαν δεν την έχουν ζήσει. Θέλει λίγο προγραμματισμό και πηγαίνεις παντού.
Εγω στο e2008 έχω κάνει 12000χλμ με πραγματικό κόστος 140 ευρώ. Κάνε τους υπολογισμούς τι καύσιμο θα ήθελες με άλλη τεχνολογία .
Επιπλεον η ποιότητα κύλισης είναι από άλλο πλανήτη. (για να καταλάβεις έχω βάλει συνεργείο το 2008 και μου δώσανε μια πληρώς εξοπλισμένη mercedes gla200 και ανυπομονώ να πάρω πίσω το 2008, θα πέσει φωτιά να μας κάψει).
Έαν παρόλα αυτά διστάζεις να πας σε ηλεκτρικό, πήγαινε σε hybrid
Έαν δεν σου είναι πρόβλημα ο φόρος κυβικών (660 το χρόνο) πήγαινε στο rav4 διαφορετικά , (440 το χρόνο) παίζει το CRV. Χωροταξικά παίζουν ισοδύναμα και τα δυο, λιγο καλύτερους χώρους το RAV4, όμως και στα δυο το μεσαίο κάθισμα παίρνει 2D καθισματάκι. Πιο ωραίο γενικά το CRV προσοχή μόνο γιατί βγαίνει πάλι νεο μοντέλο και θα έχεις ταχύτερη απαξίωση.Για την ηλεκτροκίνηση την όποια θα λατρέψει η γυναίκα σου (άτακα της δικής μου απομυθοποίησα τις Mercedes ) θέλει λιγο εξοικίωση με την τεχνολογία. Θα χρειαστείς μερικά app και για μακρινά ταξίδια αρχικά την χρήση του ABRP .
Επειδή είσαι Hondaios σαν και εμένα δεν σε φοβάμαι, ξερείς να παίρνεις αυτό που σου αρέσει.
-
@georgemit said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Τι ηλικίες έχουν τα παιδιά σου;
6.5 και 4 γραφει στο 1ο ποστ
...δεν ηθελα να σε ρωτησω σαργε, αλλα πριν 3 χρονια δεν τη γνωρισες?
χαχαχαχ
-
Ερωτήσεις:
-Τι λέει η ομήγυρις γενικά για το μοντέλο; υπάρχει θέμα εδώ μέσα για αυτό;
-Η επιδότηση της κυβέρνησης δίνεται πάντα; ή μπορεί και να μας πουλήσει; γιατί έχω ακούσει ότι καθυστερούν κάμποσο.
-Κάποιες άλλες σκέψεις/ενστάσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά;Για τα ερωτήματα σου
Ερωτήσεις:
-Η επιδότηση της κυβέρνησης δίνεται πάντα; ή μπορεί και να μας πουλήσει; γιατί έχω ακούσει ότι καθυστερούν κάμποσο.
Τα χρήματα δεν θα τα χάσεις, σε αρκετούς όμως η διαδικασία κράτησε πάνω από έξι μήνες ενώ εαν σκεφτουμε οτι το 2023 θα είναι εκλογικό και δις έτος ,έαν δεν τα πληρωθείς πριν τις εκλογές θα σου πάρει αρκετό χρόνος
-Κάποιες άλλες σκέψεις/ενστάσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά;
Θέλει λίγο εξοικιώση με τα app κινητών, γράψε τα παρακάτω App
1)plugshare
2)ABRP
3)σίγουρα για μεγάλα ταξίδι την εφαρμογή incharge της Avin, future των ΕΛΠΕ
Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!