-
@ntinaras said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@elteo said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το θέμα ξαναλέω λέγεται απέχθεια στην ηλεκτροκίνηση. Οι Ευαγγελιστές της ηλεκτροκίνησης πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με την συμμετοχή τους τι προσπαθούν να επιτύχουν; Ότι η όποια επιλογή τους είναι σούπερ και είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους;
Ίσως δεν έχεις αντιληφθεί ότι είμαστε σε ένα φόρουμ συζήτησης για το αυτοκίνητο.
Θα ήθελες δηλαδή να έχουμε ένα θέμα "απέχθεια στην αυτοκίνηση" κι άλλο ένα "ζήτω η αυτοκίνηση" όπου θα συμμετέχουν αντίστοιχα μόνο οι πολέμιοι ή οι υποστηρικτές της ηλεκτροκίνησης και το μόνο που θα γίνεται είναι οι μεν και οι δε να αλληλοσυγχαίρονται στο θέμα τους;
Τι θα έβγαινε από αυτό;Ο κοσμος τρελαινεται αν δεν βρισκεται σε ενα echo chamber.
Θελει να ακουει μονιμα την δικη του αποψη με την φωνη αλλου.Σε αυτό το θέμα το μόνο που διαβάζεις είναι αντιπαραθέσεις γεμάτες ειρωνεία και το πόσο γαμάτη είναι η ηλεκτροκίνηση.
-
Το θέμα ξαναλέω λέγεται απέχθεια στην ηλεκτροκίνηση. Οι Ευαγγελιστές της ηλεκτροκίνησης πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με την συμμετοχή τους τι προσπαθούν να επιτύχουν; Ότι η όποια επιλογή τους είναι σούπερ και είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους;
Ίσως δεν έχεις αντιληφθεί ότι είμαστε σε ένα φόρουμ συζήτησης για το αυτοκίνητο.
Θα ήθελες δηλαδή να έχουμε ένα θέμα "απέχθεια στην αυτοκίνηση" κι άλλο ένα "ζήτω η αυτοκίνηση" όπου θα συμμετέχουν αντίστοιχα μόνο οι πολέμιοι ή οι υποστηρικτές της ηλεκτροκίνησης και το μόνο που θα γίνεται είναι οι μεν και οι δε να αλληλοσυγχαίρονται στο θέμα τους;
Τι θα έβγαινε από αυτό;Ο κοσμος τρελαινεται αν δεν βρισκεται σε ενα echo chamber.
Θελει να ακουει μονιμα την δικη του αποψη με την φωνη αλλου.Σε αυτό το θέμα το μόνο που διαβάζεις είναι αντιπαραθέσεις γεμάτες ειρωνεία και το πόσο γαμάτη είναι η ηλεκτροκίνηση.
Ναι, η αλήθεια είναι ότι η άλλη πλευρά γράφει μόνο posts συμπυκνωμένης γνώσης, εμπειρίας και αντικειμενικότητας.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Άσε μας ρε φίλε. Πες την αλήθεια: Θέλω μόνο να διαβάζω όσους συμφωνούν με μένα, ότι κι αν πιστεύω. Όχι απλώς δεν με ενδιαφέρουν αντίθετες απόψεις από τη δική μου, αλλά με εκνευρίζουν κιόλας! -
Δεν υπάρχει καμία αντικειμενικότητα πάντως παρά μόνο στους αριθμούς, αλλά επειδή ένα αυτοκίνητο είναι ΠΟΛΛΑ περισσότερα από μερικούς αριθμούς σε ένα εξελόχαρτο, τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά αλλά εξίσου σημαντικά. Δεν υπάρχει όμως λογική σε υποκειμενικά θέματα, όταν ο ένας θέλει ησυχία, ηρεμία και ευκολία στην οδήγηση και ο άλλος θέλει ήχο, κραδασμό και αλλαγή ταχυτήτων.
-
Ναι, η αλήθεια είναι ότι η άλλη πλευρά γράφει μόνο posts συμπυκνωμένης γνώσης, εμπειρίας και αντικειμενικότητας.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Άσε μας ρε φίλε. Πες την αλήθεια: Θέλω μόνο να διαβάζω όσους συμφωνούν με μένα, ότι κι αν πιστεύω. Όχι απλώς δεν με ενδιαφέρουν αντίθετες απόψεις από τη δική μου, αλλά με εκνευρίζουν κιόλας!Δεν θέλω σε θέμα που στο τίτλο γράφει για απέχθεια στην ηλεκτροκίνηση να μου γράφει ο κάθε ηλεκτρόγκαβλος τις αμπελοφιλοσοφιες του. Είναι ξεκάθαρο και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να λέμε τα αυτονόητα. Χώρια που οι περισσότεροι επαναλαμβάνονται ανά 10 με 20 σελίδες.
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Άσε μας ρε φίλε. Πες την αλήθεια: Θέλω μόνο να διαβάζω όσους συμφωνούν με μένα, ότι κι αν πιστεύω. Όχι απλώς δεν με ενδιαφέρουν αντίθετες απόψεις από τη δική μου, αλλά με εκνευρίζουν κιόλας!Δεν θέλω σε θέμα που στο τίτλο γράφει για απέχθεια στην ηλεκτροκίνηση να μου γράφει ο κάθε ηλεκτρόγκαβλος τις αμπελοφιλοσοφιες του. Είναι ξεκάθαρο και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να λέμε τα αυτονόητα. Χώρια που οι περισσότεροι επαναλαμβάνονται ανά 10 με 20 σελίδες.
Το μόνο ξεκάθαρο πράγμα είναι ότι έχεις παρεξηγήσει την έννοια του φόρουμ και όσο περισσότερο το συζητάς, τόσο μεγαλύτερες χαζομάρες λες.
-
όσο περισσότερο το συζητάς, τόσο μεγαλύτερες χαζομάρες λες.
Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο, είναι πως τέτοια συμπεριφορά είναι αντίθετη και στους κανονισμούς του φόρουμ αν τους έχουμε αντιληφθεί σωστά, αλλά αντίθετη και σε οποιδήποτε νόημα πολιτισμένης συζήτησης, πόσο μάλλον της ...αστικής ευγενείας που ξεχειλίζει απ τα αστικά μπατζάκια τελευταία.
Εκτός αν το «λες χαζομάρες» είναι θεμιτό και ανεκτό, ενώ το «λες μ@λακίες» είναι αθέμιτο και τιμωρείται...
Είναι τόσο δύσκολο να συζητήσουμε σαν άνθρωποι;
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
όσο περισσότερο το συζητάς, τόσο μεγαλύτερες χαζομάρες λες.
Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο, είναι πως τέτοια συμπεριφορά είναι αντίθετη και στους κανονισμούς του φόρουμ αν τους έχουμε αντιληφθεί σωστά, αλλά αντίθετη και σε οποιδήποτε νόημα πολιτισμένης συζήτησης, πόσο μάλλον της ...αστικής ευγενείας που ξεχειλίζει απ τα αστικά μπατζάκια τελευταία.
Εκτός αν το «λες χαζομάρες» είναι θεμιτό και ανεκτό, ενώ το «λες μ@λακίες» είναι αθέμιτο και τιμωρείται...
Είναι τόσο δύσκολο να συζητήσουμε σαν άνθρωποι;
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, έχεις κάνει πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς. Εξάλλου το χαζομάρες είναι κριτική του περιεχομένου, ενώ το μ@λακίες εμπεριέχει και το στοιχείο της ύβρης...
Όσο για την αστική ευγένεια, δεν την γνωρίζω. Ίσως εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω.
-
Τα μειονεκτήματα των θερμικών (λες και τα ηλεκτρικά δεν παράγουν «ζέστα», τέλος πάντων) οι castrolκαυλοι, τα έχουν κάνει αντικείμενο θαυμασμού και φετίχ.
Π.χ η θεοποίηση των αλλαγών ταχυτήτων σε καλό κιβώτιο/μοχλό.
Ο θόρυβος της εξάτμισης, ειδικά αν τρίζει και τζάμια και γυρνάει κεφάλια στην καφετέρια.
Το κλώτσημα σε υψηλές στροφές, για να καυχιέται ο ιδιοκτήτης «κοίτα ρε μαλάκα πως ανεβάζει στροφές, άκου τις βαλβίδες..»!
Αυτά, κανονικά, είναι σοβαρά μειονεκτήματα των ΜΕΚ τα οποία έχουν καταφέρει οι μαρκετινίστες μαζί με τα περιοδικά που διαφημίζονται, να τα έχουν μετατρέψει σε ιερά τοτέμ.
Οι μεν και δε, λέμε τις γνώμες μας, και είναι αστείο να τσακωνόμαστε, λες και έχουμε κάποιο οικονομικό όφελος.
Στα mid '00s γινόταν bullying από τους alfisti και λοιπούς ιταλόφιλους, σε όλη την υπόλοιπη «παρέα».
Τώρα βρήκαμε την μπαταριοκίνηση; -
Αποψή σου οτι είναι μειονεκτήματα. Εγώ (και φυσικά όχι μόνο εγώ) τα βλέπω πλεονεκτήματα αυτά που περιγράφεις, και μειονεκτήματα έχουν για μένα τα μπαταριοκίνητα, καμία κaύλα, απλά πατάς το γκάζι και φεύγεις. Ναι θα πατήσεις Ferrari στο φανάρι, so what? Ούτε ήχο, ούτε κραδασμό, ούτε αλλαγή ταχυτήτων και κανένα driver involvement. Όλα αποστειρωμένα, όλα διεκπαιρεωτiκά. Στο τέλος της μέρας ο ένας θα έχει ένα V8-V10-V12 που ουρλιάζει και ο άλλος ένα τάμπλετ με ρόδες.
Ο ειδικός τύπος πάντως είναι 100% υπέρ της ηλεκτροκίνησης σε χυδαίο βαθμό, απορώ που βλέπεις μαρκετινίστες με περιοδικά να έχουν κάνει τοτέμ τα θερμικά. Δλδ άλλα άρθρα διαβάζω εγώ; Όλο προσπαθούν να μας πούν πόσο "αγχολυτικό" είναι να οδηγείς ηλεκτρικό (λολ), πόσο δε σε ενοχλεί ο θόρυβος (καραλόλ) και η αλλαγή ταχυτήτων (ούμπερλολ). Τόσα χρόνια δε θυμάμαι να τους ενοχλούσαν, τώρα που επιβλήθηκε η ηλεκτροκίνηση, έχει πέσει γραμμή προφανώς.
Οπότε όσο προσπαθούν με το ζόρι να κάνουν το άσπρο-μαύρο παρουσιάζοντας τα ηλεκτρικά σαν τα ανώτερα αυτοκίνητα de facto παραβλέποντας οτι ΟΛΑ αυτά ειναι υποκειμενικά και θέματα προτιμήσεων, ε λογικό είναι να τσακωθούμε. -
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αποψή σου οτι είναι μειονεκτήματα. Εγώ (και φυσικά όχι μόνο εγώ) τα βλέπω πλεονεκτήματα αυτά που περιγράφεις, και μειονεκτήματα έχουν για μένα τα μπαταριοκίνητα, καμία κaύλα, απλά πατάς το γκάζι και φεύγεις. Ναι θα πατήσεις Ferrari στο φανάρι, so what? Ούτε ήχο, ούτε κραδασμό, ούτε αλλαγή ταχυτήτων και κανένα driver involvement. Όλα αποστειρωμένα, όλα διεκπαιρεωτiκά. Στο τέλος της μέρας ο ένας θα έχει ένα V8-V10-V12 που ουρλιάζει και ο άλλος ένα τάμπλετ με ρόδες.
Ο ειδικός τύπος πάντως είναι 100% υπέρ της ηλεκτροκίνησης σε χυδαίο βαθμό, απορώ που βλέπεις μαρκετινίστες με περιοδικά να έχουν κάνει τοτέμ τα θερμικά. Δλδ άλλα άρθρα διαβάζω εγώ; Όλο προσπαθούν να μας πούν πόσο "αγχολυτικό" είναι να οδηγείς ηλεκτρικό (λολ), πόσο δε σε ενοχλεί ο θόρυβος (καραλόλ) και η αλλαγή ταχυτήτων (ούμπερλολ). Τόσα χρόνια δε θυμάμαι να τους ενοχλούσαν, τώρα που επιβλήθηκε η ηλεκτροκίνηση, έχει πέσει γραμμή προφανώς.
Οπότε όσο προσπαθούν με το ζόρι να κάνουν το άσπρο-μαύρο παρουσιάζοντας τα ηλεκτρικά σαν τα ανώτερα αυτοκίνητα de facto παραβλέποντας οτι ΟΛΑ αυτά ειναι υποκειμενικά και θέματα προτιμήσεων, ε λογικό είναι να τσακωθούμε.Να θυμίσω ότι τα model 3/y έχουν δίπλα ψαλίδια, πολλαπλών, γρήγορο τιμόνι, χαμηλό κέντρο βάρους και σασί απο αλουμίνιο και ατσάλι. Πως γίνεται να είναι κακό σε σφιχτό στροφιλικι;
Ποιο άλλο 4τροχο μέχρι 35-40k έχει αλουμινένιο σασί ; Το τελευταίο ήταν το μκ2 TT το οποιο καινούργιο ήταν ακριβότερο και είχε σαφως χειρότερα δυναμικά χαρακτηριστικά. -
Kακό ξε-κακό στο στροφιλίκι, ντεκαβλέ είναι. Δεν έχει μηχανή, ήχο, κραδασμό, αλλαγή ταχυτήτων + είναι αντιεργονομικό και πανάσχημο, σαν πατημένος βάτραχος. Το Y ειδικά είναι ο,τι πιο άσχημο κυκλοφορεί σε καινούργιο στο δρόμο, απαράδεκτο. Μπορώ να βρω σε θερμικό πιο όμορφα και οδηγοκεντρικά και ας μην έχουν αλουμινένιο σασί.
-
Kακό ξε-κακό στο στροφιλίκι, ντεκαβλέ είναι. Δεν έχει μηχανή, ήχο, κραδασμό, αλλαγή ταχυτήτων + είναι αντιεργονομικό και πανάσχημο, σαν πατημένος βάτραχος. Το Y ειδικά είναι ο,τι πιο άσχημο κυκλοφορεί σε καινούργιο στο δρόμο, απαράδεκτο. Μπορώ να βρω σε θερμικό πιο όμορφα και οδηγοκεντρικά και ας μην έχουν αλουμινένιο σασί.
Γιατί είναι αντί εργονομικό ;
Για βρες μου ένα σύγχρονο 4τροχο με 34k και overall πιο οδηγο κεντρική συμπεριφορά; -
- Γιατί είναι ένα τάμπλετ με ρόδες, όλα πρέπει να τα κάνεις από εκεί, δεν έχει ΚΑΝ πίνακα οργάνων. Τραγικό. Ακόμα και για να ανοίξεις το ντουλαπάκι του συνοδηγού πρέπει να χρησιμοποιήσεις την οθόνη, δεν υπάρχει κανένας λόγος "γκατζετοποίησης" της αυτοκίνησης με τέτοιο τρόπο.
- Η τιμή προκύπτει από χυδαία στρέβλωση της ελεύθερης αγοράς προφανώς για να κονομήσουν τα νέα lobby και όχι για το καλό του περιβάλλοντος. Να θυμήσω οτι εκτός από την επιδότηση, ένα ηλεκτρικό ακόμα και των 130 χιλιάδων τύπου Taycan Turbo δεν πληρώνει ΕΤΤ, δεν πληρώνει φόρο πολυτελούς διαβίωσης, δεν πληρώνει τέλη. Με τέτοια στρέβλωση + οικονομίες κλίμακας + τεχνογνωσία στο συγκεκριμένο είδος κίνησης + αστεία ποιότητα καμπίνας των Tesla, λογικό ειναι να είναι χαμηλές οι τιμές.
- Προσωπικά θα προτιμούσα ένα i20N, Fiesta ST αν ήθελα οδηγοκεντρικό και "φτηνό" (εδώ που καταντήσαμε) αυτοκίνητο που να χωράει 4, γιατί δε βλέπω λόγο να έχω μια μαούνα 4μιση μέτρων και 1800+ κιλών για να το παίζω "σπορ" χωρίς μηχανή και ήχο απλά επειδή έχει άμεση ροπή. Τουλάχιστον τα ταπεινά θερμικά θα είναι και manual αρα σαφώς πιο οδηγοκεντρικά και θα μπορώ να παρκάρω και όπου θέλω πολύ πιο εύκολα.
-
@red_monster said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Για βρες μου ένα σύγχρονο 4τροχο με 34k και overall πιο οδηγο κεντρική συμπεριφορά;Mini Cooper S, αμάξι καρτ.
-
@jamesd said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@red_monster said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Για βρες μου ένα σύγχρονο 4τροχο με 34k και overall πιο οδηγο κεντρική συμπεριφορά;Mini Cooper S, αμάξι καρτ.
Το μκ1 και το μκ2 ήταν πολύ καλά και πολύ προβληματικά επίσης. Το τελευταίο έχει φτιάξει την αξιοπιστία αλλά είναι περισσότερο σπορτίφ και λιγότερο σπορ, παρόλα αυτά, δεν διαφωνώ επι της ουσίας, είναι ένα πολύ καλό μικρο αυτοκίνητο.
-
Θόρυβοι και κραδασμοί, είναι μειονεκτήματα των κατασκευών, άσχετα που θέλουμε (με το ζόρι) να μας θυμίζει, και καλά, αγωνιστικό.
Αλλιώς να καταργήσουμε τα καζανάκια, και τις ελαστικές βάσεις μηχανής!
Περνάει τη Ferrari so what?
Το βρίσκω μεγάλο.. what που γίνεται wow! αν αναλογιστούμε το κόστος και πόσο αθόρυβα το επιτυγχάνει, χωρίς φιγούρες και ιστορία ετών.
Έχω ξαναγράψει για μια κόντρα που είδα με ένα R8, το οποίο είχε σηκώσει τον κόσμο στο πόδι, αλλά εις μάτην, το Tesla ήταν μπροστά και απομακρυνόταν κιόλας.
Τι ντροπή, για την ξαδέρφη του «ταύρου»!
Πραγματικά, ανεξάρτητα από την εμφάνιση, που είναι χάλια, όσο φτηναίνουν οι μπαταρίες και αυξάνονται τα μέρη φόρτισης, τα ΜΕΚ θα έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Εννοείται, πως, το «σπρώξιμο» της ηλεκτροκίνησης, δεν έχει αθώα προέλευση, όπως και η παγκόσμια (σχεδόν) υστερία με την Εγκληματική Αλλαγή (και μόνο που την άρχισε ένας αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, φτάνει να μας χτυπήσει καμπανάκια) αλλά μην εθελοτυφλούμε για τα πλεονεκτήματα των EV. -
Τα ηλεκτρικά πηγαίνουν αναλόγως της ισχύος που έχουν, όπως όλα τα τα αυτοκίνητα. Συνήθως δε στις υψηλότερες ταχύτητες πηγαίνουν χειρότερα από τα αντίστοιχης ισχύος ΜΕΚ/υβριδικά. Αυτά για την ευθεία, γιατί στις στροφές είναι άλλη ιστορία.
-
Μα όσα αναφέρεις bass, είναι εντελώς υποκειμενικά! Αν εσύ το βρίσκεις "wow" αντί για "so what" αν περνά το Tesla μέχρι κάποια ταχύτητα τη Ferrari ή το R8, εγώ βρίσκω απείρως σημαντικότερο τον ήχο, την αλλαγή ταχυτήτων και τον κραδασμό. Δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια αλλά ΜΟΝΟ υποκειμενική προτίμηση.
Όσο για την ιπποδύναμη και την άμεση ροπή, που έιναι το τυράκι των ηλεκτρικών, έχει ήδη τερματίσει με την Neverra. Ποιός χρειάζεται αλήθεια 1900 ίππους; Πόσους παραπάνω μπορεί να βγάλει πχ. το Tesla Roadster (όταν το βγάλουν) και αλήθεια τι νόημα έχει; Προτιμώ τους μισούς ίππους από θερμικό κινητήρα για να βγάλουμε γούστα, τι να το κάνω αν είναι τόσο γρήγορο χωρίς ήχο ΜΕΚ;
Θα συμφωνήσω πάντως απόλυτα στην τελευταία παράγραφο περι Εγκληματικής Αλλαγής. Από εκεί και πέρα τα EV όπως και τα συμβατικά, έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, κάποια αντικειμενικά και κάποια υποκειμενικά. -
Παντα υπαρχει ο κινδυνος να παραφρωνησει καποιος αν βλεπει τα πραγματα μονοπλευρα. Αυτο που χρειαζεται στον μεσο οδηγο ειναι ενα αυτοκινητο που δεν θα ξεπερνα τα 170, σπιρτοζικο σε ρεπριζ, με αξιοπρεπεις χωρους σε μικρο πρως μεσαιο ογκο και αυτονομια τα 500. Τα υπολοιπα αφορουν χεραδες.
-
Νομίζω ότι έχει ξαναγραφτεί. Η συμμετοχικότητα και η οδηγική ευχαρίστηση είναι κεφάλαιο διαφορετικό από τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα. Το ότι η συμμετοχικότητα του οδηγού στα δρώμενα περιορίζεται συν το χρόνω ούτε είναι κάτι καινούργιο ούτε αφορά αποκλειστικά στα καθημερινά αμάξια. Τα ίδια γίνονται στους αγώνες σε χώμα και άσφαλτο - τι σχέση έχει ένα σημερινό σύγχρονο WRC ή F1 με τους προ 30ετίας προγόνους του? και η διαφοροποίηση συνεχίζεται σε κάθε προηγούμενη γενιά.
Το οποιοδήποτε σύγχρονο "οδηγοκεντρικό" ψηφιακό αμάξι ουδεμία σχέση έχει με τα old school αναλογικά ομόλογά του, είτε αυτό είναι ηλεκτρικό είτε θερμικό. Όταν είχα πρωτομπεί στο formentor αναρωτιώμουν τι τροχιά έχει διαγράψει η κατηγορία από την εποχή των leon cupra με τους 20VT. Το τι τελικά διαλέγει κανείς, θερμικό ή ηλεκτρικό, είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης όμως η ουσία παραμένει στο ότι κάθε σύγχρονο γρήγορο θερμικό είναι το ίδιο ψηφιακό με οποιοδήποτε ηλεκτρικό σε όλα τα υποσυστήματα του πλήν του συγκροτήματος ισχύος.
Η "απέχθεια" στα ηλεκτρικά είναι η αναμενόμενη και συχνά επιβεβλημένη αντίδραση στην απόπειρα πλύσης εγκεφάλου από τα πολύχρωμα παπαγαλάκια του χώρου που συγχέουν την ελεύθερη δημοσιογραφία με την πληρωμένη διαφήμιση και τους μπρούκλιδες που, αγοράζοντας ηλεκτρικό/PHEV σαν δευτερότριτο τρόπαιο επίδειξης ιδιαιτερότητας για λόγους φοροαποφυγής, συγχέουν την φούσκα του μικρόκοσμου τους με την πραγματικότητα των υπολοίπων.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση