-
Είπαμε σήμερα αγοράζεις ηλεκτρικό με 25.000 ευρώ. Εάν συνεχιστεί η ίδια πορεία σε 2-3 έτη θα πάει ηλεκτρικό στα 20.000 ευρώ με 500 χλμ αυτονομίας μεσα στην πόλη. Στην Ινδία ήδη τα πουλάνε σε τέτοιες τιμές.
Τα δικά σου αυτοκίνητα ήταν πιο ακριβά. Οπότε για πολλούς με χώρο στάθμευσης θα αποτελέσουν εναλλακτική.
Όλο το κοστος τους είναι η μπαταρία. Σαν μοτέρ είναι πολύ φθηνά. Όσο λοιπόν οι μπαταρίες εξελίσσονται και αλλάζουν υλικά, τότε όλα θα αλλάζουν.
-
Ποιό ηλεκτρικό αγοράζετε με € 25000;
-
-
Μη με βρίσετε αλλά έχω δει αρκετές φορές το ηλεκτρικό 500 ακι από κοντά και με έχει τρελάνει. Μακάρι να είχα μόνιμη κλειστή θέση πάρκινγκ, θα το αγόραζα σήμερα. Διότι τα καραγκιοζηλικια με τα καλώδια από τα μπαλκόνια δεν θέλω ούτε να τα σκέφτομαι. Πάντα ως δεύτερο αυτοκίνητο. Ταξίδια δεν θα έκανα με αυτό.
Πήγα είδα και το honda e. Πανάκριβο αλλά και μικρή αυτονομία. Ενώ και αυτό μου αρέσει πολυ
-
Με την επιδότηση μαζί ..... Η οποία επιδότηση , δεν ξέρουμε αν θα είναι και στο μέλλον , καθώς είναι χρήματα Ελληνικότατα προερχόμενα από το Πράσινο Ταμείο και όχι Ευρωπαϊκή Δέσμευση ή κονδύλιο π.χ. ΕΣΠΑ. Γιατί λαμβάνουμε ως βέβαιο ότι η επιδότηση θα συνεχίσει να υφίσταται; Δεν υπάρχει καμία Ευρωπαϊκή οδηγία - υποχρέωση, από ότι γνωρίζω.
Το δε smart έχει λέει αυτονομία στα έντυπα της παρουσίασης 140-160χλμ.( έτσι διαβάζω από το σαϊτ που ανέβασε ο lap). Κοινώς αυστηρά και μόνο αστική περιαστική χρήση ( αν κάνεις κιόλας την αναγωγή στο ωφέλιμο 20-80% , ακόμα χειρότερα τα πράγματα), δεν είναι κακό , για αυτή τη χρήση προορίζεται. Επίσης το 500 πήρε σίγουρα αύξηση είναι πλέον στα 34.527 ( χωρίς επιδότηση) .
Το οποίο 500 και εγώ το θεωρώ το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης , απλά είναι πανάκριβο. Αν ένα τέτοιο όχημα ήταν σε λογική τιμή , τότε θα έκανε το βήμα της εκλαϊκευσης των ηλεκτρικών. Περιμένω το νεό C3 και το 600(;) , για αυτό το βήμα.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τα δικά σου αυτοκίνητα ήταν πιο ακριβά.
Πλάκα κάνεις έτσι;
Το ποιο ακριβό αυτοκίνητο που έχω αγοράσει ήταν το Peugeot 207GT με 21900e και μου είχαν πάρει 10 χιλιάρικα το Hyundai Coupe για ανταλλαγή. -
Όπως και με την απόσυρση.
Γενικά πιστεύω πως θα υπάρχουν επιδοτήσεις μέχρι να γίνουν τα εξής δύο.
Είτε να πέσουν οι τιμές προ φόρων των ηλεκτρικών σε επίπεδα που η αγοραστική δύναμη των αγοραστών θα μπορούν να τα επιλέξουν
Είτε το εισόδημα να αυξηθεί τόσο όσο με τις σημερινές τιμές η αγοραστική δύναμη των αγοραστών θα μπορούν να τα επιλέξουν.Οπότε το πιο λογικό είναι να συμβεί το πρώτο
-
Εγώ αυτή τη στιγμή, σήμερα, μόνο έναν φίλο / γνωστό μου ξέρω που μπορεί να πάρει ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όχι γιατί έχει φράγκα (έχει δύο δικά του βενζινάδικα) αλλά γιατί έχει βιλάρα στον Διόνυσο με υπόγειο πάρκινγκ 5 θέσεων. Δεν έχει πάρει όμως γιατί είναι οπαδός των ακριβών θερμικών Γερμανικών (Audi/BMW).
Μόνο αυτόν ξέρω. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι στην Ελλάδα και σίγουρα θα υπάρχουν και μέλη στο φόρουμ που καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις.
Αν αυτό το ποσοστό πολιτών είναι ικανό να αλλάξει τις ισορροπίες στην αυτοκίνηση ο χρόνος θα το δείξει.Εγώ κρατώ μικρό καλάθι.
-
Όπως και με την απόσυρση.
Γενικά πιστεύω πως θα υπάρχουν επιδοτήσεις μέχρι να γίνουν τα εξής δύο.
Είτε να πέσουν οι τιμές προ φόρων των ηλεκτρικών σε επίπεδα που η αγοραστική δύναμη των αγοραστών θα μπορούν να τα επιλέξουν
Είτε το εισόδημα να αυξηθεί τόσο όσο με τις σημερινές τιμές η αγοραστική δύναμη των αγοραστών θα μπορούν να τα επιλέξουν.Οπότε το πιο λογικό είναι να συμβεί το πρώτο
Γιατί τι όφελος έχει μία κυβέρνηση από κάτι τέτοιο; Εκτός του περιβλήματος οικολογίας;
Και τι γίνεται αν ξυπνήσει ο Υπουργός και δεί το φώς το αληθινό και πεί ότι αυτά τα χρήματα τα δίνω για να επιδοτήσω μία απόσυρση και μία επιδότηση των phev, των υβριδικών ή όποιων άλλων , επειδή τον πίεσε άλλος εισαγωγέας ή δε μασήσει στις πιέσεις των leasing , ή επειδή διάβασε ότι ο στόλος μας είναι 20ετίας και θέλει κάποια στιγμή αλλαγή ( το πλέον προφανές και λογικό);
Δεν είναι δεδομένη η επιδότηση , αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όπως θα έρθει και η ώρα της φορολόγησης των ηλεκτρικών , δεν είναι "χαζοί" να χάνουν χρήματα.
-
Κάποτε ναι, αλλά όπως με τα diesel εδώ και 20 έτη συνεχίζουν να έχουν τη μικρότερη φορολογική επιβάρυνση από όλα τα καύσιμα λόγω του λιγότερου co2 που παράγουν (ασχέτως αν τα βενζινοκίνητα υβριδικά ειναι καλύτερα στον τομέα αυτό) έτσι πιστεύω θα γίνει και με τα ηλεκτρικά. Το μέλλον κατ' εμέ προβλέπεται ευοίωνο στα περί φορολογικών επιβαρύνσεων.
Τέλος ως πλήρως μέλος της ΟΝΕ και της ΕΕ, δεν πιστεύω η χώρα μας να αρνηθεί την υποστήριξη στη νέα τεχνολογία που αναπτύσσει και παράγει η βαριά βιομηχανία των υπολοίπων χωρών μελών.
-
@nickthetrib said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ανοίγεις άλλη μεγάλη κουβέντα.
Κρατάω μια πισινή γιατί δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη της τεχνολογίαςΑυτό ακριβώς!
Επί παραδείγματι, αν πριν 10 χρόνια (που είχαμε ήδη όλοι κινητά τηλέφωνα) μας έλεγε κάποιος ότι μια μέρα (πολύ σύντομα) θα ακουμπούσαμε απλώς το τηλέφωνο μας σε μια επιφάνεια και αυτό θα φόρτιζε, θα τον ρωτούσαμε σε ποιο βιβλίο SF το διάβασε... -
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Επί παραδείγματι, αν πριν 10 χρόνια (που είχαμε ήδη όλοι κινητά τηλέφωνα) μας έλεγε κάποιος ότι μια μέρα (πολύ σύντομα) θα ακουμπούσαμε απλώς το τηλέφωνο μας σε μια επιφάνεια και αυτό θα φόρτιζε, θα τον ρωτούσαμε σε ποιο βιβλίο SF το διάβασε...
Εσείς με τις μπορούχες....εμείς με τα Apple τα ξέραμε αυτά και τα περιμέναμε....SF είναι η ίδια η Apple...χαχαχα!!
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εσείς με τις μπορούχες....εμείς με τα Apple τα ξέραμε αυτά και τα περιμέναμε....SF είναι η ίδια η Apple...χαχαχα!!
Όταν θα καταφέρεις να στείλεις με Bluetooth μια φωτογραφία ή οποιοδήποτε αρχείο στο κινητό οποιασδήποτε εταιρίας πλην Apple ενός φίλου σου, τότε έλα να μας μιλήσεις για SF. Προς το παρόν, τουμπεκί!
-
Είπαμε σήμερα αγοράζεις ηλεκτρικό με 25.000 ευρώ. Εάν συνεχιστεί η ίδια πορεία σε 2-3 έτη θα πάει ηλεκτρικό στα 20.000 ευρώ με 500 χλμ αυτονομίας μεσα στην πόλη. Στην Ινδία ήδη τα πουλάνε σε τέτοιες τιμές.
Τα δικά σου αυτοκίνητα ήταν πιο ακριβά. Οπότε για πολλούς με χώρο στάθμευσης θα αποτελέσουν εναλλακτική.
Όλο το κοστος τους είναι η μπαταρία. Σαν μοτέρ είναι πολύ φθηνά. Όσο λοιπόν οι μπαταρίες εξελίσσονται και αλλάζουν υλικά, τότε όλα θα αλλάζουν.
Εδω κατι ανεκδοτα σαν το ecocar pocco και το ami κανουν καμια 15ατια χιλιαρικα και ειναι χειροτερα κι απ'τα τρικυκλα των παλιατζηδων και πιστευεις οτι θα δουμε με 20κ σοβαρα ηλεκτροκινητα πολης?
-
https://www.gocar.gr/news/feed/38682,Ta_5_f8hnotera_hlektrika_sthn_Ellada_me_.html
Αυτά που αναφέρεις στην χώρα κατασκευής τους σήμερα που μιλάμε κοστίζουν 4-6Κ
Το ότι εδώ έχουν κάτι δεκάδες χιλιάρικα, είναι όντως και δική μου απορία
-
Με τα λογικά άλματα που τολμάτε, θα γκρεμοτσακιστείτε καμιά ώρα...
ρωτάει ο Φάνης "αν έχει αντλία κάθε θέση στάθμευσης" επειδή "σε λίγα χρόνια, θα γεμίζουν στον ίδιο χρόνο οι μπαταρίες"...
ας πούμε, το 2025, θα είναι γεμάτη η Ελλάδα "Ηλεκτράδικα" που θα βάζεις 600χλμ σε 200 δευτερόλεπτα, όπως τώρα ε;"Αγοράζεις ηλεκτρικό με 25 χιλιάδες" γράφει ο Λαπ, την εποχή που δυσκολεύεσαι να βρεις θερμικό χειροκίνητο χωρίς πολλά έξτρα σε αυτή την τιμή...
Ήμαρτον αλά Γεωργίου...
-
Και όμως πάλι γράφεις χωρίς να έχεις ασχοληθεί.
Επειδή ρώτησα για leasing, το e corsa είναι άμεσα διαθέσιμο, το θερμικό όχιΓενικά όμως η ανωμαλία που υπάρχει στην εφοδιαστική αλυσίδα σήμερα κάποτε θα τελειώσει. Ήδη η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από την εποχή μετά την πανδημία
-
Όταν θα καταφέρεις να στείλεις με Bluetooth μια φωτογραφία ή οποιοδήποτε αρχείο στο κινητό οποιασδήποτε εταιρίας πλην Apple ενός φίλου σου, τότε έλα να μας μιλήσεις για SF. Προς το παρόν, τουμπεκί!
- Σιγά μην στέλνων στον καθένα....όποιος θέλει φωτό μου να πάρει iphone.
- Το ΒΤ είναι ξεπερασμένο για αποστολή αρχείων, πάρα πολύ αργό. Πλέον με Wi Fi τα πάντα...και εκεί μπροστά το μήλο.
- Δεν έχω φίλους που δεν έχουν apple...αχαχα!!
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
ρωτάει ο Φάνης "αν έχει αντλία κάθε θέση στάθμευσης" επειδή "σε λίγα χρόνια, θα γεμίζουν στον ίδιο χρόνο οι μπαταρίες"...
ας πούμε, το 2025, θα είναι γεμάτη η Ελλάδα "Ηλεκτράδικα" που θα βάζεις 600χλμ σε 200 δευτερόλεπτα, όπως τώρα ε;Εσύ το κάνεις αυτό!! Είπα εγώ για 2025 κάπου!?!? Είπα σε "λίγα χρόνια", όχι σε 2 χρόνια. Το πόσα λίγα θα εξαρτηθεί με την ζήτηση, άρα με το πόσα EV θα κυκλοφορούν. Δεν θα επενδύσει μια εταιρεία σε πρατήρια φόρτισης εαν έχει 10 αμάξια για πελάτες. Όμως όλα προς τα εκεί δείχνουν, όταν οι παραδοσιακοί πάροχοι υγρών καυσίμων αρχίζουν να μπαίνουν στο παιχνίδι του ηελκτρισμού...δεν είναι χαζοί ούτε κάνουν αγαθοεργίες, μυρίστηκαν λεφτά.
-
Πλέον επενδύουν και άσχετες εταιρίες. Δηαλδη ένα μαγαζί που έχει χώρο στάθμευσης μπροστά του μπορεί να βάλει ταχυφορτιστη και να χρεώνει τη φόρτιση προς τρίτους
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
- Σιγά μην στέλνων στον καθένα....όποιος θέλει φωτό μου να πάρει iphone.
- Το ΒΤ είναι ξεπερασμένο για αποστολή αρχείων, πάρα πολύ αργό. Πλέον με Wi Fi τα πάντα...και εκεί μπροστά το μήλο.
- Δεν έχω φίλους που δεν έχουν apple...αχαχα!!
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
ας πούμε, το 2025, θα είναι γεμάτη η Ελλάδα "Ηλεκτράδικα" που θα βάζεις 600χλμ σε 200 δευτερόλεπτα, όπως τώρα ε;Εσύ το κάνεις αυτό!! Είπα εγώ για 2025 κάπου!?!? Είπα σε "λίγα χρόνια", όχι σε 2 χρόνια. Το πόσα λίγα θα εξαρτηθεί με την ζήτηση, άρα με το πόσα EV θα κυκλοφορούν. Δεν θα επενδύσει μια εταιρεία σε πρατήρια φόρτισης εαν έχει 10 αμάξια για πελάτες. Όμως όλα προς τα εκεί δείχνουν, όταν οι παραδοσιακοί πάροχοι υγρών καυσίμων αρχίζουν να μπαίνουν στο παιχνίδι του ηελκτρισμού...δεν είναι χαζοί ούτε κάνουν αγαθοεργίες, μυρίστηκαν λεφτά.
Εφόσον δεν αναγνωρίζεις ούτε λάθος ούτε υπερβολή, πες μας, πόσα είναι αυτά τα "λίγα χρόνια" που δεν είναι 2-3, μέσα στα οποία θα εφευρεθουν, παραχθούν κι εξοπλίζουν εμπορικά μοντέλα στις αντιπροσωπείες , αμάξια με μπαταρίες που θα φορτιζουν 600 πραγματικά χλμ αυτονομίας 3 λεπτά της ώρας;
Είναι 7 χρόνια, είναι 12, είναι 25, στα εγγόνια μας, ποτέ ίσως;Θα μου πεις, τι τα θες τόσα πολλά χλμ, ωραία, να φορτιζουν γενικά 1 χλμ ανά δευτερόλεπτο, που βγαίνει ο διπλάσιος χρόνος από ένα γέμισμα θερμικού...
Εννοείται πως μέσα σε αυτά τα "λίγα χρόνια", θα χτιστουν και φορτιστάδικα τόσα όσα τα σημερινά βενζινάδικα, με τις υποδομές αγωγών που θα μπορούν να παρέχουν αυτές τις αντίστοιχες γιγαβατώρες και γιγα-αμπερώρια, όπως και μονάδες ηλεκτροπαραγωγης που να τις παράγουν στον ίδιο ρυθμό...
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση