-
Είπα να ανοίξω ένα νημα για να κραζουμε την απάτη των ηλεκτρικών άνετα.
Να ξεβρακώνουμε όσους προσπαθούν με το ζόρι να μας πουλήσουν μια ανώριμη και με περιορισμούς τεχνολογία.
Όσους επιδοτούν ξεδιάντροπα τις τοστιέρες σε βάρος της πραγματικής προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Όσους μοιράζουν 8000 ευρώ στους φραγκάτους που αποσβένουν με 150% τα εταιρικά τους δώρα για να πουλάνε μούρη και γύρω μας κυκλοφορούν ακόμα χρεπια που σκορπάνε θάνατο.
Όσους κατέστρεψαν την αγορά του κανονικού αυτοκινήτου με δήθεν οικολογικά κίνητρα για να πουλήσουν κινούμενες μπαταρίες.
Όσους βλέπουν τη γνήσια αυτοκίνηση ως έγκλημα και μας σπρώχνουν βίαια σε κάτι πειραματικό και λειψό. -
Σαν ζήλεια μου κάνει Στέφανε....γιατί οι άλλοι και όχι εγώ!!
Προσωπικά λατρέυω τα ηλεκτρικά και μακάρι να είναι φράγκα να αγόραζα ένα. Όποιος οδηγήσει ηλεκτρικό, μετά γυρνάει στην μιζέρια των ΜΕΚ και είναι σαν να πήγε 50 χρόνια πίσω, σαν κάρο ένα πράγμα. Εδώ το Μίνι μου φάνηκε χάλια σε σχέση με το υβρίδιο! Ένα καλό ηλεκτρικό δεν έχει αντίπαλο, ανώτερη μορφή αυτοκίνησης σε όλα όλα της....απλά δεν έχουμε λεφτά και ως γνωστών όσα δεν φτάνει η αλεπού....
Οικολογικά δεν είναι, αυτά ειναι παραμύθια για παιδάκια. Είναι όμως φανταστικά αυτοκίνητα τι να λέμε τώρα....όποιος οδηγήσει ένα Mach E ή μια Taycan ή άντε και ένα Τέσλα το καταλαβαίνει....τι να συγκρίνουμε τώρα!?!?
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Προσωπικά λατρέυω τα ηλεκτρικά και μακάρι να είναι φράγκα να αγόραζα ένα. Όποιος οδηγήσει ηλεκτρικό, μετά γυρνάει στην μιζέρια των ΜΕΚ και είναι σαν να πήγε 50 χρόνια πίσω, σαν κάρο ένα πράγμα. Εδώ το Μίνι μου φάνηκε χάλια σε σχέση με το υβρίδιο! Ένα καλό ηλεκτρικό δεν έχει αντίπαλο, ανώτερη μορφή αυτοκίνησης σε όλα όλα της....απλά δεν έχουμε λεφτά και ως γνωστών όσα δεν φτάνει η αλεπού....
Οικολογικά δεν είναι, αυτά ειναι παραμύθια για παιδάκια. Είναι όμως φανταστικά αυτοκίνητα τι να λέμε τώρα....όποιος οδηγήσει ένα Mach E ή μια Taycan ή άντε και ένα Τέσλα το καταλαβαίνει....τι να συγκρίνουμε τώρα!?!?
Ρε συ Φανη πλάκα μου κανεις και με προσβάλλεις κι όλας;
Τι συγκρίνεις και για ποια ζηλια λες;
Τι mustang και taycan βαζεις σε σύγκριση ; Και με τι ; Έβαλα εγώ σύγκριση με Μ3 ή μεγάλα premium ;
Με το σκεπτικό σου θα έπρεπε και αυτά τα ταπεινά θερμικα που δεν μπορώ επίσης να αγοράσω να τα απεχθάνομαι.Το γράφω ξεκάθαρα τι απεχθάνομαι και για ποιους λογους.
Είναι ο βίαιος εξαναγκασμός να πάμε προς τα εκεί που με εξοργίζει.
Δεν μπορεί κάθε κουβάς να πρέπει να βγει ηλεκτρικός και έτσι αυξάνει έμμεσα και τις τιμές των θερμικών αδελφών του για να μπορεσει να παραχθεί.
Αλλοιώνει την αγορά και καθιστά την αυτοκίνηση μακρινό όνειρο για πολύ κόσμο.Και φυσικά εχοντας οδηγήσει και ηλεκτρικα μπορώ να πω οτι πλην μιας στιγμιαίας επιτάχυνσης ανάλογα και με το πως μπορεί το πλαίσιο να τη διαχειριστεί δεν έχουν τίποτα άλλο.
Μια ψεύτικη αίσθηση, μια απάτη.
Τα έψαξα όλα πριν καταλήξω να τα κράξω και οδηγώντας και ψαχνοντας τα περί επιδότησης πρόκλησης.
Μοδα, ποζερια, ανοησία!Θες οικονομία και τα καλά μόνο της ηλεκτροκίνησης; Πάρε υβριδικό. Να μπορείς να φουλάρεις άνετα και να κανεις τη δουλειά σου.
Όχι καλώδια, εφαρμογές, ειδικές θέσεις πάρκινγκ (σιγά μην σεβαστώ θέση σε φορτιστή - να έβαζαν σπίτι τους αν ήθελαν λούσα) και ταχύτητες κότας. -
Σίγουρα δεν είναι η ώρα τους.. για όσους κάνουν λίγα χλμ γύρω από την μεζονέτα τους ίσως ένα μικρό να είναι βολικό αυτή τη στιγμή.
-
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ρε συ Φανη πλάκα μου κανεις και με προσβάλλεις κι όλας;
Πλάκα ναι λίγη...να σε προσβάλλω καμία πρόθεση, εαν το εξέλαβες έτσι ζητώ συγνώμη.
Αλλά ναι τα ηλεκτρικά είναι σε όλα ανώτερα από τα θερμικά αδέρφια τους. Απλά δεν έχουμε λεφτά και μας φταίνε. Εαν 208 ηλεκτρικό ειναι καλύτερο από το θερμικό αδέρφι του, το ίδιο και ένα ID και ένα Βόλβο και ένα Κόνα κλπ. Η αυτονομία είναι αστείο επιχείρημα γιατί ελάχιστοι κάνουν πάνω από 200-300χλμ την εβδομάδα. Το είδα - ξανά - και τώρα που πήγα ταξίδι εξωτερικό. Αυστηρά όρια και ταχύτητες κότας παντού...είχαν τα RS6 και πήγαιναν με 100χαω και 40 μέσα στην πόλη.
Τώρα για τον εξαναγκασμό, αυτό συμβαίνει σε ΟΛΑ, όλη μας την ζωή...γιατί να μας πειράξει τώρα? ή μας ενοχλεί σε όλα (άρα επανάστα) ή καθόλου, έτσι το βλέπω. Κάπως πρέπει να κινηθεί η αγορά, οπότε κατά καιρούς βγαίνουν νόμοι και θέσφατα που αναγκάζουν σε νέα αγορά καταναλωτικών αγαθών για να κινείται η αγορά. Πριν 30 χρόνια το έλεγαν απόσυρση και καταλύτες, σήμερα το λένε επιδότηση και ηλεκτρικά.
-
H σύγκριση είναι άτοπη. Αν μπεις σε μια panamera, σε ένα cayenne ή σε μια s class πάλι μπαίνοντας σε ένα καθημερινό θα νομίζεις ότι είσαι 50 χρόνια πίσω. Πέραν της υποτιθέμενης οικονομίας δεν έχει κάτι να πλεονεκτεί σε σχέση με ένα θερμικό, πόσο μάλλον με ένα υβριδικό.
-
@panos2171 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
H σύγκριση είναι άτοπη. Αν μπεις σε μια panamera, σε ένα cayenne ή σε μια s class πάλι μπαίνοντας σε ένα καθημερινό θα νομίζεις ότι είσαι 50 χρόνια πίσω.
Ισχύει - ώς ένα βαθμό - αλλά η Panamera εχει €200.000 και η Taycan €80.000. Οπότε η σύγκριση γίνεται με το αντίστοιχο των €80.000 θερμικό. Ακόμα και έτσι όμως η Taycan είναι παντού καλύτερη από την Panamera.
-
υπαρχουν αλλοι λογοι να κανει καποιος επανασταση και διαμαρτυρια. σοβαροι.
ακουγεται πολυ κουλο η αντισταση στα ηλεκτρικα αμαξια ειδικα με τετοιες αιτιασεις.
και στους μορμονους αρεσει το αρετρι και το βοδι να οργωνει. ειναι και ποιο οικολογικο. -
Η ηλεκτροκίνηση πρέπει να είναι όντως ξεχωριστή εμπειρία αλλά μάλλον συμφωνώ με τον iceman ότι είναι μεγάλη περιβαλλοντική παπάτζα, αν σκεφτούμε τις πρώτες ύλες που απαιτούνται και τη μεταφορά της βρώμας και της μπόχας των καυσαερίων στις περιοχές όπου παράγεται το ρεύμα.
-
@georgemit said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Η ηλεκτροκίνηση πρέπει να είναι όντως ξεχωριστή εμπειρία αλλά μάλλον συμφωνώ με τον iceman ότι είναι μεγάλη περιβαλλοντική παπάτζα, αν σκεφτούμε τις πρώτες ύλες που απαιτούνται και τη μεταφορά της βρώμας και της μπόχας των καυσαερίων στις περιοχές όπου παράγεται το ρεύμα.
Περιβαλλοντικά δεν έχει νόημα, εκτός εαν είναι τόσο ακριβά που πλέον λίγοι θα έχουν αυτοκίνητο!!
-
Το 40% της παραγωμενης ενέργειας στην Ευρώπη είναι από ΑΠΕ.
Οπότε το ποσοστό αυτό εκμηδενίζει το επιχείρημα μεταφοράς της ρύπανσης πιο μακριά από τις πόλεις, διότι όντως είναι μικρότερη η ρύπανση. Και μη ξεχνάμε το εξής βασικό: Το ηλ μοτέρ έχει υψηλότερη του 90 % απόδοση. Ενώ τα θερμικά μοτέρ έχουν από 35-45%.
Συνεπώς, έχουμε 40% ενέργεια από ΑΠΕ και στο υπόλοιπο 60% που παράγεται με θερμικό τρόπο 90% απόδοση!
Εδώ τελειώνουν τα επιχειρήματα περί ρύπανσης.
-
Συμφωνώ και εγώ με το τόπικ. Προσωπικά αγόρασα MX-5 ND3 γιατί ΚΑΝΕΝΑ ηλεκτρικό όσο και αν κοστίζει δε γίνεται να μου προσφέρει τα συναισθήματα που δίνει απλόχερα ένα ελαφρύ, πισωκίνητο, χειροκίνητο και ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο. Ασε που σχεδόν όλα είναι κακάσχημα με κορυφή τα απαίσια Τέσλα. Τουλάχιστον η Taycan και το Audi e-tron GT δεν προσπαθούν τόσο πολύ να πουλήσουν ένα "φουτουριστικό" design με το ζόρι αλλά μοιάζουν με κανονικά αυτοκίνητα.
Τα τάμπλετ με ρόδες είναι για μένα εντελώς ανέραστα όσο γρήγορα και αν πάνε. Ο βίαιος εξαναγκασμός της αγοράς τους από 2035 και μετά όμως είναι ο,τι χειρότερο. Αφαιρεί την ελευθερία επιλογής οχήματος με πρόσχημα το περιβάλλον. Ετσι, μαζί με τα τάμπλετ θα "δέσει" σύντομα (όσο σύντομα το επιτρέψει η τεχνολογία) και η αυτόνομη οδήγηση και ξαφνικά θα καταλάβουμε οτι χάσαμε την ελευθερία μας αλλά τότε θα είναι αργά.
Το χειροτερο όμως είναι η αλαζονεία των "οπαδών" τους στα social media, έχουν την εντύπωση οτι μόνο αυτοί βλέπουν το φως το αληθινό.
ΥΓ: Φυσικά υπάρχουν και μεγαλύτερα προβλήματα στην κοινωνία από φτωχοποίηση, βια, ελλειπείς υποδομές, ΕΣΥ υπό κατάρρευση αλλά εδώ είμαστε αυτοκινητιστικό forum, λογικό να μας ενδιαφέρουν αυτά.
-
Έχω να κάνω την εξής ερώτηση:
Αν το οικονομικό δεν ήταν θέμα, θα παίρνατε ηλεκτροκίνητο; Ναι ή όχι και γιατί;Απαντώ πρώτος στην ερώτησή μου:
Όχι ακόμα, γιατί:- Πολύς χρόνος φόρτισης. Κι αν ακόμα κάνω διαχείριση, θα πρέπει να το σκέφτομαι.
- Περιορισμένοι -ακόμα- τόποι φόρτισης. Πχ πας στο εξοχικό σου που δεν έχεις ρεύμα και δεν έχει παρά ένα μόνο παρακμιακό βενζινάδικο εκεί κοντά.
- Περιμένω να δω μια πενταετία ακόμα, πώς θα πάει το πράγμα. Πχ σε διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας, σε γεωπολιτικές αλλαγές και σε ένα σωρό άλλα θέματα.
Δεν έχω απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση. Απλά δε συμμερίζομαι τους άκριτους ενθουσιασμούς για κάθε τι καινούριο.
-
Όχι γιατί:
- θέλω κινητήρα που να κάνει θόρυβο και κραδασμό, για μένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οδήγησης.
- Θέλω να αλλάζω μόνος μου ταχύτητες, είτε με paddles είτε με σειριακό είτε με χειροκίνητο.
- Θέλω να "γεμίζει" σε 5 λεπτά.
Αν φυσικά προκριθούν λύσεις όπως αυτή της Lexus με έστω και simulated χειροκίνητο κιβώτιο, ήχους κινητήρα και υποχρεωτικά όχι μεγαλύτερο χρόνο "γεμίσματος" τότε ναι. Αλλά φυσικά σε νορμάλ τιμή, αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια με ανόδους ανα τρίμηνο είναι αστεία.
-
Τα ηλεκτρικά εχουν δύο κατηγορίες. Τα μοντέλα αιχμής που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του καταναλωτή με την υπερβολή τους σε κάθε τομέα. Όπως επιδόσεις, τεχνολογίες, design και τα εργαλεία δουλειάς που το κόστος κίνησης είναι υπερβολικά χαμηλό. Τα πρώτα είναι τα beta testers και στο κλασικό και διάσημο bcg matrix τα λεγόμενα ερωτηματικά ενώ τα φθηνότερα ηλεκτρικά θα είναι πολυ σύντομα τα αστέρια. Άλλωστε μιλάμε για 3 ευρώ στα 100χλμ. Και για όσους βάλουν φωτοβολταϊκά σπίτι τους ή στην εργασία τους και μπορέσουν νατα συνδέσουν στο δίκτυο (εχουμε και παλαιό δίκτυο εμείς), τότε τζάμπα!
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το 40% της παραγωμενης ενέργειας στην Ευρώπη είναι από ΑΠΕ.
Οπότε το ποσοστό αυτό εκμηδενίζει το επιχείρημα μεταφοράς της ρύπανσης πιο μακριά από τις πόλεις, διότι όντως είναι μικρότερη η ρύπανση. Και μη ξεχνάμε το εξής βασικό: Το ηλ μοτέρ έχει υψηλότερη του 90 % απόδοση. Ενώ τα θερμικά μοτέρ έχουν από 35-45%.
Συνεπώς, έχουμε 40% ενέργεια από ΑΠΕ και στο υπόλοιπο 60% που παράγεται με θερμικό τρόπο 90% απόδοση!
Εδώ τελειώνουν τα επιχειρήματα περί ρύπανσης.
Δεν έχεις λαβει υπόψιν σου την αποδοση του θερμοηλεκτρικου εργοστασιου, σε τι ποσοστό μετατρέπει τα ορυκτά καύσιμα σε ρευμα.
-
Σε 50%-55% το ανώτερο, κάποιες μονάδες φτάνουν και το 60%.
Οπότε όσον αφορά την ενέργεια από θερμική παραγωγή στη μία περίπτωση έχουμε 35-45% και στην άλλη 60%*90+%
Στην πράξη όμως εχουμε και τις ΑΠΕ άρα ότι βγάλουμε ως αποτέλεσμα από τον υπολογισμό μας ως απόδοση δεν ξέρω αν θα ήταν αδόκιμο να προσθέσουμε 40%. Οπότε η πραγματική απόδοση για το ίδιο έργο είναι τεράστια.
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση όσον αφορά το επιχείρημα του μεταφέρουμε τη ρύπανση εκτός πόλης. Η απάντηση είναι ναι, τη μεταφέρουμε η οποία όσον αφορά τα αυτοκίνητα είναι αισθητά μικρότερη. Άρα είναι μια win-win επιλογή.
Τώρα όσον αφορά τις μπαταρίες και τις σπάνιες γαίες, ναι εκεί είναι διαδεδομένο πως θα προχωρήσουν σε νέες τεχνολογίες για να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα.
-
Δεν θα ελεγα οτι ειναι μονο αυτο, η εκτυπωση χρηματος η κλιματικη αλλαγη και αλλα θεματα ειναι τεχνητα δημιουργηματα για να αρπαξουν τα χρηματα απο τους φτωχους και κυριως την μεσαια ταξη.
-
Οι ΜΕΚ και οι ηλεκτροκινηση εχουν και πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα. Ηλεκτροκινηση υπαρχει πανω απο 100-120 χρονια και ομως οι ΜΕΚ επικρατησαν. Σε περιβαλλον πολης τα ηλεκτρικα σιγουρα ειναι σε αλλο επιπεδο αλλα σε ανοικτους δρομους ταξιδια κλπ τα αμαξια με ΜΕΚ δεν εχουν αντιπαλο.
-
Φυσικά η εκτύπωση χρήματος είναι τεχνητό θέμα. Η οικονομία είναι ένα ανθρώπινο δημιούργημα στο σύνολο της. Αλλά αν δεν υπήρχε εκτύπωση χρημάτων τουλάχιστον μέχρι σήμερα μάλλον δεν θα υπήρχε καν μεσαία τάξη.
Τρολαρεις ή τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση