-
@criuser said in Ευχάριστα διλλήματα SUV:
Τα Μάζντα γενικά από τα γιαπωνέζικα, μου άρεσαν πάντα. Ηταν πιο ευρωπαικά.
Με το κλείσιμο για τον κορωνοιό, εγώ κυκλοφορούσα, πήγαινα στην δουλειά νωρίς το πρωί, αλλά είχα και χρόνο ανάμεσα και ένα από τα λίγα μέρη που ήταν ανοικτά, ήταν οι αντιπροσωπείες των αυτοκινήτων.
Τα είδα όλα τα Mazda λοιπόν.
Αναλογικά με το μήκος του, άνετο είναι το 2.
Επίσης άνετο είναι το CX5, ενώ είχα προλάβει και το CX3.
H σειρά, 3 - 30, έχει θέμα στους χώρους γιατί είναι χαμηλό, και μέσα για να κάτσεις άνετα πρέπει να πας πολύ πίσω το κάθισμα. Βασικά δεν φτάνει να πας όσο πίσω το θέλεις.Το παλαιό CX-3, ήταν ψηλό και ήταν κάπως άνετα, χωρίς πάλι να φτάνει τα πιο άνετα.
Το αιρκρος είναι ψηλό και έτσι μπορεί ένας ψηλός να κάτσει πιο όρθια αφού το κεφάλι του είναι 10 πόντους κάτω από την οροφή. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται χώρος πίσω του. Το ίδιο ισχύει για το αδελφό του, ενώ το Στόνικ με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο έχει μία άνεση χώρου.
Ο θεματοθέτης, θέλει άνεση χώρου και ψηλή θέση οδήγησης και είναι ύψους άνω του 1,80, δεν θα βολευτεί στα μάζντα.
#rizo-gyrizo
πες απλα οτι ειναι και γαμω το μαζντα αλλα εσυ εχεις μετοχες αλλου....
-
Εγω πάντως 1.85 είμαι και βολεύομαι μια χαρά.
Πίσω από την θέση μου κάθομαι επίσης μια χαρά. -
Με budget 45 χιλιάρικα παίρνει κανείς.
-
Mazda CX5 βενζίνη με αυτόματο κιβώτιο, από 35.400€ έως 40.800€ αναλόγως την έκδοση, όπου με τον φόρο πολυτελείας για δέκα χρόνια θα κοστίσει συνολικά περίπου από 39.400€ έως 44.800€.
-
BMW X1 sDrive20i xLine βενζίνη με αυτόματο κιβώτιο στα 41.400€ και περιθώριο για διάφορα έξτρα καλούδια μέχρι τα 45 χιλιάρικα.
-
Mercedes GLA 180 βενζίνη με αυτόματο κιβώτιο σε τιμές από 42 έως 45 χιλιάρικα με κάποια πολύ καλά πακέτα εξοπλισμού.
-
Mercedes GLB 180 βενζίνη με αυτόματο στα 45 χιλιάρικα με αρκετά καλό εξοπλισμό.
Τα Tucson, Sportage, άλλα ακόμη και τα 3008, C5 Aircross, κτλ, σε εκδόσεις βενζίνης μόνο, είναι όλα πολύ ωραία και καλά αλλά για budget μέχρι 35-37 χιλιάρικα.
Εντάξει, αποτελεί δέλεαρ ότι τα Tucson και Sportage μπορείς να τα πάρεις ως Full Hybrid στο budget των 45 χιλιάδων, αλλά ξέρω γω... Μπαίνεις μέσα στο Χ1 ή το C5 και είναι άλλος κόσμος.Υ.Γ. Όπως και να έχει. #mono 3008 PHEV.
-
-
Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πρόταση γιατί δεν είμαι πωλητής κάποιας εταιρείας ️ Απλά για να διευκολύνω το δίλημμα δες τα χαρακτηριστικά εφόσον είναι δικά σου τα λεφτά και μετά τι σου κάνει κλικ. Δλδ προσωπικά δε θα έδινα μια 40ρου για αμάξι με ημιάκαμπτο εν έτη 2022 για να πάρω άχρηστα features όπως θερμαινόμενα καθίσματα να μου βράσουν τα μπ@...
Όσον αφορά τη 4κινηση δε συμφωνώ, η Ελλάδα έχει τόσες ομορφιές αλλά τους χειρότερους δρόμους ίσως σου χρειαστεί. -
Γεμίσαμε πωλητές, αλλά κανένας δεν είναι πωλητής...
Οι μέτοχοι εξαιρούνται, γιατί μπορεί να έχουν μετοχές παντού...
Το 1,85 είναι πολύ πιο βολικό από το 1,94, ιδιαίτερα όταν ένα αμάξι είναι χαμηλό...
Για ημιάκαμπτους κλπ είναι πως το νοιώθει ο καθένας, όπως και τι προτεραιότητες έχει.
Πέρα από τον φόρο πολυτελείας, θα έχουμε και μία διαφορά τεκμηρίου από ένα 1600, 3200 τον χρόνο, όσο το τεκμήριο ενός σπιτιού 80 τμ. για τα πρώτα 5 χρόνια, μετά ενός σπιτιού 56 τμ για τα επόμενα 5 χρόνια και για πάντα ενός 40 τμ.
Στα 45000 με την έκπτωση που τρέχει υπάρχει το 5 αιρκρος plug-in με τα 225 άλογα στην πιο πλούσια έκδοση.
Για μένα όταν φτάνουμε στα 40000, μόνο τα plug-in παίζουν.
Τα ντίζελ τελειώνουν, οι βενζίνες είναι για μόστρα τα κλειδιά μόνο και παρέες με τους βενζινάδες. -
@gtsartsal said in Ευχάριστα διλλήματα SUV:
Εγω πάντως 1.85 είμαι και βολεύομαι μια χαρά.
Πίσω από την θέση μου κάθομαι επίσης μια χαρά.+1
-
Αν είχα αποφασίσει γι αυτά τα χρήματα δεν ξέρω αν πήγαινα να δω άλλο απ το αυτόματο cx5 καθαρά λόγω ποιότητας ΚΑΙ φινέτσας.
Ίσως πήγαινα να δω πως στρίβει η Άλφα...Αν το έψαχνα οικονομοτεχνικα, στην κορυφή του μπάτζετ θα συμφωνούσα με τον Κρούζερ πρώτα για phev ή τα κορεάτικα και γιαπωνέζικα Υβρίδια (γιατί δεν λέτε και για Honda & Rav )
Ή μετά θα επέλεγα κάτι φθηνό βενζίνη με προοπτική μετάβασης τεχνολογίας σε λίγα χρόνια.
(Είδα στατικό το νέο C5, σαλοναρα και ΕΑΤ8 αλλά μικρό πορτμπαγκάζ μου φάνηκε)
-
Γιατί το στριφογυρνάτε στα φευ; ο ερωτών το έχει ξεκαθαρίσει: δεν έχει δυνατότητα φόρτισης.+_
-
Το στριφογυρνάμε γιατί εκεί οδηγεί όλη η κατάσταση.
Τα ηλεκτρικά δεν είναι ακόμα έτοιμα, τα υβριδικά με τα 48 βόλτ είναι μούφα, τα τογιότα δεν πάνε, τα ντίζελ κάθε μέρα και λιγότερα, παίζει αυτή την στιγμή τα μόνα μη δίλιτρα να είναι της psa, άντε και κανένα κορεάτικο και αυτά μπορεί από μήνα σε μήνα να σταματήσουν.
Τα βενζίνης σε αυτά τα μεγέθη έχουν τα 8-10 λίτρα ψωμοτύρι, οπότε 15-20 ευρώ τα 100 χλμ είναι θέμα.
Επίσης μεταπώληση για απλά θερμικά που θα αγοραστούν το 2023 θα είναι δύσκολη μετά από 5-10 χρόνια, για τα υβριδικά το θέμα της μπαταρίας είναι αβέβαιο, τα plug-in, είναι μονόδρομος αν τα φτάνεις οικονομικά.
Δεν είναι τυχαίο που και οι εταιρείες λήζινγκ τα δίνουν σε καλές τιμές γιατί ξέρουν ότι θα έχουν μεταπώληση.
Επίσης ξαναλέω ότι βγήκε ρεπορτάζ να βρούν τρόπο οι εταιρείες να υποχρεώσουν τους κατόχους να τα φορτίζουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, που σημαίνει ότι πρακτικά μπορείς να επιλέξεις εσύ πότε θα φορτίσεις.
Αρα με αυτά έχω την επιλογή να φορτίζω όπου και όταν θέλω και να έχω και τα ημερήσια χλμ τζάμπα.
Επίσης αυτά δεν θέλουν 6-8-10 ώρες που θέλουν τα ηλεκτρικά, αλλά μισή-μία-άντε δύο ώρες, που σημαίνει πας για καφέ κάπου και φορτίζεις ταυτόχρονα, για όλη την εβδομάδα σχεδόν.
Εγώ αν έφτανα στα 40000, θα κοίταγα τι plug-in υπάρχει.
Τώρα αστειότητες τύπου μέρκ 180, με μέτριο εξοπλισμό και κινητήρες ντάτσια, (ρενώ είναι αλλά το λέω έτσι για να την σπάσω στους σηματολάγνους και να ξέρουν τι καζούρα θα τρώνε στα καφέ που θα μοστράρουν το σήμα), όπως και Χ1 για τους ίδιους λόγους, δεν θα το έβλεπα.
Είναι εντελώς μεταβατική η εποχή μας.
Σκεφτείτε να γίνει καμία πλακίτσα και να βγει το αβέντζερ με την επιδότηση στα 25000 και 500-600 χλμ αυτονομία, να δείτε τι θα γίνει με τα θερμικά και τα υβριδικά.
-
Επίσης ξαναλέω ότι βγήκε ρεπορτάζ να βρούν τρόπο οι εταιρείες να υποχρεώσουν τους κατόχους να τα φορτίζουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, που σημαίνει ότι πρακτικά μπορείς να επιλέξεις εσύ πότε θα φορτίσεις.
Ήδη συζυτείται άλλο πρωτόκολλο μέτρησης ρύπων και κόψιμο των κρατικών επιδοτήσεων έχει ξεκινήσει. Πήραν πρέφα προφανώς ότι κανείς δεν έβαζε μπρίζα.
Σε μας τα leasing που δώσαν σε διευθυντές πάντως, τους βάλαν και φορτιστές στο πάρκινγκ της εταιρείας. Και κάθε μέρα τους βλέπεις μπριζομένους (και καλά κάνουν).Πως θα σε υποχρεώσει η εταιρεία να φορτίζεις δεν ξέρω. Safe mode αν δεν μπριζώσεις μέσα στη βδομάδα?
Θα μπορούσε να συνδυαστεί η μέγιστη επιδότηση με προϋπόθεση εγκατάστασης φορτιστή? Δεν ξέρω. Δύσκολη άσκηση. Γιατί χωρίς επιδότηση τα phev γενικά δεν αξίζουν ως αγορά οικονομικά. -
@criuser said in [Ευχάριστα διλλήματα SUV]
Επίσης μεταπώληση για απλά θερμικά που θα αγοραστούν το 2023 θα είναι δύσκολη μετά από 5-10 χρόνια, για τα υβριδικά το θέμα της μπαταρίας είναι αβέβαιο, τα plug-in, είναι μονόδρομος αν τα φτάνεις οικονομικά.
Οι μπαταριες των υβριδικων εχουν αβεβαιο μελλον, ενω των Phev δεν εχουν?
-
Γιατί δεν αξίζουν ως αγορά οικονομικά τα φεβ, αφού είναι στα ίδια λεφτά με τα βενζίνης και ντίζελ και μουφουβριδικά ?
Επίσης η επιδότηση είναι το μειωμένο ΤΤ λόγω ρύπων. Δεν έχουν άλλη, σαν ιδιώτης, μόνο σαν εταιρικό.
Οι μπαταρίες των φεβ, έχουν επίσης αβέβαιο μέλλον, αλλά θα ακολουθήσουν την πρόοδο αυτών των ηλεκτρικών.
Ενώ των υβριδικών είναι περιορισμένη τεχνολογία, δηλαδή τογιότα και προφανώς η εξέλιξη μόνο της τογιότα θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή όλων των ηλεκτρικών.
-
Γιατί δεν αξίζουν ως αγορά οικονομικά τα φεβ, αφού είναι στα ίδια λεφτά με τα βενζίνης και ντίζελ και μουφουβριδικά ?
Επίσης η επιδότηση είναι το μειωμένο ΤΤ λόγω ρύπων. Δεν έχουν άλλη, σαν ιδιώτης, μόνο σαν εταιρικό.
Οι μπαταρίες των φεβ, έχουν επίσης αβέβαιο μέλλον, αλλά θα ακολουθήσουν την πρόοδο αυτών των ηλεκτρικών.
Ενώ των υβριδικών είναι περιορισμένη τεχνολογία, δηλαδή τογιότα και προφανώς η εξέλιξη μόνο της τογιότα θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή όλων των ηλεκτρικών.
τα φεβ μια χαρα ειναι πραγματι....
και γεφυρωνουν τεχνολογιες.
ΑΛΛΑ
φεβ σιτροεν?
σιριουσλι? -
Τα φεβ γεφυρώνουν τεχνολογίες και Οι Σιτροέν, γεφυρώνουν λακκούβες και πάθη...
Ασε που δεν θέλουν να αποδείξουν ότι είναι πρίμιουμ και έχουν πιο απλά λογισμικά, δοκιμασμένα στα πεζώ πρώτα...
-
Ίδια τεχνολογία με τους υπόλοιπους χρησιμοποιεί πια η Toyota στα υβριδικά (στα περισσότερα).
-
Η X1 στα 41 , δίνει 170 άλογα mildhybrid , σύμφωνα με το διαμορφωτή, το 3008 στα ίδια χρήματα δίνει 130 άλογα στα 1.200 κυβικά! Δεν είναι μόνο το "κλειδί" , η διαφορά είναι χαώδης , κακά τα ψέματα. Οι μόνες εκδόσεις που έχουν νόημα πλέον στο 3008 είναι οι phev, δυστυχώς.
Στα ίδια χρήματα το tucson ( άσχημο πολύ εμφανισιακά για εμένα , αλλά ο.κ.) είναι τετρακίνητο πλήρως υβριδικό με 230 άλογα. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι οι καταναλώσεις της συγκεκριμένης υλοποίησης , είναι πολύ καλύτερες από την "μπριζάτη" έκδοση , σε περίπτωση που δε φορτίζεις, αλλά δε θυμάμαι που για να ποστάρω. Το λες και ευκαιρία στη σημερινή στρεβλή πραγματικότητα.
Κάπου εκεί στα 41 είναι και το phev formentor , με τα 245 άλογα. Το ίδιο μοντέλο έχει πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων (ιπποδυνάμεις και διαφορετικό καύσιμο) και πιθανή τετρακίνηση μέχρι την τιμή των 40 +/-.
Mazda , toyota και λοιπά , δεν αναφέρω , γιατί θα προταθεί ο σκόπελος του δίλιτρου.
Στη σελίδα της citroen, το C5 σε phev το βλέπω από 44.600 στα 225 άλογα, έχει έρθει η 180αρα έκδοση και δε τη βρίσκω; πιθανόν. Τώρα 225 άλογα πως συνάδουν και πως δικαιολογούν το επιπλέον έξοδο, σε αυτοκίνητο με το χαρακτήρα της C5, άλλο έργο αυτό.
( Εξοπλισμοί και λοιπά , δε γνωρίζω, )
Ε, κάπου το παρατράβηξε η psa τιμολογιακά στα C Suv της, για μοντέλα τα οποία τα λεφτά τους τα έβγαλαν , πρωτοκυκλοφόρησαν σχεδόν μία πενταετία ( και!) πίσω, ως 3008 αρχικά. Από την άλλη , από τη στιγμή που πουλάει , καλά κάνει....
-
Το λέω και εγώ, ότι psa+opel C suv μόνο φεβ αξίζουν.
Οι διαμορφωτές των γερμανών είναι πολύ περίεργοι, λείπουν πράγματα και πρέπει να ανοίγεις πακέτα για να τα βρεις.
Για παράδειγμα στην gla για να βάλεις τις κανονικές οθόνες, έχει έξτρα και γενικά λίγο να το ψάξεις για να το πας στα άλλα του ανταγωνισμού 5-6000 τα τρως εύκολα.Το ίδιο και στην μπεμβε.
Οταν λέμε πλήρως υβριδικό, επειδή δεν προλαβαίνω να διαβάζω τα πάντα, τι σημαίνει ? Οτι απλά ξεκινάει με ρεύμα, ή όπως τα φεβ έχει 40-60 χλμ με ρεύμα ?
Στα 44600 είναι τα 180 άλογα στην προτελευταία έκδοση, 2000 πάνω τα 225 στην ίδια έκδοση και άλλα 2000 πάνω τα 225 στην τελευταία έκδοση. Τώρα τρέχει η απόσυρση και είναι μείον 2800 και ότι επιπλέον κάνει το μαγαζί.
Για τα υπόλοιπα όντως είναι όλα ακριβά, όχι όμως μόνο της Στελλάντις.
Ασε που για μένα στα ποσά αυτά αν πας με δόσεις, παίζει να συμφέρει και το λήζινγκ για ιδιώτη.
-
Πάντως αν ξόδευα 40+ χιλιάρικα για αμάξι, που δεν είναι του χαρακτήρος μου, δεν θα με απασχολούσε το δίλιτρο και δεν θα ήταν προτεραιότητα η λίγο καλύτερη ή χειρότερη οικονομία καυσίμου...
όχι πως αυτά είναι αμελητέα, αλλά δεν αποτελούν προτεραιότητα.
και προφανώς θα ήταν απείρως προτιμότερο να έχω 2λτ αντί για 1.2λτ... και σε καμιά περίπτωση ημιάκαμπτο με τέτοια λεφτά, όσο καλό αμάξι και να είναι.
τεχνολογία ανάρτησης και αυτόματου κιβωτίου θα ήταν τα κυριότερα για μένα, μετά ποιότητα και χαρακτήρας αμαξώματος, μετά εμφάνιση, σαλόνια κλπ.
ίσως να αρκούμουν σε μια "4κινητη, υποτίθεται" υβριδική κορόλα κρος για τα λεφτά της, που μάλλον δεν κάνει για τον νηματοθέτη... μετά θα έβλεπα 5αρι Μάζντα και το φουλ χιουντάι... γερμανικά σήματα δεν αγοράζω εκ πεποιθήσεως. -
Αρα με αυτά έχω την επιλογή να φορτίζω όπου και όταν θέλω και να έχω και τα ημερήσια χλμ τζάμπα.
Το ξανάγραψες αυτο…κάτι εχεις μπερδέψει, δεν ισχυει το τσάμπα. Πως θα φορτίζεις δωρεάν; Εκτος εαν ειναι εταιρικό και φορτίζεις στην δουλειά δωρεάν.
Τα περισσοτερα εχουν μικρη αυτονομια στην πράξη, μόνοτ το Κουγκα περνάει τα 80χλμ με μια φορτιση.
-
@fanis75 said in Ευχάριστα διλλήματα SUV:
Το ξανάγραψες αυτο…κάτι εχεις μπερδέψει, δεν ισχυει το τσάμπα. Πως θα φορτίζεις δωρεάν; Εκτος εαν ειναι εταιρικό και φορτίζεις στην δουλειά δωρεάν.
Τα περισσοτερα εχουν μικρη αυτονομια στην πράξη, μόνοτ το Κουγκα περνάει τα 80χλμ με μια φορτιση.
αμα οδηγιεται κοτα.... φυσικα...
στα χερια τα δικα μου και οχι του καπτεν σλοου ντιαποστολ, δεν βγαζει ουτε κολωνος-κουμουνδουρου
Ευχάριστα διλλήματα SUV