-
Vitara θα πρότεινα εγώ. Κλασική ποσότητα στους δρόμους. Και του χρόνου Vitara θα σου πρότεινα. Και ας έχουν βγει νεώτερα άλλα...
ΥΓ. Εκτός αν βγει νέο vitara του χρόνου που πιθανόν θα είναι χειρότερο... -
@andya3 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Αγαπητέ @n-k-9 στο budget που διαθέτεις με τα 20k, τον εξοπλισμό που ζητάς και με κερασάκι την κάπως ενδιαφέρουσα οδηγική συμπεριφορά, είναι σαν να περιγράφεις το ARONA optimum.
Υποθέτω ότι δεν θα δώσεις τα ωραία σου λεφτά πριν δεις μόνος σου και κάνεις test drive τα αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν.
Οπότε πριν παρασυρθείς από τις σειρήνες του "γιαπωνεζο-κορεάτικου" μπλοκ του forum, που με βάση τα προσωπικά τους γούστα σε σπρώχνουν προς συγκεκριμένες επιλογές αυτών των χωρών, κάνε την προσωπική σου διερεύνηση και πες μας και μας προς τα που κλίνεις.Χαχαχαχα
Τα λες ωραία!
Ακούω τα πάντα, αλλά στο τέλος εγώ θα πάρω την απόφαση!
Μια χαρά είναι το Arona, αλλά με προβληματίζει η μακροχρόνια σχέση μαζί του τόσο ως ποιότητα γενικά του αυτοκινήτου, όσο και ως κινητήρας (3κυλινδρος γαρ).
Αυτά με κάνουν να κοιτώ με συμπάθεια τον εξ Ουγγαρίας Ιάπωνα! -
@n-k-9 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Αγαπητέ @n-k-9 στο budget που διαθέτεις με τα 20k, τον εξοπλισμό που ζητάς και με κερασάκι την κάπως ενδιαφέρουσα οδηγική συμπεριφορά, είναι σαν να περιγράφεις το ARONA optimum.
Υποθέτω ότι δεν θα δώσεις τα ωραία σου λεφτά πριν δεις μόνος σου και κάνεις test drive τα αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν.
Οπότε πριν παρασυρθείς από τις σειρήνες του "γιαπωνεζο-κορεάτικου" μπλοκ του forum, που με βάση τα προσωπικά τους γούστα σε σπρώχνουν προς συγκεκριμένες επιλογές αυτών των χωρών, κάνε την προσωπική σου διερεύνηση και πες μας και μας προς τα που κλίνεις.Χαχαχαχα
Τα λες ωραία!
Μια χαρά είναι το Arona, αλλά με προβληματίζει η μακροχρόνια σχέση μαζί του τόσο ως ποιότητα γενικά του αυτοκινήτου, όσο και ως κινητήρας (3κυλινδρος γαρ).
Αυτά με κάνουν να κοιτώ με συμπάθεια τον εξ Ουγγαρίας Ιάπωνα!αρονα οχι, δεν ειχα.
και βιτ που ειχα, ειχα το 140αρι.
απο 1000 φαου ομως ειχα στον γιο το ιμπιθα, απο τα πρωτα που κυκλοφορησαν.
ο κινητηρας τραβαγε καλα οταν ειχε αναβαζει στροφουλες αλλα ηταν κατι μεταξυ περιεργου-ψοφιου και γερμανοπαρκινσον χαμηλα. τρομαζα να το βγαλω απο τη ραμπα του παρκιν.
ε, μολις εμπαινα στο βιτ, αλλος κοσμος. τραβηγμα παντου.
επισης η εμπειρια μου λεει οτι προβλημα εκτος μικροτριγμων ευκολα επιλυομενων τα βιτ δεν.... απο την ας πουμε 'συναναστροφη' με καμποσες δεκαδες απο δαυτα.
γενικα απροσμενα καλο αυτοκινητο
ΟΜΩΣ
αν παρεις βιταρα, κανεις την υπερβαση να ειναι και τετρακινητο.
ξερω. λες δεν ειναι στις προτεραιοτητες.
δεν ισχυει.
οταν παρεις το βιτ θα μπει.
ειναι εκδρομομηχανη.
και η χωρα μας πανεμορφη. -
@gatoz said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Τα λες ωραία!
Αυτά με κάνουν να κοιτώ με συμπάθεια τον εξ Ουγγαρίας Ιάπωνα!αρονα οχι, δεν ειχα.
και βιτ που ειχα, ειχα το 140αρι.
απο 1000 φαου ομως ειχα στον γιο το ιμπιθα, απο τα πρωτα που κυκλοφορησαν.
ο κινητηρας τραβαγε καλα οταν ειχε αναβαζει στροφουλες αλλα ηταν κατι μεταξυ περιεργου-ψοφιου και γερμανοπαρκινσον χαμηλα. τρομαζα να το βγαλω απο τη ραμπα του παρκιν.
ε, μολις εμπαινα στο βιτ, αλλος κοσμος. τραβηγμα παντου.
επισης η εμπειρια μου λεει οτι προβλημα εκτος μικροτριγμων ευκολα επιλυομενων τα βιτ δεν.... απο την ας πουμε 'συναναστροφη' με καμποσες δεκαδες απο δαυτα.
γενικα απροσμενα καλο αυτοκινητο
ΟΜΩΣ
αν παρεις βιταρα, κανεις την υπερβαση να ειναι και τετρακινητο.
ξερω. λες δεν ειναι στις προτεραιοτητες.
δεν ισχυει.
οταν παρεις το βιτ θα μπει.
ειναι εκδρομομηχανη.
και η χωρα μας πανεμορφη.Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά πέραν των προτεραιοτήτων (που όπως ορθα επισημαίνεις μπορεί και να αλλάξουν) είναι και το οικονομικό στη μέση. Δεν θέλω να ανεβάσω budget για διάφορους λόγους.
-
@n-k-9 κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες της τετρακίνησής και μην ξεπερνάς το μπάτζετ σου , το ίδιο έκανα και εγώ και πήρα γαλλικό @andya3 ,
βέβαια μετά πήγα εκδρομή με παλιοπαρέα και κάνανε ένα δρομολόγιο λοάτκι και ένα Τζον Βαρβάτος αλλά οκ δεν κρατάω κακία , έφτασα πρώτος και απόλαυσα την φύση - και κάτι γαλατόπιτες -. -
Αν μπορειτε λυστε μου μια απορια…. Γιατι το 3 κυλινδρο αναφερεται ως μειονεκτημα;
-
Πιο πολύ αναφέρεται ως πλεονέκτημα ο τετρακύλινδρος , και 3c έχω αλλά θα ήθελα ιδανικά ένα 4c καλύτερα
-
@zaxosm said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Αν μπορειτε λυστε μου μια απορια…. Γιατι το 3 κυλινδρο αναφερεται ως μειονεκτημα;
γιατι ειναι
κραδασμοι γιου νοου, μηχανικη ασσυμετρια
και ειναι και κατι κυβικα λαθος -
γιατι ειναι
και ειναι και κατι κυβικα λαθοςΑυτό...
Κακό πράγμα μακροπρόθεσμα δύο να ανεβαίνουν και ένας να κατεβαίνει και το αντίστροφο! -
@yem said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
@n-k-9 κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες της τετρακίνησής και μην ξεπερνάς το μπάτζετ σου , το ίδιο έκανα και εγώ και πήρα γαλλικό @andya3 ,
βέβαια μετά πήγα εκδρομή με παλιοπαρέα και κάνανε ένα δρομολόγιο λοάτκι και ένα Τζον Βαρβάτος αλλά οκ δεν κρατάω κακία , έφτασα πρώτος και απόλαυσα την φύση - και κάτι γαλατόπιτες -.Τα αυτιά μου είναι παντελώς βουλωμένα στις σειρήνες της σπατάλης!
-
@vagkirk said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Εννοείται Vitara, δεν υπάρχει κανενός είδους δίλημμα, τριλημμα κλπ.
Οδηγικά , επιδόσεις, αξιοπιστία, δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα σε κανένα τομέα.
Και σιγά το παρωχημένο εσωτερικό σε σύγκριση με τους άλλους τρεις κουβάδες σε αυτές ειδικά τις σχεδόν βασικές εκδόσεις.Βγαινει κοντά στα 20 το 1.4 GL+ ;
Νόμιζα πως είχε ξεφύγει και αυτό σε τιμές.21.850 σε λευκό ή 22.300 σε μεταλλικό.
Τος εκδόσεις των άλλων δεν τις λες βασικές και μια χαρά εξοπλισμό έχουν, με ανώτερο όλων το Kia (εάν πάω στην GT Line).Οι τιμές αυτές είναι "λαθος" για το αυτοκίνητο αυτό με βάση τον ανταγωνισμό οπότε τρέξε γρήγορα πριν αλλάξουν , νομίζω έρχεται νέο και λογικά θα έχει με τον ίδιο εξοπλισμό - άλογα πάνω απο 27.000.
Άρα κάνεις υπέρβαση στο αρχικό σου budget αλλά καλά κάνεις για ένα πάρα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο απο τα υπόλοιπα της λίστας σου.
Εύχομαι να έχεις ήδη κάνει την παραγγελία σου για το Vitara τις 13 αυτές ώρες απο την απάντηση στο ποστ μου.
-
Απο ποτε οι κραδασμοι επηρεαζουν την αξιοπιστια;
Δηλαδη ολοι οι 4 κυλινδροι ειναι αξιοπιστοι και ολοι οι 3 κυλινδροι οχι;
Εγω στην πραξη δεν εχω δει κατι τετοιο.
-
Κακό δεν θα είναι , είναι ας το πούμε όσο ποιο ζυγισμένο γίνεται , αλλά όπως και να το κάνεις κάτι λείπει
-
Οδηγικά , επιδόσεις, αξιοπιστία, δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα σε κανένα τομέα.
Και σιγά το παρωχημένο εσωτερικό σε σύγκριση με τους άλλους τρεις κουβάδες σε αυτές ειδικά τις σχεδόν βασικές εκδόσεις.Βγαινει κοντά στα 20 το 1.4 GL+ ;
Νόμιζα πως είχε ξεφύγει και αυτό σε τιμές.21.850 σε λευκό ή 22.300 σε μεταλλικό.
Τος εκδόσεις των άλλων δεν τις λες βασικές και μια χαρά εξοπλισμό έχουν, με ανώτερο όλων το Kia (εάν πάω στην GT Line).Οι τιμές αυτές είναι "λαθος" για το αυτοκίνητο αυτό με βάση τον ανταγωνισμό οπότε τρέξε γρήγορα πριν αλλάξουν , νομίζω έρχεται νέο και λογικά θα έχει με τον ίδιο εξοπλισμό - άλογα πάνω απο 27.000.
Άρα κάνεις υπέρβαση στο αρχικό σου budget αλλά καλά κάνεις για ένα πάρα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο απο τα υπόλοιπα της λίστας σου.
Εύχομαι να έχεις ήδη κάνει την παραγγελία σου για το Vitara τις 13 αυτές ώρες απο την απάντηση στο ποστ μου.
PS: Έχουν acc , full led καλά , όχι της πλάκας , θερμενόμενα καθίσματα και ΟΛΑ τα συστήματα ασφαλείας όπως η GL+ του Vitara οι υπόλοιποι κουβάδες στις εκδόσεις που κοιτάς;
-
@ggab said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Το vitara είναι αυτό που είναι. Παλιακό. Ασύμβατο με την εποχή μας, όσο καλή διάθεση κι αν έχεις.
Το Stonic στα ίδια επίπεδα. Δεν το κουνάει ούτε το ανανεώνει καθόλου η Kia. Σαν να το 'χει πετάξει με αδιαφορία στην αγορά κι ότι πιάσει.
Το kamiq έχει προτεραιότητα τους χώρους που δεν σ' ενδιαφέρουν.
Το Arona έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, πάει σχεδόν όμοια με το t-cross
και μάλλον έχει όλο τον εξοπλισμό που ζητάς στην καλύτερη τιμή.
Μοιάζει σαν φυσική και αυτονόητη επιλογή αν δεν έχεις προκαταλήψεις με τα vag.Ήσουν που ήσουν,τώρα μοστράρεις και την περικεφαλαία!
Και εδώ τα μαύρο το κάνεις άσπρο;;;;
Βιταρα και μετά στονικ. Τα υπόλοιπα άστα για το προσκυνημένο.
Δες και το αδελφάκι του στονικ,το κονα που ίσως βγαίνει φθηνότερα και με ισάξιο ή καλύτερο εξοπλισμό.Το Kona (το οποίο δεν μου αρέσει εμφανισιακα) έχει παραδοση την άνοιξη και μάλλον εντός του 2023 πάει σε εντελώς νέο μοντέλο.
Θα πάω κόντρα σε αυτά που αυτό - προτείνεις και θα πω όsτι αν πας σε Suzuki στην αντιπροσωπεία μπες και δες το νέο Scross. Δεν θα χάσεις. Μεγαλύτερο του Vitara με καλύτερους χώρους και χωρίς τέλη κυκλοφορίας στο MH, με πιο μοντέρνο εσωτερικό και από έξω σχεδίαση Toyota.
-
@yem said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Πιο πολύ αναφέρεται ως πλεονέκτημα ο τετρακύλινδρος , και 3c έχω αλλά θα ήθελα ιδανικά ένα 4c καλύτερα
αν ειχες τον σωστο τρικυλινδρο ecoboost δεν θα ελεγες το ιδιο. δεν ειναι ολοι οι 3κιλυνδροι ιδιοι οπως το ιδιο ισχυοι για τους τετρακιλυνδρους τους (οτιθεςβαλε)κιλυνδρους
-
γιατι ειναι
και ειναι και κατι κυβικα λαθοςΑυτό...
Κακό πράγμα μακροπρόθεσμα δύο να ανεβαίνουν και ένας να κατεβαίνει και το αντίστροφο!Ούτε οι τετρακύλινδροι είναι σωστά ζυγισμένοι τότε, γιατί αλλιώς δεν θα χρειάζονταν αντικραδασμικούς άξονες.
-
Πάρε το vitara, τόσα χρόνια στην αγορά κοντεύει να γίνει η G class της suzuki.
-
Το vitara πήρε 500€ αύξηση την Παρασκευή 07/10 οπότε λογικά το προσεχές διάστημα δεν θα έχεις με αύξηση (λογικά είπαμε).
-
@groover1972 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Το vitara είναι αυτό που είναι. Παλιακό. Ασύμβατο με την εποχή μας, όσο καλή διάθεση κι αν έχεις.
Το Stonic στα ίδια επίπεδα. Δεν το κουνάει ούτε το ανανεώνει καθόλου η Kia. Σαν να το 'χει πετάξει με αδιαφορία στην αγορά κι ότι πιάσει.
Μοιάζει σαν φυσική και αυτονόητη επιλογή αν δεν έχεις προκαταλήψεις με τα vag.Ήσουν που ήσουν,τώρα μοστράρεις και την περικεφαλαία!
Δες και το αδελφάκι του στονικ,το κονα που ίσως βγαίνει φθηνότερα και με ισάξιο ή καλύτερο εξοπλισμό.Το Kona (το οποίο δεν μου αρέσει εμφανισιακα) έχει παραδοση την άνοιξη και μάλλον εντός του 2023 πάει σε εντελώς νέο μοντέλο.
Θα πάω κόντρα σε αυτά που αυτό - προτείνεις και θα πω όsτι αν πας σε Suzuki στην αντιπροσωπεία μπες και δες το νέο Scross. Δεν θα χάσεις. Μεγαλύτερο του Vitara με καλύτερους χώρους και χωρίς τέλη κυκλοφορίας στο MH, με πιο μοντέρνο εσωτερικό και από έξω σχεδίαση Toyota.
@groover1972 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Και αρκετά ακριβότερο.
Συν του ότι εμφανισιακά προτιμώ το vitara.
Από μενα είναι όχι.
Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.