-
@dimmad said in MazdoYaris hybrid:
@mazda2yaris said in MazdoYaris hybrid:
Κι όμως τύπου τελωνείου είναι @Dimmad
Αφού εργάζεσαι σε κάποια εταιρεία εκτιμώ ότι θα χεις και προχωρημένη μόρφωση, διάβασε αν θες εδώ τί γίνεται με τα κοινοτικά οχήματα:
https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-07/09.aftolikita_oximata_forologia.pdf
Μόνη επιφύλαξη που έχω είναι ως προς το up2date του θέματος γιατί δεν είμαι λογιστής και δυστυχώς αλλάζουν συνεχώς πολλά, δεν ξερω αν έχει δηλαδή βγει κάτι νεότερο από την ΑΑΔΕ που ειναι ο συνδεσμος που παραθέτω άνωθεν.
Υπόψη στην ΑΑΔΕ είναι υποχρεωμένες οι αντιπροσωπείες ξέρω να δηλώνουν τις τιμές ανά μοντέλο και έκδοση.
Αν κάποιος ξέρει κάτι διαφορετικό να μας διαφωτίσει παρακαλώ.
Ακριβώς στήσιμο μόνη η διαφορά το ζαντολαστιχο.
Οδήγησα yaris chic 17άρα και mazda2 agile comfort/safety με 15άρα.Συν ότι το λάστιχο με προφιλ νομίζω 45 ήταν δεν κάνει καλές αποσβέσεις στις κακοτεχνίες των πόλεων από ό,τι λένε οι περισσότεροι κατά καιρούς.
Πάντα βέβαια υπάρχουν οι fan που λένε ότι τιιιιι δεν ξερει καλύτερα η εταιρεια που το φέρνει;;Στην ουσία η SELECT χωρίς πανοραμική οροφή έχει τα 3 πισω τζάμια φιμέ μαμίσια, αλλά μπαίνουν 3Μ φανταστικές μεμβράνες χωρίς μεταλλικά στοιχεία για όσους έχουν ποτέ βάλει θα ξέρουν.
Κι έχει το μαγνητικό φορτιστή που πόσοι διαθέτουν τέτοιο κινητό; Προσωπικά με βόλεψε η full AGILE γιατί θα χει το αντιολισθητικό εκεί πέρα!Ισως να έχει κάποια άλλη λεπτομέρεια ή κατι αισθητικό που μου διαφεύγει τώρα αλλά είναι ελάχιστη η διαφορά και παίρνεις τη 16αρα με περισσότερη κατανάλωση και ρυπους. Για ρυπους δεν μας νοιαζει αφου δεν πληρωνει τελη, αλλά όπως και να το κάνουμε πιο λίγο καιει η 15αρα μέσα στο μήνα, βάλε και χρόνο. Δεν τα λέω εγώ αλλά το WLTP. O χρόνος θα δείξει.
Σου έχω στείλει chat Γιατί μάλλον κάτι δεν κατάλαβα εγώ καλά μαζί με το τηλέφωνο μου αν θες με χαρά να τα πούμε.
Ότι μετέφερα σαν πληροφορία είναι ότι είπε η Αντιπροσωπεία του Χαΐδαρίου τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.
Η τιμή που έλαβα για το select είναι 23855 μετ το κλειδί στο χέρι.
Αμ δεν είναι ακριβώς αντιπροσωπεία φίλε.
Είναι dealer της κεντρικής.
Μακάρι να μας έρθουν στους 8 μήνες αν και χλωμό, εξάλλου καμία συνέπεια υπό την έννοια της ζημιάς δεν έχουν, αν δεν το τηρήσουν σου δινουν τα λεφτά πίσω δεν σκάνε.Να ξέρεις η τιμή του Ε.Τ.Τ. μπορεί να διαμορφώσει διαφορετικά την τιμή στο τέλος & το Φ.Π.Α αν τυχόν αλλάξει μην το γκαντεμιάζω, εξάλλου τα υβριδικά όπως & το LPG τα υποστηρίζουν.
10% προκαταβολή ή όσο παραπάνω θες δεν σου είπαν κι εσένα?
Δεν ξέρω γιατί σου είπαν έτσι αλλά πιο γρήγορα έρχεται μόνο κάποιο άλλο μοντέλο στη mazda ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ μου ειπαν στα κεντρικά αλλά μεγάλου όγκου!Πάμε PM ok
-
Αφήστε τα ντίζελ ξεχάστε τα LPG το Toyomazda έγραψε κάτω απο 3 λίτρα στην δοκιμή του ecodriver!!! και με ψιλόβροχο...
λέει ότι αυτοκίνητο ήταν κάπου 40 κιλά ελαφρύτερο από το yaris , μάλλον επειδή είναι έκδοση με 15άρες ζάντες και μετα το 09:00 οτι το mazda είναι πιο ήσυχο σε σημείο που δεν καταλάβαινε πότε λειτουργούσε ο βενζινοκινητήρας , ίσως το ηχομονωτικό παρμπρίζ που εχει στάνταρ ;
ΜΠΡΑΒΟ MAZDA!
-
Δηλαδή έγραψε 0,5 λιτρο λιγότερο από το swift mhev. Που κοστίζει 3500 ευρώ λιγότερο
-
@lap said in MazdoYaris hybrid:
Δηλαδή έγραψε 0,5 λιτρο λιγότερο από το swift mhev. Που κοστίζει 3500 ευρώ λιγότερο
Καλά τα λες και εμένα μου αρέσει το swift
αλλά το Toyomazda είναι πάνω από 200 κιλά βαρύτερο , αποτέλεσμα κορυφαία βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης και πιο ποιοτική κύλιση και φυσικά το ecvt προσφέρει άλλα επίπεδα ευχρηστίας και μαζί με την οικονομία πολύ καλές επιδόσεις .Εντωμεταξύ η πλειοψηφία των οδηγών θα είναι για πλάκα στο 1,5 -2 λίτρα παραπάνω στο swift μη ξεχνάς είναι επαγγελματίας οδηγός ο ecodriver οπότε μετά απο 100000 χλμ ,κυρίως αστικά ,η διαφορά των 3500€ θα εχει ισοφαριστεί.
-
Και στα 100Κ χλμ θα είναι εποχή να το δώσεις διότι πιο μετά θα χάσει μεγάλο κομμάτι της αξίας του!
Το streetway sandero γράφει 7 αρι μέσο όσο όρο καταναλωση στην πόλη. Πόσο έχει το lpg;
-
Πόσο έχει το lpg;
Γυρω στα 0,90€, αλλά αναμενεται να ανεβει , γιατι πολλοι θα στραφουν εκει , λογω ακριβου Φ.Α.
-
@monman2 said in MazdoYaris hybrid:
Καλά τα λες και εμένα μου αρέσει το swift
αλλά το Toyomazda είναι πάνω από 200 κιλά βαρύτερο , αποτέλεσμα κορυφαία βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης και πιο ποιοτική κύλιση και φυσικά το ecvt προσφέρει άλλα επίπεδα ευχρηστίας και μαζί με την οικονομία πολύ καλές επιδόσεις .Εντωμεταξύ η πλειοψηφία των οδηγών θα είναι για πλάκα στο 1,5 -2 λίτρα παραπάνω στο swift μη ξεχνάς είναι επαγγελματίας οδηγός ο ecodriver οπότε μετά απο 100000 χλμ ,κυρίως αστικά ,η διαφορά των 3500€ θα εχει ισοφαριστεί.
Δηλαδή ο κλώνος είναι ποιοτικότερη κατασκευή και υλοποίηση από το πρωτότυπο;;;
-
Με το Swift συγκρίνει, όχι με το Yaris.
-
@alexandros-k said in MazdoYaris hybrid:
Πόσο έχει το lpg;
Γυρω στα 0,90€, αλλά αναμενεται να ανεβει , γιατι πολλοι θα στραφουν εκει , λογω ακριβου Φ.Α.
0,76€ έβαλα προχθές
-
@antoniokon said in MazdoYaris hybrid:
Πόσο έχει το lpg;
0,76€ έβαλα προχθές
Πλάκα πλάκα την καλύτερη επιλογή έκανες σε αμάξι
-
@mastoras78 said in MazdoYaris hybrid:
Πόσο έχει το lpg;
0,76€ έβαλα προχθές
Πλάκα πλάκα την καλύτερη επιλογή έκανες σε αμάξι
Και για όποιον δεν έχει λεφτά για κλιο υπάρχει το υποκατάστατο που είναι αρκετά καλό. Για αυτό το προωθώ στις συζητήσεις. Ανεξάρτητα του τι επέλεξα εγώ. Στην σημερινή εποχή είναι τρελό vfm
-
Πόσο έχει το lpg;
0,76€ έβαλα προχθές
Δηλαδή 5,32 ευρώ τα 100χλμ με μέση κατανάλωση 7 λίτρα.
Ποιο έχει παρόμοιο κόστος κίνησης σήμερα;
Υ.γ Υπάρχει κάποιο επίδομα στην αντλία στο LPG;;;
-
Υπαρχει υγραεριο και με 1€ . Οπως υπαρχει και 95αρα με 1,8 και 2€
Εγω ανεφερα την μεση τιμη περιπου -
Επιδότηση στην αντλία δεν έχει το lpg αλλά έχει χαμηλότερο αρχικό φόρο στο λίτρο.
-
Εντάξει άλλο φόρος άλλο επίδομα. Οκ πέρασε το τεστ από εμένα, εγκρίνω lpg αυτοκίνητο
-
Εξαιρετική η επίδοση του swift, αλλά δεν είναι πάντα τόσο κοντά στο mazda/yaris. Η διαφορά στην πόλη είναι της τάξης του 50% (ή 1,4lt/100km).
(video screenshot)
-
Καλά το 3,5 σε ανοιχτό ισχύει με 100 χλμ/ώρα. Στα 115-120 έχει 4,5-4,7λ/100χλμ με acc. Ενώ στα 130 πάει στα 5,2-5,5λ περίπου.
Από αεροδυναμική δεν το βλέπω και πολύ καλό το swift. Έχει χάρη όμως που ειναι όμορφο.
Πρέπει να έχει 0,30-,031 cx
Που να είχε και 0,25-0,28 cx! Θα ισοφάριζε σε μέσο όρο το full hybrid
Το τεστ ειναι ωραίο διότι δείχνει και πόσο καταναλώνει ένα αυτοκίνητο αν κινείσαι σε ανηφορικους δρόμος
-
Στην ανηφόρα όσους άσους και να κρύβεις στο μανίκι ο ελαφρύτερος καίει λιγότερο το swift δηλ μετά βέβαια και ιδίως στην πόλη αυτό το ecvt κάνει θαύματα στην διαχείριση της ενέργειας.
-
Και στα 100Κ χλμ θα είναι εποχή να το δώσεις διότι πιο μετά θα χάσει μεγάλο κομμάτι της αξίας του!
Το streetway sandero γράφει 7 αρι μέσο όσο όρο καταναλωση στην πόλη. Πόσο έχει το lpg;
Όταν το κοιτούσα το stepway, είχα βρει σε άρθρα ότι καίει 9-10 λ. σε lpg, μήπως το 7 αναφέρεται σε βενζίνη; Αλλά και πάλι, και 10 να καίει με τόσο χαμηλή τιμή λίτρου... βγάζει τη γλώσσα σε κάτι τύπους με υβριδικό που έσκασαν 22 κ για yaris
-
MazdoYaris hybrid