-
@storm said in Citroen Ami:
Να πως πλασάρεται και σε ποιους ή μάλλον ποιες απευθύνεται.
Jane Θεαρα!
Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά, αλλά η Jane είναι σχεδόν θρύλος στα ερτζιανά και την οδήγηση. Όσοι γνωρίζουν - ξέρουν.
Ενδεικτικά MetalHammer, 0-300, BHMA, CAR κλπ, Ant1, Star, Mega, ΕΤ1 κλπ., ΡΟΔΟΝ (καλύτερος ραδιοφωνικός σταθμός ever στην Ελλάδα), SportFm, Trollradio.gr κλπ και έχει συμμετέχει σε διάφορους αγώνες μοτοσυκλετών (και πρωταθλήματα, όχι μεμονωμένα).
-
Σόρυ, αλλά πραγματικά δεν την ξέρω την κυρία.
Εγώ το βίνδεο είδα και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας.Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν διαφήμιση και μετά διαπίστωσα ότι αφορά παρουσίαση.
-
@storm said in Citroen Ami:
Σόρυ, αλλά πραγματικά δεν την ξέρω την κυρία.
Εγώ το βίνδεο είδα και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας.Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν διαφήμιση και μετά διαπίστωσα ότι αφορά παρουσίαση.
Ασχολείται με δίτροχα κυρίως, μάλλον γι' αυτό, και με εναλλακτική/μέταλ μουσική. Πάντως είναι καταπληκτικό άτομο και πολύ καλή στη δουλειά της δεκαετίες τώρα.. από την δεκαετία του 90 την ακούω και την διαβάζω να καταλάβεις.
-
Για αυτό μάλλον δεν την ξέρω. Το 1990 άλλαξα εντελώς μουσικά ακούσματα...και έκοψα και το μαλλί...
Πριν το 1990 αυτά που άκουγα θα ήταν πολύ βαριά για την κοπελιά.Ένα τραγούδι μου (στίχοι) υπάρχει και στο youtube από την Ελληνική thrash death metal της εποχής εκείνης. χε!χε! ο Storm κυκλοφορεί και σε βινύλιο...χα!χα!
υ.γ. το σκίσαμε το θέμα του Mon Ami...
-
A, η Τζέην ήταν συμμαθήτρια της γυναίκας μου και πριν πολλά χρόνια είχαμε βρεθεί στην ίδια δουλειά. Τελευταία φορά την είδα όταν είχε λάβει μέρος στο Ακρόπολις.
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=main-article&article_id=8053&race_id=0 -
Εμένα πάντως μου αρέσει η ιδέα του "ποντικιού" γιατί:
σύμφωνα με τις παραπάνω, το νέο Fiat Topolinο θα διατίθεται με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή
είδαν δια ζώσης το νέο αυτοκίνητο, που είναι «πιο εκλεπτυσμένο σε σχεδίαση» σε σχέση με το Citroen -
@dublin said in Citroen Ami:
Ασχολείται με δίτροχα κυρίως, μάλλον γι' αυτό, και με εναλλακτική/μέταλ μουσική. Πάντως είναι καταπληκτικό άτομο και πολύ καλή στη δουλειά της δεκαετίες τώρα.. από την δεκαετία του 90 την ακούω και την διαβάζω να καταλάβεις.
Εξαιρετική η Τζέην....νόμιζα ότι είχει εξαφανιστεί και χάρηκα που είναι ενεργή ακόμα!! Για χρόνια την παρακολουθούσα σε ραδιόφωνο και περιοδικά!
-
Η Σιτροέν το έβγαλε πρώτη ως πρωτοπορία , σύμφωνα και με την ιστορία της.
Η Οπελ το βγάζει ως γερμανικό που θα αρέσει στους Πράσινους που έχουν ιστορία μεγάλη στην Γερμανία...
Η Φίατ θα το βγάλει πιο μεσογειακό με αναδιπλούμενη οροφή, ως παραθαλάσσιο , αλλά και τιμώντας την ιστορία της στα πολύ μικρά αυτοκίνητα.
Τώρα αν το βγάλει σε καμία ειδική έκδοση η Αλφα, θα δείξει...
Δεν το νομίζω.
Πιό εύκολο είναι να βγεί ως Λάντσια, με αλκαντάρες και πολυτέλειες που θα απευθύνεται σε κυρίες και δεσποινίδες...
-
@criuser said in Citroen Ami:
Πιό εύκολο είναι να βγεί ως Λάντσια, με αλκαντάρες και πολυτέλειες που θα απευθύνεται σε κυρίες και δεσποινίδες...
Σαν το Toyota iQ που πωλούνταν ως Aston Martin (πιο πολυτελές φυσικά και πολύ πιο ακριβό) αν είχες ήδη μια κανονική Aston Martin;
-
Προσωπικα μου ειναι αδιαφορη η τυπισα. Δεν την ηξερα και ουτε θα την θυμαμαι μετα απο αυτο. Σημασια εχει πως αν εντος της Αθηνας πχ κινουμαστε με δαυτα, προβληματα μποτιλιαρισματος και παρκιν, θα ηταν σχεδον ανυπαρκτα. Επιπλεον η ατμοσφαιρα της Αθηνας θα ηταν ομοια με των νησιων μας.
Για 5-7 χιλιαρικα θα ηταν απολυτα αποδεκτη προταση. Κανονικα στο κεντρο, πλην επαγγελματικων φορτηγων μονο τετοια και ηλεκτρικα δικυκλα θα επρεπε να κινουνται. -
To μποτιλιάρισμα δεν νομίζω να μειωθεί, ίσα ίσα στο μέλλον που θα μεγαλώσει το μεριοδιο αγοράς τέτοιων οχημάτων. Όλοι όσοι θα πάρουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα το πάρουν για να γλυτώσουν λεωφορεία, κτλ και θα γεμίσουν οι δρόμοι και πάλι αυτοκίνητα, δεν αλλάζει αυτό.
Το ότι θα μειωθεί η μόλυνση του αέρα αυτό είναι το μεγάλο θετικό της υπόθεσης. Πάρα πολύ σημαντικό. Επίσης θα αυξηθούν οι χώροι στάθμευσης. Διότι σε μια ευθεία θα χωρούν 4-5 παραπάνω αυτοκίνητα.
Κατά τα άλλα ισχύουν αυτά που έγραψα. Δείτε τι υπάρχει στον κόσμο στις ίδιες τιμές και θα καταλάβετε ότι το όλο πρότζεκτ είναι απλά ένα case study.Και εγώ είμαι υπέρ τέτοιων οχημάτων όχι ομως τόσο φτηνιαρικων μια ψεύτικων.
-
@tgd said in Citroen Ami:
σύμφωνα με τις παραπάνω, το νέο Fiat Topolinο θα διατίθεται με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή
είδαν δια ζώσης το νέο αυτοκίνητο, που είναι «πιο εκλεπτυσμένο σε σχεδίαση» σε σχέση με το CitroenΉθελα να το γράψω αλλά το ξέχασα το πρωί! Πραγματικά το ποντικάκι θα ταιριάζει περισσότερο σε μεσογειακές χώρες, αρκεί όμως να μην πάρει και κάνα χιλιάρικο στην τιμή, γιατί θα χάσει τον value for money χαρακτήρα του.
Επέστρεψα και από την έκθεση μοτοσυκλετών, εκείνο το μότο-ποδηλατο που είχα ποσταρει που πάει και βουνά φαινόταν εξαιρετικό σαν υλοποίηση, 3900€ μετά την επιδότηση.
Τα καλύτερα ηλεκτρικα scooter που φέρνουν σε 125 κυβικά θερμικά κάνουν 7-12.000€, και οι φθηνότερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και κορυφαία scooter πάνε πάνω από 15.000€.
-
@tgd said in Citroen Ami:
είδαν δια ζώσης το νέο αυτοκίνητο, που είναι «πιο εκλεπτυσμένο σε σχεδίαση» σε σχέση με το CitroenΉθελα να το γράψω αλλά το ξέχασα το πρωί! Πραγματικά το ποντικάκι θα ταιριάζει περισσότερο σε μεσογειακές χώρες, αρκεί όμως να μην πάρει και κάνα χιλιάρικο στην τιμή, γιατί θα χάσει τον value for money χαρακτήρα του.
Επέστρεψα και από την έκθεση μοτοσυκλετών, εκείνο το μότο-ποδηλατο που είχα ποσταρει που πάει και βουνά φαινόταν εξαιρετικό σαν υλοποίηση, 3900€ μετά την επιδότηση.
Τα καλύτερα ηλεκτρικα scooter που φέρνουν σε 125 κυβικά θερμικά κάνουν 7-12.000€, οι φθηνότερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και κορυφαία scooter πάνε πάνω από 15.000€.
Εδώ πάντως αλλα βλέπεις, όχι τρίτης εταιρίας αλλά ευρωπαϊκής, της seat. Για άλλη μια φορά ποσταρεις ακραία πράγματα και παραδείγματα για να υποστηρίξεις μια φαντασμένη και οπαδικη άποψη...που θα καταλήξει ότι το ami είναι παμφθηνο.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/313971983-seat-mo
Όσο για το άλλο το ξερό, άσε ρώτησα....ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα. Πανηγυρικο άκυρο.
-
Υπάρχει μια ιταλική start up, έτσι τουλάχιστον λένε, που βγάζει τον αντίπαλο του ami, στα 7800 λένε για την τιμή του στην Ιταλία.
Και πάλι είναι μετρίοτατη εφαρμογή συγκριτικα με αυτά που υπάρχουν αλλού στον πλανήτη ( δεν φαντάζεστε το τι βγάζουν άλλοι κατασκευαστές) αλλά κάντε σύγκριση ,value for money. Δείτε τελική ταχύτητα σε δρόμο, εξοπλισμό, σχεδίαση. Λένε στην ιστοσελίδα τους πως έχει και κλωβό ασφαλείας.Έχει ως πρωτοτυπία την ευκολία να αλλάζουν άμεσα μπαταρία μεσω του δικτύου της eni και δεν χρειάζεται να φορτίζεις. Μάλλον θα αλλάζει όλη η μπαταρία. Το πώς δεν το έχω καταλάβει.
Εννοείται πως να είναι ιδιόκτητο μπορείς να φορτίσεις σπίτι σου και μάλιστα έχει δυνατότητα για γρήγορη φόρτιση σε ταχυφορτιστη. Που δεν έχει το ami
-
@lap said in Citroen Ami:
Υπάρχει μια ιταλική start up, έτσι τουλάχιστον λένε, που βγάζει τον αντίπαλο του ami, στα 7800 λένε για την τιμή του στην Ιταλία.
Και πάλι είναι μετρίοτατη εφαρμογή συγκριτικα με αυτά που υπάρχουν αλλού στον πλανήτη ( δεν φαντάζεστε το τι βγάζουν άλλοι κατασκευαστές) αλλά κάντε σύγκριση ,value for money. Δείτε τελική ταχύτητα σε δρόμο, εξοπλισμό, σχεδίαση. Λένε στην ιστοσελίδα τους πως έχει και κλωβό ασφαλείας.Έχει ως πρωτοτυπία την ευκολία να αλλάζουν άμεσα μπαταρία μεσω του δικτύου της eni και δεν χρειάζεται να φορτίζεις. Μάλλον θα αλλάζει όλη η μπαταρία. Το πώς δεν το έχω καταλάβει.
Εννοείται πως να είναι ιδιόκτητο μπορείς να φορτίσεις σπίτι σου και μάλιστα έχει δυνατότητα για γρήγορη φόρτιση σε ταχυφορτιστη. Που δεν έχει το ami
Μια μικρή διόρθωση. Αυτό είναι ισπανικό,όχι ιταλικό.
-
Αλήθεια;;; σε άλλη σελίδα είχα την αίσθηση οτι διάβασα για ιταλική start up,...,
Ισπανική λοιπον, καμία αντίρρηση.
Εδώ τι λέει γιατρέ; Η αυτόματη μετάφραση είναι μέτρια.
-
@lap δεν ξέρω τι κόλλημα έχεις φάει μαζί μου και τι συμπλέγματα κουβαλάς. Δεν σου απευθύνω και δεν σου απαντώ ΠΟΤΕ. Τελευταία φορά που στο δηλώνω και δημόσια να ξέρουν οι νορμάλ άνθρωποι. Ήδη χάλασα πολύ χρόνο για χάρη σου να γράψω αυτό.
-
@lap δεν ξέρω τι κόλλημα έχεις φάει μαζί μου και τι συμπλέγματα κουβαλάς. Δεν σου απευθύνω και δεν σου απαντώ ΠΟΤΕ. Τελευταία φορά που στο δηλώνω και δημόσια να ξέρουν οι νορμάλ άνθρωποι. Ήδη χάλασα πολύ χρόνο για χάρη σου να γράψω αυτό.
Δεν έχω κανέναν προσωπικό θέμα μαζί σου. Σε άλλα θέματα συμφωνώ μαζί σου και με τα ποσταρισματα σου. Έχω όμως πρόβλημα με τους δηθενισμους, τις κεκαλυμμένες γκρίζες διαφημίσεις που στην τελική μας υποτιμούν ως αποδέκτες και τους ανθρώπους που φορούν οπαδικα γυαλιά γράφοντας υπερβολές νομίζοντας ότι οι υπόλοιποι δεν έχουν κριτική ικανότητα, εμπειρίες, γνώσεις κτλ πόσο μάλλον σε μια εποχή που το ίντερνετ προσφέρεται για άμεση εξακρίβωση των εντυπώσεων και των απόψεων που γράφονται.
Εάν λοιπόν, γράφεις υπερβολές σε ένα δημόσιο φόρουμ λογικά θα έχεις και αντίλογο σε αυτά που γράφεις.
Το ποιος είναι νορμάλ, έχει συμπλέγματα ή όχι δεν πιστεύω να μπορείς να το κρίνεις εσύ ούτε κανείς άλλος. Οπότε άσε τις ψυχιατρικές αναλύσεις. -
@lap said in Citroen Ami:
Αλήθεια;;; σε άλλη σελίδα είχα την αίσθηση οτι διάβασα για ιταλική start up,...,
Ισπανική λοιπον, καμία αντίρρηση.
Εδώ τι λέει γιατρέ; Η αυτόματη μετάφραση είναι μέτρια.
Δεν είδα όλο το παραπάνω βίντεο,απλά είδα ότι μιλάνε ισπανικά γι αυτό είπα ισπανικό.
Το link που παρέθεσες μιλάει όντως για ιταλική start up σε συνεργασία με την eni (ας πούμε ΔΕΗ Ιταλίας,αν κι είναι ένας πιο πολύπλευρος κι ευρύς ενεργειακός πάροχος από τη δική μας ΔΕΗ) κι αναφερει αυτά που έγραψες παραπάνω.Βέβαια το άρθρο κυρίως είναι για μια δοκιμαστική παρουσίαση που θα γινόταν στο Μόναχο αρχές Σεπτέμβρη 2021 και πλέον από το 2022 θα ξεκίναγε η εφαρμογή του στην Ιταλία μέσω εταιρείας car sharing της eni.
-
Ααα, νόμιζα ανέφεραν με ποιον τροπο θα αλλάζουν τις μπαταρίες, και πως θα φτιαχτεί το δίκτυο.... το φαντάστηκα από την φωτογραφία.
Μια περίληψη έκαναν δηλαδή...οκ θενξ ε λοτ ρε συ.
Και σε αυτό το ιταλικό πάλι έχω ενστάσεις. Διότι δεν είδα να γράφει κάπου airbags.
Αλλά γενικά το ποσταρα για να δείτε πως με παραπλήσιο κόστος ( που μας λενε πόσο φθηνό είναι το αμι) έχεις από μικρές εταιρίες πολύ καλύτερο αυτοκίνητο σε κάθε τομέα. Ολόκληρη citroen, ντροπή για την ιστορία της τόσο προχειρότητα.
Που να δείτε τι γίνεται στην Ασία. Θα σας πέσει το σαγόνι. Τα έχει στο youtube.
Το αμι έπρεπε να κοστίζει 6000 ευρώ χωρίς την επιδότηση. Ως αγοραστής βλέποντας την αγορά αυτή είναι μια λογική τιμή. Άκου 10-12.000 ευρώ, ότι να ναι!
Citroen Ami