-
B-SUV που αφήνει ρέστα από 20άρικο;
https://cartalk.gr/poso-kostizei-ananeomeno-hyundai-bavon-stin-elliniki-agora/
-
Καινούριο Ford Puma με 252 ευρώ τον μήνα; Σοβαρά;
https://cartalk.gr/ford-puma-mporeis-kaneis-diko-sou-252-evro-ton-mina/
-
ΟΔΗΓΟΥΜΕ
EcoCar YUDO, ένα κινέζικο ηλεκτρικό που λέει ότι κάνει τα πάντα με 20 χιλιάρικα. Καλύτερο από το Dacia Spring;https://cartalk.gr/ecocar-yudo-oikogeneiako-ilektriko-20-chiliarika/
-
Χαχαχα
Δοκιμή που γράφει πως πίσω είναι στριμοκωλα!!!
-
Αναγνώστης μας, κάτοχος Corolla 1.8 και Yaris Cross, είναι ο πιο αυστηρός κριτής για το νέο CH-R.
-
@lap said in CarTalk.gr:
Χαχαχα
Δοκιμή που γράφει πως πίσω είναι στριμοκωλα!!!
Την «εισαγωγή» κακών λέξεων, στο κατά τεκμήριο καθώς πρέπει, λεξιλόγιο, την είχε κάνει το περιοδικό στο τεστ του ίμπιζα, όταν είχε χαρακτηρίσει τον κινητήρα «για γέλια».
Και καλά έκανε! -
Χριστός ανέστη!
Πάρτε τσίλικο επετειακό αρθράκι μου.
https://www.drive.gr/news/kosmos-asfaleia/12-nekrofores-poy-tha-pethainame-gia-na-mas-koybalisoyn
-
Έχω δει πολλάκΗς τις νεκροφόρες Μαζεράτι σε κηδείες στο νομό Κορινθίας, πραγματικά άλλη κλάση σε σχέση με τα μαστόδοντα της Μερσεντέ.
-
Ranger Raptor στο Ντακάρ και μάλιστα με οδηγό τον Sainz; Όλε!
https://cartalk.gr/ford-sto-ntakar-2025-tous-carlos-sainz-sr-kai-nani-roma/
-
Κάτω από 37 χιλιάρικα το Nissan Ariya; Χμμμμ, δεν είναι καθόλου κακό!
https://cartalk.gr/pera-apo-tin-epidotisi-nissan-kanei-8-000-ekptosi-sto-ariya/
-
Έχει βγει καλό; Δε βλέπω πολλά στο δρόμο.
-
@antonakis said in CarTalk.gr:
Όσο υπάρχουν τα Τέσλα σε αυτές τις τιμές, όλα τα άλλα ειναι καταδισμσένα στην αφάνεια, ειδικά με τις τιμές που ζητάνε. Είπαμε: σήμερα ηλεκτρικό = Τέσλα, όλα τα άλλα ειναι μπούρδες μπροστά του και πανάκριβα.
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
Όσο υπάρχουν τα Τέσλα σε αυτές τις τιμές, όλα τα άλλα ειναι καταδισμσένα στην αφάνεια, ειδικά με τις τιμές που ζητάνε. Είπαμε: σήμερα ηλεκτρικό = Τέσλα, όλα τα άλλα ειναι μπούρδες μπροστά του και πανάκριβα.
Συμφωνώ ως ένα βαθμό μαζί σου για τα μεγάλα ηλεκτρικά αλλά δεν είναι έτσι γιατί ξεχνάς συνεχώς ότι το θέμα μεγέθους παίζει ρόλο και είναι καταλυτικός παράγοντας.
Κάποιοι είναι αναγκασμένοι ή χρειάζονται ένα μικρό ηλεκτρικό και δεν μπορούν να πάρουν μια γκουμουτσα μεγάλη που είναι το Tesla. Μέχρι λοιπόν η Tesla να βγάλει μικρά μοντέλα δεν ισχύει αυτό που λες. Δεν είναι δηλαδή μονόδρομος το Tesla για ηλεκτρικο
ΥΓ προφανώς ΔΕΝ μιλάω για το Nissan που αναφερθηκε
-
@cirus said in CarTalk.gr:
Συμφωνώ ως ένα βαθμό μαζί σου για τα μεγάλα ηλεκτρικά αλλά δεν είναι έτσι γιατί ξεχνάς συνεχώς ότι το θέμα μεγέθους παίζει ρόλο και είναι καταλυτικός παράγοντας.
Κάποιοι είναι αναγκασμένοι ή χρειάζονται ένα μικρό ηλεκτρικό και δεν μπορούν να πάρουν μια γκουμουτσα μεγάλη που είναι το Tesla. Μέχρι λοιπόν η Tesla να βγάλει μικρά μοντέλα δεν ισχύει αυτό που λες. Δεν είναι δηλαδή μονόδρομος το Tesla για ηλεκτρικο
Το ακούω αυτό που λές αλλά δεν συμφωνώ (προσωπική άποψη πάντα). Δεν είναι κάτι τεράστιο και είναι τόσο εύκολο στην οδήγηση και με τόσα βοηθήματα που το ελέγχεις πολύ καλύτερο από ένα άλλο αμάξι στα 4.20 π.χ. χωρίς όλες αυτές τις κάμερες και βοηθήματα. Περισσότερο ψυχολογικό ειναι το θέμα μεγέθους, παρά ουσιαστικό. Ελάχιστα ειναι τα μέρη που δεν θα χωρέσει έναντι ενός B suv για παράδειγμα.
Τέλος, μικρά ηλεκτρικά δεν υπάρχουν - δηλαδή υπάρχουν αλλά ακόμα ειναι για κλωτσιές, τόσο σε αυτονομία όσο και σε τιμή, οπότε ειναι στην θεωρία προς το παρόν. Όταν βγούν το συζητάμε. Εξαίρεση η i3, αλλά μόνο μεταχειρισμένη πλέον.
-
Πάντως, το Ariya είναι πάρα πολύ ποιοτικό. Δεν το έχω οδηγήσει, μόνο στατικά μπήκα μέσα του. Εντύπωση που μου έκανε η ηλεκτρικά συρόμενη κονσόλα (!) και το πολύ περιορισμένο εσωτερικό ύψος. Έβρισκε το κεφάλι μου επάνω κανονικότατα.
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Πάντως, το Ariya είναι πάρα πολύ ποιοτικό. Δεν το έχω οδηγήσει, μόνο στατικά μπήκα μέσα του. Εντύπωση που μου έκανε η ηλεκτρικά συρόμενη κονσόλα (!) και το πολύ περιορισμένο εσωτερικό ύψος. Έβρισκε το κεφάλι μου επάνω κανονικότατα.
Ποιοτικότατο είναι αλλά η τιμή του ειναι τουλάχιστον €10.000 πάνω (με το προωθητικό!!) από το αντίστοιχο Τέσλα - και πάλι υστερεί σε σχέση με τα Τεσλα σε ιπποδύναμη, επιδόσεις και αυτονομία. Δηλαδή, γιατί κάποιος να πληρώσει €10Κ (τουλάχιστον) παραπάνω για ένα χειρότερο αυτοκίνητο?
-
Αν υπολογίσουμε το χιλιάρικο της προετοιμασίας, το φθηνότερο Y ξεκινά από τα 46-8=38. Χωρίς να έχω χρόνο (σόρι, γράφω και για το Drive αυτή τη στιγμή) για να συγκρίνω ακριβώς εξοπλισμούς και μπαταρίες κι επιδόσεις, βλέπω ότι το Ariya διαφημίζεται στο Δελτίο Τύπου στα 36.900€. Προφανώς το μοντέλο που είδα στη έκθεση και ήταν πολύ εντυπωσιακό, θα φορά ανώτερο (κι ακριβότερο) επίπεδο εξοπλισμού.
ΥΓ. Προσωπικά, θα έπελεγα το Υ εξ ορισμού. Γιατί στο Nissan ΔΕ χωράω.
-
@cirus said in CarTalk.gr:
@fanis75 said in CarTalk.gr:
ΥΓ προφανώς ΔΕΝ μιλάω για το Nissan που αναφερθηκε
εχω την εντυπωση, και αυτο ειναι φοβερα υποκειμενικο, οτι εχουμε υπερεκτιμησει την αναγκη για μικρα αυτοκινητα. Οχι οτι δεν υπαρχει, αλλα ισως, στον μικροκοσμο των αναρχα δομημενων ελληνικων πολεων με τους στενους δρομους, ισως νιωθουμε την αναγκη περισσοτερο απο αλλες χωρες.
Επισης, σε αλλες χωρες, το κεντρο ειναι προσβασιμο κυριως με ΜΜΜ ή ποδηλατα, κατι που για πολλους λογους δεν γινεται στην ελλαδα.
Εχω την εντυπωση οτι υπαρχει η αναγκη για ΦΤΗΝΑ ηλεκτρικα περισσοτερο απο μικρα ηλεκτρικα. πχ θα υπηρχε αντιρρηση αν βρισκατε ενα ηλεκτρικο 4.50μ στα 25-30k λιανικης;
Βεβαιως, και εγω μαζι σας περιμενω τον γλαρο της byd , αλλα αυτο επειδη ζουμε στην ελληνικη πραγματικοτητα.
-
H αναγκη για μικρα ειναι παντου στην Ευρωπη. Ειδα κατι βιντεο απο πολεις στην Ιταλια και μου εκανε εντυπωση ποσα Παντα κυκλοφορουσαν (μιλαμε για το αρχικο παντα 30-40 χρονων αλλα και για τα ποιο καινουρια).
Μπορεις να χρησιμοποιησεις περισσοτερο ενα μικρο αμαξι γιατι ειναι πολυ ποιο ευκολο να το παρκαρεις και καιει και λιγοτερη βενζινη. Και εχει και μικροετερο ογκο που μπορουν να στο χτυπησουν.
Ομως επηδη δεν σκοραρουν καλα στα κρας τεστς οι κατασκευαστες φουσκωνουν συνεχως τα αμαξια με αποτελεσμα να μην υπαρχει καθολου ελευθερος χωρος. Ενα μεσο αυτοκινητο εχει μεγαλωσει τουλαχιστον 40% τα τελευταια 30 χρονια.
-
Τα παλιά πάντα χωρίς υδραυλικό τιμονι είναι πιο δύσκολα από μεγαλύτερα αυτοκίνητα με ηλεκτρικά τιμόνια.
CarTalk.gr