-
Ταχύτερο, ομορφότερο και πιο στριφτερό από το Model Y Performance. Κι όμως, υπάρχει!
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Ταχύτερο, ομορφότερο και πιο στριφτερό από το Model Y Performance. Κι όμως, υπάρχει!
Αλλά και εδώ βλέπουμε ότι κανείς δεν μπορεί να πετύχει την άριστη διαχείριση ενέργειας της Τέσλα. ένα μεγάλο όχι από εμένα λοιπόν.
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
Αλλά και εδώ βλέπουμε ότι κανείς δεν μπορεί να πετύχει την άριστη διαχείριση ενέργειας της Τέσλα. ένα μεγάλο όχι από εμένα λοιπόν.
Αυτή την εβδομάδα συμβιώνω με ηλεκτρικό SUV των 400+ ίππων. Ταξιδεύει σαφώς πιο καλά από το Kia αλλά και πάλι είναι η μεγάλη κατάρα των EV. Να έχεις ένα όχημα που αν χαϊδέψεις το γκάζι στα 120, επειδή είχες βγει στην αριστερή και κάποιος έρχεται γκαζωμένος, είσαι στα 150 σε δύο δευτερόλεπτα χωρίς τον παραμικρό κόπο. Λες και οδηγάς 911. Κι αυτά τα αριστουργήματα είναι αναγκασμένα να ταξιδεύουν τέρμα δεξιά με 120, ενίοτε και χαμηλότερα.
Το χθεσινό έβγαλε Αθήνα Καρδίτσα με 120 σταθερά, με μερικά ανοίγματα στα 150, καταναλώνοντας 82% μπαταρία. Το Kia θα ήθελε στάση ή να πηγαίνω με 105, βαριά 110. Μαρτύριο. -
Βασανα που έχει η αγάπη....κουράγιο Δημήτρη... κουράγιο.
-
Θεωρω οτι το ev6 ειναι το πιο ομορφο ηλεκτρικο που κυκλοφορει, αλλα ειλικρινα δεν ξερω ποιος θα επιλεξει το ev6 gt. Νομιζω οτι οι πορωμενοι θα πανε προς το αδερφακι ioniq 5 N και η μαζα θα παει προς καποιο απο τα τεσλα.
-
Αυτή την εβδομάδα συμβιώνω με ηλεκτρικό SUV των 400+ ίππων. Ταξιδεύει σαφώς πιο καλά από το Kia αλλά και πάλι είναι η μεγάλη κατάρα των EV. Να έχεις ένα όχημα που αν χαϊδέψεις το γκάζι στα 120, επειδή είχες βγει στην αριστερή και κάποιος έρχεται γκαζωμένος, είσαι στα 150 σε δύο δευτερόλεπτα χωρίς τον παραμικρό κόπο. Λες και οδηγάς 911. Κι αυτά τα αριστουργήματα είναι αναγκασμένα να ταξιδεύουν τέρμα δεξιά με 120, ενίοτε και χαμηλότερα.
Καθόλου αναγκασμένα δεν είναι να ταξιδεύουν έτσι!! Επιλογή των ιδιοκτητών τους ειναι. Μια χαρά μπορούν να ταξιδεύουν με τα όρια ή και (πολύ) πάνω από αυτά!
-
@dettol said in CarTalk.gr:
Θεωρω οτι το ev6 ειναι το πιο ομορφο ηλεκτρικο που κυκλοφορει, αλλα ειλικρινα δεν ξερω ποιος θα επιλεξει το ev6 gt. Νομιζω οτι οι πορωμενοι θα πανε προς το αδερφακι ioniq 5 N και η μαζα θα παει προς καποιο απο τα τεσλα.
Το Kia βγήκε αρκετούς μήνες νωρίτερα και κοστίζει και κάμποσο λιγότερο. Κι εγώ όμως για το Ioniq θα πήγαινα.
-
Αλήθεια σαρέσει? Εγώ το βρίσκω από τα πιο άσχημα ηλεκτρικά και γενικά από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα! Μπροστά ειναι ΟΚ προς το όμορφο, πλάι σχεδόν δεν βλέπεται καί πίσω είναι απλά έκτρωμα!
-
Αχαχουχα
-
Το χθεσινό έβγαλε Αθήνα Καρδίτσα με 120 σταθερά, με μερικά ανοίγματα στα 150, καταναλώνοντας 82% μπαταρία. Το Kia θα ήθελε στάση ή να πηγαίνω με 105, βαριά 110. Μαρτύριο.ειχα πετυχει ενα τετοιο σαν αυτο με το οποιο συμβιωνεις αυτην την εβδομαδα (ή μηπως ηταν το πιο-suv-αδερφακι του) στο ΣΕΑ βελου και φορτιζαμε μαζι. Μου γκρινιαζε ο ιδιοκτητης οτι δυσκολευεται σε ταξιδια λογω αυτονομιας. Δεν το ειχα ψαξει καθολου να δω την αυτονομια του, οποτε περιμενω να διαβασω τις εντυπωσεις σου.
-
Αλήθεια σαρέσει? Εγώ το βρίσκω από τα πιο άσχημα ηλεκτρικά και γενικά από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα! Μπροστά ειναι ΟΚ προς το όμορφο, πλάι σχεδόν δεν βλέπεται καί πίσω είναι απλά έκτρωμα!
αν σου πω οτι πιο πολυ με γοητευει ο κωλος του τι θα πεις; Το μπροστινο κομματι ειναι σχεδον κλασσικο, απο το πλαι αρχιζει να δειχνει χαρακτηρα, αλλα οταν το βλεπεις απο πισω ειναι που φωναζεις "ΤΙ ΠΑΤΟΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ;;;;!!!" Πραγματικα διαστημοπλοιο!
-
αν σου πω οτι πιο πολυ με γοητευει ο κωλος του τι θα πεις;
-
αν σου πω οτι πιο πολυ με γοητευει ο κωλος του τι θα πεις;
αχαχαχαχαχαχαχαχα
-
Το Kia βγήκε αρκετούς μήνες νωρίτερα και κοστίζει και κάμποσο λιγότερο. Κι εγώ όμως για το Ioniq θα πήγαινα.
τουλαχιστον, απο οτι φαινεται, εκανες τρακα καλωδιο και δεν ξεμεινες
-
Ναι, να είναι καλά το παλικάρι. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξεμείνω, απλώς ήταν ταλαιπωρία να πηγαίνω μισή ώρα μακριά για να γεμίσω. Και να κάθομαι έξι ώρες στην πισίνα του ξενοδοχείου.
-
Το χθεσινό έβγαλε Αθήνα Καρδίτσα με 120 σταθερά, με μερικά ανοίγματα στα 150, καταναλώνοντας 82% μπαταρία. Το Kia θα ήθελε στάση ή να πηγαίνω με 105, βαριά 110. Μαρτύριο.Αυτα θα λυθούν μόνο μετά απο αρκετά χρόνια που θα έχει γρήγορους φορτιστές σε όλο το μήκος των εθνικών οδόν, εγώ τα έχω πει αλλά όλοι μου λένε ότι δεν έχει ταλαιπωρία ένα ηλεκτρικό σε ταξίδι.
Μα αν έχω μάνα μου 500 άλογα και πρέπει να πάω με 100 τι είναι ? Εμπειρία ή βασανιστήριο?
Είναι σαν να πάει ένας χασικλης στον παράδεισο με εκατομμύρια στρέμματα θητείας και χαρτάκια αλλά να μην μπορεί να ανάψει φωτιά
-
Τα άλογα είναι μονάδα ισχύος, τα km/h μονάδα ταχύτητας δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Καταλαβαίνω ότι σε μερικούς το έχω πολλά άλογα μεταφράζεται σε πηγαίνω συνέχεια τάπα, αλλά μετά απο μερικά χρόνια με πολλά άλογα τα συνηθίζεις και δεν σου κάνουν αίσθηση
-
Ναι, να είναι καλά το παλικάρι. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξεμείνω, απλώς ήταν ταλαιπωρία να πηγαίνω μισή ώρα μακριά για να γεμίσω. Και να κάθομαι έξι ώρες στην πισίνα του ξενοδοχείου.
Σου έδωσε το ποδήλατο του;
-
@red_monster said in CarTalk.gr:
Τα άλογα είναι μονάδα ισχύος, τα km/h μονάδα ταχύτητας δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Καταλαβαίνω ότι σε μερικούς το έχω πολλά άλογα μεταφράζεται σε πηγαίνω συνέχεια τάπα, αλλά μετά απο μερικά χρόνια με πολλά άλογα τα συνηθίζεις και δεν σου κάνουν αίσθηση
Χωρίς να διαφωνώ με το νόημα της δημοσίευσής σου, συνήθως όταν έχεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο (που έχει και το αντίστοιχο στήσιμο φυσικά), πηγαίνεις ασυναίσθητα ταχύτερα, γιατί το ίδιο το αυτοκίνητο επιτρέπει κάτι τέτοιο, χωρίς να ζορίζεται και να ζορίζει και τον οδηγό. Αν πρέπει επίτηδες να χαμηλώνεις ταχύτητα, γίνεται κουραστικό.
-
@realzeus said in CarTalk.gr:
@red_monster said in CarTalk.gr:
Χωρίς να διαφωνώ με το νόημα της δημοσίευσής σου, συνήθως όταν έχεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο (που έχει και το αντίστοιχο στήσιμο φυσικά), πηγαίνεις ασυναίσθητα ταχύτερα, γιατί το ίδιο το αυτοκίνητο επιτρέπει κάτι τέτοιο, χωρίς να ζορίζεται και να ζορίζει και τον οδηγό. Αν πρέπει επίτηδες να χαμηλώνεις ταχύτητα, γίνεται κουραστικό.
Αυτό ακριβώς. Δεν θέλω να πάω ταπα συνέχεια (ούτε με το δικό μου το κάνω αυτό) αλλά όταν το αμάξι ξέρεις ότι μπορεί να πάει σταθερά με 150-160 στον αυτοκινητόδρομο με πολύ μεγάλη ασφάλεια είναι βασανιστήριο να πρέπει να πηγαίνεις με 100. ( Με το δικό μου πάω με 150 με cruise control στο χαλαρο)
CarTalk.gr