-
2024 και να πρέπει να κάνεις προγραμματισμό για ανεφοδιασμό, θαρρείς και ζούμε στον μεσαίωνα...
-
@realzeus said in CarTalk.gr:
2024 και να πρέπει να κάνεις προγραμματισμό για ανεφοδιασμό, θαρρείς και ζούμε στον μεσαίωνα...
παντα χρειαζεται ο προγραμματισμος, ειδικα οταν εισαι σε ξενη χωρα και οταν παιρνεις ενα προιον να χειριστεις, με το οποιο δεν εισαι εξοικειωμενος. Τεσπα, εγω ειπα οτι ειχα να πω, διοτι δεν ειναι αυτο το νημα για αυτες τις συζητησεις και δεν θελω να του το χαλασω.
Αν ο @criuser μαθει περισσοτερες λεπτομεριες και τα πραγματα δεν ειναι οπως τα ανεφερα, ας το γραψει στο νημα της ηλεκτροκινησης. -
Επειδή οδηγούσα κι εγώ στην Αγγλία, ο μόνος προγραμματισμός που έπρεπε να κάνεις ήταν να κλείσεις B&B (τα προτιμούσα σε σχέση με τα hotels). Το καύσιμο ποτέ δεν απασχολούσε. Νέο βάσανο αυτό...
-
Η Αγγλία έχει πολύ πυκνό δίκτυο φορτιστών, καμία σχέση με εμάς. Όμως παντού, ακόμα και Νορβηγία, υπάρχουν προβλήματα. Μην τα ωραιοποιείτε όλα.
Δίκτυο με αργούς όμως, όχι τους καλους, άρα αναλογικά με τα EVs τα ίδια χάλια με εμάς ειναι.
Προβληματα υπάρχουν παντού σε όλα τα καύσιμα, και οταν παγώνει το πετρέλαιο και όταν δεν βρίσκεις βενζινάδικο στα βουνά (ενώ βρίσκεις πρίζα), κλπ. -
Πάντα θες προγραμματισμό σε ένα ταξίδι, απλά μπορεί να είναι για διαφορετικούς λόγους. Επίσης, επειδή συζητάμε γενικα και όχι για Ελλάδα, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν ταξιδεύουν με τα αυτοκίνητά τους αλλά με τρένα και αεροπλάνα.
-
Ο @dettol είναι πιο ειδικός στα ηλεκτρικά και από ότι είδες έγραψε ότι έχει καλό δίκτυο η Αγγλία.
Κάθε χωριό στην Ελλάδα έχει και ένα βενζινάδικο πάντως. Τώρα αν περάσεις στις 3 το ξημέρωμα και είναι όλα κλειστά, εκεί εσύ φταις. Πάντως θυμάμαι πριν καμιά 20αριά χρόνια (το 2005 συγκεκριμένα) τέτοιο σκηνικό (προφανώς εγώ έφταιγα που δεν είχα βάλει νωρίτερα βενζίνη), όπου σε κάτι χωριά, στο Πόζαρ, ήμουν με αναμμένο λαμπάκι και έπρεπε να γυρίσω Θεσσαλονίκη, 2 η ώρα τη νύχτα (μη ρωτάς γιατί ήμουν εκεί τέτοια ώρα, γκομενοκατάσταση και καταδρομική προς Έδεσσα, χωρίς προειδοποίηση και προγραμματισμό ). Εκεί που ετοιμαζόμουν να σταματήσω σε ένα κλειστό βενζινάδικο και να κοιμηθώ στο αυτοκίνητο, μέχρι να ανοίξει το πρωί, βλέπω ένα BP σε ένα χωριό, με αναμμένη ταμπέλα. Μπαίνω μέσα και βλέπω ότι είχε αυτόματο πωλητή βενζίνης, με κάρτα. Δεν είχα δει πουθενά στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Με έσωσε! Χαχα!
-
Πάντως θυμάμαι πριν καμιά 20αριά χρόνια (το 2005 συγκεκριμένα) τέτοιο σκηνικό (προφανώς εγώ έφταιγα που δεν είχα βάλει νωρίτερα βενζίνη), όπου σε κάτι χωριά, στο Πόζαρ, ήμουν με αναμμένο λαμπάκι και έπρεπε να γυρίσω Θεσσαλονίκη, 2 η ώρα τη νύχτα (μη ρωτάς γιατί ήμουν εκεί τέτοια ώρα, γκομενοκατάσταση και καταδρομική προς Έδεσσα, χωρίς προειδοποίηση και προγραμματισμό ). Εκεί που ετοιμαζόμουν να σταματήσω σε ένα κλειστό βενζινάδικο και να κοιμηθώ στο αυτοκίνητο, μέχρι να ανοίξει το πρωί, βλέπω ένα BP σε ένα χωριό, με αναμμένη ταμπέλα. Μπαίνω μέσα και βλέπω ότι είχε αυτόματο πωλητή βενζίνης, με κάρτα. Δεν είχα δει πουθενά στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Με έσωσε! Χαχα!
Αυτά ειναι το 1% (και πολύ λέω) των μετακινήσεων, δεν μιλάμε για τέτοια περιστατικά. Μια "φυσιολογική" οικογένεια προγραμματίζει ούτως ή άλλως, δεν γίνεται αλλιώς. Για τους Lone Rangers, τα ηλεκτρικά ναι δεν κάνουν ακόμα!
Για την Αγγλία τα είπε ο Ντετόλ, φόρτιζαν σε λάθος φορτιστές.
-
Εγώ απορώ, γιατί δεν περίμεναν σε κάποιο σταθμό supercharger, αφού όλο και κάποιος θα έφευγε στο 10λεπτο.
-
Η πραγματικότητα είναι ότι στο Λονδίνο τα Tesla κάνουν θραύση σε σημείο που βαριέσαι να τα βλέπεις.
Εκτός από σταθμούς φόρτισης,σε πολλές συνοικίες κάποιοι φορτίζουν με πρίζα από το σπίτι τους,συχνό φαινόμενο,και σε παρά πολλα σημεια υπάρχουν θέσεις στάθμευσης απόκκειστικα για ηλεκτρικά οχήματα με φορτιστές δίπλα συνήθως δυο θέσεις.Σχεδον πάντα η μια ήταν κενή ,όποτε σίγουρα θεμα φόρτισης αποκλείεται να υπάρχει!
Κυκλοφορούν ακόμα αρκετα ηλεκτρικά MG,κάποια VW,ελαχιστα Kia και Hyundai αλλά τα Tesla ειναι μεγάλο ποσοστό όχι μόνο στα ηλεκτρικά αλλά γενικα! -
Από 54.400€ το νέο Honda CR-V. Από 53.900 το ηλεκτρικό e:ny1. Παρουσίαση στο Ελληνικό τώρα.
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Από 54.400€ το νέο Honda CR-V. Από 53.900 το ηλεκτρικό e:ny1. Παρουσίαση στο Ελληνικό τώρα.
lol εχουν ξεφυγει τελειως οι τιμες. Παντα ηταν ακριβο αυτο το μοντελο, αλλα το ξεφτιλισαν
-
Νομίζω ότι πιο πολύ θα σου χτυπήσουν άσχημα τα 53.900€ για το ηλεκτρικό με τα παρακάτω νούμερα.
-
Για γέλια μόνο οι τιμές και μετά απορούμε γιατί τα Τέσλα πουλάνε σαν ζεστά φωμάκια!!
-
Έχει και φαγητό η υπόθεση ή μόνο slides?
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Νομίζω ότι πιο πολύ θα σου χτυπήσουν άσχημα τα 53.900€ για το ηλεκτρικό με τα παρακάτω νούμερα.
εχουν μεινει πισω καμμια 3 ετια. Μονη περιπτωση να ειναι το 78kw αποδεκτο ειναι να το κραταει σταθερα μεχρι ψηλο soc, αλλα πολυ το αμφιβαλλω.
Ωρες - ωρες απορω γιατι ειναι τοσο δυσκολο να αντιγραψουν αυτα που κανει η τεσλα. Θεμα τεχνογνωσιας; κουλτουρας; διαθεσης;
Για ισχυ κινητηρα, επιδοσεις, ειπαν τιποτα; Εκει φοβαμαι οτι θα πεσει το πολυ γελιο. -
Αυτό πως το προφέρουν;;;..."ί,ναϊουάν"
Ίναϊουάν, η μικρή ξαδέλφη της Μουλάν στην μακρινή Γιαπωνια
-
@lap said in CarTalk.gr:
Αυτό πως το προφέρουν;;;..."ί,ναϊουάν"
Ίναϊουάν, η μικρή ξαδέλφη της Μουλάν στην μακρινή Γιαπωνια
πονταρω οτι ειναι λογοπαιγνιο "anyone"
-
@dettol said in CarTalk.gr:
...
εχουν μεινει πισω καμμια 3 ετια. Μονη περιπτωση να ειναι το 78kw αποδεκτο ειναι να το κραταει σταθερα μεχρι ψηλο soc, αλλα πολυ το αμφιβαλλω.
Ωρες - ωρες απορω γιατι ειναι τοσο δυσκολο να αντιγραψουν αυτα που κανει η τεσλα. Θεμα τεχνογνωσιας; κουλτουρας; διαθεσης;
Για ισχυ κινητηρα, επιδοσεις, ειπαν τιποτα; Εκει φοβαμαι οτι θα πεσει το πολυ γελιο.150 kW, 310 Nm
0-100 km/h, 7,6 δευτερόλεπτα
Τελική, 160 km/hΒλέπω μπαταρία χωρητικότητας 68,8 kWh
Για 70 % σε 3/4 της ώρας σε φορτιστή 78 kW σημαίνει 48,2 kWh σε 45 λεπτά με μέση ισχύ 64 kW. -
-
Τιμή βγαλμένη από την honda..Προσπαθεί να μην πουλήσει η honda και το κάνει με αξιόλογο αποτέλεσμα. Η τιμολόγηση τους είναι απλά αυτοκαταστροφική...και στο hrv που το χαντάκωσε, αλλά και στο crv.
CarTalk.gr