-
Έλα μωρέ, λάδι στον κινητήρα, τι παρωχημένες αντιλήψεις είναι αυτές; Κοίτα τι στρωτά που δουλεύει χωρίς λαδάκι;
https://cartalk.gr/lexus-bmw-poios-tha-anteksei-perissotero-choris-ladi/
-
Εξαιρετική επίδοση στα crash test για το νέο Kia Sportage.
https://cartalk.gr/kia-sportage-5-asteria-stis-dokimes-proskrousis-tou-euro-ncap/
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
1.300 χιλιόμετρα σε τέσσερις μέρες με την ηλεκτρική Mustang. Απόλαυση ή ταλαιπωρία;
https://cartalk.gr/voltarontas-mustang-mach-e-athina-→-kalampaka-meeting/
Πολύ καλό άρθρο και μας δείχνει πόσο εύκολα και κυρίως άνετα γίνεται ένα μεγάλο ταξίδι με ηλεκτρικό ακόμα και στην χώρα με με τις ελάχιστες υποδομές! Σε μερικά χρόνια δεν θα το σκεφτόμαστε καν...και φυσικά η Μάστανγκ αμαξάρα και σε τιμή ευκαιρείας!!
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
1.300 χιλιόμετρα σε τέσσερις μέρες με την ηλεκτρική Mustang. Απόλαυση ή ταλαιπωρία;
Πολύ καλό άρθρο και μας δείχνει πόσο εύκολα και κυρίως άνετα γίνεται ένα μεγάλο ταξίδι με ηλεκτρικό ακόμα και στην χώρα με με τις ελάχιστες υποδομές! Σε μερικά χρόνια δεν θα το σκεφτόμαστε καν...και φυσικά η Μάστανγκ αμαξάρα και σε τιμή ευκαιρείας!!
Η μαστανγκ αμαξάρα αλλά αυτό που περιγράφει ο τυπος είναι μαρτύριο. Στασεις, φόρτιση έτσι, φόρτιση γιουβέτσι, 105 χλμ/ώρα στον αυτοκινητόδρομο.
Έλεος !! -
Τρολλάρεις, δεν μπορεί...
-
@iceman7 said in CarTalk.gr:
Η μαστανγκ αμαξάρα αλλά αυτό που περιγράφει ο τυπος είναι μαρτύριο. Στασεις, φόρτιση έτσι, φόρτιση γιουβέτσι, 105 χλμ/ώρα στον αυτοκινητόδρομο.
Έλεος !!Σιγά το μαρτύριο!! Καταρχάς πήγαινε τόσο αργά γιατί φοβόταν, το είπε, άνετα θα μπορούσε να πάει με 130. Όσο για τις φορτίσεις, επίσης ορισμένες ήταν αχρείαστες, τις έκανε για άλλους λόγους όπως λέει. Έτσι και αλλιώς με παιδιά στο αμάξι οι στάσεις είναι επιβεβλημένες, ο δικός μου 2 ώρες αντέχει περίπου χωρίς στάση. Και τέλος, έχουμε πει τα ηλεκτρικά δεν είναι για ταξίδια συνεχώς...όποιος ταξιδεύει κάθε ΣΚ δεν του κάνει το ηλεκτρικό. Αλλά αυτό το άρθρο αποδυκνύει ότι για τον Μ.Ο που κάνει 1-2 ταξίδια (μεγάλα) τον χρόνο, άνετα τα κάνει με ένα καλό ηλεκτρικό.
-
@iceman7 said in CarTalk.gr:
Έλεος !!Σιγά το μαρτύριο!! Καταρχάς πήγαινε τόσο αργά γιατί φοβόταν, το είπε, άνετα θα μπορούσε να πάει με 130. Όσο για τις φορτίσεις, επίσης ορισμένες ήταν αχρείαστες, τις έκανε για άλλους λόγους όπως λέει. Έτσι και αλλιώς με παιδιά στο αμάξι οι στάσεις είναι επιβεβλημένες, ο δικός μου 2 ώρες αντέχει περίπου χωρίς στάση. Και τέλος, έχουμε πει τα ηλεκτρικά δεν είναι για ταξίδια συνεχώς...όποιος ταξιδεύει κάθε ΣΚ δεν του κάνει το ηλεκτρικό. Αλλά αυτό το άρθρο αποδυκνύει ότι για τον Μ.Ο που κάνει 1-2 ταξίδια (μεγάλα) τον χρόνο, άνετα τα κάνει με ένα καλό ηλεκτρικό.
Μια μέρα θέλω να πάμε μαζί ταξίδι αδερφέ. Αν μου πεις να σταματήσουμε στις 2 ώρες θα σε πετάξω έξω...
Ελάχιστη ταχύτητα είναι τα 150 επίσης. -
@realzeus said in CarTalk.gr:
Μια μέρα θέλω να πάμε μαζί ταξίδι αδερφέ. Αν μου πεις να σταματήσουμε στις 2 ώρες θα σε πετάξω έξω...
Ελάχιστη ταχύτητα είναι τα 150 επίσης.Oι 2 μας πάμε....αλλά εγώ μιλάω όταν έχω το παιδί μέσα. Τότε πάω μέχρι 130 και σταματάω όταν θέλει. Μόνο μου σταματάω όταν θέλω κατούρημα (παλιά και για τσιγάρο). Αλλά όταν έχεις παιδιά, αλλάζουν οι προτεραιότητες.
-
Ελάχιστη ταχύτητα είναι τα 150 επίσης.Oι 2 μας πάμε....αλλά εγώ μιλάω όταν έχω το παιδί μέσα. Τότε πάω μέχρι 130 και σταματάω όταν θέλει. Μόνο μου σταματάω όταν θέλω κατούρημα (παλιά και για τσιγάρο). Αλλά όταν έχεις παιδιά, αλλάζουν οι προτεραιότητες.
Ίσως για αυτό ακολούθησα αυτήν την ζωή, αλλά ο πατέρας μου μας μεγάλωσε με στρατιωτική πειθαρχία στα ταξίδια. Τσίσα πριν την αναχώρηση και άδειο στομάχι, για να μην κάνουμε εμετό. Νομίζω είναι ανεκπαίδευτα τα παιδιά σας...
-
-
Ειναι γνωστή η άποψη μου γιαα τα μεγάλα ηλεκτρικά. Τα θεωρώ άχρηστα (προς το παρόν) με τις υποδομές που έχουμε στην Ελλάδα. Μαρτύριο βλέπω το planning στασεις κτλ για να πάω κάπου .
-
Η ηλεκτρική mustang είναι ενα εξαιρετικό αυτοκίνητο που με ξενερώνει αφάνταστα ότι ονομάζεται έτσι. Θα προτιμούσα να μην λέγεται mustang, γιατι βλέπεις τις πραγματικές και λες τι σχέση έχει τώρα τουτο σε σχέση με τα αμερικάνικα Muschle cars?????
τεσπα αγνοώντας το πρώτο και το δεύτερο νομίζω ότι σε αυτές τις τιμές οι επιλογή μου θα ήταν μεταξύ KIA ηλεκτρικού που το βρίσκω ότι ομορφότερο υπάρχει σε σχεδιασμό και TESLA που ο σχεδιασμός του είναι αδιάφορος αλλά είναι ότι κορυφαίο υπάρχει σε μπαταρίες και αυτονομία και αυτο μετράει πολύ σε ενα ηλεκτρικό
Καλή λοιπον η προσπάθια της FORD αλλά στα τόσα πολλά χρήματα που πρέπει να ξοδέψεις νομίζω υπάρχουν τουλάχιστον 2 κάλύτερες επιλογές (για μένα)
Το KIA μάλιστα είναι τόσο όμορφο (το είδα και από κοντά βεβαια) που πραγματικά θα έμπαινα σε μεγάλο πειρασμό αν δεν είχα αγοράσει πέρσι αμάξι. είναι χαρμα ειδέσθε πραγματικά
-
-
Νομίζω είναι ανεκπαίδευτα τα παιδιά σας...
Από επιλογή....το ταξίδι είναι για διακοπές, αναψυχή κλπ. Δεν θέλω να δημιουργώ OCD στο παιδί μου για βλακείες, δεν κάνω αγώνα δρόμου για να με απασχολεί εαν καθυστερήσω και 15' να φτάσω κάπου. Επίσης σταματάω και για εμένα όποτε θέλω....μπορεί να είναι σε 1 ώρα, σε 3 ώρες ή καθόλου. Γενικά δεν βάζω ποτέ κανέναν περιορισμό στα ταξίδια. Ααα και εννοείται στο αυτοκίνητο φαγητά, ποτά, όλα παίζουν....δεν έχω τέτοια κολλήματα!!
-
Είναι αμαξάρα; Είναι....
Το "ζηλεύω" (αυτοκινητιστικά); Προφανώς...Έχει νόημα ύπαρξης; Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα ,σε όλα αυτά τα παρεμφερή οχήματα.
Σήμερα, στην Ελλάδα μάλλον όχι , στη Νορβηγία μάλλον ναι. Τι να το κάνεις το grand tourer ( αν προσδιορίζεται ως τέτοιο) , όταν έχεις τόσους περιορισμούς. Τι να τα κάνεις τόσα άλογα , για τα φανάρια μόνο; Γεράσαμε ( αν και ποτέ δε το εξασκούσα το άθλημα).Εγώ την άποψή μου την έχω ξαναπεί, δεν μειώνω σε καμία περίπτωση το αυτοκίνητο, να το ξαναπώ είναι πολύ καλό αυτοκίνητο ( καλύτερο σε όλα τα επίπεδα ίσως από ένα θερμικό, δεν έχω άποψη), εκτός του βασικού λόγου για τον οποίο σε προϊδεάζει το σχήμα του, την κάλυψη σβέλτα, ξεκούραστα και χωρίς άγχος, μεγάλων αποστάσεων. Θα μου πείς όπως ορίζει ο καθένας το τι θεωρεί εμπειρία ταξιδιού. Προφανώς ο συντάκτης , αυτό τον ικανοποιεί, και καλά κάνει, προσωπικά ονειρεύομαι ταξίδια που περιλαμβάνουν επιλογές εκτός προγράμματος και προκαθορισμένης διαδρομής.
Αλλά μάλλον οι κατασκευαστές για λόγους που δε γνωρίζω (κόστος; τεχνολογία;) , έχουν πιάσει λάθος το νήμα. Ανάγκη έχουμε από leaf, από 500, από 208 , corsa, άντε μέχρι το id3 , απλά καθημερινά αυτοκίνητα που κάνουν αυτό που υπόσχονται, και εκλαϊκεύουν την ηλεκτροκίνηση , υποκινώντας και το κράτος στην ταυτόχρονη , εκ των πραγμάτων, αύξηση των υποδομών. Τα υπόλοιπα , προσωπικά τα βλέπω ως μηχανολογικές "επιδείξεις" , ευτυχώς είναι σε λογική τιμή σε σχέση με τα αντίστοιχα θερμικά! Προφανώς κάποια στιγμή η τεχνολογία θα μου "βουλώσει" το στόμα λύνοντας τους χρόνους φόρτισης και την πυκνότητα του δικτύου.
-
@civil357 said in CarTalk.gr:
Αλλά μάλλον οι κατασκευαστές για λόγους που δε γνωρίζω (κόστος; τεχνολογία;) , έχουν πιάσει λάθος το νήμα.
Απλοί είναι οι λόγοι:
-
Κόστος. Το κόστος είναι μεγάλο ακόμα και έτσι σε ένα μεγάλο αυτοκίνητο είναι πιο εύκολα "αφομειώσιμο". Γιατί ένα 208 στίς 35.000 ή ένα 500ακι στις 30.000 φαίνεται πανάκριβο, ενώ μια Μάστανκ στις 60.000 ή μια Πόρσε στις 90.000 φαίνεται απόλυτα λογική τιμή. Οι μπαταρίες είναι πανάκριβες και το κόστος αυτό είναι ανελαστικό και ποσοστιαία μεγαλύτερα στα μικρά αμάξια.
-
Χρειάζονται πολύ χώρο οι μπαταρίες οπότε τα μεγάλα αμάξια βολεύουν.
Παράδειγμα η BMW που εξέλιξε το i3 ως αμιγώς ηλεκτρικό και πέτυχε σχετικά καλά αποτελέσματα, ήταν πολύ ακριβό. Μην μιλήσω για το αστείο π.χ. ηλεκτρικό της Χόντα στα 35.000 με αυτονομία πατινιού. Σήμερα η ηλεκτροκίνηση ευνοεί τα μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα.
-
-
Κουράστηκε με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο......και τι αυτοκίνητο,όχι Smart να χτυπιέται σαν φραπέ, αλλά mustang!!!!
-
@civil357 said in CarTalk.gr:
Αλλά μάλλον οι κατασκευαστές για λόγους που δε γνωρίζω (κόστος; τεχνολογία;) , έχουν πιάσει λάθος το νήμα.
Απλοί είναι οι λόγοι:
-
Κόστος. Το κόστος είναι μεγάλο ακόμα και έτσι σε ένα μεγάλο αυτοκίνητο είναι πιο εύκολα "αφομειώσιμο". Γιατί ένα 208 στίς 35.000 ή ένα 500ακι στις 30.000 φαίνεται πανάκριβο, ενώ μια Μάστανκ στις 60.000 ή μια Πόρσε στις 90.000 φαίνεται απόλυτα λογική τιμή. Οι μπαταρίες είναι πανάκριβες και το κόστος αυτό είναι ανελαστικό και ποσοστιαία μεγαλύτερα στα μικρά αμάξια.
-
Χρειάζονται πολύ χώρο οι μπαταρίες οπότε τα μεγάλα αμάξια βολεύουν.
Παράδειγμα η BMW που εξέλιξε το i3 ως αμιγώς ηλεκτρικό και πέτυχε σχετικά καλά αποτελέσματα, ήταν πολύ ακριβό. Μην μιλήσω για το αστείο π.χ. ηλεκτρικό της Χόντα στα 35.000 με αυτονομία πατινιού. Σήμερα η ηλεκτροκίνηση ευνοεί τα μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα.
Μα μεσα στην πόλη που είναι το δουλειά σπίτι δεν θέλω ένα δεινόσαυρο σε μέγεθος για να παρκάρω και να κινούμε εύκολα. Και δεν με νοιάζει να έχει και τεράστια αυτονομία. Θα το φορτίζω κάθε μέρα σπίτι. 200 χλμ είναι υπέραρκετα
το κόστος όμως παραείναι μεγάλο ακόμα.
Οι δεινόσαυροι μπορεί να είναι πιο λογικοί σε κόστος αλλά ακόμα χωρίς υποδομές εγώ το ταξίδι με αυτούς το βλέπω προβληματικό, σιχαίνομαι τον προγραμματισμό σε ταξίδι προφανώς. Δεν λέω ότι δεν γίνεται αλλά δεν είναι για όλους και σίγουρά όχι για μένα. Για μέσα στην πόλη δεν βολεύουν οπότε πάλι πρόβλημα
Η τεχνολογία θα βγάλει άκρη και θα γίνουν πιο φτηνά και προσιτά , υπομονή θέλει
το ίδιο ελπίζω και για τις εγκαταστάσεις δικτύου στην Ελλαδα αλλά εδώ βλέπω λίγο αρπα κόλλα το έχουμε πάρει το θέμα όπως πάντα....
Δεν καταλαβαίνω γιατι εγκαθίστονται αργοί φορτιστές ......
-
-
@cirus said in CarTalk.gr:
- Ειναι γνωστή η άποψη μου γιαα τα μεγάλα ηλεκτρικά. Τα θεωρώ άχρηστα (προς το παρόν) με τις υποδομές που έχουμε στην Ελλάδα. Μαρτύριο βλέπω το planning στασεις κτλ για να πάω κάπου .
Μα γιατί το λες αυτό!🫢
Είναι μια χαρά για να γράφεις μετά ωραία κείμενα και να εξηγείς πως επίλυσες τα προβλήματα που μόνος σου δημιούργησες! -
@manast said in CarTalk.gr:
- Ειναι γνωστή η άποψη μου γιαα τα μεγάλα ηλεκτρικά. Τα θεωρώ άχρηστα (προς το παρόν) με τις υποδομές που έχουμε στην Ελλάδα. Μαρτύριο βλέπω το planning στασεις κτλ για να πάω κάπου .
Μα γιατί το λες αυτό!🫢
Είναι μια χαρά για να γράφεις μετά ωραία κείμενα και να εξηγείς πως επίλυσες τα προβλήματα που μόνος σου δημιούργησες!xaxaaxxa εντάξει δεν είναι έτσι για κάποιους
Σε κάποιους αρέσουν οι πολλές στάσεις , λατρεύουν τον σχεδιασμο του ταξιδιού (μερικές φορές πιο πολύ και από το ίδιο το ταξίδι) και έτσι και αλλιώς δεν ταξιδεύουν με παραπάνω από 120
εχω 2 στο κοντινό μου περιβάλλον. Τα αυτοκίνητα για αυτούς είναι απλά μέσα μετακίνησης. Να έχουν μεγάλους χώρους για την οικογένεια θέλουν, οικονομία και αξιοπιστία, τιποτα άλλο δεν τους νοιάζει. (και το κόστος απόκτησης βέβαια)
Για αυτούς τα ηλεκτρικά αν εξαιρέσεις το κόστος βέβαια είναι SUPER (βασικά για τον 1ο, ο άλλος δεν έχει καν parking δικό του οπότε δεν)
-
Μα μεσα στην πόλη που είναι το δουλειά σπίτι δεν θέλω ένα δεινόσαυρο σε μέγεθος για να παρκάρω και να κινούμε εύκολα. Και δεν με νοιάζει να έχει και τεράστια αυτονομία. Θα το φορτίζω κάθε μέρα σπίτι. 200 χλμ είναι υπέραρκετα
Εξαρτάται....εγώ που είμαι κομπλεξικό ιδανικά θα ήθελα ένα Χ6 ή ένα Range Rover για μέσα στην πόλη....να είναι μπόλικο!!
Γιατί ειναι φτηνοί και απαιτούν λιγότερες υποδομές!
-
Εξαρτάται....εγώ που είμαι κομπλεξικό ιδανικά θα ήθελα ένα Χ6 ή ένα Range Rover για μέσα στην πόλη....να είναι μπόλικο!!
Γιατί ειναι φτηνοί και απαιτούν λιγότερες υποδομές!
χαχαχαχαχαχ
καλα ναι χαίρω πολύ χαιρόπουλος αλλά αν είναι να κάθομαι με τις ώρες για να φορτίσει τι τους χαρακτηρίζουν ταχυφορτιστές???
-
τι τους χαρακτηρίζουν ταχυφορτιστές???
Marketing και φυσικά ταχυφορτιστής σε σχέση με το σπίτι σου....αχαχα!!
CarTalk.gr