-
Είσαι Μάστορας, με Μ κεφαλαίο. Θα λάβω πολύ σοβαρά τις επισημάνσεις σου, γιατί είναι πολύ σωστές και λέγονται με καλή πρόθεση. Όντως το blog ξεκίνησε ως πιο παρεϊστικο και περιορισμένης αναγνωσιμότητας. Το site θα απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, οπότε θα πρέπει να εκπολιτιστεί/σοβαρέψει/περάσει στο επόμενο επίπεδο. Και βέβαια, αν δε θέλω να έχω γκρινιάρικα τηλεφωνήματα και πρήξιμο από τους υπεύθυνους τύπου των αντιπροσωπειών (ήδη είχα το πρώτο), θα πρέπει να στρογγυλέψω το πώς λέω τα πράγματα, χωρίς βέβαια να αποκρύπτω την πληροφορία. Ναι, οι 50άρες γιατρέσσες μπορούν να υπάρξουν μόνο σε περιβάλλον εσωτερικής κατανάλωσης.
-
@johanndelta said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Από το τέρμα χύμα στην αναπαραγωγή μπροσουρας δεν είναι δύσκολο για κάποιον σαν και εσένα να βρει τη χρυσή τομή.
"Πούλα" το προφίλ σου στα άρθρα (οικογενειάρχης, παιδια) για θέματα πρακτικοτητας αλλά και το "οι παντρεμένοι έχουν ψυχή" οδηγικό σου παρελθόν (αυτό μέχρι στιγμής μόνο στα Tesla) και όλα θα πάνε καλά.
Και το ID.3 ήταν μια οδηγική όαση, ενώ το ίδιο αναμένω να συμβεί και με το Mini, αλλά και το 500e. Και βέβαια, να ξεκαθαρίσω ότι το site θα έχει δοκιμές ΟΛΩΝ των καυσίμων.
-
@dimsabas said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Και το ID.3 ήταν μια οδηγική όαση, ενώ το ίδιο αναμένω να συμβεί και με το Mini, αλλά και το 500e. Και βέβαια, να ξεκαθαρίσω ότι το site θα έχει δοκιμές ΟΛΩΝ των καυσίμων.
Καλά για το Mini, αλλά το 500αράκι δεν είναι "οδηγική όαση" (εξαιρουμένων των ελαχίστων Abarth) στη βενζινοκίνητη έκδοση του και περιμένεις να είναι στην ηλεκτρική του έκδοση; Δεν θα πόνταρα σε αυτό, παρόλο που είναι άλλο σασί από το συμβατικό κι ας δείχνουν ίδια.
-
Από το τέρμα χύμα στην αναπαραγωγή μπροσουρας δεν είναι δύσκολο για κάποιον σαν και εσένα να βρει τη χρυσή τομή.
"Πούλα" το προφίλ σου στα άρθρα (οικογενειάρχης, παιδια) για θέματα πρακτικοτητας αλλά και το "οι παντρεμένοι έχουν ψυχή" οδηγικό σου παρελθόν (αυτό μέχρι στιγμής μόνο στα Tesla) και όλα θα πάνε καλά.
+1 και για το attitude Κοτσομπόλ , αλλά να λέει ότι είναι και 2μέτρα . Ο "φίλος του Φάνη" Στέφου μας τα έχει πρήξει σε κάθε βιντεο ότι είναι 1,72
-
Γιόχαν, η απόφαση έχει παρθεί, δε θα περιοριστώ στα ηλεκτρικά. Για πολλούς λόγους: για να οδηγάω περισσότερα αυτοκίνητα, για να έχω πιο ευρύ κοινό (οι 8/10 πωρωμένους μισούν τα ηλεκτρικά) και για να μπορώ να πηγαίνω πιο εύκολα μακρινά ταξίδια χαχαχα! Αλλά μη σκας, η διαφορά που κάνουν οι γνώσεις μου στην ηλεκτροκίνηση θα φανούν.
-
@harisma23 said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Καλά για το Mini, αλλά το 500αράκι δεν είναι "οδηγική όαση" (εξαιρουμένων των ελαχίστων Abarth) στη βενζινοκίνητη έκδοση του και περιμένεις να είναι στην ηλεκτρική του έκδοση; Δεν θα πόνταρα σε αυτό, παρόλο που είναι άλλο σασί από το συμβατικό κι ας δείχνουν ίδια.
Ναι, έχεις δίκιο, δεν το εξέφρασα σωστά. Δε θα είναι οδηγικό όπλο, αλλά θα είναι από τα αμάξια που σου φτιάχνουν τη διάθεση οδηγώντας τα. Νομίζω δηλαδή, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Θα το πάρω την ερχόμενη Πέμπτη για τέσσερις μέρες, πρώτα ο Θεός.
-
Γιόχαν, η απόφαση έχει παρθεί, δε θα περιοριστώ στα ηλεκτρικά. Για πολλούς λόγους: για να οδηγάω περισσότερα αυτοκίνητα, για να έχω πιο ευρύ κοινό (οι 8/10 πωρωμένους μισούν τα ηλεκτρικά) και για να μπορώ να πηγαίνω πιο εύκολα μακρινά ταξίδια χαχαχα! Αλλά μη σκας, η διαφορά που κάνουν οι γνώσεις μου στην ηλεκτροκίνηση θα φανούν.
Οπότε προτείνω να αλλάξεις και τον τίτλο σε sabasgoesfar, παραδείγματος χάριν. Μου αρέσει!
-
Mini jcw=Ίδια λεφτά με το ηλεκτρικό.
500 Competizione=Ίδια λεφτά με το πιο απλό 500 eEιδικα τα συγκεκριμένα δεν έχουν ίχνος τύχης ως ηλεκτρικά απέναντι στα αντίστοιχα θερμικά, εφόσον πάντα τα αγοράζει οδηγός και όχι gadgetακιας.
Κάαααποτε θα τα αποκτήσω και τα δυο (πρώτα ένα οποιοδήποτε abarth και μετά το F56 JCW) αφού είναι στη wishlist μου. Δεν την γλιτώνουν όσο υπάρχει βενζίνη...
Η Φαμπιάτου, που την εμπιστεύομαι πολύ οδηγικά, λέει ότι το πιο οδηγοκεντρικό Mini είναι το ηλεκτρικό. Ελπίζω να το διαπιστώσω σύντομα.
-
@harisma23 said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Οπότε προτείνω να αλλάξεις και τον τίτλο σε sabasgoesfar, παραδείγματος χάριν. Μου αρέσει!
Έχει επιλεχθεί όνομα και δεν έχει σχέση με το Sabas. Είπαμε, το μπλογκ ήταν μεταξύ μας, να κάνω το κέφι μου. Τώρα χρειάζεται κάτι πιο σοβαρό, για το ευρύ κοινό. Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση.
-
Έννοειται πολύ καλά κάνεις που την εμπιστεύεσαι, αλλά αλήθεια τώρα, πού είναι η περισσότερη οδηγοκεντρικοτητα όταν σέρνεις +160kg μαζί σου και "τελειώνεις" στα 150(!!!);;;
Δεν ξέρω, δεν το έχω οδηγήσει αλλά εικάζω:
- Άμεση επιτάχυνση
- Χαμηλότερο κέντρο βάρους
- Στρίβει καλύτερα
- Γενικά τα ηλεκτρικά είναι πιο fun to drive γιατί έχουν απίστευτη και ακαριαία επιτάχυνση. Το θερμικό κερδίζει μόνο σε ήχο, σε ΟΛΑ τα άλλα είναι υποδεέστερο!!
-
Ωραία, να ορίσουμε τι εστί οδηγοκεντρικοτητα:
Αν είναι η αίσθηση δύναμης χαμηλομεσαια και "παιχνίδι" (να το ορίσουμε έως 7/10), να τα δεχτώ.
Αν όμως είναι 10/10 συγνώμη αλλά όχι. Απλά δε γίνεται.Το 10/10 τι είναι? Επίσης στα ηελκτρικά δεν υφίσταται το "χμηλομεσαία"...τραβάνε το ίδιο από 0 έως 15.000 σαλ!!
Για παράδειγμα μια Mustang Mach-E (την αναφέρω γιατί την έχω οδηγήσει) μια χαρά οδηγοκεντρική είναι και κάνει και παντιλίκια και ντόνατς και απόλα και υστερεί σε σχέση με την θερμική (την V8) μόνο σε ήχο και άντε και ίσως στο τελείως όριο (αν και η V8 είναι δύστροπη).
-
@fanis75 said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Επίσης στα ηελκτρικά δεν υφίσταται το "χμηλομεσαία"...τραβάνε το ίδιο από 0 έως 15.000 σαλ!!
Δεν ισχύει αυτό, έχουν κι αυτά καμπύλη απόδοσης, η οποία απλά είναι αντίστροφη από τα θερμικά. Τα ηλεκτρικά συνήθως ξεψυχάνε στις ψηλές ταχύτητες. Φυσικά είναι θέμα ισχύος όλα. Ένα 500 Abarth πάντως είναι ταχύτερο από ένα 500e. Απόλυτα λογικό με την διαφορά ισχύος που έχουν: https://zeperfs.com/en/duel5899-8912.htm
-
Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν και modes. Δηλαδή παρά τα αλογα που έχουν περνούν την δύναμη στον δρόμο με πιο γραμμικό τρόπο λόγω προγραμματισμού.
Μάλιστα αν έχω καταλάβει καλά στα φθηνότερα ηλεκτρικά το κάνουν αυτό για προστασία της μπαταρίας και τον περιορισμό της θερμοκρασίας της -
@realzeus said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Δεν ισχύει αυτό, έχουν κι αυτά καμπύλη απόδοσης, η οποία απλά είναι αντίστροφη από τα θερμικά. Τα ηλεκτρικά συνήθως ξεψυχάνε στις ψηλές ταχύτητες.
Στην ταχύτητα σωστά, λόγω απουσίας κιβωτίου και ορίου περιστροφής (και απόδοσης της μπαταρίας). Όμως δεν έχουν καμπύλη, είτε με 1.000σαλ είτε με 10.000σαλ, το ίδιο αποδίδουν, αφού όλη η ροπή είναι διαθέσιμη από μηδενικές στροφές. Γενικά το ηλεκτρικό μοτέρ είναι απείρως καλύτερο από το θερμικό σε απόδοση, βάρος, πολυπλοκότητα κλπ. Το ΜΕΓΑΛΟ μειονέκτημα είναι η μπαταρία και ουσιαστικά η Αχίλλειος φτέρνα του. Για αυτό εξάλλου όπου χρειάζεται μεγάλη ισχύς τα μοτέρ είναι ηλεκτρικά με παραγωγή ρεύματος από αντιδραστήρα. Εξαίρεση η τουρμπίνα που είναι επίσης εξαιρετική υλοποίηση σε απόδοση, αλλά ανέφικτη σε μικρά μέσα (αν και έχει βγει μέχρι και μηχανή!!).
-
(
Καμπύλη ροπής ηλεκτρικού. Του πρώτου leaf συγκεκριμένα. Λόγω της μιας σχέσης στο κιβώτιο ή όπως το λένε, η γραμμική περιοχή τελειώνει κάπου στα 40 km/h.
-
@super-t said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
(
Καμπύλη ροπής ηλεκτρικού. Του πρώτου leaf συγκεκριμένα. Λόγω της μιας σχέσης στο κιβώτιο ή όπως το λένε, η γραμμική περιοχή τελειώνει κάπου στα 40 km/h.
Άρα δεν υπάρχει γραμμική περιοχή όπως νόμιζα.
Δεν υπάρχει γραμμική περιοχή στο γράφημα. Είναι μια ευθεία με κοινη τεταγμενη και έπειτα επέρχεται η τεθλασμένη ή καλύτερα τοξοειδής καμπυλη αρνητικής συσχέτισης.
Τεσπά. Έτσι είναι σε όλα τα φθηνά ηλεκτρικά ή μόνο στο leaf?
-
Σε όλα έτσι είναι και στα φτηνά και στα ακριβά.
-
Άρα αυτά που λένε για ίδια αίσθηση από μηδέν στροφές μέχρι τον κόφτη δεν ισχύει.
Απλά σοκάρει η απότομη ροπή, σαν τούβλο, από τις μηδέν στροφές.
-
@fanis75 said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
@realzeus said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Δεν ισχύει αυτό, έχουν κι αυτά καμπύλη απόδοσης, η οποία απλά είναι αντίστροφη από τα θερμικά. Τα ηλεκτρικά συνήθως ξεψυχάνε στις ψηλές ταχύτητες.
Στην ταχύτητα σωστά, λόγω απουσίας κιβωτίου και ορίου περιστροφής (και απόδοσης της μπαταρίας). Όμως δεν έχουν καμπύλη, είτε με 1.000σαλ είτε με 10.000σαλ, το ίδιο αποδίδουν, αφού όλη η ροπή είναι διαθέσιμη από μηδενικές στροφές. Γενικά το ηλεκτρικό μοτέρ είναι απείρως καλύτερο από το θερμικό σε απόδοση, βάρος, πολυπλοκότητα κλπ. Το ΜΕΓΑΛΟ μειονέκτημα είναι η μπαταρία και ουσιαστικά η Αχίλλειος φτέρνα του. Για αυτό εξάλλου όπου χρειάζεται μεγάλη ισχύς τα μοτέρ είναι ηλεκτρικά με παραγωγή ρεύματος από αντιδραστήρα. Εξαίρεση η τουρμπίνα που είναι επίσης εξαιρετική υλοποίηση σε απόδοση, αλλά ανέφικτη σε μικρά μέσα (αν και έχει βγει μέχρι και μηχανή!!).
Όπως δείχνει το γράφημα του super-t, αυτό που λες δεν ισχύει. Έχουν κανονικότατα καμπύλη και τα ηλεκτρικά, απλά σχεδόν ανάποδη από τις ΜΕΚ. Τα ηλεκτρικά δίνουν την μέγιστη ροπή από την 0,1η Σ.Α.Λ. (αυτό που λένε από 0 είναι λάθος, καθώς τότε είναι σταματημένο το μοτέρ), η μέγιστη ισχύς τους βγαίνει κάπου ψηλότερα (για ένα μεγάλο εύρος) και μετά φθίνει και η ροπή και η ισχύς. Δεν τραβάνε το ίδιο από 1-10.000/15.000 ΣΑΛ. Για αυτό τα ηλεκτρικά έχουν πολύ δυνατή εκκίνηση, αλλά μετά από μια ταχύτητα αρχίζει να φθίνει, εκεί που τα θερμικά αρχίζουν να δίνουν περισσότερο.
-
https://www.evo.co.uk/authors/jordan-katsianis
Ελληνοαυστραλός στη συντακτική ομάδα του αγγλικού EVO; Μπράβο του!
Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;