-
@mphysiker said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας.
Στα του θέματος, μάλλον εγκαταλείπεται η ιδέα για σουπερ μίνι καθώς αποδεικνύονται -αναμενόμενα- υποδεέστερα από το megane. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα οδηγικά χαρακτηριστικά αλλά και την γενικότερη εικόνα (απτή ποιότητα - διάκοσμος κλπ). Απλώς είχα την εντύπωση οτι δεν θα είναι τόσο μεγάλη η διαφορά. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις. Οπότε ελπίζοντας οτι αποτελούν τη χρυσή τομή στρέφομαι στα B-SUV και βλέπουμε.
Τα Β-SUV είναι απλά ψηλότερα Superminis με λίγο μεγαλύτερους χώρους. Ίδιες πλατφόρμες χρησιμοποιούν, οπότε δεν κερδίζεις σε ποιότητα, ενώ χάνεις και σε οδική συμπεριφορά.
-
Στα του θέματος, μάλλον εγκαταλείπεται η ιδέα για σουπερ μίνι καθώς αποδεικνύονται -αναμενόμενα- υποδεέστερα από το megane. Οπότε ελπίζοντας οτι αποτελούν τη χρυσή τομή στρέφομαι στα B-SUV και βλέπουμε.
Μα τα B SUV δεν έχουν διαφορά από τα Supermini (Β Segment), αφού στην ουσία βασίζονται σε αυτά. Π.χ το εσωτερικό ενός Puma είναι ολόϊδιο με αυτό του Φιέστα, το ίδιο και το C3 Aircross με το C3, το Clio με το Captur κλπ. Άρα, εαν σε απτή ποιότητα δεν σε καλύπτει ένα supermini, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα σε καλύψει ένα B SUV?
-
Δεν έχετε άδικο, έχω την εντύπωση ωστόσο οτι ένα captur είναι πιο προσεγμένο από ένα clio, ένα 2008 από ένα 208 κ.ο.κ. Αυτή είναι η εικόνα που αποκόμισα από τις επισκεψεις μου στις εκθέσεις. Μπορεί να κάνω κ λάθος βέβαια.
-
έχω την εντύπωση ωστόσο οτι ένα captur είναι πιο προσεγμένο από ένα clio, ένα 2008 από ένα 208 κ.ο.κ.
Μπα όχι.
-
Δεν έχετε άδικο, έχω την εντύπωση ωστόσο οτι ένα captur είναι πιο προσεγμένο από ένα clio, ένα 2008 από ένα 208 κ.ο.κ. Αυτή είναι η εικόνα που αποκόμισα από τις επισκεψεις μου στις εκθέσεις. Μπορεί να κάνω κ λάθος βέβαια.
Ολόϊδια είναι...καμία διαφορά, εκτός της τιμής και των χώρων.
-
Και όμως υπάρχει πιθανότητα τα σούπερ μίνι να είναι ποιο προσεγμένα και με ποιο ποιοτικά υλικά.
Υπάρχουν κάποια SUV που δεν έχουν ίχνος μαλακής επιφάνειας στο ταμπλό και οι πόρτες είναι μόνο με σκληρά πλαστικά.
Μπήκα πρόσφατα σε Arona, T-Cross, Tiguan και δεν υπήρχε μαλακή επιφάνεια ή έστω λίγο ύφασμα. Ακόμη και ο αγκώνας του χεριού ακουμπούσε σε ένα θεόσκληρο πλαστικό.
Για άλλους αρνητικό, για άλλους θετικό.
Εγώ θα ήθελα τουλάχιστον στα σημεία που ακουμπάει ο αγκώνας να είχε μαλακή επιφάνεια.
-
Μιλώντας εμπειρικά και μόνο θα διάλεγα ως εξής:
-Παντρεμένος με παιδί(α)---> B-Suv
-Εργένης ή απλά σε σχέση χωρίς άμεση προοπρική οικογένειας---> Supermini -
Στα BSUV κερδίζεις σε χώρους (επιβατών και αποσκευών) κρατώντας την ίδια ποιοτητα και συνήθως ίδια εσωτερικά με τα αντίστοιχα mini. απλά είναι και μικρά σε διαστάσεις και παρκάρεις πιο εύκολα , σχεδον αντιστοιχα με το αντιστοιχο μίνι που βασίζονται.
Η οδηγική συμπεριφορά πάντα επίσης θα είναι λιγο ή περισσότερο χειρότερη από το αντιστοιχο mini χωρίς όμως να είναι τεράστια διαφορά συνήθως. Η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος λόγω φυσικής είναι φυσικό επακόλουθο να αντιστοιχεί σε χειρότερη οδηγική συμπεριφορά. Αλλά ανεβαίνουν πεζοδρόμια, μπάρες σε πλοία κτλ χωρις να έχεις αγχος να βρει κάτω. Για μενα είναι ιδανικά για Ελλάδα αλλά αυτό είναι απλά γνώμη μου
Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να ανεβάσεις αρκετα το budget σου από τα 20Κ για να πάρεις κάτι σε αυτόματο (έγραψες για κίνηση) γιατι είναι αρκετα ακριβά
-
Δεν έχω καταλάβει, θες να αντικάταστήσεις ενα όχημα λίγο κάτω από 4μ, με κάτι πιο κομπακτ για κίνηση μέσα στη πόλη και η όλη συζητηση τελικά ειναι για 4+μ (όπως αναφέρεις και στο αρχικό σου ποστ).
Κάτι, κάπως με μπερδεύει στην όλη συζήτηση/δεδομένα που έθεσες.Προσωπικά πιο μεγάλο απο το Σουιφτ που έχω (δε σου λέω να το πάρεις, απλά σα μέγεθος) για κίνηση μέσα στη πόλη με τίποτα. Εδω ενα Πολο που οδηγησα μου φάνηκε εμφανώς πιο μεγάλο με χειρότερη ορατότητα. Πεζω 2008 (το προηγουμενο, που έχω οδηγήσει περιστασιακά) επίσης, το θεωρω κτήνος για μέσα στη πόλη/παρκάρισμα. Φιλος με 308 πια έχει αγανακτήσει.
Σε κάτω απο 4μ με πολύ καλή απτή ποιότητα, πάρε ενα καλό μεταχ. Α1 (το προηγούμενο φουλ μαλακό πλαστικό, το νεό έχει άκουσα αρκετό σκληρό πλαστικό)
υγ. Συμφωνώ με το πρωτο σχόλιο του Φάνη πάντως
-
@alejandro said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Δεν έχω καταλάβει, θες να αντικάταστήσεις ενα όχημα λίγο κάτω από 4μ, με κάτι πιο κομπακτ για κίνηση μέσα στη πόλη και η όλη συζητηση τελικά ειναι για 4+μ (όπως αναφέρεις και στο αρχικό σου ποστ).
Κάτι, κάπως με μπερδεύει στην όλη συζήτηση/δεδομένα που έθεσες.Megane έχει,που νομίζω είναι γύρω στα 4.30+ μ.
-
@alejandro said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Κάτι, κάπως με μπερδεύει στην όλη συζήτηση/δεδομένα που έθεσες.Προσωπικά πιο μεγάλο απο το Σουιφτ που έχω (δε σου λέω να το πάρεις, απλά σα μέγεθος) για κίνηση μέσα στη πόλη με τίποτα. Εδω ενα Πολο που οδηγησα μου φάνηκε εμφανώς πιο μεγάλο με χειρότερη ορατότητα. Πεζω 2008 (το προηγουμενο, που έχω οδηγήσει περιστασιακά) επίσης, το θεωρω κτήνος για μέσα στη πόλη/παρκάρισμα. Φιλος με 308 πια έχει αγανακτήσει.
Σε κάτω απο 4μ με πολύ καλή απτή ποιότητα, πάρε ενα καλό μεταχ. Α1 (το προηγούμενο φουλ μαλακό πλαστικό, το νεό έχει άκουσα αρκετό σκληρό πλαστικό)
υγ. Συμφωνώ με το πρωτο σχόλιο του Φάνη πάντως
Καλησπέρα,
έχω χατσμπακ ~4,36Χ1,82 (ΜxΠ), το οποίο με δυσκολεύει σε συνθήκες κινησης και παρκαρίσματος στο κέντρο, οπότε σκέφτηκα να το αντικαταστήσω με κάποιο ακόμα πιο κόμπακτ και ευκολοοδήγητο. Όσα πληρούν τα παραπάνω, συνήθως υστερούν (σε σχέση με το δικό μου) σε οδηγικά χαρακτηριστικά, ποιότητα/διάκοσμο και όσο να ΄ναι δυσκολέυομαι να το αποφασίσω. That's all!
-
Μόνο κάτι όσο γίνεται κοντύτερο και ψηλότερο, θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα στην αστική κίνηση. Που φυσικά και δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει ένα τυπικό "οικογενειακό" χάτσμπακ. Εκτός κι αν πρόκειται για B-SUV που όμως δεν είναι φθηνά κι είναι μόνο 20εκ κοντύτερα στην καλύτερη περίπτωση, λίγο καλύτερα, αλλά όχι η μέρα με τη νύχτα.
-
Το δικό μου μικρομεσαίο hatchback είναι πολύ ποιο ευκολοδήγητο μέσα στην Αθήνα σε σύγκριση με το Aircross που είχα. Βασικά είναι η μέρα με την νύχτα. Με το Aircross αισθανόμουν ότι οδηγούσα φορτηγό μέσα στην Αθήνα. Εντάξει, καλή η "αίσθηση ανωτερότητας" λόγω όγκου και ύψους, αλλά εμένα δεν με βόλεψε.
Ευτυχώς που είχε εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος γιατί δεν είχε και καλή ορατότητα πίσω.Το δικό μου hatchback είναι πολύ ποιο εύχρηστο, ευκολοδήγητο, έχει καλύτερη ορατότητα σε όλες τις πλευρές, είναι ποιο άνετο, ξεκούραστο και δεν χαμπαριάζει μία από τους διαλυμένους δρόμους της Αθήνας.
Το αυτοκίνητο είναι 4,3 μέτρα και όμως είναι σαν μινιατούρα σε σύγκριση με το Aircross που σε μήκος ήταν ποιο μικρό.
-
@panormus772 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Megane έχει,που νομίζω είναι γύρω στα 4.30+ μ.
Α οκ, οταν απλά γκουκλαρα μήκος μου έβγαλε μάλλον από πιο παλιο μεγκαν.
Καλησπέρα,
έχω χατσμπακ ~4,36Χ1,82 (ΜxΠ), το οποίο με δυσκολεύει σε συνθήκες κινησης και παρκαρίσματος στο κέντρο, οπότε σκέφτηκα να το αντικαταστήσω με κάποιο ακόμα πιο κόμπακτ ..........That's all!
Οκ, κατάλαβα, αλλά τα 20 εκ. δε νομίζω να κάνουν κάποια τεράστια διαφορά. Βέβαια, έχεις τους λόγους σου, οπότε καλή απόφαση. Στο μέγεθος/χρήματα, σίγουρα "ψηλό" όπως συζητάτε/προτείνουν και αρκετοί. Μπες/βγες πιο άνετο.
-
Διάβασα το νήμα και θα γράψω το εξής: Μην κάνεις τίποτα απ' όσα σκέφτεσαι, ουσιαστικά δεν θα δεις διαφορές. Κάνε υπομονή και κράτα το καινούργιο (διότι καινούργιο είναι) αυτοκίνητό σου.
-
Kona- 2008-puma-crossland- captur-kamiq-vitara κτλ , όλα αυτά είναι 4.20+ , νομίζεις ότι τα 15εκ θα κάνουν τόση διαφορά για να αλλάξεις αυτοκίνητο? Δυστυχώς η κατάσταση φωνάζει στην καλύτερη ενοικίαση Παρκινγκ και στην χειρότερη δίκυκλο
-
@yem said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Kona- 2008-puma-crossland- captur-kamiq-vitara κτλ , όλα αυτά είναι 4.20+ , νομίζεις ότι τα 15εκ θα κάνουν τόση διαφορά για να αλλάξεις αυτοκίνητο? Δυστυχώς η κατάσταση φωνάζει στην καλύτερη ενοικίαση Παρκινγκ και στην χειρότερη δίκυκλο
οχι το βιτ γιεμου, 4.17
-
Επειδή έχω το ίδιο αμάξι καταλαβαίνω πως το πρόβλημα στην πόλη αφορά κυρίως το πλάτος του και λιγότερο το μήκος του. Σε περιοχές όπως Παγκράτι, Ζωγράφου, Κυψέλη είναι πολύ δύσκολοι οι ελιγμοί στα στενά και το παρκάρισμα. Επίσης οι προφυλακτήρες του μπρος-πίσω λόγω ιδιαίτερης σχεδίασης παθαίνουν εύκολα ζημιά ακόμα και σε μικρά χτυπήματα. Πρακτικά σε τέτοιες περιοχές χρησιμοποιώ μόνο το fiesta και η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα σε θέματα ελιγμών-παρκαρίσματος. Σε κατανάλωση οι διαφορές είναι μικρές. Από την άλλη βέβαια το megane είναι καταπληκτικός ταξιδευτής και ιδανικός για τριμελή οικογένεια.
Οι επιλογές σου κατά τη γνώμη μου είναι οι παρακάτω:
1)Δίκυκλο, αν οδηγάς τέτοιο, για το 90% των ημερών. ;Oταν βρέχει πολύ κλπ παίρνεις το megane.
2) Ενοικίαση πάρκιν.
3) Αγορά δεύτερου μικρού supermini μεταχειρισμένου (τόσο παλαιού όσο το budget που μπορείς να διαθέσεις) ίσα ίσα να κάνεις τη δουλειά σου, να το παρκάρεις όπου θες κλπ. -
@nasosto said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Διάβασα το νήμα και θα γράψω το εξής: Μην κάνεις τίποτα απ' όσα σκέφτεσαι, ουσιαστικά δεν θα δεις διαφορές. Κάνε υπομονή και κράτα το καινούργιο (διότι καινούργιο είναι) αυτοκίνητό σου.
Για εκεί πάει το πράγμα από ότι φαίνεται.
Λίγο οτι τα μικρά αυτοκίνητα είναι πολύ μικρά (πχ yaris) για τις ανάγκες μας, λίγο οτι οι παραδόσεις πάνε για άνοιξη του '22, λίγο οι αυξήσεις τιμών, μάλλον το αφήνω προς το παρόν.Πάντως και οι 15-20 πόντοι κάνουν διαφορά κατα τη γνώμη μου, και δεν έιναι μόνο το μήκος αλλά και το πλάτος όπως αναφέρει και ο φίλος παραπάνω. Με το προηγούμενο αυτοκίνητο μου (BMW e87, ΜxΠ ~4,2x1,75m) δεν θυμάμαι να αντιμετωπίζα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Τελος πάντων, σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας και αν έχουμε ανατροπή θα ενημερώσω.
-
@aposkieros4 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Οι επιλογές σου κατά τη γνώμη μου είναι οι παρακάτω:
1)Δίκυκλο, αν οδηγάς τέτοιο, για το 90% των ημερών. ;Oταν βρέχει πολύ κλπ παίρνεις το megane.
2) Ενοικίαση πάρκιν.
3) Αγορά δεύτερου μικρού supermini μεταχειρισμένου (τόσο παλαιού όσο το budget που μπορείς να διαθέσεις) ίσα ίσα να κάνεις τη δουλειά σου, να το παρκάρεις όπου θες κλπ.Πάμε φουλ για το 2) και βλέπουμε. Το 1) στα 40+ χωρίς προηγούμενη εμπειρία παραείναι ριψοκίνδυνο.
Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου