-
Όπως είπα πρέπει να τα ζήσεις και τα δύο για να το καταλάβεις και όχι μόνο από ένα απλό τεστ ντράϊβ. Σε αυτά τα αυτοκίνητα ο νικητής κρίνεται σε λεπτομέρειες. Οπωσδήποτε όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο σαν την Χ1 δε νιώθεις μειονεκτικά σε τπτ. Όταν οδηγείς την μερκ αδιαφορείς για την σύγκριση. Μπαίνεις σε άλλο κόσμο.
-
Φαντάζομαι αναφέρεσαι στη νέα gla και την υπάρχουσα μέχρι προσφάτως x1 Όχι την παλιότερη χ1;
Δηλαδή εσύ μέσα στην σημερινή x1 ένιωθες θορύβους κατά την κύλιση και σκληρή την αναρτηση
-
Σε αφήνω να φαντάζεσαι. Εγω μιλώ μόνο για πράγματα που ξέρω.
-
Τι να σου πω, οι δοκιμαστές του ειδικού τύπου ψηλοδιαφωνουν μαζί σου, την βρίσκουν κάπως σκληρουτσικη όχι όμως κακή και πάνω από τον μέσο όρο σε ηχομόνωση αλλά όχι κάτι το κορυφαίο. Εγώ απο την εμπειρία μου σε νέες bmw έχω μείνει άναυδος από την ηχομόνωση και την ποιότητα κύλισης τους. Δεν θα έλεγα πως είναι υποδεέστερες της αντίστοιχης mercedes
Ο τρόπος που τα γράφεις είναι σαν να περιγράφεις την E class απέναντι στην σειρά 1 της bmw, δηλαδή υπερβολικός. Από τα οποία έχω εμπειρία και ναι υπάρχει μια διαφορά.
Υ.γ Για την ακρίβεια, και για να δω τι λένε τα νούμερα ψάχνω και σε site που συγκεντρώνει τα db του κάθε μοντέλου και σε παρόμοια εκδοση κινητήρα και τα δύο αυτοκίνητα έχουν παρόμοια db σε διάφορες ταχύτητες. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στον τομέα αυτό.
Να δούμε η νέα bmw x1 αν έχει δώσει μεγαλθτερη σημασία στον τομέα αυτο και είναι ακόμα καλύτερη του εαυτού της.
-
ok με επισες. Θα παω να κανω τις δουλειες μου πάλι σήμερα με την Χ1 και θα σκεφτώ αν βρω χρόνο αυτά που λες πως γραφουν οι δοκιμαστες
-
Πάντως είναι πολύ όμορφη η gla. Και σίγουρα εξαιρετικό σύνολο, δεν είναι της σειράς που λένε. Αυτή η έντονη διαφορά σε ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης μεταξύ bmw x1 και gla που περιγράφεις όμως μου φάνηκε κάπως. Τεσπα.
-
Tελος πάντων για να μιλά κάποιος με τόση βεβαιότητα θα πρέπει να έχει ζήσει και με τα δύο αμάξια που να είναι της ίδιας κατηγορίας (τιμής του βασικού μοντέλου) κάτι που πόσοι έχουν τέτοια εμπειρία; Δλδ να έχουν την ίδια περίοδο μια Μερσεντές και μια bmw ίδιας περίπου χρονολογίας και ίδιου τύπου;...
-
Πάντως η νέα x1 έχει αυτόματο διπλου συμπλέκτη, όχι το 8αρι το αυτόματο.
-
@lap said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Πάντως η νέα x1 έχει αυτόματο διπλου συμπλέκτη, όχι το 8αρι το αυτόματο.
Και επίσης για να πάρεις τετρακίνηση πρέπει να πας δίλιτρο βενζίνη ή ντίζελ.
-
@spi_duster said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Καμία σχέση τα δύο αυτοκίνητα. Μεταξύ μας όποιος οδηγήσει merc εάν δεν τίθενται οικονομικοί περιορισμοί δύσκολα πάει σε άλλο αυτοκίνητο. Η Χ1 είναι εξαιρετικά στημένο αυτοκίνητο και με όρους οδηγικής ευχαρίστησης και ότι άλλο μπορεί να προσθέσει ο καθένας. Η Gla είναι ένα μαγικό χαλί που θα σε πάει παντού σε ότι μοντ οδήγησης επιλέξεις με έναν τρόπο που μόνο αν το ζήσεις μπορείς να το καταλάβεις. Δεν υποστρέφει, δεν υπερστρέφει, δεν ακούς ήχο μηχανής, δεν κομπιάζει δεν γέρνει δεν κουράζει, δεν , δεν , δεν.... Μπαίνεις μέσα και κλείνει αεροστεγώς. Καταλαβαίνεις αν έχει έξω αέρα μόνο παρακολουθώντας κλαδιά των δέντρων. Το αμάξι είναι ακλόνητο. Ναι, με μικρότερο πορτ μπαγκαζ από το Χ1 και το ντάστερ . Άλλο? Μην αρχίσω να αναφέρω για την ποιότητα. Στην ταυτότητα του οχήματος αναφέρεται ακόμη και το όνομα αυτού που ηταν υπεύθυνος από το εργοστάσιο για το χτήσιμό του.
Μίλησεc τη γλώσσα της Αλήθειαc.. Κανείς δε θα μπορούσε να τα πεί καλύτερα!
Να γίνει sticky περικαλώ
-
Ευχαριστω μαστορα. Ειναι τιμη να το διαβαζω απο σενα. Ζητω συγνωμη απο οποιον αλλο δεν μπορεσα να καλυψω με αυτα που εγραψα αλλα αυτο ειναι το συμπερασμα απο την εμπειρια μου.
Παρεμπιπτοντως η Χ1 μιας και ειμαστε στο νημα ειναι ενα αυτοκινητο σταθμος για την κατηγορια που ανηκει. Εθεσε νεα στανταρντς που δυσκολα μπορουν να ακολουθησουν το 90% των ανταγωνιστων της. Στην πραγματικοτητα ανηκει σε ενα στενο κυκλο με τα ανταγωνιστικα της μοντελα (οπως αλλωστε συμβαινει με καθε οχημα που φερει την προπελα στη μασκα). -
Εγώ δεν έχω καταλάβει εάν έχεις στο περιβάλλον σου και τα δύο; Έχεις τη σημερινή x1 και την gla και τα συγκρίνεις άμεσα και επί μακρών και εντοπίζεις τόσο μεγάλη διαφορά στους τομείς που αναφέρεις;
-
Μια παρατήρηση, η προηγούμενη γενιά είχε στις τετρακίνητες εκδόσεις, του πετρελαίου σίγουρα, το γνωστό πολύ καλό οκταταχυτο αυτόματο, αν δεν κάνω πολύ λάθος. Πλέον όσο παρατηρώ μόνο διπλοσυμπλεκτο σε όλες τις εκδόσεις.
Στο phev, δε ξέρω αν κρατήσει το παλιό εξατάχυτο αυτόματο, αλλά δε βρήκα ακόμα στοιχεία.
-
Πολύ σωστά! Αν και ήταν Aisin και όχι zf (αυτό θέλει κινητήρα διαμήκη) είναι εξαιρετικό κιβώτιο. Πλέον έβαλαν την διπλό συμπλέκτη βλακεία για μείωση κόστους και co2 και υποβάθμισαν το αμάξι. Για εμένα κύριος λόγος να μην το πάρω ποτέ!
-
!
-
@fanis75 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Για εμένα κύριος λόγος να μην το πάρω ποτέ!
Εσύ ξέρουμε ...lexus από εδώ και πέρα
-
Πολύ σωστά! Αν και ήταν Alison και όχι zf (αυτό θέλει κινητήρα διαμήκη) είναι εξαιρετικό κιβώτιο. Πλέον έβαλαν την διπλό συμπλέκτη βλακεία για μείωση κόστους και co2 και υποβάθμισαν το αμάξι. Για εμένα κύριος λόγος να μην το πάρω ποτέ!
Allison; Γιατί δεν κράτησαν το Aisin;
-
@tgd said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Axaxax....Aisin ηθελα να γράψω αλλά αππο το κινητό και δεν βλέπω και καλά...γεράματα!
-
@tgd said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Axaxax....Aisin ηθελα να γράψω αλλά αππο το κινητό και δεν βλέπω και καλά...γεράματα!
Oυ γαρ έρχεται μόνον . Γι αυτο το γυρισες στα Toyota
-
Μα η Aisin είναι θυγατρική της Toyota.
Και τα ίδια κιβώτια φοράει και η Peugeot.
BMW X1 3rd Generation 2022