-
Πλεον η vw δινει ως συνιστωμενο λαδι το 0w-20
-
Κάποιοι που γνωρίζω με T-Roc 1.5 γκρινιάζουν, ότι όταν γύρισαν από 5-30 που έβαζαν αρχικά σε 0-20 που συνέστησε μετά η vw, τσιμπάει λαδάκι το αυτοκίνητο, γι' αυτό ρωτάω τη δική σου εμπειρία.
-
-
@andya3 said in Nέο VW Tiguan:
Κάποιοι που γνωρίζω με T-Roc 1.5 γκρινιάζουν, ότι όταν γύρισαν από 5-30 που έβαζαν αρχικά σε 0-20 που συνέστησε μετά η vw, τσιμπάει λαδάκι το αυτοκίνητο, γι' αυτό ρωτάω τη δική σου εμπειρία.
Υπάρχει ρητή εντολή για 0-20. Αυτοι που έβαζαν 5-30 έβαζαν λάδι με δίκη τους ευθύνη.
-
Τα πολύ λεπτόρευστα λάδια πάντως είναι για οικονομία, όχι για καλύτερη προστασία.
-
Δεν είναι σωστό όμως να βάζουμε ότι προτείνει ο κατασκευαστής;
-
Φυσικά και αυτό είναι το σωστό. Απλά έχει άλλους λόγους πολλές φορές ο κατασκευαστής που προτείνει αυτά που προτείνει.
-
@realzeus said in Nέο VW Tiguan:
Φυσικά και αυτό είναι το σωστό. Απλά έχει άλλους λόγους πολλές φορές ο κατασκευαστής που προτείνει αυτά που προτείνει.
Επειδή είμαι σε ομάδα του Troc και επειδή τα διαβάζω τα σχόλια ελάχιστοι έχουν θέμα με το να τσιμπάει λάδι ο κινητήρας, και ακόμα λιγότεροι με τον 1.0 . Ειδικά με τον 1.5 πάνω από 5-6 άτομα που άνοιξαν το θέμα κανένας άλλος δεν παραπονέθηκε. Τα πολύ λεπτόρρευστα δεν είναι για οικονομία. Κάνεις λάθος τα 0-20 είναι πολύ πιο ακριβά από τα 5-30 . Ειδικά στα castrol που φέρνει η αντιπροσωπεία.
Θα το ξαναπώ. Αλλαγές καλό είναι να κάνουμε στην αντιπροσωπεία σε καινούργια αμάξια εξαιτίας τις βιβλιογραφίας και να μην κάνουμε ταρζανιές εάν αγαπάμε το αμάξι και θέλουμε να το κρατήσουμε.Το vw up! έπαιρνε 10-40 όλα τα σερβις στην καρέντα. Στα 30.000 με ενημέρωσαν οτι πρέπει να γίνει αλλαγή σε 5-30 για τη σωστή λειτουργία του κινητήρα. Αυτή η ενημέρωση ήρθε από τη Γερμανία. Αισίως βαίνει τα 220.000 όλα μαμά αντιπροσωπεία και με 0 προβλήματα εκτός από τους δίσκους φρεναρίσματος. Μηχανολογικά θηρίο.
Από εκεί και πέρα τα πολύ λεπτόρρευστα βοηθάνε στο να ανεβάσουν γρήγορα και εύκολα θερμοκρασία το οποίο και βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του turbo. -
@vastil said in Nέο VW Tiguan:
Τα πολύ λεπτόρρευστα δεν είναι για οικονομία. Κάνεις λάθος τα 0-20 είναι πολύ πιο ακριβά από τα 5-30 .
Όχι δεν κατάλαβες. Δεν είπα οικονομία στο λάδι, αλλά στην κατανάλωση, που ενδιαφέρει τους κατασκευαστές γιατί έχει άμεση επίπτωση στην μέτρηση για το CO2. Για αυτό βάζουν πολύ λεπτά λάδια.
@vastil said in Nέο VW Tiguan:
Από εκεί και πέρα τα πολύ λεπτόρρευστα βοηθάνε στο να ανεβάσουν γρήγορα και εύκολα θερμοκρασία το οποίο και βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του turbo.
Από το 0 ως το 5 (ρευστότητα στο κρύο), ελάχιστη διαφορά υπάρχει.
-
Στο civic μου, λέει το μάνιουλ ότι μπορείς ή να βάλεις το λάδι της Honda 0-20 ή αλλιώς, αν επιλέξεις λάδι εμπορίου, τότε συστήνει να βάλεις 0-30 ή 5-30.
Οπότε και εγώ από φέτος που βγαίνω από την εγγύηση και θα το πηγαίνω έξω, θα γυρίσω σε 5-30. (Το θα γυρίσω είναι σχετικό καθώς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ότι μου έβαζαν το λάδι της Honda 0-20!) -
@sargus said in Nέο VW Tiguan:
Στο civic μου, λέει το μάνιουλ ότι μπορείς ή να βάλεις το λάδι της Honda 0-20 ή αλλιώς, αν επιλέξεις λάδι εμπορίου, τότε συστήνει να βάλεις 0-30 ή 5-30.
Οπότε και εγώ από φέτος που βγαίνω από την εγγύηση και θα το πηγαίνω έξω, θα γυρίσω σε 5-30. (Το θα γυρίσω είναι σχετικό καθώς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ότι μου έβαζαν το λάδι της Honda 0-20!)Εάν δεν έχει θέμα, εάν δεν τσιμπάει λάδι το Honda σου που λογικά δεν θα έχει γιατί θες να το παίξεις στα ζάρια; Καλά δεν πάει με τα 0-20;
-
Δεν το παίζω στα ζάρια γιατί οδηγίες κατασκευαστή θα ακολουθήσω.
Επιπλέον, τα λάδια της Honda, νομίζω δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ή αν υπάρχουν, είναι πολύ ακριβά. Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά, ας μας πει. -
@sargus said in Nέο VW Tiguan:
Δεν το παίζω στα ζάρια γιατί οδηγίες κατασκευαστή θα ακολουθήσω.
Επιπλέον, τα λάδια της Honda, νομίζω δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ή αν υπάρχουν, είναι πολύ ακριβά. Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά, ας μας πει.Αγορά από την αντιπροσωπεία 41,40 + ΦΠΑ τα τέσσερα λίτρα, τον Μάρτιο του 2023.
-
@ektoras said in Nέο VW Tiguan:
Αγορά από την αντιπροσωπεία 41,40 + ΦΠΑ τα τέσσερα λίτρα, τον Μάρτιο του 2023.
Ευχαριστώ φίλε αλλά εγώ μένω Κρήτη. Οι αντιπροσωπία εδώ δεν κάνει τέτοια. Εδώ για να μου αλλάξουν κάτι στα πλαίσια ανάκλησης, έπρεπε να πάρω Σαρακάκη να τους πάρει να τους τα ψάλλει για να με φωνάξουν μετά σα βρεγμένα γατιά (ενώ για μήνες μου λέγανε παπάτζες).
Τέλοσπάντων, πολύ καλή η τιμή που τα πήρες. -
Βασικά,Καλημέρα σας.
Ετοιμαζω ταξιδι με το εργαλειο και ολη την κομπανια,με φουλ εξοπλισμο εν μεσω καυσωνα.
Θα φερω τις θυγατερες Αθηνα,να δουν τα αγρια ζωα,να δουν την Ακροπολη,να παω τη συζυγο για shopping spree.
Θα δοκιμαστει το εργαλειο σε ακραιες συνθηκες.
Το εχω φουλαρει,το εχω πλυνει,θα του κανω και ενα check, και τσιτα τα γκαζια...
Για να δουμε πως θα ανταπεξελθει..... -
@costasbab said in Nέο VW Tiguan:
Βασικά,Καλημέρα σας.
Ετοιμαζω ταξιδι με το εργαλειο και ολη την κομπανια,με φουλ εξοπλισμο εν μεσω καυσωνα.
Θα φερω τις θυγατερες Αθηνα,να δουν τα αγρια ζωα,να δουν την Ακροπολη,να παω τη συζυγο για shopping spree.
Για να δουμε πως θα ανταπεξελθει.....το εργαλειο θα ανταπεξελθει, για εσάς αμφιβάλλω στην ακρόπολη και στη παιανία με καύσωνα
-
@dimitrioskosmas said in Nέο VW Tiguan:
Βασικά,Καλημέρα σας.
Για να δουμε πως θα ανταπεξελθει.....το εργαλειο θα ανταπεξελθει, για εσάς αμφιβάλλω στην ακρόπολη και στη παιανία με καύσωνα
It's ok. I'm from Larissa.
-
Βασικά,Καλημέρα σας.
It's ok. I'm from Larissa.
Ε τότε για δροσιά ήρθες
-
Βασικά,Καλημέρα σας.
να περάσετε καλά εύχομαι αλλά αν έχετε σκοπό να ανεβείτε στον Ιερό Βράχο τσεκάρετε πρώτα αν είναι ανοικτά. υπάρχει άλλο ωράριο λόγω καύσωνα.
-
Βασικα...Καλησπερα σας.
Επιστρεψαμε απο τας ΑΘηνας.Ειχε full Ζεστα αλλα περασαμε ομορφα.
Το εργαλειο εκανε 886,60 χλμ με ενα γεμισμα,παρακαλω. αναψε λαμπακι στα 15 χλμ εξω απο τη Λαρισα.
Το Τιγκ, ηταν τιγκα στο πoρτ μπαγκαζ, με 5 ατομα και a/c συνεχεια με ταχυτητα νορμαλ 120+
Παντου με το Τιγκ,και στην Ακροπολη.Βγηκε και φωτογραφιες.....Ενα καλο test drive για την επομενη εξορμηση.
Καλο καλοκαιρι.
VW Tiguan 2016