https://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes ... vo-xc40-t3
Η αρχική έκδοση Kinetic τιμάται στα 30.712 ευρώ, ενώ η έκδοση Momentum, που είχαμε στη διάθεσή μας, κοστίζει 33.310 ευρώ. Οι πλουσιότερες Inscription και R-Design ανεβαίνουν στα 37.054 και τα 37.283 ευρώ, αντίστοιχα. Ο εξοπλισμός της έκδοσης Kinetic είναι αρκετά ικανοποιητικός, μιας και σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται: ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, η κεντρική οθόνη αφής 9 ιντσών του Sensus, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, επτά αερόσακοι και ένα πλούσιο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού με αυτόνομο φρενάρισμα (City Safety), που αναγνωρίζει ακόμα και τη νύχτα, εκτός από οχήματα και πεζούς, ποδηλάτες και μεγάλα ζώα, σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο (run-off mitigation), αλλά και σύστημα αποφυγής εκτροπής στο αντίθετο ρεύμα και σύγκρουσης με αντιθέτως διερχόμενο όχημα (oncoming lane mitigation). H πλουσιότερη έκδοση Momentum, που είχαμε στη διάθεσή μας και θεωρούμε ότι υποστηρίζει καλύτερα το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, διαθέτει επιπλέον: τροχούς 18 ιντσών, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα, τα προγράμματα λειτουργίας (drive modes), υποβοήθηση στάθμευσης, υπηρεσίες τηλεματικής (Volvo on call), αυτόματο κλιματισμό με σύστημα cleanzone και διπλό δάπεδο στο χώρο αποσκευών. Παράλληλα όμως, εκτός από το Τ3, η γκάμα του XC40 έχει εμπλουτιστεί και με άλλες εκδόσεις. Η βενζινοκίνητη Τ4 των 190 ίππων ξεκινάει από τα 36.824 ευρώ με στάνταρντ αυτόματο κιβώτιο, ενώ η προσθήκη τετρακίνησης ανεβάζει το κόστος στα 42.724 ευρώ. Επίσης, προσφέρεται η 2λιτρη πετρελαιοκίνητη έκδοση των 150 ίππων, η οποία ξεκινάει από τα 35.193 ευρώ, ενώ, με την προσθήκη αυτόματου κιβωτίου και τετρακίνησης, το κόστος ανεβαίνει στα 37.600 και τα 43.360 ευρώ, αντίστοιχα.
Λοιπόν αρχικά θα πρέπει λόγω των σκαλοπατιών των φόρων να δούμε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι έχει κάθε έκδοση . Γιατί άμα είναι κοντά στο σκαλοπάτι τότε αλλάζουν πολλά αν βάλεις το οτιδήποτε .
Το θέμα αισθητικής είναι υποκειμενικό . Το έχω δει στον δρόμο , παρκαρισμένοι δίπλα - δίπλα και δεν μπορώ να πω ότι δείχνει το μέγεθος του . Σαν μικρότερο αμάξι φαίνεται .
Στα σχόλια μιλάει αρνητικά για το στήσιμο σε σχέση μάλιστα με αμάξια που έχουν θεματάκια στον τάρανδο ...
Βάρος και κατανάλωση μεγάλο και προφανώς αν εγώ μπορώ να πάρω στα 30000 είτε τον 180άρη βενζίνης αυτόματο στο αιρκρός έστω και στην μεσαία έκδοση , ή τον ντίζελ , τότε προφανώς δεν έχει καμία σύγκριση το βόλβο .
Απλά γιατί κάποιοι έλεγαν για το 3008 για τους κινητήρες . Τώρα και ο ντίζελ πήρε 10 άλογα και ο 1,6 πήρε 15 και τα κιβώτια έγιναν 8τάχυτα .
Αλλά και το Ντι ες 7 θα έχει και 225 άλογα από τον 1,6 .
Αρα η κριτική πρέπει να είναι στο τι προσφέρει το καθένα στην τιμή που τα προσφέρει .
Οπως έχω ξαναπεί έχω μεγαλώσει σε Βόλβο . 444 , 122 S , 144 . Αλλά αυτό είναι Γκίλι . Και σαν Γκίλι έχει και την μεταπώληση που του πρέπει , όπως βλέπουμε στα 10ετίας Γκίλι . Φύκια για μεταξωτές κορδέλες δεν αγοράζω .
Να είχε την τιμή που έπρεπε και να το κρίναμε κανονικά . Τώρα το κρίνουμε αυστηρά . Ακριβώς όπως κρίναμε το επίσης ακριβό 3008 .