Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Καινούργιο ή μεταχειρισμένο; Τη γνώμη σας!
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Καινούργιο ή μεταχειρισμένο; Τη γνώμη σας!
    • 1
    • 2
    • 3
    • 2 / 3
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    24
    41
    419
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • limited_one
      limited_one moderator last edited by

Οι άσχετες δημοσιεύσεις έχουν φύγει. Οποίος συνεχίσει την αντιπαράθεση φλερτάρει με διακοπές. [mod]

1 Reply Last reply Reply Quote 3
      • X
        xplicit last edited by

Σαν design nosmpos, εμένα d και e μου φαίνονται τα ίδια σουλούπια, ασχέτως αν η opel ισχυρίζεται πως πρόκειται για διαφορετικό αμάξι. Οκ, γούστα είναι αυτά.. Για το e πάντως, βρίσκεις 2-3ετίας κάτω από 10 με τον κινητήρα που ανέφερες και σχετικά λίγα χλμ.

Σαν αξιοπιστία, προσωπικά πιστεύω το αντίθετο, δεν έχω ακούσει ή διαβάσει κάτι ούτε εμφανίστηκε κάποιο σοβαρό θέμα στο corsa d pre f/l της συζύγου. Είμαστε από τους ικανοποιημένους απ' ότι βλέπεις.

Επίσης, εάν πας σε μεταχειρισμένο σκέψου πως το επιτόκιο είναι 13-14%, μπορεί και παραπάνω. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί μεταχειρισμένο και καινούριο να βγει στην ίδια τιμή.

Ξέρω πως η προσμονή για το δικό σου πρώτο αμάξι δεν περιγράφεται. Όλοι το έχουμε περάσει. Αρχικά, δες ποιο είναι το budget σου, χωρίς 'αν' και 'μήπως' και τεντώσου μέχρι εκεί που μπορείς, όχι παραπάνω. Ο στάνταρ εξοπλισμός είναι ίδιος σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Δώσε βάση στο χρώμα, να σου αρέσει πραγματικά. Ζάντες, φιμέ, οθόνες αφής, μπουριά, αεροτομές απλώστρες, ξαπλώστρες, σούξου μούξου μανταλάκια κτλ κτλ μπορείς όλα αυτά να τα βάλεις και μετά.

Να ξέρεις πως θα ακούσεις πολλές γνώμες, οι οποίες είναι καθαρά υποκειμενικές. Όσα περισσότερα ακούσεις τόσο περισσότερο θα μπερδευτείς.

Ελπίζω να βοήθησα

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • N
          nosmpos last edited by

Καλησπέρα σε όλους! Άργησα 6 μήνες να φανώ και να σας πω τις εξελίξεις αλλά συγχωρέστε με! Δεν θα μπορούσα άλλωστε να μη γράψω το τέλος της ιστορίας μου αφού δεν μου αρέσουν τα forums που τελειώνουν ξαφνικά και δεν υπάρχει τέλος! Εδώ λοιπόν και 6 μήνες (αύριο για την ακρίβεια συμπληρώνονται) είμαι κάτοχος ενός toyota yaris μοντέλο τέλος του 2010. Επέλεξα αυτό το αμάξι γιατί μου άρεζε πολύ, το βρήκα σχεδόν όπως το ήθελα και στα λεφτά και χιλιόμετρα που ήταν ιδανικά. Το κυριότερο μου μέλημα ήταν να μην επιβαρύνω τον οικογενειακό προϋπολογισμό και για αυτό το λόγο δεν προχώρησα στην αγορά ενός νέου corsa. Αναλυτικά με το yaraki τώρα γιατί μπορεί να ενδιαφέρει μερικούς!
          Είναι ένα yaris 5πορτο, full έκδοση χωρίς bluetooth (δεν καιγόμουν να είχε, καθώς είμεθα λίγο κατά της ακτινοβολίας ) και χωρίς τις ζάντες λόγω του ότι είναι 1000άρι. Τα 1300άρια full έβγαιναν με ζάντες. Έχει ασημί χειρολαβές, προβολάκια ομίχλης, ψηφιακό κλίμα, πόσους αερόσακους (έχω χάσει το μέτρημα) 6 ηχεία.... α! έχει και τιμόνι . Το εξωτερικό του χρώμα είναι γκρι ποντικί (το γνωστό 1G3 της toyota που κυκλοφορεί άπειρα χρόνια). Η αλήθεια είναι ότι αυτός είναι ο συμβιβασμός που έκανα καθώς το συγκεκριμένο μου άρεζε απίστευτα στο μπεζ/ χρυσαφί, σε άσπρο, αλλά και στο κόκκινο. Τα χιλιόμετρα του ήταν 88200 όταν αγοράστηκε και αισίως σήμερα είμαι στις 94χιλ και κάτι ψηλά. Ελέγχθηκε σε 2 εξουσιοδοτημένα συνεργεία η ακεραιότητα του και ήταν πραγματικά διαμάντι. Ατρακάριστο εντελώς από δομικά μέρη αν και εγώ πιστεύω πως ένα βάψιμο το πορτ μπαγκαζ το χει φαει καθώς τα διακριτικά ασημί γράμματα είναι κεντραρισμένα στη μέση και όχι στις άκρες όπως συνηθίζεται. Και στον μπροστά δεξί θόλο έλειπαν κάποιες πλαστικές ασφάλειες για κάποιο λόγο.. ίσως να έχει αλλάζει κάποιο θόλο ή κάποιο φτερό... never mind δεν με πειράζει λαμαρινοδουλειές έτσι κι αλλιώς όλα έχουν, σημασία έχει ότι τα δομικά μέρη (άξονες, ράμφη κλπ) είναι απείραχτα. Από επιδόσεις μη φανταστείτε τπτ ιδιαίτερο.. 70 άλογα έχει και κάνει σαν γουρούνι από ήχο καθώς είναι 3κύλινδρο αλλά είναι τέρας οικονομίας! Αν και 1000αρι αρπάζει από χαμηλά και φορτώνει στροφές γρήγορα για τις ανάγκες της πόλης. Ξοδεύω τα μισά από αυτά που ξόδευα στο corsa c 1.2 ! Με 10 ευρώ κάνω 80 χλμ αστικά με μη συντηρητική οδήγηση και με πολλές ανηφόρες. Η τιμή του ήταν 6000€. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους ασχοληθήκατε να μου γράψετε την άποψη σας και εύχομαι αυτό το άρθρο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και παρότρυνσης με όποιον σκέφτεται να αγοράσει το συγκεκριμένο αμάξι ή έχει ανάλογους με εμένα προβληματισμούς.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • N
            nontaskatsaras last edited by

Ο χρήστης nosmpos έγραψε:
            Καλησπέρα σε όλους! Άργησα 6 μήνες να φανώ και να σας πω τις εξελίξεις αλλά συγχωρέστε με! Δεν θα μπορούσα άλλωστε να μη γράψω το τέλος της ιστορίας μου αφού δεν μου αρέσουν τα forums που τελειώνουν ξαφνικά και δεν υπάρχει τέλος! Εδώ λοιπόν και 6 μήνες (αύριο για την ακρίβεια συμπληρώνονται) είμαι κάτοχος ενός toyota yaris μοντέλο τέλος του 2010. Επέλεξα αυτό το αμάξι γιατί μου άρεζε πολύ, το βρήκα σχεδόν όπως το ήθελα και στα λεφτά και χιλιόμετρα που ήταν ιδανικά. Το κυριότερο μου μέλημα ήταν να μην επιβαρύνω τον οικογενειακό προϋπολογισμό και για αυτό το λόγο δεν προχώρησα στην αγορά ενός νέου corsa. Αναλυτικά με το yaraki τώρα γιατί μπορεί να ενδιαφέρει μερικούς!
            Είναι ένα yaris 5πορτο, full έκδοση χωρίς bluetooth (δεν καιγόμουν να είχε, καθώς είμεθα λίγο κατά της ακτινοβολίας [emoji38] ) και χωρίς τις ζάντες λόγω του ότι είναι 1000άρι. Τα 1300άρια full έβγαιναν με ζάντες. Έχει ασημί χειρολαβές, προβολάκια ομίχλης, ψηφιακό κλίμα, πόσους αερόσακους (έχω χάσει το μέτρημα) 6 ηχεία.... α! έχει και τιμόνι [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] . Το εξωτερικό του χρώμα είναι γκρι ποντικί (το γνωστό 1G3 της toyota που κυκλοφορεί άπειρα χρόνια). Η αλήθεια είναι ότι αυτός είναι ο συμβιβασμός που έκανα καθώς το συγκεκριμένο μου άρεζε απίστευτα στο μπεζ/ χρυσαφί, σε άσπρο, αλλά και στο κόκκινο. Τα χιλιόμετρα του ήταν 88200 όταν αγοράστηκε και αισίως σήμερα είμαι στις 94χιλ και κάτι ψηλά. Ελέγχθηκε σε 2 εξουσιοδοτημένα συνεργεία η ακεραιότητα του και ήταν πραγματικά διαμάντι. Ατρακάριστο εντελώς από δομικά μέρη αν και εγώ πιστεύω πως ένα βάψιμο το πορτ μπαγκαζ το χει φαει καθώς τα διακριτικά ασημί γράμματα είναι κεντραρισμένα στη μέση και όχι στις άκρες όπως συνηθίζεται. Και στον μπροστά δεξί θόλο έλειπαν κάποιες πλαστικές ασφάλειες για κάποιο λόγο.. ίσως να έχει αλλάζει κάποιο θόλο ή κάποιο φτερό... never mind δεν με πειράζει λαμαρινοδουλειές έτσι κι αλλιώς όλα έχουν, σημασία έχει ότι τα δομικά μέρη (άξονες, ράμφη κλπ) είναι απείραχτα. Από επιδόσεις μη φανταστείτε τπτ ιδιαίτερο.. 70 άλογα έχει και κάνει σαν γουρούνι από ήχο καθώς είναι 3κύλινδρο αλλά είναι τέρας οικονομίας! Αν και 1000αρι αρπάζει από χαμηλά και φορτώνει στροφές γρήγορα για τις ανάγκες της πόλης. Ξοδεύω τα μισά από αυτά που ξόδευα στο corsa c 1.2 ! Με 10 ευρώ κάνω 80 χλμ αστικά με μη συντηρητική οδήγηση και με πολλές ανηφόρες. Η τιμή του ήταν 6000€. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους ασχοληθήκατε να μου γράψετε την άποψη σας και εύχομαι αυτό το άρθρο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και παρότρυνσης με όποιον σκέφτεται να αγοράσει το συγκεκριμένο αμάξι ή έχει ανάλογους με εμένα προβληματισμούς.

Μια χαρά το γιαρακι, και πάλι καλά που δεν πήγες στον ιδιαίτερα αναξιόπιστο 1.33 και έμεινες στο χιλιάρι που είναι σκυλί. Ωραίος!

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

• N
              nosmpos last edited by

Βασικά καλησπέρα σας,

Χαζεύοντας στο forum απόψε έφτασα και σε αυτό το άρθρο που έγραψα ένα βράδυ στο Αγρίνιο που σπούδαζα εκθέτοντας τους προβληματισμούς μου και φτάνοντας αργότερα στο 2018 όπου σας έλεγα για το γιάρις μου... Πραγματικά θυμάμαι τις φάσεις που βρισκόμουν διαβάζοντας τα λόγια μου και τους προβληματισμούς μου μέσα από αυτό το τόπικ!  Αφού λοιπόν σας κρατάω ενήμερους με τις κάποιες χρονικές καθυστερήσεις ας κάνω ένα update. Το yaris έφυγε... Έφυγε τις πρώτες μέρες του περασμένου Οκτώβρη και τη θέση του πήρε.... ενα corsaki! Δυστυχώς το δεν σπάει/ δεν χαλάει στην περίπτωση μου δεν βγήκε αληθινό. Το yaris είχε αρχίσει να καίει πολλλλλλλλλλλά λάδια... όσα και τα λάμδα... Και το πρόσεχα που να πάρει! Σέρβις με αλλαγές λαδιών, φίλτρα κλπ πριν την ώρα τους όλα για να μη πάθει τίποτα... Ρώτησα και την toyota και μου είπαν για ελατήρια κλπ... Ο μηχανικός μου, έλεγε κάτι τετραψήφια ποσά και εφόσον δεν ήθελε κι άλλα μαζέματα που θα αποκαλύπτονταν μετά το άνοιγμα της μηχανής. Για τα πρακτικά λοιπόν, έκαιγα ένα λίτρο ανά 1200 χιλιόμετρα, σε κάποια μικρά διαστήματα προς το τέλος της κοινής πορείας παρατηρούσα ότι με το που έβγαινα αυτοκινητόδρομο έστω και για λίγο και το γκάζωνα πήγαινε καλά αλλά ξαφνικά στις μετρήσεις έκαιγε λάδια.. η στάθμη στο δείκτη έπεφτε απότομα.. γενικά είχε αρχίσει να κουράζει η όλη υπόθεση στο ψυχολογικό κομμάτι με το έχω/ δεν έχω λάδια, θα φτάσει(;)/ πρέπει να ξαναβάλω; Έτσι λοιπόν κάπου λίγο πριν τις 125000 πουλήθηκε σε μια εταιρία για το ποσό των 4700€. Αργότερα, έμαθα μεταπωλήθηκε σε κάποιον άλλο για 6000 ευρώ. Πήρα λοιπόν ένα corsa γκρι/ ανθρακί 1.2 κυβικά τετρακύλινδρο και σήμερα μπήκε στις 10000 χιλιόμετρα. Το έχω από τις 6000 χιλιόμετρα εγώ και το πήρα από την τοπική αντιπροσωπεία. Ενός έτους καθαροαίμο GM - Opel κι όχι διασταύρωση 208 με κορσα. Έκδοση enjoy. 11000 ευρώ σχεδόν τιμήθηκε! Το πιο entry level που έβγαινε αλλά δεν πειράζει. Θυμάμαι το 2017 όταν πρωτοέγραφα που ήθελα να χει και το ένα και το άλλο... τώρα απλά είπα να κάνει τη δουλειά του και πραγματικά εκτός από τις λάμπες στα φώτα που έβαλα και τα φιμέ που θα περάσω αργότερα δεν θα το πειράξω καν... Το yaris έφυγε με συνοπτικές αποφάσεις μιας που χε κλείσει και 10ετια μαζί με θέμα κιόλας έχοντας επενδύσει κάμποσα λεφτά σε φρουφρου κι αρώματα, επομένως αν το σκεφτούμε ουσιαστικά... χαμένα λεφτά είναι οι προσθήκες, μόνο για να ικανοποιείται το μάτι μας.  Στο corsa μιας και ολοκαίνουργιο ουσιαστικά, θα ακολουθήσω αλλαγές λαδιών ανα 6000 με 8000 χιλιόμετρα για να ναι δυνατός, ζωηρός και απροβλημάτιστος ο κινητήρας του. Κι επίσης να μη κοιτάω τα λάδια και σκοτίζομαι! Πραγματικά, πάω κι ανοίγω το καπό βλέπω το δείκτη γεμάτο και μου φαίνεται απίστευτο! Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε και πάλι! Όποιος θέλει ας σχολιάσει από κάτω...

Και για να απαντήσω στο ερώτημα του τίτλου που είχα βάλει....

Ένα μεταχειρισμένο είναι πάντα μια καλή οικονομικά επιλογή, απλά πριν κανείς καταλήξει στην αγορά ας κάνει ένα απλό google search σε ξένα φόρουμ (αν δεν βρισκει στα ελληνικά) με τον κωδικό κινητήρα... Αν το χα κάνει κι εγώ τότε ίσως να μην είχε χρειαστεί να απογοητευτώ από τον 1KRFE. Καινούργιο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή εφόσον υπάρχει το ρευστό και δεν σκοπεύει κανείς να το αλλάξει πριν τη δεκαετία όπου θα πιάνει το 50% της αρχικής αξίας του. Αυτά από εμένα!

1 Reply Last reply Reply Quote 7
              • D
                dimsabas last edited by

50% στη δεκαετία; Μάλλον 20%.

https://cartalk.gr/

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                • D
                  dublin @dimsabas last edited by

50% στη δεκαετία; Μάλλον 20%.

Και όμως, 50% αν έχεις κάνει σωστή και λογική επιλογή. Ειδικά στη Β κατηγορία που φεύγουν αέρας τα Ελληνικά με βιβλία service.

• piliourits
                    piliourits last edited by

Για δώστε δηλαδή κανα δυο υπαρκτά παραδείγματα που στα 10 χρόνια πωλείται στη μισή τιμή... και δεν εννοώ 'υπαρκτά' τους ευσευείς πόθους κάποιων ιδιωτών στο car.gr, αλλά κάποια μοντέλα που η γνωστή τιμή τους στην αγορά είναι τα μισά λεφτά στη 10ετία. Σήμερα ας πούμε θα μιλούσαμε οριακά ακόμη και για Euro 4 μοντέλα, που πωλούνται στο 50% αν σκεφτούμε το 2011 ως εφαρμογή του Euro 5 και τυπικά χιλιόμετρα 130-150,000 ...

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

• T
                      tgd last edited by

Τα μισά λεφτά στην πενταετία είναι ήδη πολύ καλά. Εγώ πήρα αμάξι τριετίας στα μισά λεφτά.

• D
                        dublin @tgd last edited by

Τα μισά λεφτά στην πενταετία είναι ήδη πολύ καλά. Εγώ πήρα αμάξι τριετίας στα μισά λεφτά.

Πέστο.

• K
                          kyr80 last edited by

Τα μισά λεφτά στην 10ετία;;;;

Το άλλο με τον Τοτό;

Το 2010 πήρα fiat punto sporting του 2004 για 4.000€. Το 2013 grand cherokee overland του 2009(3,5 ετών) για 20,000€. Το 2014 πούλησα 2.0 mx-5 sport του 2007 για 8.000€(34500€ κλειδί). Το 2016 πούλησα 6 μηνών czt για 13500€(18100€ κλειδί).

Και έχω πολλά ακόμα παραδείγματα. Το 50% της αρχικής πιάνει στην 3ετία-4ετία και για εμπορικά μοντέλα.

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                          • D
                            dstou last edited by

Έχουν ακριβύνει λίγο τα μετάχειρα τον τελευταίο καιρό. Κοιτάω διερευνητικά για Κόρσα 1.3 πετρέλαιο, Γιάρις 1.0, Κλιό 1.5dci, Τζαζ 1.3, κ.α. πασίγνωστα μοντέλα, και για να πάνε στο 50% της αρχικής τους τιμής πρέπει να πάω στο 2015 με 2016 σύμφωνα με τις αγγελίες, ήτοι 5-5,5 χρόνια πίσω. Πάντα για μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού, ατρακάριστα και σε καλή κατάσταση και πάντα για την τιμή που ζητάνε για πώληση σε ιδιώτη. Όχι άμεση αγορά μετρητοίς από αιμοδιψείς έμπορους ή ανταλλαγή με κοινούργιο. Δεν μιλάω επίσης για περιπτωσιολογία, να ζητάει π.χ. 10 χιλιάρικα και να του το πάρεις με 7.

Αντίστοιχα 3-4 χρόνια για το 50% είναι σε κάμπριο, 2.000 κυβικά ή μεγαλύτερα, ακραία ζμπορ μοντέλα τύπου Φερραροπόρσε, ηλεκτρικά, περίεργα μοντέλα, φουνταρισμένες αντιπροσωπείες ή εργοστάσια, προβληματικά μοντέλα κ.α.

• gatoz
                              gatoz last edited by

αγοραζετε γαλλικογερμανικα αφου... το βιταρακι μου στα 5 χρονια και κατι με 25500 αγορα επιασε 17000 πολυ, μα πολυ ευκολα

#milf-a-man

• fanis75
                                fanis75 moderator last edited by

Εξαρτάται από το αυτοκίνητο και την εποχή. Π.χ ένα υβριδικό Γιάρις 6-7 ετών κρατάει περίπου το 60% της τιμής του. Οπότε πολύ πιο έυκολα και ακριβά (ώς %) θα πουληθεί σε 5 χρόνια μια υβριδική corolla από ένα Focus, για παράδειγμα.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

• piliourits
                                  piliourits last edited by

Πάντως το αντικείμενο της κουβέντας είναι πως στη 10ετία χάνει το μεταχειρισμένο μόνο το 50% της τιμής του...

Κάτι τέτοιο είναι σπάνια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, που όπως φαίνεται είναι πως έχει χαθεί ήδη μέχρι την 5ετια το 50% κι από κει και κάτω η απαξίωση είναι μικρότερη με τα χρόνια (όσο μικραίνει και το 'κεφάλαιο' του κόστους) αλλά στη 10ετία, αν είναι ακόμη εμπορεύσιμο ένα αυτοκίνητο, αξίζει πολύ λιγότερα απ' τα μισά της τιμής του καινούριο...

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                  • K
                                    kyr80 last edited by

Περιμένω από εχθές, να μου πει κάποιος, ποιο αμάξι έχει το 50% της αξίας του στη 10ετία... Συνεχίζω.... Passat 2.0fsi 2005 με 33.000χλμ 31500€ κλειδί και δεν έπιανε πάνω από 5000€ το 2015. Οπότε το κρατήσαμε στην άκρη και το κυκλοφόρησα το 2019. Το πούλησα 6000€ το 2020. Αφού άλλαξα ότι υπήρχε(λόγο ακινησίας) και έβαλα και οθόνη multimedia+camera(2000€ όλα μαζί).

Και για να πάμε και στον τίτλο του θέματος. Μτχ θα αγοράσω ξανά μόνο αν είναι τρελή ευκαιρία. Στην Ελλάδα αυτό μπορεί να είναι μόνο μεγάλου κυβισμού ή ειδικό αυτοκίνητο. Δηλαδή μετάνιωσα που έδωσα σχεδόν 35000, για να πάρω mx5. Τα λάθη της νιότης... Από την άλλη αγόρασα για 20.000€ grand cherokke overland. Του φόρτωσα σε 6 χρόνια πάνω από 100.000χλμ και το πούλησα 19.000€. Θεωρητικά δεν έχασα τίποτα. 6 χρόνια τέλη κυκλοφορίας+φόρο πολυτελείας+ασφάλεια για 3λιτρο ήταν περισσότερα από το ποσό αγοράς.

Το καινούριο είναι όμως καινούριο. 0 έξοδα για κάποια χρόνια και τεχνολογία αιχμής.

Από την άλλη υπάρχουν μτχ που ήταν ακριβά στην αγορά ως καινούριου, που φαντάζουν ευκαιρίες. Δηλαδή μτχ 2λιτρο 10ετίας και άνω, φαντάζει ευκαιρία. Έχει πράγματα που δεν έχουν αντίστοιχης αξίας καινούρια μικρότερα αυτοκίνητα. Καλύτερο στο δρόμο(άλογα,φρένα,αναρτήσεις), δερμάτινα σαλόνια, ηλιοροφές, premium αίσθηση και τη ματαιοδοξία ότι ο άλλος στο δρόμο δεν ξέρει ότι το πήρες μτχ.... Στη βλάβη θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ, τα έξοδα χρήσης θα είναι μεγάλα, και όταν θελήσεις να το πουλήσεις θα το 'σκοτώσεις' αντίστοιχα ΑΝ βρεις να το δώσεις.

¨Εχω καταλήξει, ότι ιδανικό είναι να αλλάζεις κάθε 4-5 χρόνια αυτοκίνητο, που αγόρασες καινούριο. Συμπληρώνεις περίπου 50% των χρημάτων ανάλογα το μοντέλο, και έχεις μόνιμα καινούριο αυτοκίνητο σε εγγύηση.

• C
                                      criuser last edited by

Εχουν ακριβύνει λίγο τα μτχ , γιατί πλέον δεν υπάρχουν πολλά σαπάκια εισαγωγής και τα περισσότερα είναι ελληνικά , που εκτός των λήζινγκ , τα δικά μας τα κρατάμε για χρόνια . Ακόμα αυτά που αγοράστηκαν από ιδιώτες στην κρίση , ήταν με μετρητά και πολύ συνειδητές επιλογές .

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                                      πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...
                                      Εμαθα...

• yem
                                        yem last edited by

@Kyr80 θα συμφωνήσω μαζί σου ότι όχι στην 10ετία αλλά στην 5ετία έχεις χάσει το 50% αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι τα παραδείγματα σου αφορούν πολύ μικρή μερίδα του αγοραστικού κοινού όχι μόνο λόγο αρχικού κόστους αγοράς αλλά και φορολόγησης , αυτοκίνητα με 2.000 -3.000κε ή παλιοί ατμοσφαιρικοί 1.800κε δύσκολα θα πουληθούν όταν οι ποιο πολλοί ψάχνουν 1,0 - 1,6 λόγο κατανάλωσης και μειωμένου κόστους χρίσεις  !

Με πορδές κανένας δεν πήγε μακριά ... έχουνε μικρό ντεπόζιτο

• georgemit
                                          georgemit @kyr80 last edited by

Εχω καταλήξει, ότι ιδανικό είναι να αλλάζεις κάθε 4-5 χρόνια αυτοκίνητο, που αγόρασες καινούριο. Συμπληρώνεις περίπου 50% των χρημάτων ανάλογα το μοντέλο, και έχεις μόνιμα καινούριο αυτοκίνητο σε εγγύηση.

Έχω καταλήξει ότι το αμάξι ναι μεν πρέπει να το αλλάζεις κάθε 5 χρόνια, αφού το πήρες 5ετιας μεταχειρισμένο όμως, ώστε ο 1ος ιδιοκτήτης να φάει τη μεγάλη απομείωση της αξίας του.

Βέβαια το καινούριο είναι καινούργιο και πάρα το ότι θεωρώ πιο έξυπνη αγορά το μεταχειρο αγοράζω πάντα καινούρια. Άλλη φάση η καινουργιλα.

i30 1.5 160 N line!

• D
                                            dublin last edited by

Μέσα στην κρίση τα 2 και 3 χιλιάδες κυβικά δεν μπορούσες ούτε να τα χαρίσεις, τι παραδείγματα είναι αυτά;

Το B max (8ετια) και το C3 (10ετια) είναι στο 50% αν ήθελα να τα πουλήσω, μικρά, πρακτικά και οικονομικά diesel, πολύς κόσμος ψάχνει τέτοια, και ειδικά αν έχουν σχετικά λίγα χλμ, βιβλίο service και Ελληνικά.

Είμαι σίγουρος πολλοί έχουν αυτοκίνητα που στην 5ετια είναι πάνω από 50% και βαριουνται να κάτσουν να γράψουν.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ