Μονόδρομος, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, το υβριδικό. Απλά θέλει να αλλάξεις τον τρόπο οδήγησης για να πετύχεις οικονομία. 2 φωτογραφίες θα σου παραθέσω για να καταλάβεις τι γίνεται περίπου σε αστικό κύκλο.
Best posts made by kyr80
-
RE: Toyota Corolla 2019
-
RE: Πληρωμή προστίμου λόγω παράβασης σε χώρα του εξωτερικού
Οι νοικιάρικες πληρώνουν το πρόστιμο εμπρόθεσμα μέσω της πιστωτικής που δίνεις για εγγύηση.
Βροχή ήρθαν οι κλήσεις από Σιένα και Φλωρεντία το 2016. Και από Τρεβίζο πριν λίγα χρόνια... Είπαμε οι Ιταλοί δεν αστειεύονται. -
RE: Οικονομοτεχνική συζήτηση για τα αυτοκίνητα
Το αυτοκίνητο επένδυση.... Τί άλλο θα διαβάσουμε....
Πεταμένα λεφτά στο δρόμο. Αναγκάιο(;) έξοδο. Καταναλωτική μανία. κλπ κλπ
Αυτό δε που διάβασα για επένδυση στο χρόνο που κερδίζεις ΔΕΝ ισχύει.
Υπολογίστε πόσα λεφτά χάνετε στην πεντατία σε ένα αυτοκίνητο. Την απαξίωσή του, τα τέλη, την ασφάλεια, τα συνεργεία, το καύσιμο, το πάρκινγκ κ.α. Και υπολογίστε πόσο θα σας κόστιζε η λύση του ταξί.
Μιλάω για την πλειψηφία και όχι για αυτούς που αλλάζουν νομό για την εργασία τους. Που και τότε ΔΕΝ είναι επένδυση, αλλά αναγκαίο έξοδο για την εργασία. Βέβαια η κουμπάρα μου που δουλεύει στην Κοζάνη(από θεσσαλονίκη), πάει με το αυτοκίνητό της μέχρι τα ΚΤΕΛ, και παίρνει το λεωφορείο. Και πιο οικονομικά και πιο ξεκούραστα. Κοιμάται στο λεωφορείο ή διαβάζει ή δουλεύει στο laptop.
Τη λύση του ταξί προσπάθησα να την επιιβάλλω στον πατέρα μου, αλλά δεν.... 82 χρονών 2000χλμ το χρόνο. Από τα οποία τα 1000, θα του τα κάνω εγώ σαν ταρίφας....
-
RE: ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]
Διάβασα κάτι ψύχραιμο στο θέμα του βιασμού, από γνωστού στο ΦΒ.
"Η κοινωνία είναι άρρωστη, και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα.... Μέχρι να μας χτυπήσει το όποιο πρόβλημα την πόρτα. ΙΣΟΒΙΑ σε όλους τους βιαστές όσο πλούσιοι ή φτωχοί είναι.. Αλλά όχι και να πέφτουμε από τα σύννεφα. Οι μανάδες λέει φταίνε το πως μεγαλώνουνε τα αγόρια.... Μάλιστα.... Η ίδιες μανάδες που δεν αναρωτιούνται, πώς η κόρη τους έχει τσάντα-παπούτσια-ρούχα-κινητό, όσο περίπου ο ετήσιος μισθός της.... Πώς μπορούν και είναι έξω κάθε βράδυ, σε εστιατόρια-μπαρ-μπουζούκια, με το χαρτζιλίκι των λίγων €.... Και κοντά στις μανάδες και εμείς οι πατεράδες... Που αν μας πει η κόρη μας ότι βγαίνει με τον τάδε πλούσιο ή επώνυμο, παραβλέπουμε τις χαώδεις διαφορές ηλικίας.. Τι σκ@τά μπορεί να θέλει ένας συμμαθητής μου, με την κόρη μου;;;; Και αν αυτή θαμπώθηκε από μια χλιδάτη ζωή(που δείχνουν και όλη μέρα τα κανάλια και τα social media), που είμαι εγώ να της δείξω το σωστό;;; Αν αυτή δεν καταλαβαίνει γιατί δεν πληρώνει τίποτα στις εξόδους της και στη διασκέδασή της, να καταλάβει ότι ίσως αυτή είναι το προϊόν.
Δικαιολογείται από αυτό ο οποιοσδήποτε βιαστής;;;;. Ξεκάθαρα και κατηγορηματικά όχι. Ούτε πρόκληση υπάρχει, ούτε κάτι άλλο που να δικαιολογεί τον όποιον βιασμό. Είτε με χρήση ουσιών, είτε χωρίς. Γιατί διαβάζουμε για πρόκληση σε κάποιες περιπτώσεις. "προκλητικά ρούχα" κλπ. Να σοβαρευτούμε λίγο. Μπορεί η κόρη μου να φοράει ότι γουστάρει, και εσύ να κοιτάς και να ονειρεύεσαι ότι θες, αν είσαι άρρωστος. Δε δικαιούσαι ούτε να απλώσεις τα ξερά σου, ούτε καν να σχολιάσεις" -
Οπαδός του ΆΡΗ, μέλος του Α.Σ. ΑΡΗ, διαρκείας σε "καλή" θύρα εδώ και χρόνια.....
Όχι δεν είναι τυχαίο που προέρχονται από τον ΠΑΟΚ. Όταν ο πρόεδρος μπαίνει με όπλο στο γήπεδο.... Όταν ο γιος του ανεβάζει βίντεο, ότι κυκλοφορεί έξω από το γήπεδο του ΑΡΗ με μπράβους και βρίζει. Όταν δικηγόρος στη δίκη του Βούλγαρου φιλάθλου του ΑΡΗ, είναι πληρωμένος από τον ΠΑΟΚ. Όταν στην ουσία αθωώνονται όσοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Τόσκο....
Τότε οι ηθικοί αυτουργοί έχουν όνομα στη συγκεκριμένη δολοφονία.-
Ίδια μπουμπούκια υπάρχουν σε όλες τις ομάδες.
Κλείστε τους συνδέσμους. -
RE: Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?
Ρε συ τί πλάκα;;; Μια χαρά σοβαρά προβλήματα μέσης ηλικίας. Περάσαμε τα 40. Ο μέσος Ελληνας διάβασα πέρυσι, ότι φτάνει τα 78 έτη= Είμαι στο δεύτερο μισό, στην κατηφόρα. Ότι κορόιδευα μικρός, τα λούζομαι όλα τώρα.....
Το γκρι αλλά κηπουρός είναι σπάνιο. Συνήθως το γκρι συνοδεύεται από άδειασμα κορυφής και μεταφορά μαλλιού από τα πλάγια, στυλ κουρτίνα.... Ευτυχώς τα μαλλιά μου είναι ακόμα στη θέση και με ελάχιστες άσπρες(πρακτικά καμία). Αλλά και γλόμπος να γίνω, το cabrio θέλει καπέλο....
Latest posts made by kyr80
-
Οπαδός του ΆΡΗ, μέλος του Α.Σ. ΑΡΗ, διαρκείας σε "καλή" θύρα εδώ και χρόνια.....
Όχι δεν είναι τυχαίο που προέρχονται από τον ΠΑΟΚ. Όταν ο πρόεδρος μπαίνει με όπλο στο γήπεδο.... Όταν ο γιος του ανεβάζει βίντεο, ότι κυκλοφορεί έξω από το γήπεδο του ΑΡΗ με μπράβους και βρίζει. Όταν δικηγόρος στη δίκη του Βούλγαρου φιλάθλου του ΑΡΗ, είναι πληρωμένος από τον ΠΑΟΚ. Όταν στην ουσία αθωώνονται όσοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Τόσκο....
Τότε οι ηθικοί αυτουργοί έχουν όνομα στη συγκεκριμένη δολοφονία.-
Ίδια μπουμπούκια υπάρχουν σε όλες τις ομάδες.
Κλείστε τους συνδέσμους. -
Τώρα με το κρύο, πόσο έχει αυξηθεί η κατανάλωση. 100+ χλμ λιγότερα έβγαλε το τελευταίο γέμισμα.
-
Διάβασα κάτι ψύχραιμο στο θέμα του βιασμού, από γνωστού στο ΦΒ.
"Η κοινωνία είναι άρρωστη, και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα.... Μέχρι να μας χτυπήσει το όποιο πρόβλημα την πόρτα. ΙΣΟΒΙΑ σε όλους τους βιαστές όσο πλούσιοι ή φτωχοί είναι.. Αλλά όχι και να πέφτουμε από τα σύννεφα. Οι μανάδες λέει φταίνε το πως μεγαλώνουνε τα αγόρια.... Μάλιστα.... Η ίδιες μανάδες που δεν αναρωτιούνται, πώς η κόρη τους έχει τσάντα-παπούτσια-ρούχα-κινητό, όσο περίπου ο ετήσιος μισθός της.... Πώς μπορούν και είναι έξω κάθε βράδυ, σε εστιατόρια-μπαρ-μπουζούκια, με το χαρτζιλίκι των λίγων €.... Και κοντά στις μανάδες και εμείς οι πατεράδες... Που αν μας πει η κόρη μας ότι βγαίνει με τον τάδε πλούσιο ή επώνυμο, παραβλέπουμε τις χαώδεις διαφορές ηλικίας.. Τι σκ@τά μπορεί να θέλει ένας συμμαθητής μου, με την κόρη μου;;;; Και αν αυτή θαμπώθηκε από μια χλιδάτη ζωή(που δείχνουν και όλη μέρα τα κανάλια και τα social media), που είμαι εγώ να της δείξω το σωστό;;; Αν αυτή δεν καταλαβαίνει γιατί δεν πληρώνει τίποτα στις εξόδους της και στη διασκέδασή της, να καταλάβει ότι ίσως αυτή είναι το προϊόν.
Δικαιολογείται από αυτό ο οποιοσδήποτε βιαστής;;;;. Ξεκάθαρα και κατηγορηματικά όχι. Ούτε πρόκληση υπάρχει, ούτε κάτι άλλο που να δικαιολογεί τον όποιον βιασμό. Είτε με χρήση ουσιών, είτε χωρίς. Γιατί διαβάζουμε για πρόκληση σε κάποιες περιπτώσεις. "προκλητικά ρούχα" κλπ. Να σοβαρευτούμε λίγο. Μπορεί η κόρη μου να φοράει ότι γουστάρει, και εσύ να κοιτάς και να ονειρεύεσαι ότι θες, αν είσαι άρρωστος. Δε δικαιούσαι ούτε να απλώσεις τα ξερά σου, ούτε καν να σχολιάσεις" -
RE: SUV στις 30.000 με αεραγωγούς Πίσω
Ο φίλος έχει απόλυτο δίκιο για τους αεραγωγούς. Υπάρχει τεράστια διαφορά στην ομοιομορφία της ψύξης στην καμπίνα. Και αυτό μπορείται να το καταλάβετε, αν καθίσετε πίσω. Γιατί κατά βάση εδώ γράφουμε οδηγοί.
Επιπλέον ο κρύος αέρας κάθεται χαμηλά. Οπότε οι αεραγωγοί κάτω από τα μπροστά καθίσματα , αργούν να φέρουν σε ισσοροπία τη θερμοκρασία και ότι και να γίνει υπάρχει μια μικρή έστω διαφορά. 1-2 βαθμοί το καλοκαίρι είναι μεγάλη διαφορά για την αίσθηση των επιβατών.
Τώρα αν αυτό είναι το πρώτο κριτήριο για την αγορά αυτοκινήτου.... Προσωπικά αν ήμουν ανάμεσα σε 2-3 αυτοκίνητα, θα επέλεγα προφανώς αυτό με τους αεραγωγούς πίσω. Αλλά μέχρι εκεί.
-
RE: Περίεργες καταστασεις μετα απο αποφαση αποζημιωσης τροχαιου ατυχηματος.
Πάνω κάτω ότι έγραψαν οι περισσότεροι.... Μόνο κάποιες επισυμάνσεις....
α)Τον φορτηγατζή δε θα του βάλεις μυαλό. Ακόμα και αν πάρεις από την ασφαλιστική εκετομμύρια. Διότι τα πληρώνει η ασφαλιστική και όχι ο φορτηγατζής. Οπότε η όποια δικαίωση δεν θα απομακρύνει ένα εγκληματία από το δρόμο. Δεν ξέρω αν σου έχει τύχει άλλη αναποδιά στη ζωή σου, αλλά ο κόσμος δεν είναι δίκαιος.
β) Αν οικονομικά και ψυσικά σε 'παίρνει', πήγαινέ το μέχρι τέλους. Θα δικαιωθείς 99%. Οικονομικά δήλωσες ότι αντέχεις. Ψυχικά αντέχεις;;; Διότι ήδη τρώγεσαι με αυτό. Δηλαδή αν σου χαλάει κάποιες ώρες της καθημερινότητας η ενασχόληση με την υπόθεση, δεν αξίζει. Και δεν εννοώ να ασχολέισαι. Αρκεί να το σκέφτεσαι.
γ) Η ασφαλιστική κάνει τη δουλειά της. Και αυτή είναι η δουλειά της. Να προσπαθήσει να γλιτώσει κάποια αποζημείωση. Ηθικό;;; Σαφώς όχι. Νόμιμο;;; Δυστυχώς ναι. Για αυτούς είσαι άλλη μια υπόθεση στις εκατοντάδες δικαστικές υποθέσεις τους, και κανείς δε σκάει. Ούτε μέτοχοι, ούτε υπάλληλοι. Μόνο εσύ σκας
δ) Ο κόσμος θα γίνει συνολικά καλύτερος αν υπάρχουν συμπεριφορές σαν τη δική σου. Ο κόσμος, όχι ο μικρόκοσμός σου. Οπότε αν με ρωτάς προσωπικά, διεκδίκησε ότι σου αναλογεί. Ακόμα και με προσωπικό κόστος χρόνου ή ψυχολογίας. Διότι υπάρχει η περίπτωση να συμβιβαστείς και να είσαι χαλασμένος που δεν το κυνήγησες.
ε) Δικηγόροι.... ΚΟΥΦΑΛΕΣ.- Ολοι;;;; Δυστυχώς οι περισσότεροι. Και μην πεσουν να με φάνε οι νομικοί του φόρουμ. Αφού και μεταξύ τους τα λένε και γνωρίζουν....
-
Βρέθηκα όταν ήδη είχα πάρει ένα chr(ευτυχώς με leasing)... Μετά τα λεφτά μου τα έδωσα στο corolla. Τώρα έχουμε και τα 2. Το chr για άλλα 2,5 χρόνια. Μετά τρώει πόδι για ηλεκτρικό, και το corolla θα παραμείνει μέχρι να σκορπίσει μάλλον....
-
RE: Jeep Gladiator
Εγώ επειδή είχα για μια εβδομάδα το wrangler νοικιάρικο στο εξωτερικό, είναι πολύ καλό. Έχω ακόμα 2 χρόνια με το ranger wildtrak, οπότε δεν ξέρω τι θα έχει βγει ως τότε.
Αν διάλεγα σήμερα θα ήμουν ανάμεσα στο gladiator και το ranger raptor.
-
RE: ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing
Στην επίσκεψη στο ΚΤΕΟ για ΚΕΚ, μου είπαν ότι τα λάστιχα θέλουν αλλαγή τα μπροστά... Βουνά, λαγκάδια τα ψιλοξέσκισα.... Ενώ έχω ούτε 30.000 χλμ ζήτησα να τα αλλάξουμε γιατί ψιλογλυστράει. Χρονικά έχουν περάσει τα 2 χρόνια, αλλά το συμβόλαιο λέει 40.000χλμ. Χωρίς πολλά-πολλά δέχτηκαν να τα αλλάξουν 4άδα γιατί θεωρητικά πληρώνω για 20.000χλμ το χρόνο. Οπότε μπακάλικα θα έπρεπε να έχω τώρα 45.000χλμ. Αλλό λόγο περιορισμού μετακινήσεων λόγο covid τα 40κ χλμ θα τα φτάσω του χρόνου....
Ένα + στη leaseplan.....
-
RE: Toyota C-HR 2016
Αν μείνει 3μελής η οικογένεια είναι αρκετό. Αν γίνεται περισσότεροι, θα δυσκολευτείς. Το αμάξι στο δρόμο πάει μια χαρά. Και στην προσπέραση με λογικές ταχύτητες είναι υπερασφαλές. Πίσω ειδικά για παιδιά είναι κλειστοφοβικό.