-
@nickthetrib said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@georgemit said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Πώς αποδεικνύεται ότι το εργοστασιακό εξάρτημα είναι ανώτερο ποιοτικά από το εξάρτημα που έχει φτιάξει ο ίδιος προμηθευτής και το πουλάει χωρίς τα σήματα της εκάστοτε μάρκας;
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ισάξια και γενικά μπορείς να βρεις στο εμπόριο φθηνοτερα ανταλλακτικά επώνυμων κατασκευαστων και να κάνεις δουλειά σου.
Ειδικά όταν ακούω ότι αλλάζουν αμορτισέρ στην αντιπροσωπεία και τα πληρώνουν 2 φορές πάνω, του ίδιου κατασκευαστή, από ότι εξω κάτι παθαίνω.Ποια αμορτισέρ;;; Εδώ το κάνουν για τα λάστιχα!!!
Για να αλλάξεις λάστιχα σε αντιπροσωπία πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα στο κεφάλι. Στην Καρέντα (μάλλον οι χειρότεροι), στο πρώτο σέρβις του Golf τους λέω "κάντε και τα λάστιχα μπρος-πίσω αν μπορείτε". Η απάντηση "Αυτή η υπηρεσία είναι 50 ευρώ"... 16 χρόνια πάω τα αυτοκίνητά μου σε εξουσιοδοτημένα, 9 χρόνια το Seat μου στο γνωστό εξουσιοδοτημένο στα Τουρκοβούνια και 7 χρόνια το Fiesta στο επίσης πασίγνωστο εξουσιοδοτημένο του Φαλήρου, και το μπρος-πίσω το θεωρούσα αυτονόητο χωρίς διακριτή χρέωση... Ειδικά για το Fiesta θυμάμαι 1-2 φορές που είχα ζητήσει προληπτικά ευθυγράμμιση, η χρέωση ήταν γύρω στο 40άρι και στο τέλος με ρωτούσε εκεί το παληκάρι, "να στα κάνω και μπρος-πίσω;"
-
@shumakos said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@nickthetrib said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Πώς αποδεικνύεται ότι το εργοστασιακό εξάρτημα είναι ανώτερο ποιοτικά από το εξάρτημα που έχει φτιάξει ο ίδιος προμηθευτής και το πουλάει χωρίς τα σήματα της εκάστοτε μάρκας;
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ισάξια και γενικά μπορείς να βρεις στο εμπόριο φθηνοτερα ανταλλακτικά επώνυμων κατασκευαστων και να κάνεις δουλειά σου.
Ειδικά όταν ακούω ότι αλλάζουν αμορτισέρ στην αντιπροσωπεία και τα πληρώνουν 2 φορές πάνω, του ίδιου κατασκευαστή, από ότι εξω κάτι παθαίνω.Ποια αμορτισέρ;;; Εδώ το κάνουν για τα λάστιχα!!!
Για να αλλάξεις λάστιχα σε αντιπροσωπία πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα στο κεφάλι. Στην Καρέντα (μάλλον οι χειρότεροι), στο πρώτο σέρβις του Golf τους λέω "κάντε και τα λάστιχα μπρος-πίσω αν μπορείτε". Η απάντηση "Αυτή η υπηρεσία είναι 50 ευρώ"... 16 χρόνια πάω τα αυτοκίνητά μου σε εξουσιοδοτημένα, 9 χρόνια το Seat μου στο γνωστό εξουσιοδοτημένο στα Τουρκοβούνια και 7 χρόνια το Fiesta στο επίσης πασίγνωστο εξουσιοδοτημένο του Φαλήρου, και το μπρος-πίσω το θεωρούσα αυτονόητο χωρίς διακριτή χρέωση... Ειδικά για το Fiesta θυμάμαι 1-2 φορές που είχα ζητήσει προληπτικά ευθυγράμμιση, η χρέωση ήταν γύρω στο 40άρι και στο τέλος με ρωτούσε εκεί το παληκάρι, "να στα κάνω και μπρος-πίσω;"
το μπρος πισω σε λαστιχαδικο ήταν (τωρα δε ξερω) 20 ευρω
δε θα παρει η ανιπροσωπεία 50? -
Είπα κι εγώ ο κακομοίρης μήπως γλύτωνα μια ώρα από τη ζωή μου από το τράβηγμα και σε βουλκανιζατέρ... Για την Καρέντα δεν παίρνω όρκο ότι θα έκαναν και ζυγοστάθμιση ακόμη και αν μου έλεγαν ότι θα έκαναν (στο Βουλκανιζατέρ που πάω είναι αυτονόητη), από τη στιγμή που δεν μπορώ να δω το αμάξι στο συνεργείο.
-
@shumakos said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Είπα κι εγώ ο κακομοίρης μήπως γλύτωνα μια ώρα από τη ζωή μου από το τράβηγμα και σε βουλκανιζατέρ... Για την Καρέντα δεν παίρνω όρκο ότι θα έκαναν και ζυγοστάθμιση ακόμη και αν μου έλεγαν ότι θα έκαναν (στο Βουλκανιζατέρ που πάω είναι αυτονόητη), από τη στιγμή που δεν μπορώ να δω το αμάξι στο συνεργείο.
Ζυγοστάθμιση είναι αυτονόητη σε καινούργια λάστιχα (όπου και να τα βάλεις). Θα σου τρέμει το τιμόνι με το που βγεις στο δρόμο. Από την άλλη την ευθυγράμμιση πρέπει να την ζητήσεις εσύ ή να κάτσουν να ασχοληθούν αυτοί και να την ελέγξουν.
-
Για την αλλαγή ελαστικών εννοείται πως είναι αυτονόητη. Για το μπρος-πίσω εκφράζω τις αμφιβολίες μου.
-
Ειδικά όταν ακούω ότι αλλάζουν αμορτισέρ στην αντιπροσωπεία και τα πληρώνουν 2 φορές πάνω, του ίδιου κατασκευαστή, από ότι εξω κάτι παθαίνω.πανω σε αυτό θα ηθελα ρε παιδια να ρωτησω κατι. πολλοι ιδιοκτήτες giulietta ισχυριζονται πως τα γνησια αμορτισερ σε σχεση με του ιδιου κατασκευαστή αλλα όχι alfa romeo licensed εχουν τεραστια διαφορά σε αποδοση (ισως και αντοχη σε διαρκεια).
θα μπορουσε να ισχυει κατι τετοιο. επισης ποσο οδηγάρα πρεπει να εισαι για να καταλαβεις διαφορα σε αποδοση σε αμορτισερ σε αυτοκινητο της σειρας?
ρωταω γιατι ειμαι για αλλαγη αμορτισερ και αν αξιζει το παραπανω κοστος... -
@gv2000 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Ειδικά όταν ακούω ότι αλλάζουν αμορτισέρ στην αντιπροσωπεία και τα πληρώνουν 2 φορές πάνω, του ίδιου κατασκευαστή, από ότι εξω κάτι παθαίνω.πανω σε αυτό θα ηθελα ρε παιδια να ρωτησω κατι. πολλοι ιδιοκτήτες giulietta ισχυριζονται πως τα γνησια αμορτισερ σε σχεση με του ιδιου κατασκευαστή αλλα όχι alfa romeo licensed εχουν τεραστια διαφορά σε αποδοση (ισως και αντοχη σε διαρκεια).
θα μπορουσε να ισχυει κατι τετοιο. επισης ποσο οδηγάρα πρεπει να εισαι για να καταλαβεις διαφορα σε αποδοση σε αμορτισερ σε αυτοκινητο της σειρας?
ρωταω γιατι ειμαι για αλλαγη αμορτισερ και αν αξιζει το παραπανω κοστος...Αμορτισέρ φυσικά και καταλαβαίνεις και μαζί με τα λάστιχα είναι από τους κορυφαίους παράγοντες που οι αλλαγές τους είτε χαρίζουν χαμόγελα είτε λύπη στους οδηγούς.
Αν η τιμή δεν διαφέρει τρομακτικά αξίζουν τα οεμ. Νομίζω είναι κοινώς αποδεκτό ότι το αφτερμαρκετ αμορτισερ της ίδιας εταιρείας δεν έχει επαφή σε σχέση με το οεμ της.
Παραδειγμα τρανταχτό τα bilstein b4 μαύρα που όλοι τα θεωρούν άχρηστα. Αμάξια που τα είχαν από το εργοστάσιο όμως δεν ήταν έτσι. -
ok αρα καταλαβα...παω για γνησια...ευχαριστω @w202-amg
-
Να είναι γνήσια όμως. Αν ψάξεις στο νετ φυσικά υπάρχουν αμορτισερ που κάθονται αξιοπρεπέστατα κοντά στα οεμ εφόσον δεν θέλεις αλλαγή στη συμπεριφορά. sachs π.χ.
-
ω γιατι ειμαι για αλλαγη αμορτισερ και αν αξιζει το παραπανω κοστος...
εγω ακου πολλούς που παραπονιουνται ότι κοπανανε τα aftermarket, δε συνεργαζονται καλα με αναρτήσεις πλαίσιο, παρόλα αυτα κάνουν τα μισά λεφτά
-
@w202-amg said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Να είναι γνήσια όμως. Αν ψάξεις στο νετ φυσικά υπάρχουν αμορτισερ που κάθονται αξιοπρεπέστατα κοντά στα οεμ εφόσον δεν θέλεις αλλαγή στη συμπεριφορά. sachs π.χ.
θα ψαξω να βρω γνησια alfa romeo εννοω...γενικα αυτο λενε ολοι και δεν θα ηθελα να πειραματιστω με αμορτισερ...
-
Την διαφορά στην οδήγηση με διαφορετικά αμορτισέρ την καταλαβαίνεις μόλις οδηγήσεις ένα τεράγωνο με το αμάξι.
Το ίδιο και αν αλλάξεις οποιοδήποτε ελαστικό σύνδεσμο στο μπροστινό σου (top mount, σινεμπλοκ).
ΝΑΙ, τα εργοστασιακά είναι διαφορετικά από τα ίδια σε after.
Π.χ, ένα εργοστασιακό Kayaba σε ένα toyota ή ένα VW έχει παραγγελθεί από το εργοστάσιο με άλλες ανοχές στη παραγωγή, διαφορετικό ποιοτικό έλεγχο και πιθανόν διαφορετικές αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς.
Όλα τα παραπάνω είναι κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των κατασκευαστών.Απλά στο συγκεκριμένο παράδειγμα με τα kayaba, θα πληρώσεις τα ίδια χρήματα να βάλεις bilstein B6 σε εξωτερικό συνεργείο παρά γνήσια kayaba σε εξουσιοδοτημένο.
-
Αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο αυτό;
Σίγουρα δεν είναι άλλος ένας αστικός μύθος;
Αν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές μιλάμε για άλλο κωδικό στην ουσία, το ψάχνουν τόσο πολύ οι εταιρειες όταν από αλλού κοιτάζουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι; δε τους στοιχιζει ακριβότερα στην εποχή του μπρος πίσω;
Στην εποχή που γυρνάμε στα ταμπουρα πίσω και στο ημιακαμπτο;
Ήρεμα ρωταω -
Αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο αυτό;
Σίγουρα δεν είναι άλλος ένας αστικός μύθος;
Αν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές μιλάμε για άλλο κωδικό στην ουσία, το ψάχνουν τόσο πολύ οι εταιρειες όταν από αλλού κοιτάζουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι; δε τους στοιχιζει ακριβότερα στην εποχή του μπρος πίσω;
Στην εποχή που γυρνάμε στα ταμπουρα πίσω και στο ημιακαμπτο;
Ήρεμα ρωταωΤο πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα bilstein b4 .... Επίσης αμάξια με σπορ εκδόσεις κτλ. ΔΕΝ πρόκειται στα αφτερμαρκετ να βρουν το ίδιο αμορτισέρ.
Τα bilstein b6 αν το αμάξι έχει ανάρτηση της προκοπής είναι κορυφαία επιλογή αντικατάστασης και ως προς την οδήγηση -ανεση και ως προς τη διάρκεια. -
giulietta
Η giulietta δεν ειναι αυτοκινητο της σειρας, οι Ιταλοι εχουν δωσει μεγαλη προσοχη στην οδηγικη συπεριφορα της δηλαδη στο τιμονι, την αναρτηση και τα φρενα.
-
Για τα αμορτισέρ αν δεν είναι πολύ ακριβότερα αξίζει 1000% το γνήσιο....στο Clio iii που έχουμε πχ τα γνήσια ήταν της kyb με προδιαγραφές της Renault...του έβαλα kyb excel g και είναι αρκετά πιο σκληρά , όχι σε σημείο να κουράζει , αλλά δεν έχουν την ισορροπία των εργοστασιακών ( σημειωτέον η kyb δίνει ιδιο κωδικό από 1.2 μέχρι gt)....στο astra k από την άλλη τα sachs του εμπορίου σε σχέση με τα μαμα sachs ήταν ακριβώς ίδια σε αίσθηση...
-
Αλλαγή αμορτισέρ σε αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο πάει σίγουρα 2πλη τιμή από αλλαγή σε εξειδικευμένο συνεργείο αναρτήσεων!
Μιλάω για τους ίδιους κωδικούς ανταλλακτικών!
Με την τιμή του εξουσιοδοτημένου ή της αντιπροσωπείας αλλάζει σχεδόν όλο το σύστημα αναρτήσεων στο συνεργείο αναρτήσεων!!! -
@ilias-a said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
giulietta
Η giulietta δεν ειναι αυτοκινητο της σειρας, οι Ιταλοι εχουν δωσει μεγαλη προσοχη στην οδηγικη συπεριφορα της δηλαδη στο τιμονι, την αναρτηση και τα φρενα.
συμφωνω και αυτοι ηταν οι λογοι που την προτιμησα. εννοω πως δεν ειναι καμια giulia qv αλλα με πεισατε ρε αλανια θα παμε για τα γνησια αμορτισερ γιατι η αληθεια ειναι πως δεν θελω να αλλοιωθει στο ελαχιστο η οδηγικη συμπεριφορα. μαλιστα ψαχνομαι για αναρτηση sport pack μηπως χαμηλωσει και λιγο... αφου θα μπουμε που θα μπουμε στον χορο...
-
Στη θέση σου θα έβαζα ένα bilstein b6 με λιγότερα ίσως χρήματα από τα εργοστασιακά και δε θα σκεφτόμουν το χαμήλωμα.
-
Στη θέση σου θα έβαζα ένα bilstein b6 με λιγότερα ίσως χρήματα από τα εργοστασιακά και δε θα σκεφτόμουν το χαμήλωμα.
Εξαιρετική επιλογή.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?