-
Έχεις iPad για το σχολείο ή τις σπουδές σου, αλλά χρησιμοποιείς μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που πραγματικά μπορεί να κάνει; Τότε αυτό το βίντεο είναι για σένα!
Ένα iPad μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό tablet. Με το Apple Pencil μπορείς να κρατάς χειρόγραφες σημειώσεις, να επεξεργάζεσαι PDF, να σκανάρεις έγγραφα και να διαβάζεις πιο εύκολα. Με πληκτρολόγιο και ποντίκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως αντικαταστάτης laptop.
Σε αυτό το βίντεο θα σου δείξω πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το iPad για το σχολείο και τις σπουδές, ποιες λειτουργίες αξίζει να γνωρίζεις και ποιες εφαρμογές μπορούν πραγματικά να κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη.
-
@otso said in iOS , MacOS, iPhone, iPad, MacBook και συμπαρομαρτούντα ...:
τα σταθερα σας γιατι δεν τα αλλαζατε ποτε ;
Τα σταθερά ηταν για να παίρνεις τηλέφωνο ενώ τα κινητά σήμερα είναι υπολογιστές.

-
@cirus said in iOS , MacOS, iPhone, iPad, MacBook και συμπαρομαρτούντα ...:
απλα να ξερετε στο ονομα της ασφαλειας ειναι που πονταρουν ολοι να εχουν αυτοι τον ελεγχο και οχι εσυ. Στο ονομα της ασφαλειας δεν μπορεις να κανεις εσυ κουμαντο στην συσκευη σου και κανουν αυτοι για να εισαι ποιο ασφαλης και φυσικα για να μην μπορεις να βαλεις κατι δωρεαν (δεν θα ειναι ασφαλες οχι γιατι ειναι δωρεαν, οχι οχι). Θα στο προσφερουν αυτοι σε καλή τιμη να ειναι ασφαλες και αν κρινουν δεν θα στο δωσουν καθολου γιατι δεν ειναι. μα μα ειναι δικο μου το τηλέφωνο γιατι δεν μπορω να κανω οτι θελω ακομα και αν δεν ειναι ασφαλες, ειναι παλιο και θελω απλα να δοκιμασω πραγματα. ΟΧΙ ΟΧΙ, δεν ξερεις εσυ, μπορει να το αγορασες αλλα εμεις κανουμε κουμάντο, το πληρωσες αλλα δεν ειναι ακριβως δικο σου.
Ετσι και οι χουντες παιρνουν την εξουσια για να μας προτατεψουν οταν δεν ειμαστε ασφαλεις!!!!!
ετσι και οι αμερικανοι εχουν το δικαιωμα από το συνταγμα τους να κουβαλάνε κουμπουρια για να ειναι ασφαλεις!!!!!!
πολύ ασφαλεια ρε παιδια, παρα πολύ. Προτιμω να οριζω εγω τι ειναι ασφαλες στο κινητο μου για μενα μαλλον απο το να μου το επιβαλουν . χμμμμ , εισαι περιεργος
Να αγιασει το στομα σου . Θα ηθελα ενα κινητο που να χρησιμοποιουσα και να ειχε τις 4 , 5 εφαρμογες που θελω εγω και αν ηταν δυνατον λογισμικο και εφαρμογες οπεν , αν και εκει την εχουν πεσει τα τσακαλια της NSA .
Παντως το τελευταιο ανδροιντ ειναι οτι χειροτερο εχω χρησιμοποιησει στην ζωη μου . και το πιο τελειο ηταν το μαικροσοφτ . -
@jousis said in iOS , MacOS, iPhone, iPad, MacBook και συμπαρομαρτούντα ...:
Τα σταθερά ηταν για να παίρνεις τηλέφωνο ενώ τα κινητά σήμερα είναι υπολογιστές.

Ειμαι περιεργος τι χρηση του κανεις . μπεσα την αληθεια ομως
η καποιος αλλος . και τι εφαρμογες χρησιμοποιειτε . -
απλα να ξερετε στο ονομα της ασφαλειας ειναι που πονταρουν ολοι να εχουν αυτοι τον ελεγχο και οχι εσυ. Στο ονομα της ασφαλειας δεν μπορεις να κανεις εσυ κουμαντο στην συσκευη σου και κανουν αυτοι για να εισαι ποιο ασφαλης και φυσικα για να μην μπορεις να βαλεις κατι δωρεαν (δεν θα ειναι ασφαλες οχι γιατι ειναι δωρεαν, οχι οχι). Θα στο προσφερουν αυτοι σε καλή τιμη να ειναι ασφαλες και αν κρινουν δεν θα στο δωσουν καθολου γιατι δεν ειναι. μα μα ειναι δικο μου το τηλέφωνο γιατι δεν μπορω να κανω οτι θελω ακομα και αν δεν ειναι ασφαλες, ειναι παλιο και θελω απλα να δοκιμασω πραγματα. ΟΧΙ ΟΧΙ, δεν ξερεις εσυ, μπορει να το αγορασες αλλα εμεις κανουμε κουμάντο, το πληρωσες αλλα δεν ειναι ακριβως δικο σου.
Ετσι και οι χουντες παιρνουν την εξουσια για να μας προτατεψουν οταν δεν ειμαστε ασφαλεις!!!!!
ετσι και οι αμερικανοι εχουν το δικαιωμα από το συνταγμα τους να κουβαλάνε κουμπουρια για να ειναι ασφαλεις!!!!!!
πολύ ασφαλεια ρε παιδια, παρα πολύ. Προτιμω να οριζω εγω τι ειναι ασφαλες στο κινητο μου για μενα μαλλον απο το να μου το επιβαλουν . χμμμμ , εισαι περιεργος
και το πιο τελειο ηταν το μαικροσοφτ .
Δεν ηταν το πιο τελειο, ειχε πολλα να διορθωσει αλλα ηταν πολύ καλή αρχη. Δεν ειχε πολύ υποστηριξη σε app αλλα ηταν καλοσχεδιασμενο
αλλα ως συνήθως η μικρομαλακή , χοντρομαλα(σ)κίστικε και το παρατησε
-
η καποιος αλλος . και τι εφαρμογες χρησιμοποιειτε .Ειναι περιπου το ιδιο με τα υπεραυτοκινητα, τα αγοραζουν γιατι μπορουν να τα πανε στο οριο τους? Οχι βεβαια μπορουν να χρησιμοποιησουν ενα μερος των δυνατοτητων τους, αλλος λιγοτερο και αλλος περισσοτερο.
-

η καποιος αλλος . και τι εφαρμογες χρησιμοποιειτε .παρα μα παρα μα παρα πολλες
το κινητο ειναι υπολογιστης κανονικος πλεον. 16GB ram εχει το κινητο μου και πολλων φυσικα!!!
η δυναμη του επεξεργαστη των καλών τηλεφωνων ξεπερναει πολλα desktop 5ετιας!!!!
-
Κάθεσαι ; Παίρνω ανάσα και ...
Εκτός απο τα της δουλειάς, φτιάχνω δικές μου εφαρμογές, office (αν χρειαστεί) , signal (chat) για τις παρανομίες μας
, φορουμ, podcast/youtube στο περπάτημα/τρέξιμο, καποιες φωτο οταν δεν εχω την μηχανη μαζι, email (προφανώς), tracking βηματων/τρεξιματος (δεν μπορω τα ρολογια), tracking γυμναστηριου, κάρτες, ταυτότητα/δίπλωμα, authenticator (2fa), maps, διαφορες βοηθητικες εφαρμογες (καμερες, ανιχνευτες φωτιας, 3dprinters, router, vpns) και είναι η συσκευή ανάγκης αν είμαι στην μεση του πουθενα και δεν εχω προβλεψει να παρω λαπτοπ να μπω σε κανενα σερβουρα.α, ξεχάσαμε και τις εφαρμογές φόρτισης για το λεχτρικό ρε

α, α, και εφαρμογή για ξενες γλωσσες (anki) αλλα αυτο παει μαζι με το περπατημα, αντι για yt/podcast
(είναι αρρώστεια όλο αυτό, θέλει προσοχή, εγώ είμαι χαμένη υπόθεση, μείνετε μακριά, αφήστε με εμένα, δεν μπορώ να σωθώ...)
-
@ilias-a said in iOS , MacOS, iPhone, iPad, MacBook και συμπαρομαρτούντα ...:
η καποιος αλλος . και τι εφαρμογες χρησιμοποιειτε .Ειναι περιπου το ιδιο με τα υπεραυτοκινητα, τα αγοραζουν γιατι μπορουν να τα πανε στο οριο τους? Οχι βεβαια μπορουν να χρησιμοποιησουν ενα μερος των δυνατοτητων τους, αλλος λιγοτερο και αλλος περισσοτερο.
οχι βεβαια , αλλά καθε νεα εφαρμογη που εμφανιζεται μεσα σε παλια εφαρμογη ειναι για να σε κανει να απασχολεισαι ολη την ωρα , αυτα τα ατελειωτα απντειτς καθε μερα , που υποτιθεται γινονται για μας και επηρεαζουν και αλλες εφαρμογες και σου βγανει ο χριστος αναποδα να αφαιρεις να μπλοκαρεις τα ατελειωτα υπομενου κρυμμενα απο δω και απο κει .
Πραγματικα υπαρχει ενας που να εχει τον ελεγχο του τηλεφωνου του ;
Ρε πουστη μου δεν ελεγχουμε τιποτα πια στην ζωη μας . -
Κάθεσαι ; Παίρνω ανάσα και ...
Εκτός απο τα της δουλειάς, φτιάχνω δικές μου εφαρμογές, office (αν χρειαστεί) , signal (chat) για τις παρανομίες μας
, φορουμ, podcast/youtube στο περπάτημα/τρέξιμο, καποιες φωτο οταν δεν εχω την μηχανη μαζι, email (προφανώς), tracking βηματων/τρεξιματος (δεν μπορω τα ρολογια), tracking γυμναστηριου, κάρτες, ταυτότητα/δίπλωμα, authenticator (2fa), maps, διαφορες βοηθητικες εφαρμογες (καμερες, ανιχνευτες φωτιας, 3dprinters, router, vpns) και είναι η συσκευή ανάγκης αν είμαι στην μεση του πουθενα και δεν εχω προβλεψει να παρω λαπτοπ να μπω σε κανενα σερβουρα.α, ξεχάσαμε και τις εφαρμογές φόρτισης για το λεχτρικό ρε

(είναι αρρώστεια όλο αυτό, θέλει προσοχή, εγώ είμαι χαμένη υπόθεση, μείνετε μακριά, αφήστε με εμένα, δεν μπορώ να σωθώ...)
Τιποτα απ αυτα δεν σου ειναι απαραιτητο , μαλακιες
Τζαμπα εχεις κανει την ζωη σου περιπλοκη .
και εισαι και 24 ωρες ον ντεμαντ για καποιον μαλακα που δουλευεις , πεη μπλε . -

το κινητο ειναι υπολογιστης κανονικος πλεον. 16GB ram εχει το κινητο μου και πολλων φυσικα!!!
αυτην την στιγμη εχω 5 υπολογιστες γυρω μου , κοντα 2 σε καθε δωματιο , γιατι να εχω ακομα εναν και στην τσεπη μου , οπου παω ;
-
Τιποτα απ αυτα δεν σου ειναι απαραιτητο , μαλακιες
έχεις δοκιμάσει να περπατήσεις ακούγοντας μόνο τις σκέψεις σου;
Ξέρεις πόσο τρομακτικό είναι;
Καλύτερα τον panosdent να μου λεει για το ρενο 5.
Απαραίτητο δεν είναι τπτ, επιλεγουμε τι θελουμε σε ένα επίπεδο. Εσύ εισαι το ενα ακρο, εγω το αλλο, υπαρχει και το υγιές μέσο, μην είμαστε υπερβολικοί.
Δεν είμαι on demand, απλα ειμαι on epic malakia, please save us.
Ευτυχώς σπάνιο, αλλά συμβαίνει (δεν ειμαι υπαλληλος).
Το on demand ειναι καρκίνος κανονικός όντως. -

αυτην την στιγμη εχω 5 υπολογιστες γυρω μου , κοντα 2 σε καθε δωματιο , γιατι να εχω ακομα εναν και στην τσεπη μου , οπου παω ;
Στην τουαλέτα γίνονται όλοι πλούσιοι. Τότε έρχονται οι ιδέες και χρειάζεσαι επεξεργαστική δύναμη να τις αναλύσεις. Μετά το καζανάκι η μαγεία χάνεται.
-

για να μην εχεις 5 και παραπανω γυρω σου οπου πας
-
εχω 5 υπολογιστες γυρω μου , κοντα 2 σε καθε δωματιο
στο φόρουμ λουδίτης στο σπίτι lan parties

-

η καποιος αλλος . και τι εφαρμογες χρησιμοποιειτε .Forum και απάντηση στον ταξιδευτή, emails για να τα δω αργότερα σε μεγάλη οθόνη, τηλέφωνα, podcasts στο αυτοκίνητο και βίντεο με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ το 80 το βράδυ πριν με πάρει ο ύπνος.
Αλλα γενικότερα ειναι σπαστικό διότι η μικρή οθόνη κουράζει.
-
Καλύτερα τον panosdent να μου λεει για το ρενο 5.

-
@lap said in iOS , MacOS, iPhone, iPad, MacBook και συμπαρομαρτούντα ...:
podcasts
Τι ακους ; με δολοφονιες ;
Αυτο με τα podcasts το σιχαινομαι , κατι που μπορεις να διαβασεις διαγωνια σε δευτερολεπτα να τρως ωρα απο την ζωη σου . -
Αυτο με τα podcasts το σιχαινομαι
δεν διαφωνώ, αλλά υπάρχουν πάρα πολυ ωραίες διαλέξεις που μπορείς να ακούς αν θες.
Φιλοσοφία, μαθηματικά, τέχνες, φυσική(θεωρητική), ... ότι θες. -
@a-d-p said in Περι συσκευών Android...:
@cirus said in Περι συσκευών Android...:
@a-d-p said in Περι συσκευών Android...:
@cirus said in Περι συσκευών Android...:
ουυυυυ 666
Τώρα έχω ένα iPhone 14 για την οικογένεια και ένα Xiaomi 15t Pro (το οποίο αντικατέστησε ενα Xiaomi 10t Pro) για τη δουλειά, οπότε γνωρίζω και τους δύο κόσμους. Ο καθένας έχει τα θετικά και αρνητικά του. Θεωρώ ότι τα iPhone είναι μακράν τα πιο μπαρμπαδοfriedly
. Ειδικά τώρα που έχουμε και MacBook, iPad κτλ δεν υπάρχει σύγκριση. Το μόνο εμπόδιο είναι τα χρήματα 

Ειναι μια εταιρεια με ενα κλειστο ρημαδοσυστημα (το οποιο ειναι πολύ καλό δεν λέω) . Κανει οτι μπορει για να πληρώνεις τα πάντα εξτρα. Και φερνει οποτε μπορει εμποδια σε τριτες συσκευες ωστε να προωθει πάντα τις δικές της και βαζει συμβατοτητα μονο οταν την αναγκαζει καμια ευρωπαικη ενωση
Ειμαι εναντια σε αυτή την φιλοσοφία αυτης της εταιρειας και οσο μπορω να μην πριμοδοτω τετοιες πρακτικες θα το κάνω.
Τα λεω αυτα χωρις να βαλω κάτω χρηματα, χαρακτηριστικα κτλ
Ειμαι εναντια σε οτι πρεσβευει
επισης η καθε χαζοχαρουμενη που δεν ξερει να κάνει δεξι κλικ properties στον υπολογιστη της και ρωταει που ειναι το excel αφου δεν ειναι στην επιφανεια εργασιας να το δει (αρα σιγουρα δεν υπάρχει στον υπολογιστη) εχει iphone και λεει ποσο advanced ειναι και ποσσες λειτουργιες εχει στο instagram....... Οποτε και χωρις ιδεολογια δεν θα το επαιρνα το γ@μηδι μονο και μονο για να μην εχω ιδια συσκευη με αυτες
πες με παραξενιδη δεν θα εισαι ο πρωτος
σε εταιρεια που δουλευα μου εδιναν μονο iphone (δωρεαν). Δεν το πήρα ουτε τοτε. Προτιμω να το πληρωσω από την τσεπη μου τους ειπα
Τα δέχομαι αυτά που λες, αλλά εγώ μίλησα σαν μεσήλικας χρήστης και των δύο ταυτόχρονα.
Οι δικοί σου λόγοι είναι θέμα αρχών μόνο, αφού δεν χρησιμοποιείς iOS.
Το κλειστό σύστημα είναι στα θετικά για μένα, για λόγους ασφαλείας.Τα πάντα όλα στην ζωή έχουν θετικά και αρνητικά. Το ίδιο ισχύει με τα κλειστά συστήματα .
Προφανώς είναι θέμα αρχών . Για να είμαι ειλικρινής όμως είχα κάποια στιγμή iphone. Είχα πάρει το 4 . Το οποίο φυσικά τότε είχα κάνει jailbreak αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Δεν ξαναπήρα από τότε γιατί είχα ξενερώσει που έπρεπε να κάνω jailbreak σε κάθε update για να έχω αυτά που θέλω
Τότε λοιπόν έχω να πω ότι τα 2 ανταγωνιστικά λειτουργικά είχαν αρκετά μεγάλη διαφορά και το iOS ήταν αρκετά ως πολύ καλύτερο. Τώρα πια είναι και τα 2 πολύ καλά. Βασικά εγώ ήθελα να υπάρχουν πολλά λειτουργικά και ξενέρωσα που επικράτησαν μόνο 2. Ήθελα και το Ubuntu και Firefox os και της Microsoft που είχε βγάλει και blackberry και όσα περισσότερα τόσο καλύτερο
Δυστηχως μόνο 2 επικράτησαν που είναι πολύ κακό. Το ελάχιστο θα έπρεπε να είναι 3 μεγάλες πλατφόρμες για να υπάρχει ανταγωνισμός
Διαφορετική λογική γι αυτό και είναι δύο αντίθετοι κόσμοι, ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Εγώ θέλω απλοιοκοτητα και κάτι stable, το ios το δίνει όποτε το επιλέγω. Άλλος ούτε να διανοηθεί να μην μπορεί να έχει χίλιες δύο παραμετροποιησεις οπότε θα επιλέξει android. Κάπου κερδίζει το ένα κάπου το άλλο.
Αλλά ανακρίβειες του τύπου κάνουν τα πάντα για να πληρώνεις δεν ισχύουν. Δε χρειάζεται ευρώ το ios για να δουλέψει. Επίσης αντίστοιχα του jailbreak υπάρχει το root στα android, παλια το έκανα αλλά από ένα σημείο και μετά βαρέθηκα.
Ακόμα δεν έχω κλείσει χρόνοι με το ios και δε μου λείπει ούτε στο ελάχιστο το android, δεν είναι απαραίτητα καλύτερο αλλά για τα δικά μου θέλω είναι
iOS , MacOS, iPhone, iPad, MacBook και συμπαρομαρτούντα ...