-
@zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αλλο στησιμο, συγκριτικά εχουμε βαρκουλα τι να λεμε!
έχω μπει πάντως στο plugin, τουμπανακι, καθολου βαρκα (με τα αερίου αμορτισερ).
πολυ ωραιο αυτοκινητο.Αλλά βεβαια δεν με εκπλήσει, αφου η χιουνται φτιαχνει τα καλυτερα αυτοκίνητα, οπως το ioniq5 (μόνο 40Κ το LR και 800V αρχιτεκτονική, πάρτε, γιατί δεν παίρνετε;
). -
@m3rlin said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλορίζικο!!! Εγώ τέλος 10ου αναμένω! Με αυτά που γράφεις με πιάνει ανυπομονησία!
Με το καλο!
Βεβαια εσυ παιζεις μπαλα σε αλλα χωραφια με σαφως αξιοπιστο αυτοματο με μετατροπεα ροπης και πολλα γκαζια 230+ αλογα ειναι αυτα.
-
@jousis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αλλο στησιμο, συγκριτικά εχουμε βαρκουλα τι να λεμε!
έχω μπει πάντως στο plugin, τουμπανακι, καθολου βαρκα (με τα αερίου αμορτισερ).
πολυ ωραιο αυτοκινητο.Αλλά βεβαια δεν με εκπλήσει, αφου η χιουνται φτιαχνει τα καλυτερα αυτοκίνητα, οπως το ioniq5 (μόνο 40Κ το LR και 800V αρχιτεκτονική, πάρτε, γιατί δεν παίρνετε;
).Γενικα εχει ωραιο στησιμο και περπατημα με εξαιρετικη ποιοτητα κυλησης. Δεν τριζει μεσα, εχει συμπαθεστατο τιμονι, και το facelift βγαζει μια ευχαριστη αρμονια στη σχεδιαση του εσωτερικου.
Βαρκα συγκριτικα με το r5. Για suv μια χαρα ειναι πολυ ανωτερο απο ιαπωνικες κατασκευες που μουγκριζουν.
-
με εξαιρετικη ποιοτητα κυλησης.
Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση εμένα.
Σε άνεση δεν μπορώ να πω οτι ήταν και σιτροέν αλλά η ποιότητα κύλισης ηταν εξαιρετική.
Και η ποιότητα εσωτερικά (nline μπήκα) κορυφή.Όταν διάβασα οτι πήγες απο touring eco σε all season λεω πάει, το χάλασε.
Αλλά λες οτι τελικά μία η άλλη... η θα μας πεις σε λιγο μετά τις δοκιμές
-
Πως και δεν σε τραβηξε το αδελφακι του το sportage?
Μου κανει λιγο πιο ποιοτικο μεσα και (υποκειμενικο αυτο) ειναι και πιο σεξι εμφανισιακα.
Και 7 χρονια εγγυηση που μετραει οταν πας να το πουλησεις. -
@greg_ce said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Φίλε @sabas_thess, σε καταλαβαίνω απόλυτα και έχεις δίκιο για το «κοφτερό» στήσιμο του Formentor.
[...]
Όπως πολύ σωστά είπες, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Εμένα η δική μου «κολοκυθόπιτα» με ανανεώνει, καλύπτει τα ταξιδιωτικά μου θέλω και μου δίνει χαρά κάθε δύο χρόνια.Να είσαι πάντα καλά!
Με όλο το σεβασμό στην επιλογή σου θα πω για πολλοστή φορά, καθώς προκύπτει από όλες τις κριτικές του συγκεκριμένου οχήματος, ότι η υπέροχη των πολλαπλών συνδέσμων είναι θεωρητική καθώς έχουμε πολλά παραδείγματα μετρίων υλοποιήσεων πολλαπλών όπως του Tuscon. Έχει πολύ καλύτερες εκ του αποτελέσματος υλοποιήσεις ημιακαμπτου άξονα, όπως Austral 3008 & Kuga.
Παράλληλα υφίστανται και έτεροι τετρακύλινδροι κινητήρες στα c suv όπως πχ ο εξαιρετικός Tce στα Austral & QQ.
Αν στη τελική το θέμα είναι το budget στα ίδια λεφτά, ή και λιγότερα, υπάρχουν συνολικά ανώτερες επιλογές όπως το mhev Austral & το Kuga είτε ως manual είτε ως CVT/EAT8 αντίστοιχα.
Τέλος την θεωρία ότι θα πουλιέται χρυσάφι το Tuscon επειδή θα είναι το "τελευταίο manual" δεν την ακούω. Θα πουλιέται ως ένα Hyundai Tuscon. Μην σου πω ότι σε καμία διετία κάνεις δεν θα ψάχνει manual!
Όπως κάθε επιλογή έτσι και αυτή βασίστηκε στο προσωπικό σου γούστο/κριτήριο. Καλά έκανες δικά σου τα λεφτά δική σου η επιλογή, απλά δεν μπορώ να διαβάζω ότι "μόνο αυτό" πληρούσε τις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Μπαίνει κόσμος εδώ και διαβάζει που δεν ξέρει όλη την αγορά και θα νομίζει πραγματικά ότι έχουν κοπεί οι τετρακύλινδροι και βγάζει μόνο η Hyundai σωστά set-up πίσω αναρτήσεων. Το Tuscon είναι μια vfm επιλογή, όπως αρκετά άλλα πλέον (QQ, Austral, Kuga, Formentor, C5 aircross μεταξύ άλλων).
Τέλος, όπως ισχύει στις αναρτήσεις έτσι και εδώ, απο μόνος του ο αριθμός των κυλίνδρων δεν λέει κάτι. Ούτε φέρει δάφνες αξιοπιστίας ο 4cyl του κορεατικού ομίλου. Έτσι για να τα λέμε όλα, με αγάπη και ειλικρίνεια....
-
@jousis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
με εξαιρετικη ποιοτητα κυλησης.
Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση εμένα.
Σε άνεση δεν μπορώ να πω οτι ήταν και σιτροέν αλλά η ποιότητα κύλισης ηταν εξαιρετική.
Και η ποιότητα εσωτερικά (nline μπήκα) κορυφή.Όταν διάβασα οτι πήγες απο touring eco σε all season λεω πάει, το χάλασε.
Αλλά λες οτι τελικά μία η άλλη... η θα μας πεις σε λιγο μετά τις δοκιμές
Κοιτα η limited και nline εχουν διαφορα μεγαλη στα υλικα. Ποιοτικα ειναι πολύ ανωτερες που το θεωρω μεγαλο ατοπημα. Δεν το κανει ουτε η bmw αυτο. Δηλαδη αλλα υλικα στις πορτες στο πανω μερος;
Αλλα ξεφευγουν και σε τιμες αυτες οι εκδοσεις.
Αν λοιπον πας στις γηινες και προσιτες premium + distinctive αντιλαμβανεσαι αμεσως τη διαφορα σαν φτωχος συγγενης.
Τωρα για τα λαστιχα, πρωτη φορα τεσσαρων εποχων,πρωτη φορα σκαω τοσο χρημα για λαστιχα, και το καλο που τους θελω ειναι να βγουν καλα! Προς το παρον καλα ειναι

-
@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@greg_ce said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Φίλε @sabas_thess, σε καταλαβαίνω απόλυτα και έχεις δίκιο για το «κοφτερό» στήσιμο του Formentor.
[...]
Όπως πολύ σωστά είπες, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Εμένα η δική μου «κολοκυθόπιτα» με ανανεώνει, καλύπτει τα ταξιδιωτικά μου θέλω και μου δίνει χαρά κάθε δύο χρόνια.Να είσαι πάντα καλά!
Με όλο το σεβασμό στην επιλογή σου θα πω για πολλοστή φορά, καθώς προκύπτει από όλες τις κριτικές του συγκεκριμένου οχήματος, ότι η υπέροχη των πολλαπλών συνδέσμων είναι θεωρητική καθώς έχουμε πολλά παραδείγματα μετρίων υλοποιήσεων πολλαπλών όπως του Tuscon. Έχει πολύ καλύτερες εκ του αποτελέσματος υλοποιήσεις ημιακαμπτου άξονα, όπως Austral 3008 & Kuga.
Παράλληλα υφίστανται και έτεροι τετρακύλινδροι κινητήρες στα c suv όπως πχ ο εξαιρετικός Tce στα Austral & QQ.
Αν στη τελική το θέμα είναι το budget στα ίδια λεφτά, ή και λιγότερα, υπάρχουν συνολικά ανώτερες επιλογές όπως το mhev Austral & το Kuga είτε ως manual είτε ως CVT/EAT8 αντίστοιχα.
Τέλος την θεωρία ότι θα πουλιέται χρυσάφι το Tuscon επειδή θα είναι το "τελευταίο manual" δεν την ακούω. Θα πουλιέται ως ένα Hyundai Tuscon. Μην σου πω ότι σε καμία διετία κάνεις δεν θα ψάχνει manual!
Όπως κάθε επιλογή έτσι και αυτή βασίστηκε στο προσωπικό σου γούστο/κριτήριο. Καλά έκανες δικά σου τα λεφτά δική σου η επιλογή, απλά δεν μπορώ να διαβάζω ότι "μόνο αυτό" πληρούσε τις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Μπαίνει κόσμος εδώ και διαβάζει που δεν ξέρει όλη την αγορά και θα νομίζει πραγματικά ότι έχουν κοπεί οι τετρακύλινδροι και βγάζει μόνο η Hyundai σωστά set-up πίσω αναρτήσεων. Το Tuscon είναι μια vfm επιλογή, όπως αρκετά άλλα πλέον (QQ, Austral, Kuga, Formentor, C5 aircross μεταξύ άλλων).
Τέλος, όπως ισχύει στις αναρτήσεις έτσι και εδώ, απο μόνος του ο αριθμός των κυλίνδρων δεν λέει κάτι. Ούτε φέρει δάφνες αξιοπιστίας ο 4cyl του κορεατικού ομίλου. Έτσι για να τα λέμε όλα, με αγάπη και ειλικρίνεια....
Διαβαζω διαφορα που δεν εχω υποψιν στην αναρτηση σου. Και θα ηθελα πολυ τος παραπομπες.
Που εχεις διαβασει οτι ο ημιακαμπτος του kuga ειναι εξαιρετικη υλοποιηση και ανωτερη απο των πολλαπων των Κορεατων;
Για παραδειγμα εγω ειχα το qq για 2 μερες καθως οταν αλλαξα το juke και λεω στον φιλο στη nissan πτι θα παρω tucson μου λεει παρε το δικο μου 2 μερες. Δεν ηταν κακο, αλλα αισθανθηκα κατευθειαν τη διαφορα στην αναρτηση πισω. Επισης αισθανθηκα και μια νωχελικοτητα στις χαμηλες στροφες ειδικα σε ανηφορες οπου με το tucson δε νιωθω.
Το c5 aircross ειναι μαγικο χαλι οπως τα περισσοτερα citroen αλλα τρικυλινδρο 1,2. Ειναι μια πολυ καλη επιλογη βεβαια πλεον με τη τιμη του.
-
Που εχεις διαβασει οτι ο ημιακαμπτος του kuga ειναι εξαιρετικη υλοποιηση και ανωτερη απο των πολλαπων των Κορεατων;
Τα έχει δοκιμάσει όλα, πριν πάρει το Tiguan.
Προφανώς δεν έχεις διαβάσει το σχετικό τοπικ -
Πάντως δεν χρειάζεται η επιλογή μας να είναι 'αντικειμενικά' καλύτερη (αν υπάρχει κάτι τέτοιο).
'για εμένα είχε την καλύτερη ποιότητα κύλισης' και τέλος.Και εγώ γουστάρω τα 4κύλινδρα χωρίς κανένα λόγο... απλά έτσι, τα προτιμώ.
Manual πάλι, μόνο σε ΜΧ5. στο tucson δεν βρίσκω λόγο.@zaxosm δεν έχω μπει σε άλλο, αλλά να σου πω την αλήθεια σε ένα αυτοκίνητο, δεν χαϊδεύω τα πλαστικά.
έτσι σαν αίσθηση μέσα μου φανηκε νορμαλ πάντως, ωραίο αλλά δεν μου έκανε εντύπωση.
Σίγουρα δεν έτριζε σαν το δικό μου πάντως
(@A-d-P βάλε και το λινκ, ρίξε λίγο λαδάκι στην φωτιά, έχω πάρει ποπκορν περιμένοντας πότε θα τελειώσει η αστική ευγένεια να γίνει χαμούλης
) -
@a-d-p said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Τα έχει δοκιμάσει όλα, πριν πάρει το Tiguan.
Προφανώς δεν έχεις διαβάσει το σχετικό τοπικΟκ δεν το ηξερα! Γιατι μου εχει κατσει οτι καπου διαβασα για τον τραγικο ημιακαμπτο του kuga…..
Εγω βεβαια τοτε ουτε που περασα απεξω γιατι τοσο το tiguan ος και το kuga ηταν πανάκριβα και εκτος μπατζετ! 30000 γαρ. Τωρα το kuga ειδικα εχει πεσει παρα πολυ σε τιμη!
-
@m3rlin said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλορίζικο!!! Εγώ τέλος 10ου αναμένω! Με αυτά που γράφεις με πιάνει ανυπομονησία!
Με το καλό να σου έρθει λοιπόν, εύχομαι να περάσει γρήγορα ο καιρός μέχρι τον 10ο και περιμένουμε και τις δικές σου εντυπώσεις και φωτογραφίες μόλις παραλάβεις!
-
Στη διετία τα ιχ δεν χάνουν το 25 % της αρχικής τους αξίας ; Γιατί 2 ετια και όχι 4ετια ; Εχεις εξετάσει το προσωπικό λιζινγκ ; Υπό κανονικές συνθήκες δεν συμφέρει, αλλά για τοσο μικρό μίσθωμα ίσως να είναι διαφορετική η συνθήκη
-
@evmenis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Πως και δεν σε τραβηξε το αδελφακι του το sportage?
Μου κανει λιγο πιο ποιοτικο μεσα και (υποκειμενικο αυτο) ειναι και πιο σεξι εμφανισιακα.
Και 7 χρονια εγγυηση που μετραει οταν πας να το πουλησεις.Evmenis, πολύ σωστή η σκέψη σου, καθώς το Sportage μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα και ήταν οπωσδήποτε στα υπόψη.
Όμως, αν δεις το πρόσφατο facelift του Sportage, η Kia έκανε μερικές επιλογές που για τα δικά μου κριτήρια λειτουργούν αρνητικά.
Στο ανανεωμένο Sportage, η βασική έκδοση βενζίνης των 150 ίππων έρχεται πλέον χωρίς υβριδισμό (MHEV), σε αντίθεση με το Tucson που διατηρεί το εξαιρετικό 48V mild hybrid σύστημα.
Στη σχεδίαση υιοθέτησε ένα νέο διάκτινο τιμόνι. Προσωπικά, αυτή η σχεδίαση δεν μου αρέσει καθόλου, καθώς μου βγάζει μια αίσθηση «gadget» και αφαιρεί από τον παραδοσιακό, οδηγοκεντρικό χαρακτήρα που έχει ένα τριάκτινο τιμόνι.
Το νέο μπροστινό μέρος του Sportage έγινε αρκετά τετραγωνισμένο. Αντιθέτως, η σχεδίαση του Tucson με τις έντονες, δυναμικές γραμμές στο πλάι και τα εντυπωσιακά Angel Wings φώτα μπροστά, ειδικά σε μαύρο χρώμα, δημιουργούν ένα σύνολο που προσωπικά βρίσκω σαφώς πιο όμορφο, «άγριο» και sexy.
Σε αυτά πρόσθεσε και τη στρατηγική της 2ετίας. Η εγγύηση της Kia είναι 7 χρόνια αλλά με περιορισμό τα 150.000 χλμ. Η Hyundai δίνει 5 χρόνια αλλά χωρίς όριο χιλιομέτρων.
Όπως βλέπεις, για το δικό μου πλάνο και γούστο, το Tucson facelift ήταν η πιο στοχευμένη και safe κίνηση.
Hyundai Tucson NX4 (2020)