-
-
@tsimisde said in Renault Captur II:
Στη φουλ έξτρα έκδοση του, το Captur είναι πιο φθηνό συγκριτικά με το Yaris Cross. Και πριν ήταν πιο φθηνό, τώρα μεγάλωσε η διαφορά....
Φοβουνται την γαλλικη αξιοπιστια και πολυπλοκοτητα,γιαυτο επιμενουν στο μετριο Cross.
-
@a-d-p said in Renault Captur II:
Υβριδικό Renault Captur: Διαθέσιμο στην Ελλάδα σε νέες, χαμηλότερες τιμές
Ωραία νούμερα δίνει αυτός ο κινητήρας και το έχω δει στο δρόμο, είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο.
-
Καλημέρα. Είμαι κάτοχος Captur απο το 2023 1000cc lpg. Θέλω να ρωτήσω όσους εχουν το μοντέλο αυτό αν τους εχει παρουσιάσει κάποια βλάβη. Εγώ δεν του κάνω πολύ χρήση έχω +35000 χλμ. Θα παρακαλούσα αν έχετε θέματα να μπείτε στον κόπο να μου γράψετε απο κάτω.
-
@baggelistzouros said in Renault Captur II:
Καλημέρα. Είμαι κάτοχος Captur απο το 2023 1000cc lpg. Θέλω να ρωτήσω όσους εχουν το μοντέλο αυτό αν τους εχει παρουσιάσει κάποια βλάβη. Εγώ δεν του κάνω πολύ χρήση έχω +35000 χλμ. Θα παρακαλούσα αν έχετε θέματα να μπείτε στον κόπο να μου γράψετε απο κάτω.
Εσένα που το έχεις 3 χρόνια, θα έπρεπε να ρωτήσουμε. Ρωτάς για να δεις αν σου βγάλει κάτι στα επόμενα 35κ?

Θα σου είχε δείξει ήδη αν δεν πήγαινε κάτι καλά.
-
Εχω το clio με τον ιδιο κινητήρα LPG, 5 χρόνια 65Κ χιλιόμετρα χωρις κανένα πρόβλημα.
-
Έχουμε το ίδιο Αυτοκίνητο ( Captur II LPG) , αγορασμένο την ίδια χρονιά με τα ίδια χιλιόμετρα.
Μου έβγαλε Αντλία νερού (το κατάλαβα απο ένα δυνατό λεπτό σφύριγμα όταν άφηνα το γκάζι). Στην πρώτη αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν είναι τίποτα και ότι έτσι ¨στροφάρι¨
ο κινητήρας !!!!!! Απο την στιγμή που άρχισε να το ακούει και η γυναίκα μου κατάλαβα ότι όντως κάτι δεν πάει καλά. Στην δεύτερη αντιπροσωπεία που πήγα (Θεσσαλονίκη) το καταλάβαν μέσα σε 5 λεπτά και έγινε άμεση αντικατάσταση , φυσικά μέσα στην εγγύηση.
Και ο ήχος εξαφανίστηκε και ο κινητήρας δεν ¨ξαναστρόφαρε¨!!!!
Το επόμενο, στα 2,5 χρόνια...η μπαταρία ψόφησε τελείως ( τι περιμένεις 60 Ah , και δεν δουλεύω ποτέ τη χαζομάρα το Start-Stop) . Επειδή τώρα έχει ζέστα την τραβάω απο τα μαλλιά για να την αλλάξω αρχες χειμώνα και φυσικά 70 Ah. Επίσης τώρα με τον κλιματισμό
όταν ανοίγει ο συμπιεστής και έρχεται ο κρύος αέρας ακούγετε ένα ψιλό Τρρρρρρ !!! απο τον αριστερό αεραγωγό, όταν το ακούσει η γυναίκα μου θα το πάω γιά έλεγχο. Το τελευταίο που έπαθα .... μία δύο κουτσουλιές στον ουρανό ( μαυρος) έγιναν μάλλον το απόγευμα και καθαρίστηκαν το πρωί με μεγάλη προσοχή. Το αποτέλεσμα.... έφυγε το Χρώμα !!!!! Το πιστεύεται, ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΧΡΏΜΑ φάνηκε απο κάτω άσπρο χρώμα!!
Το πήγα , Η Renault δεν αναγνωρίζει ζημιές στο χρώμα απο κουτσουλιές.
Αυτά προς το παρόν , όταν θυμηθώ τίποτα άλλο θα επανέρθω . Καλό Αυγουστο να έχουμε με υγεία , τα υπόλοιπα είναι απλες Λαμαρίνες. -
Αυτο με τα χρωματα εχει καταντησει γελοιο. Καθε περσυ και καλύτερα. Δεν ξερω το φταίει αλλα με το παραμικρο εχουμε παρομοια θεματα.
Δηλαδη πλεον ειναι σχεδον υποχρεωττικη η νανοκεραμικη.
-
Προσανατολίζομαι για μεμβράνη PPF ..? ή όπως την λένε, μόνο στην οροφή και στα 5 χρόνια αλλαγή.
-
@steveman said in Renault Captur II:
Προσανατολίζομαι για μεμβράνη PPF ..? ή όπως την λένε, μόνο στην οροφή και στα 5 χρόνια αλλαγή.
Αν σκοπευεις να κρατησεις το αμαξι νομιζω αξιζει. Απλα εχει κα καποια αρνητικα με το που και πως το πλενεις.
-
Έχουμε το ίδιο Αυτοκίνητο ( Captur II LPG) , αγορασμένο την ίδια χρονιά με τα ίδια χιλιόμετρα.
Μου έβγαλε Αντλία νερού (το κατάλαβα απο ένα δυνατό λεπτό σφύριγμα όταν άφηνα το γκάζι). Στην πρώτη αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν είναι τίποτα και ότι έτσι ¨στροφάρι¨
ο κινητήρας !!!!!! Απο την στιγμή που άρχισε να το ακούει και η γυναίκα μου κατάλαβα ότι όντως κάτι δεν πάει καλά. Στην δεύτερη αντιπροσωπεία που πήγα (Θεσσαλονίκη) το καταλάβαν μέσα σε 5 λεπτά και έγινε άμεση αντικατάσταση , φυσικά μέσα στην εγγύηση.
Και ο ήχος εξαφανίστηκε και ο κινητήρας δεν ¨ξαναστρόφαρε¨!!!!
Το επόμενο, στα 2,5 χρόνια...η μπαταρία ψόφησε τελείως ( τι περιμένεις 60 Ah , και δεν δουλεύω ποτέ τη χαζομάρα το Start-Stop) . Επειδή τώρα έχει ζέστα την τραβάω απο τα μαλλιά για να την αλλάξω αρχες χειμώνα και φυσικά 70 Ah. Επίσης τώρα με τον κλιματισμό
όταν ανοίγει ο συμπιεστής και έρχεται ο κρύος αέρας ακούγετε ένα ψιλό Τρρρρρρ !!! απο τον αριστερό αεραγωγό, όταν το ακούσει η γυναίκα μου θα το πάω γιά έλεγχο. Το τελευταίο που έπαθα .... μία δύο κουτσουλιές στον ουρανό ( μαυρος) έγιναν μάλλον το απόγευμα και καθαρίστηκαν το πρωί με μεγάλη προσοχή. Το αποτέλεσμα.... έφυγε το Χρώμα !!!!! Το πιστεύεται, ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΧΡΏΜΑ φάνηκε απο κάτω άσπρο χρώμα!!
Το πήγα , Η Renault δεν αναγνωρίζει ζημιές στο χρώμα απο κουτσουλιές.
Αυτά προς το παρόν , όταν θυμηθώ τίποτα άλλο θα επανέρθω . Καλό Αυγουστο να έχουμε με υγεία , τα υπόλοιπα είναι απλες Λαμαρίνες.Τι στο καλό είχαν φάει τα περιστέρια

-
μία δύο κουτσουλιές στον ουρανό ( μαυρος) έγιναν μάλλον το απόγευμα και καθαρίστηκαν το πρωί με μεγάλη προσοχή. Το αποτέλεσμα.... έφυγε το Χρώμα !!!!! Το πιστεύεται, ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΧΡΏΜΑ φάνηκε απο κάτω άσπρο χρώμα!!
Το πήγα , Η Renault δεν αναγνωρίζει ζημιές στο χρώμα απο κουτσουλιές.Aρχικά κακώς τους ειπες για κουτσουλιες.
Επίσης, αν ειναι δυνατον με 12-24 ώρες κουτσουλια να φυγει το χρωμα. Μήνες έχω αφήσει και δεν έπαθε τπτ.
Με τί το καθάρισες; Με νέφτι ;Στείλε παράπονα με καποιον τροπο οπου μπορεις. Απευθείας.
Ρώτα στην αντιπροσωπεια σου δλδ, πως μπορω να στείλω επισημα παραπονα εξω ;
Μην παραδοθείς έτσι εύκολα, ακόμα κ αν δεν το αναγνωρίσουν, να το κανουν μετά απο προσπάθεια. -
Ειλικρινά, Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον άλλα δες τι έγινε απο την αρχή και είναι ο λόγος που κουράστηκα και δεν κάνω τίποτα άλλο γιατί δεν μπορώ να το αποδείξω.
Οκτώβριος 2023 παραλαμβάνω το καινούργιο αυτοκίνητο απο την LION (μετά απο ένα χρόνο περίπου έκλεισε) στη Θεσσαλονίκη . Το έλεγξα όσο καλύτερα μπορούσα μέσα έξω.!!
Είναι άσπρο με μαύρο ουρανό. Μετά από 15 ημέρες παρατηρώ από ψηλά (καθόμουν στην βεράντα ) ότι ο ουρανός του αυτοκινήτου έχει 5 θολές στάμπες διαμέτρου 3-5 cm, 100% κουτσουλιές. Διακρίνονταν μόνο υπό γωνία και σε πολύ φώς. 100% δεν έγιναν στις 15 ημέρες που είχα το αυτοκίνητο γιατί τότε είχα πάρκινγκ . Προφανώς στο εκτελωνισμό όπου το είχαν έξω το αυτοκίνητο δέχτηκε ¨επίθεση¨ και δεν καθαρίστηκε. Τους το πηγαίνω και έγινε... το έλα να δείς. Μου είπαν για να αμυνθούν (και πολύ σωστά) ....Γιατί δεν το έφερες Αμέσως??? Γιατί τώρα το είδα....!! Και που ξέρουμε εμείς ότι δεν το έχεις στο λιμάνι να το χέζουν οι γλάροι 15 ημέρες. Κακός ή καλώς το τελείωσα εκεί. Το πήγα σε ειδικούς και μου είπαν ότι έχει καεί πολύ το βερνίκι και φυσικά ότι δεν φταίνε οι κουτσουλιές αλλά ο τρόπος βαφής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ( Τα λεγόμενα Αυτοκίνητα Της Δευτέρας... τα ξέρεις?) . Συμπέρασμα, μάλλον πρέπει να το βάψω σε ειδικούς, φυσικά πρώτα πρέπει να πάρω την απόφαση . Το αυτοκίνητο το προσέχω πολύ και πως το πλένω και που το παρκάρω και πώς αφαιρώ οποιαδήποτε βρωμιά, δυστυχώς έτυχε σε μένα. A..! για το wastegate του Turbo θα γράψω σε άλλο post γιατί είδη έχω στεναχωρηθεί που τα θυμήθηκα . Πρώτα η υγεία και η Ζωή και μετά οι λαμαρίνες, τουλάχιστον αυτές φτιάχνονται . Ξέχασα να γράψω το σημαντικό. Δεν τους είπα ότι είναι απο κουτσουλιές .....είδαν τις προηγούμενες, τις μεγάλες. Αντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
ΥΓ: Τίς κουτσουλιές πρώτα τις υγραίνω για ώρα με βρεγμένο πανί απο μικρο-ίνες και μετά τις αφαιρώ προσεκτικά και πολύ απαλά..... τι άλλο να κάνω ο έρμος! -
Αρχικά συμφωνώ απολύτως για τις λαμαρίνες, αν σε στρεσάρει μην κάνεις τίποτα, αλλά είναι απαράδεκτο.
Κάνε του καμιά προστασία τουλάχιστον τώρα, έστω μια κεραμική μόνος σου. Δες εδώ τον Τοντ@steveman said in Renault Captur II:
ΥΓ: Τίς κουτσουλιές πρώτα τις υγραίνω για ώρα με βρεγμένο πανί απο μικρο-ίνες και μετά τις αφαιρώ προσεκτικά και πολύ απαλά..... τι άλλο να κάνω ο έρμος!

Μου ακούγεται εξωπραγματικό όχι απλά να οξειδωθει λιγο το βερνίκι αλλά το να βγει όλο το χρώμα και να δεις (υποθέτω) το primer.
Και ταυτόχρονα αγχώνομαι γιατί έχει μαύρη οροφή εμένα (και είναι ρενό
).
Θα πρέπει να το τσεκάρω συνέχεια δλδ;
Η βρώμα και η σκόνη προστατεύει άραγε ;Μου είπαν για να αμυνθούν (και πολύ σωστά) ....Γιατί δεν το έφερες Αμέσως???
Κλασσικοί εμποράκοι που δεν πρέπει να έχουν ούτε περίπτερο. Λες και ψώνισες τσίχλα.
-
@jousis said in Renault Captur II:
Αρχικά συμφωνώ απολύτως για τις λαμαρίνες, αν σε στρεσάρει μην κάνεις τίποτα, αλλά είναι απαράδεκτο.
Κάνε του καμιά προστασία τουλάχιστον τώρα, έστω μια κεραμική μόνος σου. Δες εδώ τον Τοντ@steveman said in Renault Captur II:
ΥΓ: Τίς κουτσουλιές πρώτα τις υγραίνω για ώρα με βρεγμένο πανί απο μικρο-ίνες και μετά τις αφαιρώ προσεκτικά και πολύ απαλά..... τι άλλο να κάνω ο έρμος!

Μου ακούγεται εξωπραγματικό όχι απλά να οξειδωθει λιγο το βερνίκι αλλά το να βγει όλο το χρώμα και να δεις (υποθέτω) το primer.
Και ταυτόχρονα αγχώνομαι γιατί έχει μαύρη οροφή εμένα (και είναι ρενό
).
Θα πρέπει να το τσεκάρω συνέχεια δλδ;
Η βρώμα και η σκόνη προστατεύει άραγε ;Μου είπαν για να αμυνθούν (και πολύ σωστά) ....Γιατί δεν το έφερες Αμέσως???
Κλασσικοί εμποράκοι που δεν πρέπει να έχουν ούτε περίπτερο. Λες και ψώνισες τσίχλα.
Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα. Έκδοση full extra techno , έδωσα 25000 . Μου φαίνεται τελικά ότι πρέπει να έχουμε τον δικηγόρο πάντα δίπλα μας και να τον πληρώνουμε με τον μήνα.
-
Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα. Έκδοση full extra techno , έδωσα 25000 . Μου φαίνεται τελικά ότι πρέπει να έχουμε τον δικηγόρο πάντα δίπλα μας και να τον πληρώνουμε με τον μήνα.
Δε νομιζω να υπαρχει εταιρεια που να καλυπτει φθορες βαφης απο κουτσουλια ή αλλα τοξικα υγρα. Οτι η ποιοτητα της βαφης ειναι χαμηλου επιπεδου ειναι σιγουρο, δυστυχως σε πολλες μαρκες πλεον, δε βοηθανε και τα νετροδιαλυτα χρωματα σε αυτο.
-
@ilias-a said in Renault Captur II:
Δε νομιζω να υπαρχει εταιρεια που να καλυπτει φθορες βαφης απο κουτσουλια ή αλλα τοξικα υγρα.
Καμία αλλά 15 ημερών αυτοκίνητο πρώτα τα κάνεις όλα κώλο και μετά το δέχεσαι οτι έφυγε το βερνίκι έτσι ενώ το παρκάρεις σε γκαράζ.
Είναι λίγο ακραίο σενάριο.Τους βάζεις να αποδείξουν αυτοί οτι το έκανες εσύ, όχι το ανάποδο.
Θα τους ζόριζα όσο πάει δλδ. -
@jousis said in Renault Captur II:
Δε νομιζω να υπαρχει εταιρεια που να καλυπτει φθορες βαφης απο κουτσουλια ή αλλα τοξικα υγρα.
Καμία αλλά 15 ημερών αυτοκίνητο πρώτα τα κάνεις όλα κώλο και μετά το δέχεσαι οτι έφυγε το βερνίκι έτσι ενώ το παρκάρεις σε γκαράζ.
Είναι λίγο ακραίο σενάριο.Τους βάζεις να αποδείξουν αυτοί οτι το έκανες εσύ, όχι το ανάποδο.
Θα τους ζόριζα όσο πάει δλδ.Τσαμπα τις "μπαλες" σου θα σπασεις.
-
Τσαμπα τις "μπαλες" σου θα σπασεις.
Κάποιες μάχες αξίζει να τις δίνουμε και για τους επόμενους !
Πάω να αγοράσω κεραμική τώρα... wax on...wax off...
(γιατί πρεπει να το επιστρεψω μετα, εκει να δεις αγχος οταν το παραλαβουν μην με χρεωσουν) -
Να θυμίσω ότι μέχρι πρόσφατα πολλές εισαγωγικές καινούργιων αυτοκινήτων την διχρωμία την έκαναν στην Ελλάδα βαφοντας την οροφή στο χρώμα που είχε διαλέξει ο αγοραστής.
Τώρα για το εάν γινόταν ποιοτική εργασία και βαφή δεν γνωρίζω.
Renault Captur II