-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Και άλλο θέμα που αφορά την Ιταλία, αλλά μας θυμίζει και τα δικά μας...
Εννοείται ότι είμαι ξεκάθαρα με τον κοσμηματοπώλη.
Οι ζωές των ληστών που μπήκαν μέσα με τα όπλα, από εκείνη την στιγμή και μετά δεν είχαν καμία σημασία, αφού ήταν η ζωή του για τις ζωές των ληστών.
Οταν αφήνεις τον οποιονδήποτε κακοποιό να θεωρεί βόλτα στο πάρκο το να πάρει ένα όπλο και να απειλήσει ή και να σκοτώσει ένα φιλήσυχο πολίτη, τότε έχεις νομικό πρόβλημα.
Για το Τέξας είσαι εσύ
.Στο Τέξας, η νομική αντιμετώπιση του περιστατικού θα ήταν ριζικά διαφορετική, καθώς η νομοθεσία της πολιτείας προστατεύει έντονα την ιδιοκτησία και επιτρέπει τη χρήση θανάσιμης βίας ακόμη και κατά τη διαφυγή ενός δράστη.
Με βάση τον Ποινικό Κώδικα του Τέξας (Texas Penal Code), ο κοσμηματοπώλης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε καταδικαστεί, λόγω των παρακάτω νομικών υπερασπίσεων:-
Προστασία Περιουσίας (Section 9.42)
Αυτός είναι ο πιο κρίσιμος νόμος για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Στο Τέξας, επιτρέπεται η χρήση θανάσιμης βίας για την προστασία περιουσίας, ακόμη και αν ο δράστης τρέπεται σε φυγή, υπό την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης πιστεύει εύλογα ότι:
Η βία είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η διαφυγή του δράστη με την κλεμμένη περιουσία.
Η περιουσία δεν μπορεί να ανακτηθεί με κανέναν άλλον ασφαλή τρόπο. -
Το Δόγμα του Κάστρου (Castle Doctrine)
Ο νόμος αυτός θεωρεί εξ ορισμού εύλογη τη χρήση βίας αν κάποιος εισβάλει παράνομα και με τη βία στην επιχείρηση ή την κατοικία σου. Αν και η καταδίωξη έγινε στον δρόμο, το γεγονός ότι προηγήθηκε βίαιη εισβολή και ακινητοποίηση της κόρης του θα λειτουργούσε ως ισχυρό ελαφρυντικό για την ψυχολογική κατάσταση του ιδιοκτήτη. -
Νόμος "Stand Your Ground" (Section 9.31 & 9.32)
Στο Τέξας δεν υπάρχει η «υποχρέωση υποχώρησης» (duty to retreat). Αν κάποιος δέχεται επίθεση ή αν η περιουσία του απειλείται, έχει το δικαίωμα να αμυνθεί στο σημείο που βρίσκεται, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να προσπαθήσει να διαφύγει ή να καλέσει πρώτα την αστυνομία.
Το Κλειδί: Η Απόφαση των Ενόρκων
Στο αμερικανικό σύστημα, η υπόθεση θα παραπεμπόταν σε ένα Σώμα Ενόρκων (Grand Jury) για να αποφασιστεί αν θα ασκηθεί δίωξη.
Στο Τέξας, τα σώματα ενόρκων τείνουν να είναι εξαιρετικά ανεκτικά με θύματα ληστειών που αμύνονται.Αν ο κοσμηματοπώλης αποδείκνυε ότι οι ληστές κρατούσαν τη λεία της ζωής του και δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τη σταματήσει, το Grand Jury πιθανότατα θα απέρριπτε τις κατηγορίες προτού καν η υπόθεση φτάσει σε δίκη.
-
-
Είναι ξεκάθαρο ότι στην Ευρώπη έχουμε νομικό πρόβλημα πάντως.
Παράδειγμα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αυτοί φεύγοντας θα γύριζαν και θα τον σκότωναν, για να εξασφαλίσουν την φυγή τους.
Γενικά για μένα ισχύουν άλλα πράγματα.
Οταν ένας ληστής σου την πέφτει με ένα όπλο, σου στερεί τα ανθρώπινα δικαιώματα σου, όπως το δικαίωμα στην ζωή, ασφάλεια, περιουσία κλπ.
Με ποια λογική αυτός διατηρεί ακόμα τα δικά του αντίστοιχα ανθρώπινα δικαιώματα ?
Ας πούμε κάτι άλλο.
Λειτουργούν πλέον τα τρένα μας με όλα τα συστήματα ασφαλείας, με ταχύτητες 200 χαω που επιτρέπουν οι γραμμές μας.
Και όπως έχει ήδη συμβεί, παρέα ρωμαίων στις περιοχές τους μπαίνουν μέσα στην γραμμή ξεθάβουν, κόβουν τα καλώδια και παρακάτω έχουμε ακριβώς λόγω αυτού του γεγονότος νέα Τέμπη.
Τι ακριβώς πρέπει να κάνει η πολιτεία για να τους τιμωρήσει ?
Υπ΄ όψη ότι αυτό έχει συμβεί πριν λίγους μήνες, απλά τα αραιά δρομολόγια των τρένων λόγω των έργων, επέτρεψαν στο σύστημα να έχει τον χρόνο να κατανοήσει τι συνέβει και να δώσει εντολή να σταματήσουν όλα τα τρένα στην γραμμή, μέχρι να λειτουργήσει το παλαιό σύστημα με τους σταθμάρχες.
-
Οταν ένας ληστής σου την πέφτει με ένα όπλο, σου στερεί τα ανθρώπινα δικαιώματα σου, όπως το δικαίωμα στην ζωή, ασφάλεια, περιουσία κλπ.
Με ποια λογική αυτός διατηρεί ακόμα τα δικά του αντίστοιχα ανθρώπινα δικαιώματα ?Ελα μου ντε.
-
@ilias-a said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Με ποια λογική αυτός διατηρεί ακόμα τα δικά του αντίστοιχα ανθρώπινα δικαιώματα ?Ελα μου ντε.
Oλος ο υπόλοιπος κόσμος βρίζει την Αμερική γιατί επιτρέπει την οπλοκατοχή και την προστασία από τέτοιες περιπτώσεις. Για μένα η μόνη λογική εξήγηση πάει πολύ πίσω στην εποχή της φεουδαρχίας.
-
Ακριβώς αυτό που έκαναν οι μπάτσοι για τον άλλο γυφτο, χωρίς ομως να μπαίνουν φυλακή. Και να δούμε μετά απο λιγο καιρό πως θα πάει η παραβατικότητα τους. Εκτός βεβαια αν οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη βρουν το θάρρος και τους απελάσουν ολους μαζι σε μια απομονωμένη περιοχή γκέτο που εκει θα ειναι ολα τα ζωα μαζι για να σκοτωνονται μεταξυ τους.
-
@azmo said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ακριβώς αυτό που έκαναν οι μπάτσοι για τον άλλο γυφτο, χωρίς ομως να μπαίνουν φυλακή. Και να δούμε μετά απο λιγο καιρό πως θα πάει η παραβατικότητα τους. Εκτός βεβαια αν οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη βρουν το θάρρος και τους απελάσουν ολους μαζι σε μια απομονωμένη περιοχή γκέτο που εκει θα ειναι ολα τα ζωα μαζι για να σκοτωνονται μεταξυ τους.
Αν η ποινή για κλέψιμο είναι στέρηση ψήφου και επιδομάτων για 5 χρόνια θα μαζευτούν. Αυτό άλλωστε έκαναν τα δικαστήρια πριν το 1990.
Όμως από όταν οι πολιτικοί ανακάλυψαν ποσό εύκολη και αποδοτική είναι η μαζική εξαγορά ψήφων είτε των ρομα είτε των έγκλειστων στις φυλακές δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθει το παραπάνω.
-
@wantone said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αν η ποινή για κλέψιμο είναι στέρηση ψήφου και επιδομάτων για 5 χρόνια θα μαζευτούν. Αυτό άλλωστε έκαναν τα δικαστήρια πριν το 1990.
Αυτό δεν επρεπε να σταματήσει ποτέ, αλλα δεν ειναι αρκετό οταν βιοποριζονται 100% απο κλοπες, εμποριο ναρκωτικών κλπ.
Ούτε το να τους ταιζουμε στις φυλακές ειναι λύση. Καπου ειχα διαβασει οτι ειχε γίνει μια πρόταση στην ΕΕ να τους δώσουν μια περιοχή καπου στα Βαλκανια και να τους περιοσουν αναγκαστικά εκει, αλλά δεν προχωρησε λογω νομικων κωλυμματων. Ξερετε, την γνωστη αδυναμια των δυτικων πολιτισμών με τα "δικαιωματα", που θα αποτελέσει συντομα και την ταφοπλακα τους.
-
Όμως από όταν οι πολιτικοί ανακάλυψαν ποσό εύκολη και αποδοτική είναι η μαζική εξαγορά ψήφων είτε των ρομα είτε των έγκλειστων στις φυλακές δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθει το παραπάνω.
Σωστά.
https://twitter.com/commonsense491/status/1662509615915970561
-
Σωστά.
https://twitter.com/commonsense491/status/1662509615915970561
μην λες πολλά, αυτούς τους ψήφους τους θέλει και ο Κούλης...
-
Αυτό δεν επρεπε να σταματήσει ποτέ, αλλα δεν ειναι αρκετό οταν βιοποριζονται 100% απο κλοπες, εμποριο ναρκωτικών κλπ.
Ούτε το να τους ταιζουμε στις φυλακές ειναι λύση. Καπου ειχα διαβασει οτι ειχε γίνει μια πρόταση στην ΕΕ να τους δώσουν μια περιοχή καπου στα Βαλκανια και να τους περιοσουν αναγκαστικά εκει, αλλά δεν προχωρησε λογω νομικων κωλυμματων. Ξερετε, την γνωστη αδυναμια των δυτικων πολιτισμών με τα "δικαιωματα", που θα αποτελέσει συντομα και την ταφοπλακα τους.
Δεν γίνεται περιορισμός γιατί είναι νομαδικοί λαοί και αν τους περιορίσεις θα πέσουν σε κατάθλιψη. Μέχρι το 1989 που άνοιξαν τα σύνορα η παραβατικότητα τους ήταν σπάνια. Τι δούλευε τότε και δεν μπορεί να δουλέψει σήμερα; Προφανώς οι πολιτικές της ελίτ που υποστηρίζεις αλαξαν μετά το 1989.
-
Μου φαίνεται αδιανόητο να υπερασπίζονται κάποιοι το «δικαίωμα» να σκοτώνει ένα Όργανο του Νόμου, ή πολίτης που ληστεύτηκε, έναν ληστή που δεν σκότωσε, αλλά απλά προσπαθεί να διαφύγει. Η αυτοάμυνα έχει σαφή όρια. Δεν ζούμε στο Τέξας και δεν είμαστε υπάνθρωποι, όπως εκεί. Η Ευρώπη έχει ανθρωπιστικούς Νόμους και η αυτοδικία είναι παράνομη.
ΥΓ: Ο Στγος Μπαλτζώης είναι εξαιρετικός αναλυτής και γνώστης. Τεθωρακισμένος είναι άλλωστε...

-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μου φαίνεται αδιανόητο να υπερασπίζονται κάποιοι το «δικαίωμα» να σκοτώνει ένα Όργανο του Νόμου, ή πολίτης που ληστεύτηκε, έναν ληστή που δεν σκότωσε, αλλά απλά προσπαθεί να διαφύγει. Η αυτοάμυνα έχει σαφή όρια. Δεν ζούμε στο Τέξας και δεν είμαστε υπάνθρωποι, όπως εκεί. Η Ευρώπη έχει ανθρωπιστικούς Νόμους και η αυτοδικία είναι παράνομη.
Οταν ο ληστης για να φτασει στο σκοπο του απειλει τη ζωη του αλλου, βρες μου Αλεξανδρε την ισσοροποια.
Τις τελευταιες δεκαετιες στην Ελλαδα το νομικο συστημα τελικα δυστυχως προστατευει μονο τον παραβατη. -
Οταν ο ληστης για να φτασει στο σκοπο του απειλει τη ζωη του αλλου, βρες μου Αλεξανδρε την ισσοροποια.
Τις τελευταιες δεκαετιες στην Ελλαδα το νομικο συστημα τελικα δυστυχως προστατευει μονο τον παραβατη.Μιλάμε για πισώπλατη εκτέλεση Ηλία, όχι για αυτοάμυνα. Δηλαδή τρέχει ο ληστής 20-30 μέτρα μακριά για να φύγει και ο παθών τον πυροβολεί εν ψυχρώ. Όχι, αυτό δεν είναι αυτοάμυνα.
Μου έχει τύχει κι εμένα να έρθω μούρη με μούρη με επίδοξο διαρρήκτη. Έτρεξε να γλιτώσει όταν είδε ότι οπλοφορούσα (στην βεράντα του σπιτιού μου). Είχα καθαρή σκοπευτική γραμμή. Δεν τον πυροβόλησα, τον άφησα να πηδήξει την περίφραξη. Δεν είμαι δολοφόνος. Βέβαια παίζει ρόλο και η εκπαίδευση του καθενός. Τόσα χρόνια αυτό έκανα στα στρατόπεδα όταν ήμουν εν υπηρεσία.
-
Τις τελευταιες δεκαετιες στην Ελλαδα το νομικο συστημα τελικα δυστυχως προστατευει μονο τον παραβατη.Μιλάμε για πισώπλατη εκτέλεση Ηλία, όχι για αυτοάμυνα. Δηλαδή τρέχει ο ληστής 20-30 μέτρα μακριά για να φύγει και ο παθών τον πυροβολεί εν ψυχρώ. Όχι, αυτό δεν είναι αυτοάμυνα.
Μου έχει τύχει κι εμένα να έρθω μούρη με μούρη με επίδοξο διαρρήκτη. Έτρεξε να γλιτώσει όταν είδε ότι οπλοφορούσα (στην βεράντα του σπιτιού μου). Είχα καθαρή σκοπευτική γραμμή. Δεν τον πυροβόλησα.
Αλλο το φευγα.
-
Μου έχει τύχει κι εμένα να έρθω μούρη με μούρη με επίδοξο διαρρήκτη. Έτρεξε να γλιτώσει όταν είδε ότι οπλοφορούσα (στην βεράντα του σπιτιού μου). Είχα καθαρή σκοπευτική γραμμή. Δεν τον πυροβόλησα.
Αλλο το φευγα.
Το συμβάν για το οποίο μιλάμε έγινε στην Ιταλία και οι ληστές έτρεχαν για να φύγουν. Για αυτό καταδικάστηκε ο χρυσοχόος.
-
Είπαμε τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλους αν κάποιος σου στερεί τα δικά σου προφανώς χάνει αυτόματα και τα δικά του.
Τα υπόλοιπα είναι νομικούρες ηλιθίων καθηγητάδων που θέλουν να έχουνε δουλειά ως ποινικολόγοι καμία σχέση με τον ανθρωπισμό για τον ανθρώπινα δικαιώματα.
Του ακούμπησαν την κόρη μπορεί και να την βίαζαν, ήταν αν τρεις ένοπλοι, ήταν αυτός και η κόρη του άοπλοι, μπορεί η απώλεια του εμπορεύματος να τους κατέστρεφοι οικονομικά και μιλάτε για τις ζωές 3 υπανθρώπων ; Αυτοί είναι οι υπάνθρωποι.
-
Είπαμε τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλους αν κάποιος σου στερεί τα δικά σου προφανώς χάνει αυτόματα και τα δικά του.
Τα υπόλοιπα είναι νομικούρες ηλιθίων καθηγητάδων που θέλουν να έχουνε δουλειά ως ποινικολόγοι καμία σχέση με τον ανθρωπισμό για τον ανθρώπινα δικαιώματα.
Του ακούμπησαν την κόρη μπορεί και να την βίαζαν, ήταν αν τρεις ένοπλοι, ήταν αυτός και η κόρη του άοπλοι, μπορεί η απώλεια του εμπορεύματος να τους κατέστρεφοι οικονομικά και μιλάτε για τις ζωές 3 υπανθρώπων ; Αυτοί είναι οι υπάνθρωποι.
-
Μου έχει τύχει κι εμένα να έρθω μούρη με μούρη με επίδοξο διαρρήκτη. Έτρεξε να γλιτώσει όταν είδε ότι οπλοφορούσα (στην βεράντα του σπιτιού μου). Είχα καθαρή σκοπευτική γραμμή. Δεν τον πυροβόλησα, τον άφησα να πηδήξει την περίφραξη. Δεν είμαι δολοφόνος. Βέβαια παίζει ρόλο και η εκπαίδευση του καθενός. Τόσα χρόνια αυτό έκανα στα στρατόπεδα όταν ήμουν εν υπηρεσία.
Το επίπεδο των ειδικών φρουρών είναι εξαιρετικά χαμηλό, αλλά τόσο βλάκες νομίζω ούτε αυτοί δεν θα περίμεναν ότι είναι ρεκόρ βλακείας αυτό που έκαναν να αδειάσουν 2 γεμιστήρες σε κάποιον ασχετο (δεν μιλάμε για κάποιον σεσημασμένο εγκληματία που έχει σκοτώσει αστυνομικούς) έστω και αν τους ξέφευγε.
Αυτός δεν ξαναήρθε να σε εκδικηθεί;
-
Όχι βέβαια! Δεν ζούμε στην ζούγκλα. Η ποινή για ληστεία/κλοπή/διάρρηξη δεν είναι η αφαίρεση ζωής! Σύνελθε!!! Επαναλαμβάνω, δεν μιλάμε για αυτοάμυνα, αλλά για πισώπλατη εκτέλεση επειδή σε έκλεψε!!! Πολλές ταινίες western βλέπεις μου φαίνεται...
-
@criuser said in Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.:
Και όπως έχει ήδη συμβεί, παρέα ρωμαίων στις περιοχές τους μπαίνουν μέσα στην γραμμή ξεθάβουν, κόβουν τα καλώδια και παρακάτω έχουμε ακριβώς λόγω αυτού του γεγονότος νέα Τέμπη.
Απλές λύσεις που κανείς δεν τολμάει γιατι πολλά ψηφαλάκια.
Το πρόβλημα πρέπει να εξαλειφτεί, τόσο απλά. Όσο το αφήνει η πολιτεία, δεν πρόκεται να γίνει κάτι. Τις προάλλες πάλι δημιούργησαν φασαρία σε νοσοκομείο και εαν θυμάμαι σωστα πέθανε και ένας ασθενής.
Γενικά τέτοια προβλήματα λύνονται μια και έξω από την ρίζα τους. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα οι κλέφτες ειναι στο απυρόβλητο και οι νομοταγείς πολίτες συνέχεια στην πρέσσα.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.