Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?
    • 1
    • 2
    • 376
    • 377
    • 378
    • 379
    • 380
    • 380 / 380
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    91
    7590
    276844
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Johnny1
      Johnny1 last edited by Johnny1

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να πάω δικά μου λάδια σε συνεργείο, είτε εξουσιοδοτημένο, είτε γενικό συνεργείο της "γειτονιάς", για 2 μάρκες αυτ/των που έχουν περάσει από τα χέρια μου.

Τα ανταλακτικά τα αφήνω στον μάστορα και συνεννοούμαστε για το κόστος/ποιότητα που μπορεί να βρεί.
      Θεωρώ πως είναι η καλύτερη version Value/Money και για τους 2 μας.
      Εγώ θα βάλω τα λάδια που θέλω, και δεν θα με υπερχρεώσει στην συνολική εργασία.
      Δεν θα τρέχω εγώ να βρω τα ανταλλακτικά (όπου μπορεί να γίνει και λάθος) όπου τελικά θα μου κοστίσουν σχεδόν στην τιμολόγηση του μάστορα.
      Το ξέρω ότι ο μάστορας θα τα πάρει -20 ως -25% από ότι εγώ, αλλά έχει και την ευθύνη για το συνολο της δουλειάς.

Οπότε αν είμαι ευχαριστημένος από το συνεργείο σε ποιότητα-τιμές είμαστε και οι 2 ευχαριστημένοι.
      Και για να είμαστε και λίγο ρεαλιστές, πόσο θα πρέπει να πάρουν 1 μάστορας με τον βοηθό του αν ασχοληθούν 3 ώρες με το αυτοκίνητό μας + φως, νερό, τηλ, ενοίκιο?
      50 ως 70 € για τα παραπάνω είναι σίγουρα ΟΚ.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • W
        w202-amg last edited by w202-amg

Ασχολούνται ορισμένα συνεργεία και εδώ το τοπικό με τα ανταλλακτικά επειδή έχουμε από τις φθηνότερες εργατοώρες στον δυτικό κόσμο από ότι έχω καταλάβει σε αναζητήσεις στα φόρουμ.
        Επίσης μην νομίζετε ότι τα συνεργεία βγάζουν κανένα τρελό κέρδος από αυτά αν δεν έχουν αποθήκη κτλ. Δεν ξέρω αν έχουν κάτι σαν year end bonus . Επίσης θέλουν άτομο - ΧΡΟΝΟ . Και τέλος λογιστικά τώρα που τα πράγματα σφίγγουν δεν νομίζω ότι είναι τόσο λογικό να φαίνεται να στοκαρεις χιλιάδες ευρώ επί χρόνια χωρίς να τα πουλάς.

Εν τω μεταξύ τα συνεργεία που ξέρω δεν έχουν ΧΡΟΝΟ , όχι ανάγκη για 5-10-15% από τα ανταλλακτικά ( βάζω τόσο γιατί τα έχουν την επόμενη μέρα,αν στοκαρουν θα αγοράσουν φθηνότερα και θα δουλέψουν κ με μεγαλύτερο ποσοστό)
        Στραβες με λάθος ανταλλακτικά συμβαίνουν συνέχεια για διάφορους λόγους, αν το έχει πάει ο πελάτης θα πληρώσει την έξτρα εργασία,αν το πήρε το συνεργείο θα τραβήξει κουπί.

Πάντως το λούκι τα συνεργεία το τραβάνε από ότι έχω καταλάβει με τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά , όπου ψάχνουν, καίνε χρόνο,έχουν να κάνουν με απατεώνες συχνά και επωμίζονται τα σκάρτα,τα εργατικά διπλά κτλ.
        Ο άλλος έστειλε σασμάν πλημμυρισμένο κολλημένο. Χτύπησε και κινητήρα μετά το αμάξι. Τι να εξηγηθεί και τι όχι?!?!?!
        Υ.γ. εγώ πάω ανταλλακτικά λάδια. Ποτέ δεν μου στραβωσε κανένας . Αν προκύψει κάτι το παραγγέλνουν οι ίδιοι. Ούτε μου χρέωσαν παραπάνω.Τους βρίσκω και κωδικό του πάρτ για να μην χάσουν χρόνο.

Από τις εμπειρίες πολλών πιστεύω ότι μιλάτε για συνεργεία -βιλες που έγιναν μέσα σε μια δεκαετία. Σε αυτά τα αρπάζουν από ανταλλακτικά, εργασία και φανταστικά ανταλλακτικά. Ε αν πας με δικά σου εκεί ο ιδιοκτήτης θα πάθει κοκομπλοκο, πλήρης αντίθεση με το όλο κονσεπτ.

O 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • O
          otso @w202-amg last edited by

@w202-amg said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:

Ο άλλος έστειλε σασμάν πλημμυρισμένο κολλημένο. Χτύπησε και κινητήρα μετά το αμάξι. Τι να εξηγηθεί και τι όχι?!?!?!

Μαστορα σουτειχε κατι τετοιο ; ζημια
          ειπαμε αυτοκινητο αγοραζουμε βαση μαστορα που εμπιστευομαστε και το ξερει .
          Επισης οι εγγυησεις ειναι για τους αθηναιους και τα καρντασια
          σιτροεν ας πουμε στην στερεα ελλαδα εχει μονον Λαμια συνεργειο εξουσιοδοτημενο .

W 1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • W
            w202-amg @otso last edited by w202-amg

@otso said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:

@w202-amg said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:

Μαστορα σουτειχε κατι τετοιο ; ζημια
            ειπαμε αυτοκινητο αγοραζουμε βαση μαστορα που εμπιστευομαστε και το ξερει .
            Επισης οι εγγυησεις ειναι για τους αθηναιους και τα καρντασια
            σιτροεν ας πουμε στην στερεα ελλαδα εχει μονον Λαμια συνεργειο εξουσιοδοτημενο .

Δεν μου έτυχε εμένα αλλά στο φίλο με το συνεργείο. Περίμενα πότε να του αφήσω το αμάξι για προγραμματισμένες αλλαγές και πηγαίναμε πίσω. Του έτυχε αυτό με το σασμάν.
            Φυσικά του τυχαίνουν συνέχεια πολλά που χαλάνε κάθε πρόγραμματισμο και το συνεργείο παύει να βγάζει λεφτά πρόσκαιρα. Παρασκευή ήταν να τελειώσει 3 αυτοκίνητα. Γνωστή εταιρεία που ψωνίζει άφησε τα πράγματα σε άλλη πόλη από λάθος ( συμβαίνουν πολύ συχνά σε κάθε επάγγελμα) . Τα αμάξια έμειναν εκεί σκ, τη Δευτέρα πήγαν τα πάντα πίσω.........
            Καλοκαίρι την έχω φάει εγώ έτσι 4-5 φορές να τρέχω μια ώρα μακριά για κούτα που δεν ήρθε γιατί αλλιώς εκτιθεσαι.....
            Ποια εγγύηση βρε otso και ποιο σέρβις των εξουσιοδοτημένων για την εγγύηση?! Αμορτισέρ σινεμπλόκ-μπαλάκια = ψαλίδια αλλάξεις σε αντιπροσωπεία λόγω 10 έτους εγγύησης που λένε καλύτερα πούλησε το το αμάξι.
            Στη w202 κάποτε για αμορτισέρ σινεμπλόκ μπαλάκια η Μερσέντες ήθελε σχεδόν 2000€ τη στιγμή μάλιστα που δεν αλλάζεις ψαλίδια. Στα σημερινά αλουμινίου όλες οι εταιρείες θα ζητήσουν νεφρό.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • I
              izz last edited by

Youtube Video

Youtube Video

1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • D
                driver-m @A d P last edited by

@a-d-p said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:

@famas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:

@vadergr said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:

Το κοστος στην KARENTA Αμαρουσιου ηταν 471€
                Λαδια longlife, φιλτρα και υγρα φρένων.

Τραγικό ποσό ειδικά για τέτοιες εργασίες. Καταλαβαίνω βέβαια την επιλογή.

Έχουμε να πληρώσουμε πολλά 500αρικα και 1000ρικα τώρα με την επέκταση της εγγύησης,😉😁

Το επόμενο μου σέρβις είναι ακριβώς αυτά
                Λάδια, φίλτρα, υγρά φρένων

Αν ειναι να πληρωνετε 3 φορες πανω τα σερβις ρε παιδια, τοτε και κινητηρα να χρειαστει ν'αλλαξετε σε βαθος 7 ετιας παιζει και παλι να'στε χαμενοι οικονομικα. Και ειναι απιθανο σεναριο να χρειαστειτε την εγγυηση για κατι τοσο ακραιο.
                Καλη λοιπον η εξτρα εγγυηση, αλλα με τετοιες τιμες και να παθεις σοβαρο το εχεις προπληρωσει ηδη. Και οι πιθανοτητες ειναι οτι στην 7ετια (φανταζομαι καπου εκει θα ειναι η επεκταση) δεν θα'χεις παθει τιποτα το τρομερο.

A d P 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • A d P
                  A d P moderator @driver-m last edited by A d P

@driver-m said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:

@famas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:

@vadergr said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:

Το κοστος στην KARENTA Αμαρουσιου ηταν 471€
                  Λαδια longlife, φιλτρα και υγρα φρένων.

Τραγικό ποσό ειδικά για τέτοιες εργασίες. Καταλαβαίνω βέβαια την επιλογή.

Έχουμε να πληρώσουμε πολλά 500αρικα και 1000ρικα τώρα με την επέκταση της εγγύησης,😉😁

Το επόμενο μου σέρβις είναι ακριβώς αυτά
                  Λάδια, φίλτρα, υγρά φρένων

Αν ειναι να πληρωνετε 3 φορες πανω τα σερβις ρε παιδια, τοτε και κινητηρα να χρειαστει ν'αλλαξετε σε βαθος 7 ετιας παιζει και παλι να'στε χαμενοι οικονομικα. Και ειναι απιθανο σεναριο να χρειαστειτε την εγγυηση για κατι τοσο ακραιο.
                  Καλη λοιπον η εξτρα εγγυηση, αλλα με τετοιες τιμες και να παθεις σοβαρο το εχεις προπληρωσει ηδη. Και οι πιθανοτητες ειναι οτι στην 7ετια (φανταζομαι καπου εκει θα ειναι η επεκταση) δεν θα'χεις παθει τιποτα το τρομερο.

Μέχρι 6 χρόνια είναι η επέκταση, δλδ 4 η "εργοστασιακή" + μέχρι 6 επέκταση με τα σέρβις, σύνολο 10 χρόνια.

Τα πρώτα 4 χρόνια και μέχρι 80.000 χλμ , η Κοσμοκαρ πουλάει/χρεώνει τη συντήρηση λιανική 1000€. (2 ή 3 σέρβις ανάλογα τον αντιπρόσωπο)

Οπότε υπολόγισε 1500-2000€ για την επέκταση στα 10 χρόνια ή 150.000 χλμ
                  Δεν είναι κάτι τρομερά ακριβό
                  Και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

alexandros-k 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • alexandros-k
                    alexandros-k @A d P last edited by alexandros-k

Τα πρώτα 4 χρόνια και μέχρι 80.000 χλμ , η Κοσμοκαρ πουλάει/χρεώνει τη συντήρηση λιανική 1000€. (2 ή 3 σέρβις ανάλογα τον αντιπρόσωπο)

Εχει στανταρ τιμες ? Ιδιες για ολα τα μοντελα? 🤔

alexandros-k A d P 2 Replies Last reply Reply Quote 2
                    • alexandros-k
                      alexandros-k @alexandros-k last edited by

This post is deleted!
                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • A d P
                        A d P moderator @alexandros-k last edited by

@alexandros-k said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:

Εχει στανταρ τιμες ? Ιδιες για ολα τα μοντελα? 🤔

Δεν γνωρίζω για όλα, αλλά για το δικό μου και το Tiguan κάτι λιγότερο από 1000€

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                        • F
                          famas last edited by

Εξαιρετικά ευχαριστημένος, μέσα στο γενικό πλαίσιο βέβαια, από τα 360 ευρώ που έδωσα για σερβις 4ετίας (μεγάλο) στην αντιπροσωπεία για το Πούμα.
                          Μεγάλο λέγοντας γιατί περιλαμβάνει φίλτρο αέρος( το είχα αλλάξει εγώ στα 2 χρόνια), μπουζί, υγρά φρένων(ανα διετία).

Ικανοποιήθηκα βλέποντας τη νεαρά ( χαμηλό 2ρι στα χρόνια) να παιδεύεται να ανοίξει τα πίσω ταμπούρα, τα κατάφερε τελικά. Κρίμα που στο βιντεάκι που στέλνουν δεν φαίνεται.

https://www.spritmonitor.de/en/detail/1383600.html

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                          • First post
                            Last post
                          • 1
                          • 2
                          • 376
                          • 377
                          • 378
                          • 379
                          • 380
                          • 380 / 380