-
Δεν έχω καμία βεβαιότητα για τίποτα.
Δεν τα θεωρώ ιστορικά κείμενα, ούτε όμως είμαι σίγουρος είναι μύθοι χωρίς κανένα ιστορικό έρεισμα.
Δηλαδή αν δεχτούμε ότι ήταν πράγματι ιστορικά πρόσωπα και ο Ομηρος έκανε μία "ταινία" της εποχής και έβαλε σάλτσα , όπως ο νόλαν βάζει μαύρη ελένη, θα τα βλέπαμε αλλιώς τα πράγματα.
Ο Νέστορας αναφέρεται στην Ιλιάδα ξεκάθαρα.
Υπάρχει σήμερα το παλάτι του, όπου βρήκαν πάνω από 1000 πλάκες με γραμμική Β και η χρονολόγηση του Παλατιού λέει ότι είναι του 1100-1300 π. Χ.
Σου λέω κάνε μία βόλτα είναι εντυπωσιακό.
Το κακό είναι ότι το μουσείο που είναι σε μια κωμόπολη εκεί κοντά κάνει ανακαίνιση και θα ανοίξει σε λίγους μήνες.
-
@criuser said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#6]:
Δεν έχω καμία βεβαιότητα για τίποτα.
Δεν τα θεωρώ ιστορικά κείμενα, ούτε όμως είμαι σίγουρος είναι μύθοι χωρίς κανένα ιστορικό έρεισμα.
Δεν διαφωνούμε.
Δηλαδή αν δεχτούμε ότι ήταν πράγματι ιστορικά πρόσωπα και ο Ομηρος έκανε μία "ταινία" της εποχής και έβαλε σάλτσα , όπως ο νόλαν βάζει μαύρη ελένη, θα τα βλέπαμε αλλιώς τα πράγματα.
Τώρα όμως το αλλάζεις
Από την μια λες ότι δεν τα θεωρείς ιστορικά κείμενα, αλλά τώρα λες ότι αν δεχτούμε ότι ήταν ιστορικά πρόσωπα.Εγώ θα πω απλά ότι πιστεύω πως ένα ποσοστό ιστορικής αλήθειας υπάρχει στα ομηρικά έπη. Πόσο μεγάλο είναι αυτό; Δεν γνωρίζω και θα αφήσω τους ειδικούς να αποφανθούν.
Όσο για την ταινία, θα περιμένω να την κρίνω αφού την δω. Δεν έχουν νόημα φανφάρες και να κόβουμε φλέβες για woke agenda για κάτι που δεν έχει δει κανείς ακόμα. Εσύ αν δεν θες να την δεις, μην την δεις.
-
Καλά, woke λέγανε και το One Battle After Another και τελικά δεν ήταν. Ίσως οι ίδιες οι εταιρείες παραγωγής βγάζουν τέτοιες φήμες για να γίνει σουσουρο
-
Για την περίπτωση του One battle after another o κύριος υπεύθυνος για τον χαρακτηρισμό woke είναι το Οβάλ γραφείο. Άλλη περίπτωση.
-
Του την έπεσε του Ελον μια μετριότητα που παριστάνει τον ιστορικό...
Σαν να την έπεση η Εφη Θώδη στον Μπετόβεν...

-

Ποιoς Κρίστοφερ Νόλαν; Η ελληνική απάντηση στην «Οδύσσεια» έρχεται από την Ίννα Ιννάκι
Ορίστε, κάθεστε και τσακώνεστε για μλκιες.

-
@katafractos17 said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#6]:

Ποιoς Κρίστοφερ Νόλαν; Η ελληνική απάντηση στην «Οδύσσεια» έρχεται από την Ίννα Ιννάκι

Γμτ.. πάλι θα κατεβάσω την λάθος έκδοση μιας ταινίας…
-
@katafractos17 said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#6]:

Ούτε αυτό δε μπορούμε να κάνουμε σωστά σαν χώρα! Μέχρι και εκεί έτη φωτός πίσω!

-
Ααασααχαχαχαχα άκου Τεστικλης

-
Θα γυρισουν το επος της Ψ@λιαδας;
-
Άρχισαν να βγαίνουν οι πρώτες κριτικές της οδύσσειας, και ω, τι έκπληξη, είναι διθυραμβικές!
Όπως ήταν αναμενόμενο, χαζομάρες μεταξύ μας λέγαμε τον τελευταίο χρόνο για την μαύρη Ελένη και όλα τα υπόλοιπα που μας «ενόχλησαν» βλέποντας woke agenda παντού. -
@dettol said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#6]:
Άρχισαν να βγαίνουν οι πρώτες κριτικές της οδύσσειας, και ω, τι έκπληξη, είναι διθυραμβικές!
Όπως ήταν αναμενόμενο, χαζομάρες μεταξύ μας λέγαμε τον τελευταίο χρόνο για την μαύρη Ελένη και όλα τα υπόλοιπα που μας «ενόχλησαν» βλέποντας woke agenda παντού.Κυριακή έχω κλείσει να το δω, οπότε θα σας πω την Δευτέρα την γνώμη μου.
-
Όπως ήταν αναμενόμενο, χαζομάρες μεταξύ μας λέγαμε τον τελευταίο χρόνο για την μαύρη Ελένη και όλα τα υπόλοιπα που μας «ενόχλησαν» βλέποντας woke agenda παντού.O Kουτσογιαννοπουλος δινει 3 στα 5 αστερια .
Προφανως δεν θα την δω γιατι την ιστορια την ξερω και δεν με ενδιαφερει η οπτικη ματια οχι μονο του Νολαν αλλα και οποιουδηποτε αλλου ( ακομα και του Κρουζερ ) αφ ετερου εκτος απο κανα 2 αριστουργηματα του Νολαν στα υπολοιπα αποκοιμιεμαι , βασικα στον οπενχαιμερ στο πρωτο τεταρτο . -
@otso said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#6]:
Όπως ήταν αναμενόμενο, χαζομάρες μεταξύ μας λέγαμε τον τελευταίο χρόνο για την μαύρη Ελένη και όλα τα υπόλοιπα που μας «ενόχλησαν» βλέποντας woke agenda παντού.O Kουτσογιαννοπουλος δινει 3 στα 5 αστερια .
Προφανως δεν θα την δω γιατι την ιστορια την ξερω και δεν με ενδιαφερει η οπτικη ματια οχι μονο του Νολαν αλλα και οποιουδηποτε αλλου ( ακομα και του Κρουζερ ) αφ ετερου εκτος απο κανα 2 αριστουργηματα του Νολαν στα υπολοιπα αποκοιμιεμαι , βασικα στον οπενχαιμερ στο πρωτο τεταρτο .το σχολιο μου παντως δεν πηγαινε μονο στον criuser
-
@otso said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#6]:
Προφανως δεν θα την δω γιατι την ιστορια την ξερω και δεν με ενδιαφερει η οπτικη ματια οχι μονο του Νολαν αλλα και οποιουδηποτε αλλου ( ακομα και του Κρουζερ ) αφ ετερου εκτος απο κανα 2 αριστουργηματα του Νολαν στα υπολοιπα αποκοιμιεμαι , βασικα στον οπενχαιμερ στο πρωτο τεταρτο .το σχολιο μου παντως δεν πηγαινε μονο στον criuser
Ναι ρε συ , πλακα κανω , αυτοσαρκαζομαι , σαρκαζοντας τον Κρουζερ και τις εμμονες και βεβαιοτητες που ενιοτε εχουμε ολοι
(και εσυ σε αλλα πραγματα ) . Βασικα καλοκαιρι μονο θερινο σινεμα και μονο κωμωδιες και αν ειναι δυνατον γαλλικες . -
-
Ρε καλως τον Κρουζερ
Αφου ο Νολαν δεν εβαλε τον Ματ Ντειμον και ολο το καστ σε υπνωση να συνομιλησουν με τον ιδιο τον Οδυσσεα και να δωσει οδηγιες πως ηταν τα πραγματικα γεγονοτα τι περιμενες ρε Κρουζερ .
Αν και το καλυτερο θα ηταν να εκανε ο ιδιος ο Οδυσσεaς τις auditions να δουμε και πια θα κυνηγαγε στα καμαρινια την Ζενταγια η την Σαρλιζ ; -
Μην εκτίθεσαι...
-
Κοιτάξτε σε πόσες αίθουσες την παίζουν...
https://www.athinorama.gr/cinema/movie/odusseia-10091064/
Για να καταλάβετε τι παίζει και τι παίζεται... -
Κοιτάξτε σε πόσες αίθουσες την παίζουν...
https://www.athinorama.gr/cinema/movie/odusseia-10091064/
Για να καταλάβετε τι παίζει και τι παίζεται...Ωραια δεν θα δυσκολευτεις να βρεις κινηματογραφο κοντα σου
Γραψε μας μετα την αμεροληπτη κριτικη σου .
Κινηματογράφος - Ταινίες [#6]