-
@dimsabas said in Deepal forum (Changan group):
Οι τιμές που αναγράφει είναι λάθος. https://www.changaneurope.com/gr/Diamorfotis/s05-phev
Έχει 2.000€ επιδότηση από την εταιρεία.
Πιθανόν δεν την συν υπολόγισαν στο άρθρο για τις δύο πλουσιότερες εκδόσεις, παρά μόνο για τη MAX που είναι η βασική. -
Οι τιμές που αναγράφει είναι λάθος. https://www.changaneurope.com/gr/Diamorfotis/s05-phev
Ποτέ θα το δοκιμάσεις;
Το σημαντικότερο όμως είναι ένα , κώλο πετάει αυτό ή δεν είναι πισωκίνητο;
Επίσης δεν έχω καταλάβει αν ο κινητήρας του είναι τούρμπο ώστε να ανταποκρίνεται όταν πέφτει η μπαταρία, τα κλασικά PHEV της Peugeot και της VW έχουν και από μόνα τους το απαραίτητο ουμφ με τα 150-180 άλογα των θερμικών κινητήρων.
-
Τι να δοκιμάσω; Ήταν χτες η επίσημη παρουσίαση και δεν πρόκαμαν να με καλέσουν, μετά από τέτοια διθυραμβική κριτική. Ώρες-ώρες, είναι στον κόσμο τους οι υπεύθυνοι τύπου, τι να πεις...
-
Ρε τους καραγκιοζηδες, εγώ πάντως ψήθηκα παρά μα πάρα πολύ άσχημα μετά την δοκιμή σου με το ηλεκτρικό.
Και το Phev αυτό φαίνεται πολύ υποσχόμενο!
Έχω πρώτα στην λίστα μου το Peugeot 308 diesel και το 408 το οποίο περιμένω να δω αν θα το βγάλουν και αυτό με το EAT 8 πετρέλαιο, αλλά αυτό το Changan είναι ίσως το πιο όμορφο κινέζικο και με τρομερή σχέση αξίας / τιμής.
-
Ήμουν σήμερα στην παρουσίαση του EV2 και έμαθα από όσους πήγαν προχτές στην παρουσίαση του S05 PHEV ότι είναι προσθιοκίνητο!!! Μάλιστα, αυτό συμβαίνει γιατί είναι (μου τα εξηγούσαν) PHEV, ενώ σε άλλες αγορές που είναι αποκλειστικά EREV, ο θερμικός λειτουργεί ως γεννήτρια και στέλνει ενέργεια στην μπαταρία. Εδώ που συνδέεται με τους τροχούς, θα έπρεπε να περάσουν κεντρικό άξονα για να δώσουν την κίνηση πίσω. Που δεν είχε προβλεφθεί.
Άκυρο λοιπόν, πάνε τα παντιλίκια. Να γιατί δε με κάλεσαν μπρε, για να μην ξενερώσω.
-
-
Ήμουν σήμερα στην παρουσίαση του EV2 και έμαθα από όσους πήγαν προχτές στην παρουσίαση του S05 PHEV ότι είναι προσθιοκίνητο!!! Μάλιστα, αυτό συμβαίνει γιατί είναι (μου τα εξηγούσαν) PHEV, ενώ σε άλλες αγορές που είναι αποκλειστικά EREV, ο θερμικός λειτουργεί ως γεννήτρια και στέλνει ενέργεια στην μπαταρία. Εδώ που συνδέεται με τους τροχούς, θα έπρεπε να περάσουν κεντρικό άξονα για να δώσουν την κίνηση πίσω. Που δεν είχε προβλεφθεί.
Άκυρο λοιπόν, πάνε τα παντιλίκια. Να γιατί δε με κάλεσαν μπρε, για να μην ξενερώσω.
Τι κουφό ήταν αυτό; Δηλαδή υπάρχουν τρεις εκδόσεις; bev, erev, phev; Και αν είχαν ήδη erev για ποιο λόγο να φτιάξουν και phev έκδοση;
-
Μόνο για συγκεκριμένες αγορές, λέει.
-
Έχει χώρους, ασφάλεια και οικονομία. Ότι χρειάζεται δηλαδή για να το κοιτάξει κάποιος.
-
-
Είναι πιο παλιό μοντέλο το s07 (δεν υπήρχε το s05 όταν είχε βγει αυτό , αργότερα βγήκε το 05) και έχει πάρα πολύ αργή φόρτιση dc. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το επιλέξεις όταν υπάρχει το s05.
Είναι πιο όμορφο από το s05 αλλά τίποτα άλλο . Άσε που έχει NMC μπαταρία αντί LFP που είναι και λίγο οξυμορο γιατί οι NMC υποτίθεται ότι είχαν από πιο παλιά γρήγορη φόρτιση. Ε Όχι αυτή
-
-
-
Και εμένα μου έκανε πολύ εντύπωση αυτό το 4.2...
-
Το δοκιμασαν μονο σε κατηφορες
-
Δεν πιστεύω ότι είναι 4,2 σε ταξίδι αλλά αρκετά παραπάνω .
Εκτός αν εννοούν ταξίδι τα 150χλμ και τα 100 τα έβγαλε η μπαταρια γεμάτη. Αλλιώς δεν βγαίνει 2 τόνους αμάξι με 1,5 κινητήρα να κάνει μόνο 4,2.
-
@cirus said in Deepal forum (Changan group):
Εκτός αν εννοούν ταξίδι τα 150χλμ και τα 100 τα έβγαλε η μπαταρια γεμάτη. Αλλιώς δεν βγαίνει 2 τόνους αμάξι με 1,5 κινητήρα να κάνει μόνο 4,2.
Όταν λένε μικτή κατανάλωση λογικά πρέπει να εννοούν κάτι παραπλήσιο σε 1/3 αστικά, 1/3 επαρχιακό/υπεραστικό κι 1/3 ανοικτό δρόμο (π.χ. εθν.οδό με 110-130km/h).
Eγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι και το θεωρώ πιο σωστό.
Επίσης, για τη μπαταρία το λένε ξεκάθαρα πως ήταν αφόρτιστη (δηλ. έως 15% που κρατάει το σύστημα του αυτοκινήτου χωρίς φόρτιση).Είναι όντως αξιοπερίεργο νούμερο το 4.2, που ΑΝ ισχύει υπό αυτές τις συνθήκες για PHEV, σημαίνει πως κι αφόρτιστο λειτουργεί κατά 90% ως HEV. Δηλαδή στην ουσία δεν σε πιέζει να φορτίζεις την 18kwh μπαταρία του.
-
@panormus772 said in Deepal forum (Changan group):
@cirus said in Deepal forum (Changan group):
Όταν λένε μικτή κατανάλωση λογικά πρέπει να εννοούν κάτι παραπλήσιο σε 1/3 αστικά, 1/3 επαρχιακό/υπεραστικό κι 1/3 ανοικτό δρόμο (π.χ. εθν.οδό με 110-130km/h).
Eγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι και το θεωρώ πιο σωστό.
Επίσης, για τη μπαταρία το λένε ξεκάθαρα πως ήταν αφόρτιστη (δηλ. έως 15% που κρατάει το σύστημα του αυτοκινήτου χωρίς φόρτιση).Είναι όντως αξιοπερίεργο νούμερο το 4.2, που ΑΝ ισχύει υπό αυτές τις συνθήκες για PHEV, σημαίνει πως κι αφόρτιστο λειτουργεί κατά 90% ως HEV. Δηλαδή στην ουσία δεν σε πιέζει να φορτίζεις την 18kwh μπαταρία του.
ειναι τοσο παραξενο αυτο ομως; δηλ ολα τα phev, οταν η μπαταρια τους ειναι "αφορτιστη", δεν δουλευουν ως hev;
-
Πολύ καλή φάση ακούγεται.
Κρίμα που δεν είχε έρθει 6-8 μήνες νωρίτερα.
Θα το σκεφτόμουν ξεκάθαρα γιατί παρόλο Κινέζικο που έχω ακόμη κάποιους μικρούς ενδοιασμούς και παρόλο phev που ήταν κάτι που με προβλημάτισε όσο αφορά τη φορολογία τους, βλέπω ότι έχει τιμή μισθώματος παρόμοια με του Explorer. -
@dettol said in Deepal forum (Changan group):
ειναι τοσο παραξενο αυτο ομως; δηλ ολα τα phev, οταν η μπαταρια τους ειναι "αφορτιστη", δεν δουλευουν ως hev;
Δουλεύουν ως hev τα περισσότερα για να μην πω όλα.
Το 3008 πάντως δούλευε ως hev σίγουρα.
Deepal forum (Changan group)
Σωστά κατάλαβα;