-
Δεν ξέρω τι άλλο πουλάει που θα είχε κόστος αν τους έβαζε δασμούς.
-
Δεν μπορεί να στηριχθεί υγιής παγκόσμια οικονομία σε τεράστιο trade imbalance.
Θα επέλθει ισορροπία με τον έναν τρόπο ή τον άλλον.Σενάρια που εξαγοράζουν τους πάντες οι κινέζοι και σβήνουν τον ανταγωνισμό είναι μόνο για να πικάρουμε τον μέτοχο.
Ότι και να γίνει βέβαια 1-2-3 κινέζικες ήρθαν για να μείνουν.
Ο καλύτερος ας επιβιώσει. -
@criuser said in CITROËN FORUM:
Ας στο θέσω ως εξής. Ολα όσα έχουν να κάνουν με μεταφορές, πχ αεροπλάνα, αυτοκίνητα κτλπ ήταν μόλις το 12.8% των εξαγωγών της Ευρώπης προς την Κίνα.
Επομένως έχει πολλούς στόχους να χτυπήσει την Ευρώπη σε έναν πόλεμο δασμών. Δεν είναι τα πράγματα όσο απλά όσο νομίζεις. -
@dettol said in CITROËN FORUM:
Δεν είναι τα πράγματα όσο απλά όσο νομίζεις.
Εμ. Πες τα.
Τι διάολο, μαθήματα απο τον πορτοκαλί τρελόγερο παίρνουν όλοι και νομίζουν οτι οι ζωές μας είναι παιχνίδι;Ας ελπίσουμε να μην μπλέξουμε σε εκτεταμένο trade war.
Ας έρθουν οι κινέζοι εδώ, να ανοίξουν ΑΕ (ή οτιδήποτε), να απασχολούν ευρωπαίους υπαλλήλους και τα υπόλοιπα κέρδη αντί να τα πάρει ο ταβάρες ας τα πάρι η Σουν Λι.
Δεν με νοιάζει. Καλοδεχούμενοι.Και αν θέλει ο κριουσερ ας επενδύσει και στην μπιντ να πάρει το κατιτίς του.
-
Εβαλα πρόσφατα στο θέμα του φροντέρα, το πέρασμα του τάρανδου, που παρ΄ ότι είχε λάστιχα 4 εποχών σε πίστα με 32 βαθμούς κελσίου γεγονός που το επισήμανε και ο δοκιμαστής, παρ΄ όλα αυτά έπιασε το όριο των 77 χλμ.
Να θυμίσω το σε 3 που έπιασε τα 81 ?
Να θυμίσω κάτι κινεζιές που παίζουν κάτω από 73 ?
Προφανώς λοιπόν από σχεδιασμό και όνομα θα χάνουν οι κινέζοι για χρόνια ακόμα και θα πρέπει να έχουν και χαμηλές τιμές.
Τώρα αν στην Ευρώπη που κάνουν εργοστάσια θα φέρουν κινέζους όπως έκαναν στην Ουγγαρία που τους έπιασε η επιθεώρηση εργασίας, σε άλλες χώρες θα είναι πιο ζόρικα τα πράγματα.
Θα βρεθεί λοιπόν ένας τρόπος συμβίωσης για όλους.
Από την άλλη όσο μηδενίζονται οι πωλήσεις των Ευρωπαίων στην Κίνα, θα πάψει να υπάρχει λόγος να μην τους πλακώσουν στους δασμούς.
Έχω την εντύπωση ότι στην Ουγγαρία τους την έπεσε η επιθεώρηση εργασίας για τα Οικοδομικά, δεν έφτιαχναν αυτοκίνητα οι Κινέζοι εργάτες
-
@a-d-p said in CITROËN FORUM:
Εβαλα πρόσφατα στο θέμα του φροντέρα, το πέρασμα του τάρανδου, που παρ΄ ότι είχε λάστιχα 4 εποχών σε πίστα με 32 βαθμούς κελσίου γεγονός που το επισήμανε και ο δοκιμαστής, παρ΄ όλα αυτά έπιασε το όριο των 77 χλμ.
Προφανώς λοιπόν από σχεδιασμό και όνομα θα χάνουν οι κινέζοι για χρόνια ακόμα και θα πρέπει να έχουν και χαμηλές τιμές.
Τώρα αν στην Ευρώπη που κάνουν εργοστάσια θα φέρουν κινέζους όπως έκαναν στην Ουγγαρία που τους έπιασε η επιθεώρηση εργασίας, σε άλλες χώρες θα είναι πιο ζόρικα τα πράγματα.
Από την άλλη όσο μηδενίζονται οι πωλήσεις των Ευρωπαίων στην Κίνα, θα πάψει να υπάρχει λόγος να μην τους πλακώσουν στους δασμούς.
Έχω την εντύπωση ότι στην Ουγγαρία τους την έπεσε η επιθεώρηση εργασίας για τα Οικοδομικά, δεν έφτιαχναν αυτοκίνητα οι Κινέζοι εργάτες
Για περιβαλλοντικό θέμα ήταν αλλά ας μην χαλάμε το παραμύθι που έχει φτιάξει ο κρου στο κεφάλι του, όπου ήρθαν καραβιες κινέζοι και φτιάχνουν αυτοκίνητα με αντάλλαγμα ένα πιάτο ρύζι.
-
(το έχω ξαναπεί; ) Ζούμε την εποχή που οι κινέζοι είναι η δύναμη σταθερότητας και λογικής.
Σταματήστε το σύμπαν να κατέβω. -
Ας στο θέσω ως εξής. Ολα όσα έχουν να κάνουν με μεταφορές, πχ αεροπλάνα, αυτοκίνητα κτλπ ήταν μόλις το 12.8% των εξαγωγών της Ευρώπης προς την Κίνα.
Επομένως έχει πολλούς στόχους να χτυπήσει την Ευρώπη σε έναν πόλεμο δασμών. Δεν είναι τα πράγματα όσο απλά όσο νομίζεις.Εισαγουμε 600 δις ετησιος και εξαγουμε 200 δις δηλαδη 400 δις ελλειμα και καθε χρονο η κατασταση χειροτερευει μονο τυφλος δεν βλεπει οτι αυτη η κατασταση θα μας τιναξει στον αερα .
Ο μονος λογος που δεν αντιδρα η ΕΕ ειναι γιατι η γερμανια δεν το θελει και εχει αρκετο ελεγχο στην κοινοτητα για να το επιβαλει στους υπολοιπους.
Τοσο απλα ειναι τα πραγματα. -
Για να λήξει μια και καλή η αμφισβήτηση του μούς του ισετρίου, παραχωρώ δωρεάν χωρίς δικαιώματα το παρακάτω πειστήριο που ξεφτιλίζει όχι μόνο τον πανάκριβο ανταγωνιστή R4 αλλά και πανάκριβα υπερτιμημένα lifestyle warm hatches διπλάσιου κόστους.

Για να μπω κ λίγο εντός θέματος και λίγο σοβαρά (σπάνιο), το ESP του ισετρίο κάνει ακριβώς την δουλειά που πρέπει για το κοινό που προορίζεται. Αυτό δείχνει ένα σωστά στημένο αυτοκίνητο.
Ελαττώνει πολύ και ΑΜΕΣΩΣ την ταχύτητα και μπαίνει χωρίς να πετάξει κώλο, προβλέψιμα σαν να έστριψες μια απλή στροφούλα.
Το ίδιο και το ίιι208.
Μετά βέβαια επίσης τρομερά προβλέψιμα το φέρνεις πάλι.Το κακό ESP για εμένα είναι του 4. Όχι γιατί είναι κακό, αλλά σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο που θα πάρουν οι γερομπαμπαλήδες, δεν θες να πετάει κώλο. Έπρεπε να είναι ρυθμισμένο σαν του ισετρίου (έτσι πιστεύω).
υγ. γιατί έβαλα αυτά σαν σύγκριση; Γιατί έτσι ήθελα. deal with it.

-
Kάθε εταιρεία έναντι των κινέζων έχει διαφορετικό πρόβλημα. Στη περίπτωση της Σιτροέν (αλλά και DS και Σκόντα) το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το πλάνο που έχει είναι ίδιο με των μανδαρίνων σε κάποια βασικά σημεία, και εξηγούμαι:
Τι πουλάει κατά βάση το μαγαζί αυτή τη στιγμή? Ευρύχωρα, άνετα αυτοκίνητα σε σχετικά φιλικές τιμές.
Ε, το ίδιο κάνουν πολλοί κινέζοι. Ευρύχωρα αμάξια με μαλακό σετ απ ανάρτησης σε έξτρα φιλικές τιμές.
Και από πάνω τίγκα στις οθόνες, στα ινφοτέινμεντ και με άλογα-στραγάλια, τομείς που όπως λέει ο τσέος δε δύναται να κερδίσει.
Άλλοι έχουν άλλου είδους προβλήματα, πχ η Τουότα που πουλάει υβριδικά, αξιοπιστία, εγγυήσεις, έχει θέμα με τα αναρίθμητα πάμφθηνα κινέζικα υβρίδια, και θα έχει ακόμη μεγαλύτερο αν αυτά αποδείξουν σε βάθος χρόνου την αξιοπιστία/μακροζωία τους.
Η κάθε Φερράρι προφανώς δεν έχει κανένα πρόβλημα. -
@jousis said in CITROËN FORUM:
Δεν είναι τα πράγματα όσο απλά όσο νομίζεις.
Εμ. Πες τα.
Τι διάολο, μαθήματα απο τον πορτοκαλί τρελόγερο παίρνουν όλοι και νομίζουν οτι οι ζωές μας είναι παιχνίδι;Ας ελπίσουμε να μην μπλέξουμε σε εκτεταμένο trade war.
Ας έρθουν οι κινέζοι εδώ, να ανοίξουν ΑΕ (ή οτιδήποτε), να απασχολούν ευρωπαίους υπαλλήλους και τα υπόλοιπα κέρδη αντί να τα πάρει ο ταβάρες ας τα πάρι η Σουν Λι.
Δεν με νοιάζει. Καλοδεχούμενοι.Και αν θέλει ο κριουσερ ας επενδύσει και στην μπιντ να πάρει το κατιτίς του.
Να θυμίσω ότι όταν πήγαν στην Κίνα οι Ευρωπαικές εταιρείες, υποχρεώθηκαν από το καθεστώς να κάνουν κοινοπραξία με κινέζικη εταιρεία ή οποία κινέζικη θα είχε και το 51 %.
Αν ρωτήσετε κανένα που ξέρει από την ντόπια κινέζικη αγορά τις συνήθειες τους και το πόσο κλειστό κύκλωμα είναι θα εκπλαγείτε...
Είπαμε μπορεί να μην είμαι ενεργός τώρα, αλλά έχω ακούσματα από την αγορά πολλών δεκαετιών.
Οι Ευρωπαίοι επειδή έχουν Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εργασιακά Δικαιώματα θα πάνε σε συνεργασίες, αλλά και οι Κινέζοι στυλάκι σαν της Λι του είμαστε γενικοί γαμάω θα το κόψουν σύντομα.
-
Τους την έπεσε για τις συνθήκες εργασίας.
Και στα οικοδομικά το ίδιο εβδομαδιαίο ωράριο έχουν οι εργαζόμενοι. Οπότε είναι αδιάφορος ο τομέας.
-
Για περιβαλλοντικό θέμα ήταν αλλά ας μην χαλάμε το παραμύθι που έχει φτιάξει ο κρου στο κεφάλι του, όπου ήρθαν καραβιες κινέζοι και φτιάχνουν αυτοκίνητα με αντάλλαγμα ένα πιάτο ρύζι.
Αλλα είχαν γράψει αυτοί που ανέβασαν το θέμα, γιατί υπήρξε συζήτηση. Τόσους εαυτούς έχω που γράφω για τόσο κόσμο ?

-
(το έχω ξαναπεί; ) Ζούμε την εποχή που οι κινέζοι είναι η δύναμη σταθερότητας και λογικής.
Σταματήστε το σύμπαν να κατέβω.Εγώ βλέπω ότι η φυλλάδα προβάλλει συγκαλυμένες απειλές, ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας και έτσι κάντε λίγο τους μλκες για την ρύπανση που σας φέρνουν οι κινέζοι, οπότε μάλλον είχαν κάποια εποικοδομητική συζήτηση με τους κινέζους οι εκδότες της φυλλάδας...

-
@evmenis said in CITROËN FORUM:
Επομένως έχει πολλούς στόχους να χτυπήσει την Ευρώπη σε έναν πόλεμο δασμών. Δεν είναι τα πράγματα όσο απλά όσο νομίζεις.Εισαγουμε 600 δις ετησιος και εξαγουμε 200 δις δηλαδη 400 δις ελλειμα και καθε χρονο η κατασταση χειροτερευει μονο τυφλος δεν βλεπει οτι αυτη η κατασταση θα μας τιναξει στον αερα .
Ο μονος λογος που δεν αντιδρα η ΕΕ ειναι γιατι η γερμανια δεν το θελει και εχει αρκετο ελεγχο στην κοινοτητα για να το επιβαλει στους υπολοιπους.
Τοσο απλα ειναι τα πραγματα.Ακριβώς πες τα γιατί οι κινεζολάγνοι θα μας τρελλάνουν.
Τα ναζί του Βερολίνου, παίζουν την Ευρώπη όπως θέλουν και όπως τους βολεύει, αλλά τελειώνει αυτό σιγά σιγά.
-
Για να λήξει μια και καλή η αμφισβήτηση του μούς του ισετρίου, παραχωρώ δωρεάν χωρίς δικαιώματα το παρακάτω πειστήριο που ξεφτιλίζει όχι μόνο τον πανάκριβο ανταγωνιστή R4 αλλά και πανάκριβα υπερτιμημένα lifestyle warm hatches διπλάσιου κόστους.
Για να μπω κ λίγο εντός θέματος και λίγο σοβαρά (σπάνιο), το ESP του ισετρίο κάνει ακριβώς την δουλειά που πρέπει για το κοινό που προορίζεται. Αυτό δείχνει ένα σωστά στημένο αυτοκίνητο.
Ελαττώνει πολύ και ΑΜΕΣΩΣ την ταχύτητα και μπαίνει χωρίς να πετάξει κώλο, προβλέψιμα σαν να έστριψες μια απλή στροφούλα.
Το ίδιο και το ίιι208.
Μετά βέβαια επίσης τρομερά προβλέψιμα το φέρνεις πάλι.Το κακό ESP για εμένα είναι του 4. Όχι γιατί είναι κακό, αλλά σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο που θα πάρουν οι γερομπαμπαλήδες, δεν θες να πετάει κώλο. Έπρεπε να είναι ρυθμισμένο σαν του ισετρίου (έτσι πιστεύω).
υγ. γιατί έβαλα αυτά σαν σύγκριση; Γιατί έτσι ήθελα. deal with it.

Βάλε και το Φροντέρα με τα 4 εποχών λάστιχα στους 32 βαθμούς θερμοκρασία και βάλε και τα κινέζικα Σε σούβ, ή μεγάλα Β σουβ.
-
Σταματήστε το σύμπαν να κατέβω.Εγώ βλέπω ότι η φυλλάδα προβάλλει συγκαλυμένες απειλές, ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας και έτσι κάντε λίγο τους μλκες για την ρύπανση που σας φέρνουν οι κινέζοι, οπότε μάλλον είχαν κάποια εποικοδομητική συζήτηση με τους κινέζους οι εκδότες της φυλλάδας...

Ποια ρύπανση;

"Specifically, the issue concerns irregularities related to the use of the soil layer that was removed over a large area on the investment site"
Μα κάνε ένα κόπο να διαβάσεις τι λέει το άρθρο, ρεζιλεύεσαι. -
Οι Ευρωπαίοι επειδή έχουν Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εργασιακά Δικαιώματα θα πάνε σε συνεργασίες, αλλά και οι Κινέζοι στυλάκι σαν της Λι του είμαστε γενικοί γαμάω θα το κόψουν σύντομα.
Εγώ είπα το απλό.
ΑΕ στην Ευρώπη. Ευρωπαίοι εργαζόμενοι.
Φόροι εδώ, εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις Ευρώπης.
Αν χρειάζονται εισαγόμενοι experts καλοδεχούμενοι, κερνάμε και εσκαργκό.Και μετά, παίζοντας με τα ίδια όπλα ας μαμήσουν όποιον θέλουν και ας κερδίσει ο καλύτερος.
Δεν με νοιάζει αν τα μερίσματα πάνε στον γουίνι ή σε εσένα. Ας προσέχατε να επενδύατε σε κινέζικες
.Εγώ θέλω ο βίκτορ και ο χανς να έχουν δουλειά και να μην κατουράνε σε κυπελάκια (α, όχι, αυτό το κάνουν οι αμερικάνοι, όχι οι κινέζοι
).Βάλε και το Φροντέρα με τα 4 εποχών λάστιχα στους 32 βαθμούς θερμοκρασία και βάλε και τα κινέζικα Σε σούβ, ή μεγάλα Β σουβ.
Δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να αγοράσω φροντέρα η κινέζικο σουβ οπότε όχι, βαριέμαι.
Φτιάξε εσύ ένα και άσε τους καφέδες όλη μέρα.
Πειράζουν στα νεύρα. -
@dg79 said in CITROËN FORUM:

Ποια ρύπανση;

"Specifically, the issue concerns irregularities related to the use of the soil layer that was removed over a large area on the investment site"
Μα κάνε ένα κόπο να διαβάσεις τι λέει το άρθρο, ρεζιλεύεσαι.Το διάβασα σε μετάφραση για γρήγορα.
Λέει ότι το χώμα που έβγαλαν δεν πήγε όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.
Εχουμε τώρα και εμείς εδώ το ΣΔΑ.
Να δεις τι διαδικασία και το κόστος χρειάζεται για να διώξεις ένα φύλλο ελενίτ και τι καυλί τρως αν δεν ακολουθήσεις όλες τις διαδικασίες, για εκσκαφές και κατεδαφίσεις.
Οπότε σίγουρα δεν ρεζιλεύομαι.
-
Εγώ είπα το απλό.
ΑΕ στην Ευρώπη. Ευρωπαίοι εργαζόμενοι.
Φόροι εδώ, εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις Ευρώπης.
Αν χρειάζονται εισαγόμενοι experts καλοδεχούμενοι, κερνάμε και εσκαργκό.Και μετά, παίζοντας με τα ίδια όπλα ας μαμήσουν όποιον θέλουν και ας κερδίσει ο καλύτερος.
Δεν με νοιάζει αν τα μερίσματα πάνε στον γουίνι ή σε εσένα. Ας προσέχατε να επενδύατε σε κινέζικες
.Εγώ θέλω ο βίκτορ και ο χανς να έχουν δουλειά και να μην κατουράνε σε κυπελάκια (α, όχι, αυτό το κάνουν οι αμερικάνοι, όχι οι κινέζοι
).Βάλε και το Φροντέρα με τα 4 εποχών λάστιχα στους 32 βαθμούς θερμοκρασία και βάλε και τα κινέζικα Σε σούβ, ή μεγάλα Β σουβ.
Δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να αγοράσω φροντέρα η κινέζικο σουβ οπότε όχι, βαριέμαι.
Φτιάξε εσύ ένα και άσε τους καφέδες όλη μέρα.
Πειράζουν στα νεύρα.Θα πάω τώρα.
Ευτυχώς γλύτωσα ένα ταξίδι στα Καλύβια για εργασία...
CITROËN FORUM