-
-
Κάνω μια σούμα από τα βίντεο του bjorn για το byd atto 3 evo
Συνολικά πολύ καλύτερο αμάξι από το προηγούμενο. Πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου. Η ανάρτηση πιο σφιχτή, καλύτερη του deepal s05 είπε, για όσους το οδήγησαν.
Η κατανάλωση παρέμεινε η ίδια (17 και 23κάτι /100χλμ) αλλά λαμβάνοντας υπόψη το μεγαλύτερο βάρος και το γεγονός ότι το μοντέλο που δοκίμασε ήταν awd, κάποιες βελτιώσεις έγιναν κι εδώ και λογικά το πισωκίνητο θα είναι ελαφρά πιο οικονομικό, αν και βαρύτερο από το προηγούμενο atto. Εξοπλισμός, εργονομία, ποιότητα, χώρος αποσκευών όλα καλύτερα.
Ακόμα και τα 1000 χλμ τα βελτίωσε, φθάνοντας όμως το επίπεδο του ανταγωνισμού, χωρίς να το ξεπεράσει. Ενδεικτικά το deepal s05 awd έκανε 10 λεπτά λιγότερο, σε πιο κρύες συνθήκες.
Το μόνο θέμα που βρήκε είναι στη φόρτιση και ότι 10-80% σε 25 λεπτά δε πιάνεται καθώς η μπαταρία ζεσταίνεται γρήγορα. Η εμπειρία μου με το dolphin λέει ότι θα το λύσουν αυτό το πρόβλημα και θα βελτιωθεί η καμπύλη φόρτισης. -
Συνολικά πολύ καλύτερο αμάξι από το προηγούμενο. Πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου. Η ανάρτηση πιο σφιχτή, καλύτερη του deepal s05 είπε, για όσους το οδήγησαν.
Η κατανάλωση παρέμεινε η ίδια (17 και 23κάτι /100χλμ) αλλά λαμβάνοντας υπόψη το μεγαλύτερο βάρος και το γεγονός ότι το μοντέλο που δοκίμασε ήταν awd, κάποιες βελτιώσεις έγιναν κι εδώ και λογικά το πισωκίνητο θα είναι ελαφρά πιο οικονομικό, αν και βαρύτερο από το προηγούμενο atto. Εξοπλισμός, εργονομία, ποιότητα, χώρος αποσκευών όλα καλύτερα.
Ακόμα και τα 1000 χλμ τα βελτίωσε, φθάνοντας όμως το επίπεδο του ανταγωνισμού, χωρίς να το ξεπεράσει. Ενδεικτικά το deepal s05 awd έκανε 10 λεπτά λιγότερο, σε πιο κρύες συνθήκες.
Το μόνο θέμα που βρήκε είναι στη φόρτιση και ότι 10-80% σε 25 λεπτά δε πιάνεται καθώς η μπαταρία ζεσταίνεται γρήγορα. Η εμπειρία μου με το dolphin λέει ότι θα το λύσουν αυτό το πρόβλημα και θα βελτιωθεί η καμπύλη φόρτισης.δεν ισχυει αυτη δηλαδη;
https://evkx.net/models/byd/atto_3/atto_3_evo_awd/chargingcurve/το σαιτ αναφερει 10-80% 27' με εξαιρετικη συμπεριφορα μεχρι το 75%
-
Το μόνο θέμα που βρήκε είναι στη φόρτιση και ότι 10-80% σε 25 λεπτά δε πιάνεται καθώς η μπαταρία ζεσταίνεται γρήγορα. Η εμπειρία μου με το dolphin λέει ότι θα το λύσουν αυτό το πρόβλημα και θα βελτιωθεί η καμπύλη φόρτισης.δεν ισχυει αυτη δηλαδη;
https://evkx.net/models/byd/atto_3/atto_3_evo_awd/chargingcurve/το σαιτ αναφερει 10-80% 27' με εξαιρετικη συμπεριφορα μεχρι το 75%
το φυλλάδιο της byd λέει 25'

τα 220 δε τα πιάνει πάντα, στο τεστ 1000 χλμ το έπιασε μια φορά νομίζω. Τις υπόλοιπες λιγότερο. Αλλά και εκείνη τη φορά που τα έπιασε, έπεσε γρήγορα η ταχύτητα. Μια υπόθεση είναι ότι αν τρέχεις, ανεβαίνει η θερμοκρασία της μπαταρίας.
Στο σημερινό charging test που ανέβασε, τα συγκρίνει με sealion 7, seal και παλιό atto3. Δε πιάνει πάλι τα 220 αλλά τα πάει αρκετά καλά και φορτίζει λίγο πιο γρήγορα από το seal.Υγ αναφέρει ο bjorn συνέχεια ότι είναι 800V αλλά και στο φυλλάδιο και στο evdatabase λέει 500V
-
Και μετά κάθε φόρτιση έχεις μόνο τα μισά άλογα! Και με θερμοκρασίες χειμερινής Αθήνας. Αναρωτιέμαι τι θα γίνεται καλοκαίρι.
Θέλουν δουλειά ακόμη.
-
-
-
πχ στο 17.35, μόνο 120kw (αντί τα 330kw του awd)
-
-
-
Προφανώς φταίει η ανεπαρκής ψύξη της μπαταρίας….Καλή η αρχιτεκτονική των 800V αλλά έχει και κάποιες απαιτήσεις για να δουλέψει σωστά. Το έχω δει από κοντά το αυτοκίνητο, το περιεργάστηκα για πέντε λεπτά, δεν χρειάστηκε παραπάνω για να ανοίξω την πόρτα και να φύγω..
Βγάζει μια μιζέρια. -
Μιλάμε για αστεία πράγματα. Χειμώνα ε; Όχι Ελλάδα με 40 βαθμούς. Εκεί πόσα άλογα θα δίνει; 50;
Δε νομίζω να παίζει αυτό το σενάριο. Το πιο πιθανό είναι να μη σε αφήνει να φορτίζεις με υψηλή ταχύτητα, για να κρατήσει τη θερμοκρασία της μπαταρίας χαμηλά.
εχεις ξαναδει να συμβαινει αυτο; δεν λεω προσωπικη εμπειρια, αλλα εστω να αναφερεται σε βιντεο ή σαιτ;
Όχι, ούτε κάποιος κάτοχος ανέφερε κάτι τέτοιο στο byd fans greece
Καλή η αρχιτεκτονική των 800V
Δεν είναι 800V, είναι 500V το έγραψα και παραπάνω. Δε ξέρω γιατί το αναφέρει ο Bjorn
-
εχεις ξαναδει να συμβαινει αυτο; δεν λεω προσωπικη εμπειρια, αλλα εστω να αναφερεται σε βιντεο ή σαιτ;
Όχι, ούτε κάποιος κάτοχος ανέφερε κάτι τέτοιο στο byd fans greece
δεν λεω για byd, γενικα για ηλεκτρικο αμαξι ρωταω. Περιορισμο ισχυς φορτισης εχουμε δει πολλες φορες λογω υπερθερμανσης. Δεν μπορω να θυμηθω ομως να εχουν δοκιμασει να το "γκαζωσουν" μετα τον φορτιστη και να αποδιδει το οχημα κλασμα της μεγιστης ισχυος.
Η αληθεια παντως ειναι οτι τα κινεζικα δεν βοηθουν ιδιαιτερα διοτι δεν δινουν πολλες πληροφοριες για το οχημα σε εξωτερικους αισθητηρες. -
εγω πάλι δεν καταλαβαινω γιατι δεν υπάρχουν σε ολους τους ταχυφορτιστες στεγαστρα και ταλαιπωρουνται οι χρηστες τοσο να δουν στην οθονη το καλοκαιρι και να πληρωσουν οσο και το οχημα το ιδιο που γινεται πιο αργη η φορτιση με νταλα ηλιο και ανεβασμενες θερμοκρασιες
δεν λέω να μπει στεγαστρο με φ/β και μπαταρια που θα ηταν το ιδανικο αλλα και δαπανηρο αλλα ρε φίλε μια υποτυπωδη σκίαση με στεγαστρο με πανι δεν πρεπει να εχει τοσο μεγαλό κόστος και καλύτερευει απιστευτα πολύ την εμπειρια φορτισης για τον κατοχο του οχηματος που θελει να φορτισει
μεγαλο προβλημα που δεν εχει αναλυθει πολυ
-
εγω πάλι δεν καταλαβαινω γιατι δεν υπάρχουν σε ολους τους ταχυφορτιστες στεγαστρα και ταλαιπωρουνται οι χρηστες τοσο να δουν στην οθονη το καλοκαιρι και να πληρωσουν οσο και το οχημα το ιδιο που γινεται πιο αργη η φορτιση με νταλα ηλιο και ανεβασμενες θερμοκρασιες
δεν λέω να μπει στεγαστρο με φ/β και μπαταρια που θα ηταν το ιδανικο αλλα και δαπανηρο αλλα ρε φίλε μια υποτυπωδη σκίαση με στεγαστρο με πανι δεν πρεπει να εχει τοσο μεγαλό κόστος και καλύτερευει απιστευτα πολύ την εμπειρια φορτισης για τον κατοχο του οχηματος που θελει να φορτισει
για τον πελατη, το στεγαστρο ειναι σιγουρα βολικο, τοσο για βροχη οσο και για σκια. Δεν νομιζω ομως οτι κανει ιδιαιτερη διαφορα στην θερμοκρασια της μπαταριας.
-
για τον πελατη, το στεγαστρο ειναι σιγουρα βολικο, τοσο για βροχη οσο και για σκια. Δεν νομιζω ομως οτι κανει ιδιαιτερη διαφορα στην θερμοκρασια της μπαταριας.
αν εχει 50 βαθμους υπο ηλιο και το αμαξι εχει μπαταρια χωρις υδροψυξη μια χαρα κανει διαφορα.
θα μου πεις δικαιως οτι μονο παλιοτερα μοντελα εχουν passive cooling μπαταρια και εκει θα σε κοιταξω ειρωνικα και με υφος 1000 καρδιναλίων θα σε ταπώσω λέγοντας CITROEN μαδερφακα

-
Το ισετρίο είναι κουβαδάκι, μπαίνεις μέσα, βάζεις το AC και δροσίζεσαι και εσύ και η αερόψυκτη !
Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στην οδική που θα σε μαζέψει μετά. -
Μιλάμε για αστεία πράγματα. Χειμώνα ε; Όχι Ελλάδα με 40 βαθμούς. Εκεί πόσα άλογα θα δίνει; 50;
Δε νομίζω να παίζει αυτό το σενάριο. Το πιο πιθανό είναι να μη σε αφήνει να φορτίζεις με υψηλή ταχύτητα, για να κρατήσει τη θερμοκρασία της μπαταρίας χαμηλά.
ναι πλακα εκανα, προφανως θα μειωσει την ταχυτητα φορτισης, αρα θα περιμενεις -ποιος ξερει- ποση ωρα ακομη να φορτισεις και θα εχεις μειωμενες επιδοσεις -παλι ποιος ξερει για ποση ωρα-.
αυτο το σεναριο σε Ελληνικο καλοκαιρι ειναι εφιαλτικο και ειναι τοσο total fail στο συγκεκριμενο αμαξι που δεν αποκλειεται να ειχε προβλημα.
Γιαυτο λεω, τα ηλεκτρικα ειναι το μελλον αλλα (με εξαιρεσεις) προς το παρον ειναι ατελη.
-
Χωρίς κανένα λόγο αναφέρατε πάλι το σε 3 ηλεκτρικό...
Οπότε να το σχολιάσω και εγώ.
Προφανώς το Σε 3 είναι η χελώνα στον αγώνα...
Το μπίντ είναι ο λαγός, για αυτό κρέμασε στην φόρτιση...
Ετσι τα μέλη του μπίντ φάνς, τα βλέπω στα όνλυ φάνς να ψάχνουν πελάτες να τα πουλήσουν...

-
Με αφορμή κάποια σχόλια που διάβασα στα βίντεο του bjorn βρήκα αυτό, ένα υπεραναλυτικό κείμενο για το πως λειτουργεί η αντλία θερμότητας στις blade batteries.
Χονδρικά, έχουν δίκαιο τα σχόλια, δε πρόκειται περί κλασικής υδρόψυξης με διάλυμα γλυκόλης, αλλά η αντλία θερμότητας αναλαμβάνει τη ψύξη / θέρμανσης της καμπίνας και της μπαταρίας. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που εξ αρχής οι μπαταρίες της byd είχαν χαμηλή ταχύτητα φόρτισης, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Από την άλλη, θεωρώ ότι είναι παιδική ασθένεια και ότι θα μπορέσουν να το λύσουν μέσω αναβάθμισης. Πουλάνε αυτοκίνητα στη Μέση Ανατολή (ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία κα) που οι θερμοκρασίες είναι πολύ ανώτερες από ότι εδώ.
BYD forum