-
Τα υβριδικά αυτοκίνητα θα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι των πωλήσεων για την επόμενη δεκαετία μαζί με τα ποιοτικά μικρά ηλεκτρικά όπως της VW , οι Κινέζοι και η Tesla δεν χτυπιουνται στα ηλεκτρικά, μετά το 2035 θα μπορέσουν με διάφορες συμμαχίες να εδραιωθούν και εκεί οι Ευρωπαίοι, μέχρι τότε όμως πρέπει να μαζέψουν κεφάλαια με παρόμοιες στρατηγικές όπως των μεγάλων εγγυήσεων και καλή σχέση τιμής/εξοπλισμού.
Αν η VW μετά τον Covid είχε κάνει all-in στα full hybrid αντί για τα ηλεκτρικά, πιθανότατα θα είχε καθαρίσει την αγορά. Τώρα τρέχει για να προλάβει.
-
Το θέμα του πλήρους εξηλεκτρισμού θεωρώ ότι θα πάρει άλλη μια δεκαετία χοντρικά. Μεχρι τότε αν το hev της VW δεν βγεί φόλα, σε συνδυασμό με τις νέες μεγάλες εγγυήσεις, πιστεύω ότι όμιλος θα σαρώσει όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κατασκευαστες. Αν ισχύσει αυτό με τα 10 έτη ετοιμαστείτε για σοκ και δέος....
ΥΓ; Επί προσωπικού δεν μετανιώνω καθόλου την αγορά του Tiguan mk3. Το λατρεύω σε κάθε του έκφρανση και εξυπηρετεί άριστα τις οικογενειακές μου ανάγκες. Χαλάλι τα λεφτά του. Σαφώς και θα ήθελα να βρίσκομαι εντός των νέων μεγάλων εγγυήσεων αλλά τα 4 που ήδη έχω τα θεωρώ μια καλή βάση. Αν σήμερα ψώνιζα οι δύο εναλλακτικές μου (με μικρές πιθανότητες) θα ήταν ή 408 GT (mhev 145) στη τιμή κλοπή των 33k (για να έχω περί τα 6k έξτρα στην άκρη) ή θα έπρεπε να ανεβάσω αρκετά το budget ώστε να πάρω X2 m-pack που τη βλέπω (δυστυχώς βλέπω πολλές στα μέρη όπου κινούμαι) και στάζω. Για να υπήρχε πραγματική διαφορά είτε οικονομική (εξοικονόμηση), είτε ποιοτική (αναβάθμιση). Όλα τα υπόλοιπα είναι μεσοβέζικες λύσεις.
-
Πλήρης εξηλεκτρισμός δε θα γίνει, τα υβριδικά θα επικρατήσουν. Περισσότερο το κόβω να εξαφανιστούν τα αμιγώς βενζινοκίνητα και σε μικρότερο βαθμό τα diesel.
Αν είναι τόσο γαμάτα τα ηλεκτρικά θα υπήρχαν εδώ και πολλές δεκαετίες μιας και η υλοποίηση τους υποτίθεται είναι πιο απλή
-
@panos2171 said in VW FORUM:
Αν είναι τόσο γαμάτα τα ηλεκτρικά θα υπήρχαν εδώ και πολλές δεκαετίες
Τα ηλεκτρικά υπήρχαν εδώ και δεκαετίες (τρόλευ, τρένα).
Οι μπαταρίες είναι το θέμα (για αυτό δεν είχαμε ΙΧ).
Και το ξέρουν οι μεγάλοι οπότε δεν θέλουν να ξοδέψουν λεφτά για ανάπτυξη μοντέλων με μια τεχνολογία που είναι ήδη ξεπερασμένη (σημερινές lipo,lifepo4).
Τώρα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, λίγο υπομονή ακόμα. -
Πάντως η κίνηση της vw να επενδύσει σε κινητήρα full hybrid ενώ τόσα χρόνια απείχε σχεδόν προκλητικά απ' αυτή την τεχνολογία, δείχνει ότι μάλλον αργεί ακόμα η ώρα των ηλεκτρικών.
-
Πιο πιθανό να καίγονται να εμφανίσουν κέρδη άμεσα για να μην φύγουν οι μέτοχοι.
Και ξέρουν οτι όποτε θελήσουν κάνουν στρατηγική συνεργασία με κάποιον που είναι πιο μπροστά, ή τον αγοράζουν.Ενώ απο την άλλη οι κινέζοι πριμοδοτούν μια πιο μακροχρόνια στρατηγική πορεία (τα "καλά" του state capitalism).
Το θέμα είναι οτι περίμεναν οτι θα είχαμε κάποιο τεράστιο breakthrough (στις μπαταρίες) ή έστω να έχουμε περάσει το κατώφλι μαζικής αποδοχής και τίποτα απο αυτά δεν έγινε ακόμα.
Και εγώ περίμενα πχ σήμερα όλα τα BEV να ήταν 800V (μάλιστα έλεγα, το 2ο μου θα είναι 800+V σίγουρα). Αλλά ακόμα τα βλέπεις με το κυάλι και το σημερινό μου φορτίζει με την ίδια ταχύτητα με το προηγούμενο.υγ. κι εγώ 10+ετία βλέπω αλλά απο ένα σημείο κ μετά θα πάμε πιο γρήγορα.
-
@panos2171 said in VW FORUM:
Πλήρης εξηλεκτρισμός δε θα γίνει, τα υβριδικά θα επικρατήσουν. Περισσότερο το κόβω να εξαφανιστούν τα αμιγώς βενζινοκίνητα και σε μικρότερο βαθμό τα diesel.
Αν είναι τόσο γαμάτα τα ηλεκτρικά θα υπήρχαν εδώ και πολλές δεκαετίες μιας και η υλοποίηση τους υποτίθεται είναι πιο απλή
Αν και γενικά δεν μου αρέσει να το παίζω μάντης, δε νομίζω ότι τα βενζινοκίνητα θα εκλείψουν. Ίσως έχουν μια μικρή ηλεκτρική βοήθεια 5-10 ίππων (micro hybrid), αλλά δεν τα θεωρώ αυτά υβριδικά.
-
Εγω παλι πιστευω πως τα ηλεκτρικα αυτη τη φορα ηρθαν για να μεινουν. Οταν φτασει το θεμα του χρονου και των θεσεων φορτισης να γινει κατι πολυ απλο και γρηγορο, τα βενζινοκινητα θα μπουν στο μουσειο. Για αρκετα περισσοτερο χρονικο διαστημα θα διατηρηθουν τα βαπορια και τα αεροπλανα όπου απαιτειται μεγαλη ποσοτητα ενεργειας για τις μετακινησεις τους. Ενα σημαντικο ζητημα ειναι η τεχνολογια των μπαταριων. Εκει περιμενω και επιθυμω διακαως να βελτιωθει η τεχνολογια ωστε το τεραστιο περιβαλλοντικο αποτυπωμα να ελαχιστοποιηθεί χαριζοντας ενα καλυτερο μελλον στις επομενες γενιες.
-
Και το ξέρουν οι μεγάλοι οπότε δεν θέλουν να ξοδέψουν λεφτά για ανάπτυξη μοντέλων με μια τεχνολογία που είναι ήδη ξεπερασμένη (σημερινές lipo,lifepo4).
Τώρα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, λίγο υπομονή ακόμα.ναι αλλα δεν "δουλευει" ετσι η τεχνολογικη εξελιξη. Δεν μπορεις να "πηδηξεις" βηματα, αυτο το καναμε μονο στο Civilization

Για να φτασεις στις solid state (ή σε οτιδηποτε αλλο θα ειναι το επομενο βημα) θα πρεπει πρωτα να περασεις απο τις nmc/lfp και να γινει η ηλεκτροκινηση αποδεκτης (εως ενα ποσοστο) απο τους καταναλωτες. -
Δεν μπορεις να "πηδηξεις" βηματα, αυτο το καναμε μονο στο Civilization
OK boomer αλλά εμείς τώρα νοιαζόμαστε μόνο για τα quarterly earnings και δεν βγαίνουν τα κουκιά

Άσε που οι κινέζοι τώρα είναι μπροστά απο όλους και έχουν και την μερίδα του λέοντος στο supply chain.
Αργήσαμε/Κοιμόμασταν.Αλλά εφόσον βλέπουν οτι για ακόμα Χ χρόνια θα τσουλάνε αρκετά τα plugin, γιατί όχι;
-
Η κίνηση της vw, αλλά και άλλων , να επενδύσουν τώρα σε κινητήρες full hybrid ενώ τόσα χρόνια απείχαν σχεδόν προκλητικά από αυτή την τεχνολογία, δείχνει ότι απλώς τόσα χρόνια κοιμόντουσαν όρθιοι. Το παίζανε και γνώστες μάλιστα, κούναγαν και το δάκτυλο στους άλλοι.
Γέλαγαν με τα ηλεκτρικά, αλλά και τα υβριδικά ,(παλσιότερες δηλώσεις κάποιου υψηλά ιστάμενου τηε άουντι σε αμερική), επένδυαν κάργα σε πετρέλαιο , αλλά με κομπινοδουλειές μέχρι που τους έκαναν τσακωτούς, αλλά και στο καμμένο, εξ αρχής, φυσικό αέριο. Και εν τέλει έπαιξαν δυνατά το χαρτί ηλεκτροκίνηση, αυτό που κορόιδευαν δηλαδή, για να αναθεωρήσουν λόγο αργότερα από τις σφαλιάρες με την πτώση των πωλήσεων και τις ζημίες.
Σόρρυ στους φαν μπόιδες, αλλά ψάχνω να βρω τι έκανε καλά η εταιρεία τα τελευταία 15 χρόνια, και όλο αυτά θυμάμαι... -
Νομίζω ότι πρέπει να ρίξουν το βάρος στα λουκάνικα, στα υπόλοιπα μπαααα….
VW FORUM