-
@dettol said in Έρευνα Κατανάλωσης
:...
γενικα για ηλεκτρικα οχηματα αναφερθηκα. Στα τεσλα δεν φαινεται ως νουμερο, παρα μονο αν εχεις sexy commander ή καποιο αλλο αντιστοιχο γκατζετακι που να παιρνει πληροφοριες απευθειας απο το οχημα.
Στα byd (και υποθετω και σε αλλα ηλεκτρικα) φαινεται ως απολυτο νουμερο σε kw, τοσο η δαπανη ισχυος οσο και το regen κατα την επιβραδυνση. Fun fact το μεγαλυτερο νουμερο regen που εχω δει στο τεσλα ειναι -80kw. Ισως, υπο τις καταλληλες συνθηκες να ανεβαινει (ή μαλλον πιο σωστα, να ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ, και πιοχαμηλα)."Κάποιοι" έκατσαν και το μέτρησαν το regen.

@red_monster said in Έρευνα Κατανάλωσης
Πόση ισχύ αποδίδει το τεσλάκι ? Πόσο κοντά είναι στα δηλωμένα 360 kW ?Τα χαρτιά του COP από το 2020 λένε για 158 + 208 kW max, 65 + 88 kW continuous

-
Πάντως για να γυρίσουμε στην πραγματικότητα εγώ που πήγα στην Κύμη την περασμένη Πέμπτη στο πήγαινε έκανα 156 χλμ με κίνηση μέσα στην Αθήνα, χωρίς να βγω Α.Ο με τιμή λίτρου 1,75 είχα κόστος 12,86 ευρώ .
Εκανα στάση στον Σείριο, γιατί έπηξα στην κίνηση στην Αθήνα και διαμαρτυρήθηκε ο προστάτης...

Στην επιστροφή ήρθα από Ερέτρια - Ωρωπό γιατί είχε ήδη κίνηση λόγω Πρωτομαγιάς, με σύνολο 111 χλμ που με πήγε στην Αθήνα πάνω από την Πεντέλη, γιατί γινόταν χαμός από την έξοδο και το κλείσιμο των εταιρειών και σύνολο 9,72 ευρώ.
Εννοείται ότι έχω ακόμα κάπου 400 χλμ υπόλοιπο ταξιδιού, γιατί έβαλα ένα 50άρι.
Ασχοληθείτε εσείς με τα ΣΕΑ και τις εταιρείες ρεύματος και τις εφαρμογές.
Τον υπόλοιπο Απρίλιο εκτός από αυτό το ταξίδι, έκανα μικρές διαδρομές των 1-2 χλμ και 2-3 φορές Αθήνα των 10 χλμ οπότε η κατανάλωση ήταν 5,9 λ/100 και συνολικά 763 χλμ τα οποία μου κόστισαν 84 ευρώ.
Και είχα βάλει και με 1,90 κάποια φορά.
Δηλαδή από τα 763 χλμ τα 267 ήταν το ταξίδι και έκανα και εκεί άλλα 6 χλμ σε τοπικές διαδρομές, οπότε έμειναν άλλα 489 χλμ που έγιναν στην Αθήνα και κόστισαν 57 ευρώ.
Δηλαδή 11,65 τα 100 χλμ.
Αν είχα ηλεκτρικό και είχα πληρώσει 2000 για εγκατάσταση φορτιστή και δεν φόρτιζα έξω, θα είχα γλυτώσει από καύσιμα 38 ευρώ τον μήνα.
Στο ταξίδι όμως δεν θα γλύτωνα, γιατί θα έπρεπε να φορτίσω και αν υπολογίσεις ότι τώρα που καλοκαιριάζει αυτό το ταξίδι θα γίνεται 4-5 φορές τον μήνα και θα μειωθούν και της πόλης, τελικά το όφελος θα είναι κανένα 20άρι με 25άρι τον μήνα, άρα για απόσβεση των 2000 θέλω 8-10 χρόνια, ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΝΝΝΝΝΝ δεν αυξηθεί το ρεύμα...
Ξέρω τώρα θα πείτε διάφορα για τους υπολογισμούς, αλλά εγώ θα σας πω μία λεξούλα μόνο...
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, ή μάλλον ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑ επειδή πονάτε...

-
@super-t said in Έρευνα Κατανάλωσης
:@dettol said in Έρευνα Κατανάλωσης
γενικα για ηλεκτρικα οχηματα αναφερθηκα. Στα τεσλα δεν φαινεται ως νουμερο, παρα μονο αν εχεις sexy commander ή καποιο αλλο αντιστοιχο γκατζετακι που να παιρνει πληροφοριες απευθειας απο το οχημα.
Στα byd (και υποθετω και σε αλλα ηλεκτρικα) φαινεται ως απολυτο νουμερο σε kw, τοσο η δαπανη ισχυος οσο και το regen κατα την επιβραδυνση. Fun fact το μεγαλυτερο νουμερο regen που εχω δει στο τεσλα ειναι -80kw. Ισως, υπο τις καταλληλες συνθηκες να ανεβαινει (ή μαλλον πιο σωστα, να ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ, και πιοχαμηλα)."Κάποιοι" έκατσαν και το μέτρησαν το regen.
Πόση ισχύ αποδίδει το τεσλάκι ? Πόσο κοντά είναι στα δηλωμένα 360 kW ?Τα χαρτιά του COP από το 2020 λένε για 158 + 208 kW max, 65 + 88 kW continuous
Σωστά, 366 αναφέρει και η άδεια κυκλοφορίας
-
@criuser said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Πάντως για να γυρίσουμε στην πραγματικότητα εγώ που πήγα στην Κύμη την περασμένη Πέμπτη στο πήγαινε έκανα 156 χλμ με κίνηση μέσα στην Αθήνα, χωρίς να βγω Α.Ο με τιμή λίτρου 1,75 είχα κόστος 12,86 ευρώ .
Εκανα στάση στον Σείριο, γιατί έπηξα στην κίνηση στην Αθήνα και διαμαρτυρήθηκε ο προστάτης...

Στην επιστροφή ήρθα από Ερέτρια - Ωρωπό γιατί είχε ήδη κίνηση λόγω Πρωτομαγιάς, με σύνολο 111 χλμ που με πήγε στην Αθήνα πάνω από την Πεντέλη, γιατί γινόταν χαμός από την έξοδο και το κλείσιμο των εταιρειών και σύνολο 9,72 ευρώ.
Τον υπόλοιπο Απρίλιο εκτός από αυτό το ταξίδι, έκανα μικρές διαδρομές των 1-2 χλμ και 2-3 φορές Αθήνα των 10 χλμ οπότε η κατανάλωση ήταν 5,9 λ/100 και συνολικά 763 χλμ τα οποία μου κόστισαν 84 ευρώ.
Δηλαδή από τα 763 χλμ τα 267 ήταν το ταξίδι και έκανα και εκεί άλλα 6 χλμ σε τοπικές διαδρομές, οπότε έμειναν άλλα 489 χλμ που έγιναν στην Αθήνα και κόστισαν 57 ευρώ.
Δηλαδή 11,65 τα 100 χλμ.
Αν είχα ηλεκτρικό και είχα πληρώσει 2000 για εγκατάσταση φορτιστή και δεν φόρτιζα έξω, θα είχα γλυτώσει από καύσιμα 38 ευρώ τον μήνα.
Στο ταξίδι όμως δεν θα γλύτωνα, γιατί θα έπρεπε να φορτίσω και αν υπολογίσεις ότι τώρα που καλοκαιριάζει αυτό το ταξίδι θα γίνεται 4-5 φορές τον μήνα και θα μειωθούν και της πόλης, τελικά το όφελος θα είναι κανένα 20άρι με 25άρι τον μήνα, άρα για απόσβεση των 2000 θέλω 8-10 χρόνια, ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΝΝΝΝΝΝ δεν αυξηθεί το ρεύμα...
Ξέρω τώρα θα πείτε διάφορα για τους υπολογισμούς, αλλά εγώ θα σας πω μία λεξούλα μόνο...

Το ταξίδι ποιο ήταν; Δεν κατάλαβα.
-
@super-t said in Έρευνα Κατανάλωσης
:@dettol said in Έρευνα Κατανάλωσης
Σωστά, 366 αναφέρει και η άδεια κυκλοφορίας
-
:@criuser said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Πάντως για να γυρίσουμε στην πραγματικότητα εγώ που πήγα στην Κύμη την περασμένη Πέμπτη στο πήγαινε έκανα 156 χλμ με κίνηση μέσα στην Αθήνα, χωρίς να βγω Α.Ο με τιμή λίτρου 1,75 είχα κόστος 12,86 ευρώ .

Δηλαδή 11,65 τα 100 χλμ.

Το ταξίδι ποιο ήταν; Δεν κατάλαβα.
Αναμενόμενο να μην καταλάβεις...

Αφού δεν θέλεις...

-
@skg1958 said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Με το Mazdayaris από τις 19/4 που από το eco το γύρισα στο normal και πιο ζωντανό είναι και τα ίδια ή λιγότερο καίει
Η εξήγηση είναι άλλη.
Θερμοκρασία -
Πω πω criuser ευτυχώς εσύ δεν ασχολείσαι με καταναλώσεις

Τι κατεβατό ήταν αυτό -
Πλήρης ανάλυση επιπέδου Ορκωτού Ελεγκτή...

Οχι με δυσνόητα γραφήματα και αγγλικούρες που βάζετε εσείς για να μας μπερδέψετε...

-
:Ασχοληθείτε εσείς με τα ΣΕΑ και τις εταιρείες ρεύματος και τις εφαρμογές.
Στο ταξίδι όμως δεν θα γλύτωνα, γιατί θα έπρεπε να φορτίσωΤί μπαταρίες νομίζεις οτι έχουμε; του ισετρίο;
Ούτε το κουβαδάκι μου δεν κωλώνει με τέτοιες αποστάσεις.Αθ-Κύμη-Αθ (εθνική με όρια + απο στενή) 17kWh/100km μ.ο. * 0.20 (το παρακάνω) = 3.4 ευρώ/100χλμ
Αθ-δυτ.αττικη (βουλιαγμένης)-Αθ μόνο επαρχιακούς 17/100 επίσης (3.4ευρώ/100χλμ)Ορίστε με έβαλες να μιλήσω για καταναλώσεις...θου κυριε...φτου φτου...
-
Το Αθήνα Κύμη ήταν το μεγάλο ταξίδι;! Τα 150 χλμ;;;; Κλαιω. Ε ναι, μόνο ένα ντίζελ μπορεί να ολοκληρώσει χωρίς ανεφοδιασμό ένα τόσο μεγάλο ταξίδι

-
:Πλήρης ανάλυση επιπέδου Ορκωτού Ελεγκτή...

Οχι με δυσνόητα γραφήματα και αγγλικούρες που βάζετε εσείς για να μας μπερδέψετε...

Πάρε άνθρωπε μου ένα ηλεκτρικό να ησυχάσει το μυαλουδάκι σου. Τόση φαιά ουσία χαμένη. Αφού δε κάνεις χιλιόμετρα, ούτε τρέχεις. Ένα σοβαρό (όχι ακριβό) ηλεκτρικό με 60αρα+ μπαταρία θα σε καλύπτει με το παραπάνω για τα "ταξίδια" σου.
-
@jousis said in Έρευνα Κατανάλωσης
Στο ταξίδι όμως δεν θα γλύτωνα, γιατί θα έπρεπε να φορτίσωΤί μπαταρίες νομίζεις οτι έχουμε; του ισετρίο;
Ούτε το κουβαδάκι μου δεν κωλώνει με τέτοιες αποστάσεις.Αθ-Κύμη-Αθ (εθνική με όρια + απο στενή) 17kWh/100km μ.ο. * 0.20 (το παρακάνω) = 3.4 ευρώ/100χλμ
Αθ-δυτ.αττικη (βουλιαγμένης)-Αθ μόνο επαρχιακούς 17/100 επίσης (3.4ευρώ/100χλμ)Ορίστε με έβαλες να μιλήσω για καταναλώσεις...θου κυριε...φτου φτου...
Και που φόρτισες στην Κύμη ?
Με πόσο φόρτισες ?
Η έχεις 300 χλμ αυτονομία με άνεση ?
:Το Αθήνα Κύμη ήταν το μεγάλο ταξίδι;! Τα 150 χλμ;;;; Κλαιω. Ε ναι, μόνο ένα ντίζελ μπορεί να ολοκληρώσει χωρίς ανεφοδιασμό ένα τόσο μεγάλο ταξίδι

300 χλμ ήταν γιατί γύρισα αυθημερόν.
Και το 50άρικο μετά τα 300 μου έδινε άλλα 400 χλμ ταξίδι.
Τώρα που ετοιμάζω ένα 4ήμερο συνταξιουχικό των 800-900 χλμ, πόσο θα σας κόστιζε ?
Η ουσία είναι ότι τα ηλεκτρικά σήμερα είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα θερμικά υβριδικά ή ντίζελ και αν βάλουμε και το κόστος του φορτιστή και για άνθρωπο που δεν κάνει 25 χλμ την ημέρα σε 2 ώρες μποτιλιαρίσματος, δεν θα κάνει ποτέ απόσβεση μέσω της κατανάλωσης ο ηλεκτρικός.
-
@dg79 said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Πλήρης ανάλυση επιπέδου Ορκωτού Ελεγκτή...

Πάρε άνθρωπε μου ένα ηλεκτρικό να ησυχάσει το μυαλουδάκι σου. Τόση φαιά ουσία χαμένη. Αφού δε κάνεις χιλιόμετρα, ούτε τρέχεις. Ένα σοβαρό (όχι ακριβό) ηλεκτρικό με 60αρα+ μπαταρία θα σε καλύπτει με το παραπάνω για τα "ταξίδια" σου.
Τώρα δεν τρέχει κανείς πάνω από 10 από τα όρια.
Τα ταξίδια μου είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις. Είναι κοντά 10000 χλμ τον χρόνο, ενώ η πόλη είναι μικρές διαδρομές που με καλύπτει και ένα υβριδικό και είναι κάπου 5000 χλμ τον χρόνο.
Αρα τα ηλεκτρικά δεν με καλύπτουν.
Η μόνη περίπτωση είναι όταν βγούν τα μικρά ηλεκτρικά πόλης που θα κάνουν με τις επιδοτήσεις γύρω στα 12000 να αντικαταστήσω το 21 ετών σε 4 με ένα τέτοιο, μόνο για πόλη και ας έχουν και 150 χλμ αυτονομία.
-
:@jousis said in Έρευνα Κατανάλωσης
Και που φόρτισες στην Κύμη ?
Με πόσο φόρτισες ?
Η έχεις 300 χλμ αυτονομία με άνεση ?
:Το Αθήνα Κύμη ήταν το μεγάλο ταξίδι;! Τα 150 χλμ;;;; Κλαιω. Ε ναι, μόνο ένα ντίζελ μπορεί να ολοκληρώσει χωρίς ανεφοδιασμό ένα τόσο μεγάλο ταξίδι

300 χλμ ήταν γιατί γύρισα αυθημερόν.
Και το 50άρικο μετά τα 300 μου έδινε άλλα 400 χλμ ταξίδι.
Τώρα που ετοιμάζω ένα 4ήμερο συνταξιουχικό των 800-900 χλμ, πόσο θα σας κόστιζε ?
Η ουσία είναι ότι τα ηλεκτρικά σήμερα είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα θερμικά υβριδικά ή ντίζελ και αν βάλουμε και το κόστος του φορτιστή και για άνθρωπο που δεν κάνει 25 χλμ την ημέρα σε 2 ώρες μποτιλιαρίσματος, δεν θα κάνει ποτέ απόσβεση μέσω της κατανάλωσης ο ηλεκτρικός.
εχεις καταλαβει οτι τα "2χιλιαρικα του φορτιστη" δεν τα πληρωνεις ΚΑΘΕ φορα που φορτιζεις, ετσι;

Γιατι οπως το αναφερεις καθε μα καθε φορα, που μιλας για ηλεκτρικα, εχω αρχισει να πιστευω οτι το εχεις μπλεξει... και αυτο -
Για μένα που η διαφορά κατανάλωσης σε σχέση με ένα ηλεκτρικό είναι μικρή.
Οταν είναι χειμώνας και δεν κάνω ταξίδια, κάνω κάπου 700 χλμ τον μήνα, δηλαδή ένα γέμισμα των 70 ευρώ, ενώ ο ηλεκτρικός αντίστοιχα με μόνιμη φόρτιση στο σπίτι θα είχε κόστος 25 για τα ίδια χλμ. Συνολικά τον χρόνο κάνω 5000 έτσι και συνολικό κόστος 500 ευρώ και 325 περισσότερα από το ηλεκτρικό .
Κάνω όμως και 10000 χλμ σε ταξίδια που εκεί το κόστος μου είναι 700 αλλά για το ηλεκτρικό η φόρτιση στο σπίτι θα είναι για το 1/3 το πολύ των χλμ ενώ η άλλη θα είναι ανάλογη ή και ακριβότερη από του ντίζελ.
Ετσι με βολική διαχείριση για το ηλεκτρικό, γιατί μπορεί να ήταν μόνο το 1/4 η φόρτιση στο σπίτι στα ταξίδια αφού η επιστροφή είναι ακριβή και το πήγαινε και οι τοπικές εκδρομές πάλι μεγάλο μέρος τους θα είναι ακριβό.
Αλλά ας μείνουμε στο 1/3 με 3,5 και τα 2/3 με 9 (?) δεν ξέρω ακριβώς. Εχουμε λοιπόν 3334 χλμ με 3,5 ευρώ τα 100 και 6666 με 9 και μας δίνουν 116,69+599,94=716,63.
Αρα με ευνοικό τρόπο για το ηλεκτρικό το ντίζελ πληρώνει 1200 τον χρόνο, ενώ το ηλεκτρικό 175+716,63 = 891,63.
Εχουμε λοιπόν 308 ευρώ επιπλέον για το ντίζελ.
Αν ο φορτιστής κάνει 2000 εφ΄ άπαξ, τότε θέλουμε 7 χρόνια μόνο για την απόσβεση του.
Η διαφορά τιμής του ηλεκτρικού είναι αρκετή για να έχεις μόνο το όφελος των σέρβις που μέρος του το χάνεις από το κόστος των ελαστικών που αλλάζουν συχνά όπως λέτε οι ίδιοι.
Εχετε βέβαια και την ησυχία γιατί είστε περήφανοι στα αυτιά, αλλά και το ότι πάτε μαζί με τα ΚΤΕΛ και γνωρίζετε και κόσμο...

Πόσο πιο πενηνταράκια να σας τα κάνω ?
-
:Η έχεις 300 χλμ αυτονομία με άνεση ?
17kWh/100 , 52kWh μπαταρία, do the math
Και το 17 είναι με μη αεροδυναμικό hatchback που ρουφάει τα κέρατά του στην εθνική με 130.
Και με πολύ επιθετική (i plea the 5th) οδήγηση στα βουνα.
Πάρε ένα αεροδυναμικό σενταν να δεις 15- . Και με 60+άρα μπαταρία είσαι κομπλέ.Τώρα που ετοιμάζω ένα 4ήμερο συνταξιουχικό των 800-900 χλμ, πόσο θα σας κόστιζε ?
Ψήνεσαι ήδη ε;

Φεύγοντας απο βέροια με 100%, σταμάτησα 2 φορές εθνική, έβαλα 30 + 30 kWh και έφτασα σπίτι βλέπω με 6% (κακώς, έπρεπε με 1%). Μετά το ξαναγέμισα σπίτι με 0.20 (ας πούμε).
Άρα, 60* 0.60 + 50* 0.2 = 46ευρώ.
(δεν ξέρω αν είναι πολλά, έχω καιρό να οδηγήσω μπετζίνα/ντίζελ)Δεν έχει νόημα όμως το δικό μου για εθνική συνέχεια, μπορώ μεν να τα κάνω αλλά χάνω σε άνεση κ ευελιξία (κ κόστος) απο ένα μεγάλο.
-
Και το δικό μου μικρό και αψηλό είναι.
Ταξίδι στην Εθνική γύρω στα 5,5 με όρια και κάτι.
Να μην βάλω με 1,75 που έχει τώρα γιατί είναι άδικο, ούτε 1,45 που είχε πριν τον πόλεμο.
Με 1,60 λοιπόν έχω 8,80 άντε 9 τα 100 χλμ.
Κάνε τους υπολογισμούς, γιατί το επιτελικό σχέδιο που έγραψες με μπέρδεψε...

-
Πάρε ρε συ ενα ρενό 4 στο σέξι μπλε και θα θες να σταματάς σε κάθε ΣΕΑ για να έρχονται οι άλλοι γέροι μπούμερς να το κοιτάνε και να συζητάτε.
Τί φορτίσεις κ μκίες.Socializing θα το λες.
Βλέπω βέροια αθήνα είναι 510χλμ , άρα πήγε 9ευρώ/100χλμ με το χρέπι μου.
Ισοπαλία. Οπότε δες πάνω (για όταν το αλλάξεις).
-
@jousis said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Πάρε ρε συ ενα ρενό 4 στο σέξι μπλε και θα θες να σταματάς σε κάθε ΣΕΑ για να έρχονται οι άλλοι γέροι μπούμερς να το κοιτάνε και να συζητάτε.
Τί φορτίσεις κ μκίες.Socializing θα το λες.
Βλέπω βέροια αθήνα είναι 510χλμ , άρα πήγε 9ευρώ/100χλμ με το χρέπι μου.
Ισοπαλία. Οπότε δες πάνω (για όταν το αλλάξεις).
Μου αρέσει πολύ το 4.
Το είχε το παλιό ένας θείος μου και το είχα οδηγήσει αρκετές φορές.
Αλλά οι Γάλλοι το έκραξαν ότι βγήκε ακριβό.
Περιμένω και τι θα βγάλει η Σιτροέν στο στύλ του φτηνού ηλεκτρικού.
Έρευνα Κατανάλωσης ⛽