-
*Όσον αφορά τις μπαταρίες, θα υπάρχουν δύο επιλογές: μία LFP 37 kWh και μία μεγαλύτερη NCM 52 kWh, η οποία θα προσφέρει αυτονομία έως και 450 χλμ. κατά WLTP. Στη φόρτιση, η μικρή μπαταρία υποστηρίζει έως 90 kW, ενώ η μεγαλύτερη φτάνει τα 130 kW, επιτρέποντας φόρτιση 10-80% σε μόλις 23 λεπτά.
Η παραγωγή θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Βαρκελώνη, όπου θα συναρμολογείται μαζί με το CUPRA Raval. Η τιμή εκκίνησης αναμένεται να είναι κάτω από τις 25.000 ευρώ, καθιστώντας το ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά της αγοράς.*
https://carselectric.gr/afto-einai-to-neo-volkswagen-id-polo-deite-poso-tha-kanei/
Αρκετα συντηρητικο και προβλεψιμο,τιμονι retro style που επισης δεν μου αρεσε,θεωρητικη αυτονομια εως 450 χιλιομετρα,αρκετο καλο πορτ παγκαζ και χωροι.Αν ξεκιναει η basic απο 25,δλδ για καμια μεσαια εκδοση εξοπλισμου βαλε αλλα 2 χιλιαρικακια,αλλα δεν αναφερει για επιδοτηση η κατι τετοιο για την τιμη.
-
Ποτέ ανοίγουν οι παραγγελίες να προλάβουμε;;;
Το πιο σημαντικό μοντέλο της μάρκας μετά το Golf MK2. -
Μην αγχώνεσαι 2-3 θα είστε μόνο στο γκισέ...

-
.Αν ξεκιναει η basic απο 25,δλδ για καμια μεσαια εκδοση εξοπλισμου βαλε αλλα 2 χιλιαρικακια,αλλα δεν αναφερει για επιδοτηση η κατι τετοιο για την τιμη.
Κάτι τέτοιο πιστεύω κ εγώ.
Πχ, η λιανική του R5 με την 40άρα είναι 27 (βασική).
Αν το φέρουν 25-26, συν το όνομα του πολο θα πουλήσει μια χαρά.
(- ημιάκαμπτος αλλά + χώροι, όνομα πόλο)Το ίδιο και η μεγάλη, αν είναι απο 32Κ (33Κ το R5) μια χαρά.
Την ρενό δεν την πάνε οι λίζιν ελλάδας (ή το ανάποδο), οπότε κάτι μου λέει οτι σε λίζιν θα βγαίνει πολύ πιο κάτω το πολο.
Άντε να δούμε και το ραβάλ και το νέο 208.
Γίνεται δουλίτσα στο Β επιτέλους. -
Είναι λίγο-πολύ γνωστές οι τιμές στην Ευρώπη. Για τις καλές εκδόσεις υπολογίστε 35.000€ για τα 211ps και 37.000€ για το GTI με τα 226ps. Για τις φθηνές εκδόσεις δεν ασχολούμαστε!
-
Είναι λίγο-πολύ γνωστές οι τιμές στην Ευρώπη. Για τις καλές εκδόσεις υπολογίστε 35.000€ για τα 211ps και 37.000€ για το GTI με τα 226ps. Για τις φθηνές εκδόσεις δεν ασχολούμαστε!
και ομως, στα περισσοτερα ηλεκτρικα οχηματα, οι φτηνες εκδοσεις ειναι αυτες που αξιζουν περισσοτερο!
-
Ναι αλλά όχι εμάς εδώ!
-
υπάρχει πηγή για το 35Κ των 211ps;;;;
Είναι κελεπούρι αν ισχύει.To GTI με limited slip diff αν κάνει κάτω απο 42Κ θα σβήσω τον λογαριασμό μου και θα τον ανοίξω σαν vw-fanboy
-
Ο Thomas του Autogeful τις αναφέρει στο τέλος του video που έχει για το idpolo. Μπορεί να πέφτω έξω ένα χιλιάρικο, αλλά δεν είμαστε ψιλικατζήδες... Είμεθα large....
Edit: Το τσέκαρα 35.000 τα 211 και 38.000 το GTI.
-
Και φυσικά αναμένω παρόμοιες τιμές για το αντίστοιχο Cupra Raval για εμένα που είμαι Seat & Cupra fan. Θα παρουσιαστεί στις 9 Απρίλη αυτό.
-
Αν ισχύουν οι φωτό το ραβαλ ειναι πανέμορφο μέσα/έξω.
Κρίμα που όλα (μάλλον θα) έχουν ημιάκαμπτο. -
Ισχύει. 3 θέματα βλέπω εγώ σε αυτά τα αμάξια.
- Κίνηση εμπρός
- Ημιάκαμπτος πίσω
- Μικρό μήκος πορτμπαγκάζ. Νομίζω 65 cm περίπου.
Και τα 3 αυτά θέματα ευτυχώς απουσιάζουν από το Born και το ID3 για όποιον ενδιαφέρεται.
Το Born μόλις έκανε facelift και αναμένω τιμές. Το facelift του ID3 θα ακολουθήσει, αλλά εμένα το ID3 μου είναι αδιάφορο. -
Εμένα μου αρέσει η κίνηση μπροστά, έχει πλάκα αλλά σε ξεκίνημα ναι, δεν μπορεί.
Ούτε καν τα 150 δεν αντέχονται. -
Η παραγωγή θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Βαρκελώνη, όπου θα συναρμολογείται μαζί με το CUPRA Raval.
Δεν υπάρχει εργοστάσιο της Volkswagen στη Βαρκελώνη.
Στη Βαρκελώνη υπάρχουν δυο εργοστάσια της SEAT
και το ID.Polo θα κατασκευάζεται στο ένα από αυτά (Martorell) μαζί με τα αντίστοιχα μικρά ηλεκτρικά της SEAT και της Skoda,
μια και η SEAT έχει ηγηθεί στην εξέλιξη της μικρής πλατφόρμας.
Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχουν κατασκευασθεί στο παρελθόν και άλλα μοντέλα όπως τα Audi Q3 και Α1.Εργοστάσια στην Ισπανία έχει η VW,
ένα (πρώην εργοστάσιο της SEAT) στη Navarra
και ένα που κατασκευάζει καινούριο στη Valencia,
αλλά το ID.Polo δεν θα κατασκευάζεται σε αυτά. -
Η παραγωγή θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Βαρκελώνη, όπου θα συναρμολογείται μαζί με το CUPRA Raval.
και το ID.Polo θα κατασκευάζεται στο ένα από αυτά (Martorell) μαζί με τα αντίστοιχα μικρά ηλεκτρικά της SEAT και της Skoda,
Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχουν κατασκευασθεί στο παρελθόν και άλλα μοντέλα όπως τα Audi Q3 και Α1.Εργοστάσια στην Ισπανία έχει η VW,
αλλά το ID.Polo δεν θα κατασκευάζεται σε αυτά.Προφανώς το σωστότερο είναι, εργοστάσιο Volkswagen Group στην Καταλονία,
30 χλμ από την Βαρκελώνη βρίσκεται το Martorell, έχω περάσει απ'έξω από το εργοστάσιο, το λες και περίχωρα Βαρκελώνης.
-
αλλά το ID.Polo δεν θα κατασκευάζεται σε αυτά.Προφανώς το σωστότερο είναι, εργοστάσιο Volkswagen Group στην Καταλονία, 30 χλμ από την Βαρκελώνη βρίσκεται το Martorell, έχω περάσει απ'έξω από το εργοστάσιο, το λες και περίχωρα Βαρκελώνης.

Ναι το Martorell είναι έξω από τη Βαρκελώνη
ενώ η Zona Franca είναι στο λιμάνι της Βαρκελώνης όπου κοντά είχε εργοστάσιο κι η Nissan.Τώρα γιατί είναι μυστικό να το κρύψουμε ότι είναι εργοστάσιο της SEAT,
με τον ίδιο τρόπο που θα το λέγαμε ότι το Mlada Boleslav είναι εργοστάσιο της Skoda,
ή ότι το εργοστάσιο στην Palmela είναι της VW,
ε δεν θα υπεισέλθω.Επί τη ευκαιρία,
«SEAT & CUPRA begins series battery production at Martorell for the CUPRA Raval and Volkswagen ID.Polo, with capacity reaching 300,000 units annually using Volkswagen's Unified Cell platform.»
https://theevreport.com/seat-cupra-starts-battery-production-for-raval-ev -
-
Τα ρετρό όργανα στο ταμπλό πολύ όμορφα. Έτσι θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι legacy κατασκευαστές, να δίνουν αυτήν την ωραία δυνατότητα στην εμφάνιση των οθονών.
ID. Polo