-
@bekiaris said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
κάποιοι πάντως οχι μόνο δεν ξεγράφουν την Καρυστιανού, της δίνουν και μεγάλα ποσόστά
Γκάλοπ-έκπληξη με μεγάλο δείγμα: Στο 23% η Ν.Δ., στο 21% το κόμμα Καρυστιανού
Εκπληκτος, λοιπόν, ο συνομιλητής μου, που έχει δει ιδίοις όμμασι τα ευρήματα της μέτρησης, με πήρε τηλέφωνο για να με ενημερώσει από πρώτο χέρι ότι η Ν.Δ. βρίσκεται στο 23%, αλλά δεύτερο ποιο καταγράφεται; Το κυοφορούμενο κόμμα Καρυστιανού, και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής. Μόλις δύο μονάδες πίσω, στο 21%.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι κανένα από τα άλλα κόμματα δεν κινείται πάνω από το 6%-7%, ακόμη και αυτό που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Και καθώς η μέτρηση έγινε «χωρίς» και «με» Καρυστιανού, φαίνεται ότι το κόμμα της «κόβει» οριζόντια και σχεδόν αναλογικά από όλο το σημερινό φάσμα, ενώ το ποσοστό του εκτοξεύεται λόγω προσέλκυσης ψηφοφόρων που ήταν έως τώρα πιο κοντά στην αποχή…
Όλα τα παλιά κόμματα δοκιμάστικαν στα δύσκολα (μνημόνια) και απέτυχαν παταγωδώς.
Το κόμα της Καρυστιανού ποια θέση έχει για οικονομία και εθνικά ζητήματα; Ο κόσμος ενθουσιάζεται πολυ εύκολα. -
Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων για αυτό τον βάζει όπου βρει, για να τιμωρήσει ποιον ;
Τ -
Με ποιά ιδιότητα τοποθετείται η Καρυστινού στα Δημόσια πράγματα; Ως πολίτης; Ως χαροκαμμένη μάνα; Ως αρχηγός κόμματος; Ως υποψήφια στις εκλογές;
Το θέμα δεν είναι τυπικό, είναι ουσιαστικό. Αν πρεσβεύει κάποιο πολιτικό χώρο, ή κίνημα ή ιδεολογία, να ξεκαθαρίσει πρώτα περί τίνος πρόκειται.
Προς το παρόν είναι μία πολίτης που λέει τη γνώμη της. Οκ, μία στα εκατομύρια ψηφοφόρους, ούτε κρύο, ούτε ζέστη.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Με ποιά ιδιότητα τοποθετείται η Καρυστινού στα Δημόσια πράγματα; Ως πολίτης; Ως χαροκαμμένη μάνα; Ως αρχηγός κόμματος; Ως υποψήφια στις εκλογές;
Το θέμα δεν είναι τυπικό, είναι ουσιαστικό. Αν πρεσβεύει κάποιο πολιτικό χώρο, ή κίνημα ή ιδεολογία, να ξεκαθαρίσει πρώτα περί τίνος πρόκειται.
Προς το παρόν είναι μία πολίτης που λέει τη γνώμη της. Οκ, μία στα εκατομύρια ψηφοφόρους, ούτε κρύο, ούτε ζέστη.
Η αποψη μου ειναι οτι εκανε το δραμα της επαγγελμα, θεωρω οτι τελικα θα βγει χαμενη απο την αλλαζονια της.
-
τοποθετείται ως μέλος υπό ίδρυση κόμματος, κάποια πράγματα για το κόμμα τα είπε, οπότε είναι λάθος να κριθεί ως πολίτης.
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Η αποψη μου ειναι οτι εκανε το δραμα της επαγγελμα, θεωρω οτι τελικα θα βγει χαμενη απο την αλλαζονια της.
αν πάει να το εκμεταλλευτεί όλο αυτό για προσωπικούς λόγους, θα φανεί, αλλά μην κάνουμε τους προφήτες, σίγουρα της αρέσει ο φακός, αλλά δεν μου φαίνεται και τόσο αλαζονικός χαρακτήρας.
-
καλώς τα...
Προειδοποίηση φον ντερ Λάιεν: Ή ενοποίηση κεφαλαιαγορών ως το τέλος του 2026 ή Ευρώπη δύο ταχυτήτων
Η SIU – η πρόσφατη μετονομασία της «Ένωσης Κεφαλαιαγορών» – επιδιώκει να διοχετεύσει δεκάδες τρισεκατομμύρια ευρώ από τις ιδιωτικές αποταμιεύσεις των πολιτών της ΕΕ σε παραγωγικές επενδύσεις, προκειμένου να τονώσει την παραπαίουσα οικονομία της Ένωσης και να καλύψει τη διαφορά από την Κίνα και τις ΗΠΑ.
Η ολοκλήρωση της SIU έχει καθυστερήσει εδώ και καιρό λόγω της σθεναρής αντίστασης των πρωτευουσών της ΕΕ να παραιτηθούν από την κυριαρχία τους επί των χρηματοπιστωτικών τομέων τους.
-
τοποθετείται ως μέλος υπό ίδρυση κόμματος, κάποια πράγματα για το κόμμα τα είπε, οπότε είναι λάθος να κριθεί ως πολίτης.
αν πάει να το εκμεταλλευτεί όλο αυτό για προσωπικούς λόγους, θα φανεί, αλλά μην κάνουμε τους προφήτες, σίγουρα της αρέσει ο φακός, αλλά δεν μου φαίνεται και τόσο αλαζονικός χαρακτήρας.
Εχεις την αποψη σου εχω τη δικη μου, σιγουρα το ταμειο θα γινει στο τελος.
-
Εχεις την αποψη σου εχω τη δικη μου, σιγουρα το ταμειο θα γινει στο τελος.
και πολύ καλά κάνεις, προσωπικά δεν αποκλείω να γίνει και αυτό που λες, εδώ ο Τσίπρας άλλαξε την απόφαση δημοψηφίσματος και η δικαιοσύνη δεν είδε τίποτα. Απλά αυτή την στιγμή δεν βγαίνει συμπέρασμα και μιλάμε και οι δύο με εικασίες, οπότε ας μην είμαστε απόλυτοι. Σίγουρα όμως ανοιχτοί σε κάθε άποψη.
-
Ήθελα να ήξερα, έχει ενημερωθεί ο Μπέος ότι βγαίνουν οι κομμουνισταί και λένε αυτά τα πράγματα για την πόλη;
Μπορεί αυτά να τα λένε οι κομμουνισταί σαν αυτούς της εστίασης, αλλά εγώ όλα γεμάτα τα βλέπω! -
Είναι πολιτική ή θεσμική ιδιότητα το "μέλος υπό ίδρυση κόμματος"? Αλήθεια τώρα?
Αν κάποιος ηταν προγουμένως πολιτικός ή πολιτικοποιημένος γενικά και ξέραμε πάνω κάτω τις πολιτικές του θέσεις, ίσως να ήταν αποδεκτό.
Η Καρυστινού τι πολιτικό στίγμα έχει και εκ μέρους ποιου υπό ίδρυση πολιτικού κόμματος μιλάει; Οκ έχει χαθεί η μπαλίτσα...
-
Αν κάποιος ηταν προγουμένως πολιτικός ή πολιτικοποιημένος γενικά και ξέραμε πάνω κάτω τις πολιτικές του θέσεις, ίσως να ήταν αποδεκτό.
Η Καρυστινού τι πολιτικό στίγμα έχει και εκ μέρους ποιου υπό ίδρυση πολιτικού κόμματος μιλάει; Οκ έχει χαθεί η μπαλίτσα...
καμία μπάλα δεν έχει χαθεί, τα πράγματα είvαι πολύ απλά, κάποιοι (αναφέρομαι σε κόμματα) θέλουν να τα κάνουν πολύπλοκα. Η Καρυστιανου εκφράζεται ως μέλος ενός κόμματος, και θα κριθεί για αυτό όταν παρουσιαστεί συνολικά το πρόγραμμα της (στο οποίο αναφέρθηκε χθες) και τα άτομα που θα το απαρτίζουν. Από όσο καταλαβαίνω, πρέπει να σταματήσει να μιλάει μέχρι να ιδρυθεί το κόμμα της? επίσης ως προς το πολιτικό στίγμα, οι έννοιες δεξιά αριστερά κέντρο είναι κάπως παροχημένες, και προφανώς θέλεις να παίξεις το παιχνιδάκι που παίζουν τα περισσότερα κόμματα που χάνουν ψήφους και θέλουν να την βαφτίσουν ακροδεξιά, γιατί πολύ απλά αυτό βολεύει για να χαλάσετε το προφίλ της. Εγώ θα πω αρχικά, να μην βιάζεστε, και να μην δείχνετε τον πανικό σας, αφού όπως διαφημίζουν οι περισσότεροι, με κάθε παρουσίαση της, χάνει ψήφους και δυναμική. Άρα βολεύει να βγαίνει και να μιλάει, γιατί στο τέλος, δεν θα υπάρξει κόμμα. ¨Η δεν είναι τελικά έτσι?
-
Τον χειροκροτούν, λέει, όρθιοι στο Καπιτώλιο!
-
καμία μπάλα δεν έχει χαθεί, τα πράγματα είvαι πολύ απλά, κάποιοι (αναφέρομαι σε κόμματα) θέλουν να τα κάνουν πολύπλοκα. Η Καρυστιανου εκφράζεται ως μέλος ενός κόμματος, και θα κριθεί για αυτό όταν παρουσιαστεί συνολικά το πρόγραμμα της (στο οποίο αναφέρθηκε χθες) και τα άτομα που θα το απαρτίζουν. Από όσο καταλαβαίνω, πρέπει να σταματήσει να μιλάει μέχρι να ιδρυθεί το κόμμα της? επίσης ως προς το πολιτικό στίγμα, οι έννοιες δεξιά αριστερά κέντρο είναι κάπως παροχημένες, και προφανώς θέλεις να παίξεις το παιχνιδάκι που παίζουν τα περισσότερα κόμματα που χάνουν ψήφους και θέλεις να την βαφτίσουν ακροδεξιά, γιατί πολύ απλά αυτό βολεύει για να χαλάσετε το προφίλ της. Εγώ θα πω αρχικά, να μην βιάζεστε, και να μην δείχνετε τον πανικό σας, αφού όπως διαφημίζουν οι περισσότεροι, με κάθε παρουσίαση της, χάνει ψήφους και δυναμική. Άρα βολεύει να βγαίνει και να μιλάει, γιατί στο τέλος, δεν θα υπάρξει κόμμα. ¨Η δεν είναι τελικά έτσι?
Η Καρυστινού προς το παρόν είναι απλός πολίτης με επάγγελμα γιατρός αν δεν κάνω λάθος και ως τέτοια μιλάει και λογίζεται.
Το τι ιδιότητα θέλει να της δώσει ο καθένας μέσα στο μυαλό του είναι δικό του θέμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
-
καμία μπάλα δεν έχει χαθεί, τα πράγματα είvαι πολύ απλά, κάποιοι (αναφέρομαι σε κόμματα) θέλουν να τα κάνουν πολύπλοκα. Η Καρυστιανου εκφράζεται ως μέλος ενός κόμματος, και θα κριθεί για αυτό όταν παρουσιαστεί συνολικά το πρόγραμμα της (στο οποίο αναφέρθηκε χθες) και τα άτομα που θα το απαρτίζουν. Από όσο καταλαβαίνω, πρέπει να σταματήσει να μιλάει μέχρι να ιδρυθεί το κόμμα της? επίσης ως προς το πολιτικό στίγμα, οι έννοιες δεξιά αριστερά κέντρο είναι κάπως παροχημένες, και προφανώς θέλεις να παίξεις το παιχνιδάκι που παίζουν τα περισσότερα κόμματα που χάνουν ψήφους και θέλεις να την βαφτίσουν ακροδεξιά, γιατί πολύ απλά αυτό βολεύει για να χαλάσετε το προφίλ της. Εγώ θα πω αρχικά, να μην βιάζεστε, και να μην δείχνετε τον πανικό σας, αφού όπως διαφημίζουν οι περισσότεροι, με κάθε παρουσίαση της, χάνει ψήφους και δυναμική. Άρα βολεύει να βγαίνει και να μιλάει, γιατί στο τέλος, δεν θα υπάρξει κόμμα. ¨Η δεν είναι τελικά έτσι?
Η Καρυστινού προς το παρόν είναι απλός πολίτης με επάγγελμα γιατρός αν δεν κάνω λάθος και ως τέτοια μιλάει και λογίζεται.
Το τι ιδιότητα θέλει να της δώσει ο καθένας μέσα στο μυαλό του είναι δικό του θέμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
Γιατί τόσο σφίξιμο; Ειλικρινά ρωτάω. Είναι όλα άψογα στην ελληνική πολιτική και η Καρυστιανού η παρέκκλιση; Χώρια ότι οι αγαρμπες προσπάθειες να τοποθετηθεί κάποιος με το ζόρι σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο - μαντρί, προσωπικά μου προκαλεί εμετό...
-
και τι σημαίνει αυτό? ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει? δεν έχει δικαίωμα να βγει στην τηλεόραση και να πει ότι θα ιδρύσει κόμμα? οι στατιστικές εταιρίες γιατί (κάποιες) έχουν αρχίσει και μετράνε ήδη την αποδοχή της? πολύ κακό για το τίποτα βλέπω, έκανε συνέντευξη και στο open. αφού λογίζεται ως ιατρός, γιατί μίλησε πολιτικά? γιατί έχει δεχθεί ήδη επιθέσεις από διάφορους πολιτικούς μεταξύ αυτών και ο Γεωργιάδης, αφού είναι μια γιατρός?
-
καμία μπάλα δεν έχει χαθεί, τα πράγματα είvαι πολύ απλά, κάποιοι (αναφέρομαι σε κόμματα) θέλουν να τα κάνουν πολύπλοκα. Η Καρυστιανου εκφράζεται ως μέλος ενός κόμματος, και θα κριθεί για αυτό όταν παρουσιαστεί συνολικά το πρόγραμμα της (στο οποίο αναφέρθηκε χθες) και τα άτομα που θα το απαρτίζουν. Από όσο καταλαβαίνω, πρέπει να σταματήσει να μιλάει μέχρι να ιδρυθεί το κόμμα της? επίσης ως προς το πολιτικό στίγμα, οι έννοιες δεξιά αριστερά κέντρο είναι κάπως παροχημένες, και προφανώς θέλεις να παίξεις το παιχνιδάκι που παίζουν τα περισσότερα κόμματα που χάνουν ψήφους και θέλουν να την βαφτίσουν ακροδεξιά, γιατί πολύ απλά αυτό βολεύει για να χαλάσετε το προφίλ της. Εγώ θα πω αρχικά, να μην βιάζεστε, και να μην δείχνετε τον πανικό σας, αφού όπως διαφημίζουν οι περισσότεροι, με κάθε παρουσίαση της, χάνει ψήφους και δυναμική. Άρα βολεύει να βγαίνει και να μιλάει, γιατί στο τέλος, δεν θα υπάρξει κόμμα. ¨Η δεν είναι τελικά έτσι?
Oι έννοιες αριστερά, κέντρο και δεξιά δεν είναι παροχημένες. Απλώς η αριστερά κυβέρνησε νεοφιλελεύθερα χέρι χέρι με το ΔΝΤ, τις ΗΠΑ και το συντηρικό κόμμα της μανταμ όπως την έλεγε ο Τσίπρας Μέρκελ. Αριστερά υπάρχει, στα λόγια. Το κέντρο, ακούει και όπου πάει το κέντρο, εκείνο το κόμμα συνήθως βγαίνει. Η Δεξία είναι αυτό που ζούμε τώρα. Αυταρχισμός, κοινωνικό κράτος ψαλιδισμένο, κλειστά τα μάτια στα Καρτέλ ενέργειας και τροφίμων.
Η Καρυστιανού, ας μιλάει όσο θέλει. Ας κάνει και δύο κόμματα αν μπορεί.
Έχω ζήσει το κόμματα που μπήκαν και βγήκαν από τη βουλή των: Σαμαρά, Τσοβόλα, Καμμένος, Κατατζαφέρης και Κουβέλης.
Μπορεί να μπει στη βουλή και μετά θα βγει. Γιατί πολύ απλά, όταν εκμεταλεύεσαι μία κατάσταση και δεν έχεις ολοκληρωμένη (οικονομία, υγεία, εθνικά θέματα) σοβαρά ολοκληρωμένη, πολιτική, είσαι σαν το μπαλόνι που φουσκώνει και ξεφουσκώνει.
Θα μπει στη βουλή για να διώξει τους πολιτικούς. Από την θέση της αντιπολίτευσης; Εκτός αν πηγαίνει για κυβέρνηση.
Ενθουσιασμός και μετά στη βουλή, βουβαμάρα. Μπορεί να μπει και ο Ντε Γκρέτσια. Θα έχουμε διάφορα κόμματα. Να δω τι θα λένε αν λένε.
Το κόμα του Νατσιού. Θα έμπαινε στη Βουλή να κάνει να ράνει. Πες κάτι που έκανε. Ένα μόνον πες μου. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τον χειροκροτούν, λέει, όρθιοι στο Καπιτώλιο!
Ειναι στην κυριολεξια ηλιθιος
στο χωριο μου θα του κρεμουσαν τενεκεδες στην ουρα και θα τον σαλαγαγαν . -
Η Καρυστιανού είναι μια πολύ δυναμική και προβεβλημένη γυναίκα και αυτό το κέρδισε μόνη της, άρα είναι αξιέπαινη.
Πολιτικά τι έχει πει και τι έχει κάνει και σας συγκινεί? Μιλώντας με την ιδιότητα του απλού πολίτη (το τονίζω αυτό), λέει πάνω κάτω ότι και ο μέσος πολίτης. Ότι υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς, το πολιτικό σύστημα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού κλπ.
Τι συναρπαστικό και καινοτόμο έχει προτείνει και τραβάει την προσοχή σας? Κάποια πρόταση ολοκληρωμένη, κάποια ιδέα για αλλαγές, από που πιάνεστε τέλος πάντων και της δίνετε τόση βαρύτητα?
-
@sette said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Γιατί τόσο σφίξιμο; Ειλικρινά ρωτάω. Είναι όλα άψογα στην ελληνική πολιτική και η Καρυστιανού η παρέκκλιση; Χώρια ότι οι αγαρμπες προσπάθειες να τοποθετηθεί κάποιος με το ζόρι σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο - μαντρί, προσωπικά μου προκαλεί εμετό...
Τι εννοείς βιρνα ;
Μπορεί να φτιάξει δική της ιδεολογία ;
Έχετε καταλάβει τι είναι η πολιτική ; -
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3