-
@mariosmx5 said in Renault Clio VI:
@georgemit said in Renault Clio VI:
Καλά το clio 1 παίζει να ήταν και το ομορφότερο όλων των γενεών.
Στή σύγκριση με το clio VI στα μάτια σίγουρα φαίνεται πιο όμορφο, 35 χρόνια μετά.
Μου άρεσε πολύ και το clio S.Πόσο δίκιο έχεις. To Clio S σε μαύρο ήταν το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο το 1995, με αυτό αγάπησα τη Renault. 20 χρόνια μετά αγόρασα το Clio III RS facelift, στα όνειρά μου όμως βλέπω ακόμα το S (των 80 ίππων) και όχι το RS (των 203 ίππων). Πανέμορφο τότε και διαχρονικό
Ισχύει! Μάλλον το πρώτο αυτοκίνητο είναι σαν τη πρώτη αγάπη. Τις καλύτερές μου αναμνήσεις τις έχω απο το πρώτο μου τουτού, ένα corsa c 1.4.
-
-
«Στην αποθήκη έχει έναν αρουραίο ΝΑ, σαν άλογο είναι»

-
Τελικά, αν ο οδηγός είναι 1,70 μια χαρά χώρο έχει στο πίσω κάθισμα

-
Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Και η
ειναι πιο κοντή και πολύ πιο καμπυλωτή (ευτυχώς) οπότε δεν θα έχει θέμα.Ίσως κρίνουμε με βάση τις διαστάσεις μας και αυτό δεν είναι σωστό κριτήριο.
Αυτός πίσω από τον εαυτό του ήταν υπέρ άνετος….. μια χαρά.
-
Νέο Renault Clio: Με τι κινητήρες και σε ποιες εκδόσεις ήρθε στην Ελλάδα (+τιμές)
https://www.4troxoi.gr/agora/renault-clio-kinhthres-ekdoseis-times-ellada/
-
Επίσης αναφέρει και για το συμμετοχικό κιβώτιο στη γρήγορη οδήγηση, που είναι κάτι που κι εγω΄ενστερνίζομαι με το παρόμοιας φιλοσοφίας κιβώτιο multimode στο Juke hybrid. Αρκεί να μην το έχεις στο eco!
Κάτι σημαντικό που πρέπει να γίνει αναφορά είναι το πρόγραμμα οδήγησης "smart" που το θεωρώ αρκετά έξυπνο σε αυτοκίνητα με ηλεκτροκινητήρες που αυτά τα προγράμματα έχουν και κάποια αξία.
Όσοι το δοκιμάζουν στο εξωτερικό κάνουν σχετική μνεία.
Εύγε Renault! Είχε κάνει μία καμπή από το 2010 αλλά πιστεύω πως δείχνει αρκετή βελτίωση. Και φτιάχνει εξαιρετική ομορφιάς - ξανά - αυτοκίνητα! Πολύ όμορφο και το Clio!!
-
Όλοι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αναγκάζονται να αλλάξουν προς το καλύτερο γιατί αλλιώς θα βουλιάξουν. Αυτή τη στιγμή τους χτυπάει σαν χταπόδια η Κίνα με την τιμολόγηση. Όταν θα κλείσει οριστικά και η ψαλίδα ποιότητας (κοντά είναι) θα μένει μόνο η αξία μεταπώλησης, η οποία από μόνη της δεν θα αρκεί. Ζούμε το αλλάξουμε ή βουλιάζουμε ΕΧΘΕΣ της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας....
-
Στή σύγκριση με το clio VI στα μάτια σίγουρα φαίνεται πιο όμορφο, 35 χρόνια μετά.
Μου άρεσε πολύ και το clio S.Τί μου θύμισες τώρα...
Το αμάξι που είχα κρατήσει για περισσότερο καιρό (4,5 χρόνια) στη ζωή μου, πριν το τωρινό.
Λευκό τρίπορτο 1.4 RN (poverty spec δηλαδή) αγορασμένο το Νοέμβριο του 1991. Χωρίς στροφόμετρο και κεντρικούς αεραγωγούς στο ταμπλό, με τάσια και τα απλούστερα των καθισμάτων.
Χρόνος όμως υπήρχε τότε, οπότε η Φραντζή και η Λιοσίων έδωσαν λύσεις, με αγορές μεταχειρισμένων: πίνακας οργάνων από καλή έκδοση Super 5 (ταίριαζε άψογα, με λίγη κοπτοραπτική στις φύσες), καθίσματα μπρός πίσω από Clio 1.8 16V και ζαντούλες (13άρες) από Clio RT. Και μόνωση στο καπώ κολλημένη με βενζινόκολλα, καθώς και από ένα πισσόφυλλο σε κάθε πόρτα για να περιορίσουμε λίγο το θόρυβο και να μην κλείνουν οι πόρτες σαν τενεκέδες.
Ωραίες εποχές... -
@harisma23 said in Renault Clio VI:
Μου άρεσε πολύ και το clio S.Τί μου θύμισες τώρα...
Το αμάξι που είχα κρατήσει για περισσότερο καιρό (4,5 χρόνια) στη ζωή μου, πριν το τωρινό.
Λευκό τρίπορτο 1.4 RN (poverty spec δηλαδή) αγορασμένο το Νοέμβριο του 1991. Χωρίς στροφόμετρο και κεντρικούς αεραγωγούς στο ταμπλό, με τάσια και τα απλούστερα των καθισμάτων.
Χρόνος όμως υπήρχε τότε, οπότε η Φραντζή και η Λιοσίων έδωσαν λύσεις, με αγορές μεταχειρισμένων: πίνακας οργάνων από καλή έκδοση Super 5 (ταίριαζε άψογα, με λίγη κοπτοραπτική στις φύσες), καθίσματα μπρός πίσω από Clio 1.8 16V και ζαντούλες (13άρες) από Clio RT. Και μόνωση στο καπώ κολλημένη με βενζινόκολλα, καθώς και από ένα πισσόφυλλο σε κάθε πόρτα για να περιορίσουμε λίγο το θόρυβο και να μην κλείνουν οι πόρτες σαν τενεκέδες.
Ωραίες εποχές...Κι εγω ακόμη κρατώ ενεργό το 1.4 mk1 με το τελευταίο facelift (καμπυλωτά φανάρια εμπρός). Και το συμπαθώ πολύ περισσότερο από το 1.4 mk3 που επίσης υπάρχει στην οικογένεια. Η 1η αγάπη, όπως σωστά ειπώθηκε... Παιχνιδιαρικο και πρόθυμο.
Παρεμπιπτόντως, έχω ύψος 1,83 και κάθομαι οριακά επαρκώς πίσω από το τέρμα τραβηγμένο κάθισμα του οδηγού... Σε 3,7 μετρα αμαξάκι. Πώς αλλάξαν οι καιροί... -
@sabas_thess said in Renault Clio VI:
Όλοι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αναγκάζονται να αλλάξουν προς το καλύτερο γιατί αλλιώς θα βουλιάξουν. Αυτή τη στιγμή τους χτυπάει σαν χταπόδια η Κίνα με την τιμολόγηση. Όταν θα κλείσει οριστικά και η ψαλίδα ποιότητας (κοντά είναι) θα μένει μόνο η αξία μεταπώλησης, η οποία από μόνη της δεν θα αρκεί. Ζούμε το αλλάξουμε ή βουλιάζουμε ΕΧΘΕΣ της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας....
Τα κινέζικα (όταν λήξει το penetration marketing) θα ανέβουν σε τιμή και θα βρεθεί μια ισορροπία.
Πάρτε τώρα που προλαβαίνετε ακόμα (πολύ φτηνά).To ξαναπέρασαν αυτό με τα Ιαπωνικά μετά με τα Κορεάτικα, κτλ.
(btw τα ίδια ακριβώς λεγόντουσαν κ τότε, chill) -
Αυτοί έχουν άλλο επιχειρηματικό σχεδιασμό! Στα ελληνικά ονομάζεται εμποροκτατια!
Λειτουργούν υπό άλλο πρισμα και όχι τόσο με το δυτικό!
-
(ναι μεν αλλά)
Η γλώσσα του εμπορίου είναι -σχεδόν- διεθνής
Φυσικά μάντης δεν είμαι, ούτε στο μυαλό του γουίνι.

Renault Clio VI