-
-
Λέει κάτι. Επειδή 0,22 δε βλέπεις κάθε μέρα, υποδηλώνει ότι μάλλον είναι πολύ δουλεμένο αεροδυναμικά.
ΙΧ με 0,22 συντελεστή δε σημαίνει πως έχει μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση από κάποιο με 0,25
εισαι σιγουρος για αυτο;
Ξέρει τι λέει. Το Cd έχει να κάνει με μια τομή πάνω στην επιφάνεια. Η συνολική οπισθέλκουσα μετριέται με το Cd επί της μετωπικής επιφάνειας, άρα επί του πλάτους, αν υποθέσουμε ότι το Cd είναι ίδιο σε όλο το πλάτος του αμαξώματος, που δεν είναι το ίδιο σε όλα τα σημεία.
-
Λέει κάτι. Επειδή 0,22 δε βλέπεις κάθε μέρα, υποδηλώνει ότι μάλλον είναι πολύ δουλεμένο αεροδυναμικά.
ΙΧ με 0,22 συντελεστή δε σημαίνει πως έχει μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση από κάποιο με 0,25
εισαι σιγουρος για αυτο;
Ξέρει τι λέει. Το Cd έχει να κάνει με μια τομή πάνω στην επφάνεια. Η συνολική οπισθέλκουσα μετριέται με το Cd επί της μετωπικής επιφάνειας, άρα επί του πλάτους, αν υποθέσουμε ότι τα Cd είναι ίδιο σε όλο το πλάτος του αμαφώματος, που δεν είναι το ίδιο σε όλα τα σημεία.
σωστο

-
Τι πάθατε….;;;;;
Ωραίοι… πάμε να ανεβάσουμε επίπεδο

-
-

-
Είναι προφανές ότι η αεροδυναμική αντίσταση θα είναι ανάλογη της μετωπικής επιφάνειας του οχήματος. Αλλά για αυτοκίνητα παρόμοιου σχεδιασμού και ίδιας κατηγορίας/ μεγέθους, δε νομίζω να είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές του σε επίπεδο μετωπικής επιφάνειας. Οπότε εκεί, το αυτοκίνητο με τον μικρότερο Cd θα είναι και πιο οικονομικό.
-
Είχα γράψει και παλιότερα πως ως σχήμα κι διαστάσεις είναι ιδανικό για την Ελλάδα.
Ιδιαίτερα ο χώρος αποσκευών μπορεί να χωρέσει πολλά περισσότερα λίτρα από τα επίσημα μέχρι την εταζέρα, λόγω του τετραγώνου σχήματος των c pillar.
Είναι στην ίδια φιλοσοφία με το vitara που έχει το υπέρτατο σχήμα για suv πόλης και μοναδικό όχημα μιας οικογένειας. Ενώ στο a pillar θυμίζει Mini Cooper και Swift που πραγματικά όποιος έχει εμπειρία θα κατανοήσει πόσο μεγάλη αίσθηση ευρυχωρίας δίνουν.
Μικρό είναι για εμάς, εγώ κοιτάω επιπέδου bigster, kodiaq, Octavia κτλ, θέλω 1 μέτρο μήκος πορτμπαγκάζ για να χωράει άνετα το καρότσι της μικρής.
Επίσης στο πίσω κάθισμα δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από το T-Roc.Άλλαξε καρότσι, όχι αυτοκίνητο.
-
@groover1972 said in BYD forum:
Είχα γράψει και παλιότερα πως ως σχήμα κι διαστάσεις είναι ιδανικό για την Ελλάδα.
Ιδιαίτερα ο χώρος αποσκευών μπορεί να χωρέσει πολλά περισσότερα λίτρα από τα επίσημα μέχρι την εταζέρα, λόγω του τετραγώνου σχήματος των c pillar.
Είναι στην ίδια φιλοσοφία με το vitara που έχει το υπέρτατο σχήμα για suv πόλης και μοναδικό όχημα μιας οικογένειας. Ενώ στο a pillar θυμίζει Mini Cooper και Swift που πραγματικά όποιος έχει εμπειρία θα κατανοήσει πόσο μεγάλη αίσθηση ευρυχωρίας δίνουν.
Μικρό είναι για εμάς, εγώ κοιτάω επιπέδου bigster, kodiaq, Octavia κτλ, θέλω 1 μέτρο μήκος πορτμπαγκάζ για να χωράει άνετα το καρότσι της μικρής.
Επίσης στο πίσω κάθισμα δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από το T-Roc.Άλλαξε καρότσι, όχι αυτοκίνητο.
Δυστυχώς δεν υπάρχει μικρότερο.
Μιλάμε για αναπηρικό αμαξίδιο, όχι μπεμπέ καρότσι, το οποίο κάθε τέσσερα χρόνια γίνεται μεγαλύτερο, επειδή μεγαλώνει το παιδί.
Ούτε φυσικά είναι κάτι φθηνό

BYD forum