-
@lap said in CarTalk.gr:
Λίγο πριν κοιμηθώ να διαβάσω μια δοκιμή του Δημήτρη να χαλαρώσω!
Με φούντωσαν πάλι οι άλλοι!
Ποιος διαβάζει 2.400 λέξεις πριν κοιμηθεί; Μόνο κάνα μυθιστόρημα, ξέρω γω...
-
-
Αυτό τώρα απαντάει στο ερώτημα πως θα πάει εμπορικά το Geely Starray EM-i Pro.
Φαίνεται πως ο κόσμος δε φοβάται τα κινέζικα. Τα μεγάλα μερίδια λιανικής της MG αυτό δείχνουν.Αν υπάρχει καλό δίκτυο αντιπροσωπειών - συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, όπως η MG, τότε θα πάει πολύ καλά.
-
Στο μαγαζί της εμτζί έχει μια μεγάλη αγγλική σημαία μέσα.
Ας είχε κινέζικη και θα βλέπαμε τι θα πούλαγε.
Χώρια που στα μαγαζιά την προμοτάρουν συνέχεια οι πωλητές.
Ρωτάς για Σιτροέν και σου λένε να δεις το εμτζί.
-
Κάποιοι έχουν φθηνά αμάξια, άλλοι φθηνές δικαιολογίες
-
Συμφωνώ απόλυτα.
Ευτυχώς εσύ έχεις ακριβό αμάξι και δεν είσαι στο πρώτο μέρος της πρότασης σου....

-
Η MG που τώρα είναι Κινέζικη, έχει καμία σχέση με την παλιά MG που συνεργαζόταν με την Rover;
-
Γιατί η Βόλβο έχει σχέση με την Βόλβο του 1970 και του 1980 ?
Απλά την πάτησε η Σάαμπ που θα μπορούσε να είναι κινέζικη σήμερα.
-
Θα μπορούσε; Ρωτάω, δε ξέρω, γιατί ήταν τμήμα της saab που κατασκευάζει (ακόμη) οπλα.
-
Η MG δεν έχει την παραμικρή σχέση με το παρελθόν. Οι κινέζοι αγόρασαν απλώς ένα σήμα.
Αντίθετα, η Βόλβο κάτι έχει. Ναι μεν ανήκει στους κινέζοι, αλλά η έδρα παραμένει στη Σουηδία, όπως και τα περισσότερα εργοστάσιά της, καθώς και η περισσότερη παραγωγή.
Τη Σάαμπ, όπως και τις Σατούρν, Oldsmobile, η τζιέμ δεν τις πούλησε στους κινέζοι για να μην τους κάνει μάγκες. -
Κάπου είχα διαβάσει πως έχουν κρατήσει το κέντρο εξέλιξης αναρτήσεων για την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ και το προσωπικό αυτού είναι Ευρωπαίοι που έχουν μια διαφορετική αντίληψη ως προς την οδήγηση.
Τώρα εάν ισχύει, δεν γνωρίζω
-
Φήμες.
-
https://en.wikipedia.org/wiki/SAIC_Motor_UK
Το βρήκα, αυτό λέει πως όντως έχουν
-
@dg79 said in CarTalk.gr:
Θα μπορούσε; Ρωτάω, δε ξέρω, γιατί ήταν τμήμα της saab που κατασκευάζει (ακόμη) οπλα.
Το τμήμα αυτοκίνησης της Saab ήταν για καμιά 10ετία πριν κλείσει στην διαχείριση της GM!!!
Και 1-2 χρόνια στην διαχείριση της Spyker (ναι αυτής της ομάδας που έτρεχε στην formula 1 για 1-2 χρόνια)!
Δεν ξέρω τι ποσοστά μετοχών είχε η κάθε εταιρεία κλπ.Δεν είναι τόσο απλό όπως η GM ή σαν την Volvo cars που ήταν εταιρείες μόνες τους! Ακόμα στα 00s η Volvo δεν είχε αγοραστεί από την Ford! Συνεργασία είχαν τύπου Renault - Mercedes.
Η Volvo trucks είναι ξεχωριστή εταιρεία και την έχουν ακόμα οι Σουηδοί (νομίζω).
Ούτε σαν το "Φύγε Στέλλα κρατάω μαχαίρι" γκρουπ, που θα μπορούσε να πουλήσει το όνομα Citroen στους Κινέζους, χωρίς να την απασχολεί ιδιαίτερα γιατί έχει 150 αλλά brandnames (που δεν ξέρει τι να τα κάνει και πως να τα τακτοποιήσει σε επίπεδο αγοράς)!!! -
Τα Volvo Trucks πρέπει να είναι ακόμη πολύ καλά. Θυμάμαι το δεκαετία του 1990 είχε ο Ηρακλής (τσιμέντα) τράκτορες Volvo, που για την κατηγορία τους ήταν πολύ γρήγορα και λένε αξιόπιστα.
Όπως αξιόπιστα και με πολύ καλή παθητική ασφάλεια ήταν και τα Volvo τα επιβατικά της δεκαετίας του 80 που πούλησαν και στις ΗΠΑ καλά.
Η Saab μου φαίνεται για ένα διάστημα, είχε σε κάποια μοντέλα της κινητήρα της Opel.
Η Saab και μαχητικό αεροπλάνο έχει παράξει και από εκεί πήρε την τεχνολογία για τα καντραν της.
Youtube Video -
-
@criuser said in CarTalk.gr:
Γιατί η Βόλβο έχει σχέση με την Βόλβο του 1970 και του 1980 ?
Ναι έχει, σε θέματα σχεδιασμού, αναρτήσεων, κλπ. Ειναι σαν την Ρολς, ανήκει σε άλλη εταιρία, αλλά οι εργαζόμενοι έχουν παραμείνει με την κουλτούρα τους καθώς και τα εργοστάσια κλπ.
-
-
-
Κι ένα χιλιάρικο ακριβότερα από το μεγαλύτερο, ποιοτικότερο, ισχυρότερο, πιο καλοεξοπλισμένο και PHEV BYD Sealion 5. Το οποίο θα έχει (κατά 99,99%) καλύτερη μεταπώληση σε μια πενταετία.
CarTalk.gr