-
Τσάμπα το πήρατε πραγματικά. Μπράβο. Στα 40k είναι μια διαφορετική ιστορία...
-
@sabas_thess said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Τσάμπα το πήρατε πραγματικά. Μπράβο. Στα 40k είναι μια διαφορετική ιστορία...
40Κ, απλά είναι πολύ εκτός budget. Όχι μόνο για το C5 Aircross, αλλά για οποιδήποτε C ή D Suv και για οποιονδήποτε συνδυασμό κινητήρα. (πάντα για αγορά ως ίδιώτης μιλάω.. αλλη ιστορία οι εταιρικοί στόλοι κ τα leasing)
-
@koskala said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
@tkin73 said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
MAX • Hybrid 145hp με ηλιοροφή στο βασικό χρώμα από 39.2Κ που είναι στον διαμορφωτή πόσο το δίνουν; Κόβουν κάτι;
Στην περίπτωσή μου, που το έχω παραγγείλει από τις γιορτές κ παραλαμβάνω τις επόμενες μέρες (λογικά..!), MAX, Hybrid 145, Panorama Sunroof, Μεταλλικό χρώμα: στα 34Κ τελικό (με πινακίδες τέλη κλπ κλπ)
(είναι η Launch edition, δεν ξέρω πόσα και αν έχουν ακόμα διαθέσιμα)Μπράβο καλοταξιδο όντως καλή τιμή. Στα 40Κ όπως γράφτηκε κάνεις πολλές δεύτερες και τρίτες σκέψεις αλλά στα 34 τελική με ηλιοροφή και φουλ εξοπλισμένο μπορείς ίσως να παραβλέψεις τα μηχανικά μειονεκτήματα του συνόλου και τον κινεζικό ανταγωνισμό που σε αυτά τα λεφτά παίρνεις από φουλ υβριδικό ως και πριζατο πλήρως εξοπλισμένα.
-
Κανένας που παίρνει Σιτροέν, δεν κοιτάει τα κινέζικα χρέπια, για λόγους αισθητικής και μόνο, ούτε βέβαια τα αρχαίας αισθητικής γερμανικά.
Από την άλλη οπωσδήποτε η καλή τιμή που έχουν τα Σιτροέν γενικά τα κάνει την πιο καλή επιλογή για όλους, όσους σκέφτονται την τσέπη τους και την μεταπώληση.
-
@criuser said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Κανένας που παίρνει Σιτροέν, δεν κοιτάει τα κινέζικα χρέπια, για λόγους αισθητικής και μόνο, ούτε βέβαια τα αρχαίας αισθητικής γερμανικά.
Τα οποία αμφότερα είναι πολύ πιο όμορφα και μοντέρνα από τα σύγχρονα Σιτροέν - για να λέμε και την αλήθεια και όχι μόνο να ευλογάμε τα γένια μας.
-
Είδα κ πήρα προσφορές απο πολλές μάρκες στα αντίστοιχα μοντέλα.
Δεν είμαι κολλημένος με καμιά μάρκα, Citroen δεύτερη φορά αγοράζω.Είχα το προηγούμενο C5 aircross (Το είχα πάρει μεταχειρισμένο, diesel 1.5 auto) , στο οποία πραγματικά εκτίμησα τους χώρους κ την ανάρτηση του, οπότε ήμουν ήδη ψημένος με την μάρκα.
Aπρογραμμάτιστες βόλτες στο συνεργείο είχα για το γνωστό θέμα ανάκλησης με την καδένα (δεν χρειάστηκε αλλαγή τελικά) και μου έβγαλε και μια αλλαγή μπεκ ψεκασμού στο adblue. (σχετικά φυσιολογικά πράγματα δλδ για ένα αμάξι στα 130Κ)
Το πούλησα σε φυσιολογική τιμή για τα χιλιόμετρά του (μοντέλο 2020 με 135K χλμ)Μηχανολογικά, ελπίζω να είναι καλύτερη η υλοποίηση του 1.2 , συγκριτικά με αυτά που διαβάζουμε στο forum γενικά, δεν έχω άποψη εδώ, πέραν από ένα απλό test drive.
Εμένα μου τσέκαρε πολλά κουτάκια το νέο C5 Aircross:
- Ομορφία / Αισθητική
- Τιμή
- Μεταπωλητική αξία
- Χώροι, χώροι, χώροι (650 λίτρα πορτπαγκάζ μόνο το Skoda Kodiaq έχει κοντινό)
650 λιτρα πορτπαγκαζ δεν βρήκα σε κανένα κινέζικο.
Μόλις είδα το MG HS ενώ στην αρχή λέω τι αμαξάρα είναι αυτή κ plugin.. μόλις είδα 440 λίτρα πορτπαγκάζ, βγήκε από την λίστα.
Το ίδιο έπαθα και με το BYD Seal U Dmi . Τεράστιο αυτοκίνητο κ δείχνει αμαξάρα. Αυτό ήθελα να πάρω στην αρχή κ πήγα και το είδα σε αντιπροσωπεία να πάρω προσφορά. Πάλι μόλις είδα τα 430 λίτρα πορτ παγκαζ, έφυγα μακρία..
Ολα είναι θέμα timing, αναγκών κ γούστου τελικά.
-
@fanis75 said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Τα οποία αμφότερα είναι πολύ πιο όμορφα και μοντέρνα από τα σύγχρονα Σιτροέν - για να λέμε και την αλήθεια και όχι μόνο να ευλογάμε τα γένια μας.
Με αισθητική Τογιότα, είναι λογικό να έχεις παραμόρφωση της πραγματικότητας...

-
Με αισθητική Τογιότα, είναι λογικό να έχεις παραμόρφωση της πραγματικότητας...

Μα δεν είπα ποτε ότι είναι όμορφα (εκτός του CHR) - χρηστικά ειναι, όπως ένα ψυγειο και δεν με προβληματίζουν. Αλλα όχι και να λέμε όμορφα τα σύγχρονα Σιτροέν!! Έχουν πολλά καλά - η εμφάνιση δεν ειναι ένα από αυτά.
-
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και τα καλά σας λόγια! Στα 34,5k που πήρα το δικό μου με stantard panorama και bi-tone μεταλλικό χρώμα + τον υπερπλήρη εξοπλισμό (οκ στα Κινέζικα σίγουρα θα βρεις κάποια παραπάνω) δεν μπήκα στην διαδικασία να κοιτάξω πουθενά αλλού (όχι ότι είχα σκοπό να κοιτάξω
) -
Οδήγησα το hybrid όπου μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις η ευρύχωρη και ποιοτική καμπίνα, ο τεράστιος χώρος αποσκευών, τα άνετα καθίσματα, η άνετη κι αθόρυβη ανάρτηση και το μάλλον καλό κιβώτιο. Προβληματίζει η τραχιά λειτουργία του τρικύλινδρου βενζινοκινητήρα καθώς αδικεί το αθόρυβο αυτοκίνητο όσο λειτουργεί μόνο ηλεκτρικά, ενώ σε φουλ επιτάχυνση δείχνει λίγος για τόσο μεγάλο αμάξωμα, πόσο μάλλον αν είναι με πλήρες φορτίο. Τιμή λογικότατη. Αν είναι κι κάποιο grip control θα ήταν ευπρόσδεκτο
-
Μπορείς να βάλεις το χειμερινό πακέτο στην ΜΑΧ που έχει και γκριπ.
-
Καλοτάξιδο!!
-
προς τους σιτροενάκηδες της παρέας, σας θυμίζουν και εσάς τα κουμπιά του τιμονιού που δεν είναι ακριβώς ενσωματωμένα επάνω στο τιμόνι αλλά προεξέχουν και μοιάζουν να αιωρούνται, τους θρυλικούς "δορυφόρους"' ή μόνο σε εμένα?

https://ibb.co/Mw3qBbk -
Η Σιτροέν είναι Φανταστική εταιρεία, οπότε μπορείς να φαντάζεσαι ότι θέλεις, μια και είναι η φαντασία στην αυτοκίνηση.

-
Μόλις είδα το MG HS ενώ στην αρχή λέω τι αμαξάρα είναι αυτή κ plugin.. μόλις είδα 440 λίτρα πορτπαγκάζ, βγήκε από την λίστα.
Το ίδιο έπαθα και με το BYD Seal U Dmi . Τεράστιο αυτοκίνητο κ δείχνει αμαξάρα. Αυτό ήθελα να πάρω στην αρχή κ πήγα και το είδα σε αντιπροσωπεία να πάρω προσφορά. Πάλι μόλις είδα τα 430 λίτρα πορτ παγκαζ, έφυγα μακρία..Με συγχωρείτε πολύ , έχω εκφραστεί με τα καλύτερα για τους πρόσφατους κατόχους του C5 , στα 34 χιλιάρικα είναι εξαιρετική επιλογή, αλλά αυτά τα δύο πολύ ανώτερα αυτοκίνητα από το Citroen ήταν στα ίδια χρήματα δηλαδή και δεν τα επιλέξατε για τον χώρο αποσκευών;
Αν και έχω χάσει την μπάλα με τα κινέζικα, τα MG HS και Seal U είναι μεγάλα σχεδόν D SUV PHEV πολύ ποιοτικότερα από τα Citroen με 200-250 άλογα αντίστοιχα και πολύ καλό εξοπλισμό.
Υπάρχει περίπτωση να αναφερεστε σε κάποιες καθαρά θερμικές εκδόσεις τους που δεν γνωρίζω στα 34-35 χιλιάρικα δηλαδή;
-
@vagkirk said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Το ίδιο έπαθα και με το BYD Seal U Dmi . Τεράστιο αυτοκίνητο κ δείχνει αμαξάρα. Αυτό ήθελα να πάρω στην αρχή κ πήγα και το είδα σε αντιπροσωπεία να πάρω προσφορά. Πάλι μόλις είδα τα 430 λίτρα πορτ παγκαζ, έφυγα μακρία..Με συγχωρείτε πολύ , έχω εκφραστεί με τα καλύτερα για τους πρόσφατους κατόχους του C5 , στα 34 χιλιάρικα είναι εξαιρετική επιλογή, αλλά αυτά τα δύο πολύ ανώτερα αυτοκίνητα από το Citroen ήταν στα ίδια χρήματα δηλαδή και δεν τα επιλέξατε για τον χώρο αποσκευών;
Αν και έχω χάσει την μπάλα με τα κινέζικα, τα MG HS και Seal U είναι μεγάλα σχεδόν D SUV PHEV πολύ ποιοτικότερα από τα Citroen με 200-250 άλογα αντίστοιχα και πολύ καλό εξοπλισμό.
Υπάρχει περίπτωση να αναφερεστε σε κάποιες καθαρά θερμικές εκδόσεις τους που δεν γνωρίζω στα 34-35 χιλιάρικα δηλαδή;
Είναι αμάξια που δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Συγκρίνεται με το c5 aircross phev που έχει νομίζω 195 και τιμή φυσικά+51.5Κ για να πιάσει εξοπλισμό των Κινέζων και πάλι υπολείπεται
-
@tkin73 said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Είναι αμάξια που δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Συγκρίνεται με το c5 aircross phev που έχει νομίζω 195 και τιμή φυσικά+51.5Κ για να πιάσει εξοπλισμό των Κινέζων και πάλι υπολείπεται
Γι'αυτό το λέω , νόμιζα πως ξεκινάνε πάνω από 40 χιλιάδες ευρώ οπότε δεν θα μου πήγαινε ποτέ να τα βάλω δίπλα στο 1.2 145 C5.
Ειδικά αυτό το Seal udmi είναι εντελώς άλλο επίπεδο, δεν υπάρχει κατά την άποψη μου ανταγωνιστικό σε όλη την γκάμα της Stellantis, μόνο με τα premium Γερμανικά θα το σύγκρινα , τώρα είδα ότι ξεκινά από 38.000€ , με αφορμή το ποστ του φίλου παραπάνω, έλεγα πως θα έχει 45+ όταν το είδα ,νόμιζα πως δεν είναι στο ραντάρ μου ούτε για να το γκουγκλαρω δηλαδή.
Έχει τώρα που το βλέπω και μια έκδοση PHEV AWD με 320 άλογα στα 42.500!!!! Ούτε Phev Tucson δεν παίρνεις τόσο!!
Και για να μην παρεξηγηθω και στεναχωρήσω τους ανθρώπους εδώ , τα ίδια θα έλεγα και αν στη θέση του C5 ήταν το Tiguan.
Άλλο τα Changan, και Omoda , και Cherry, και DSFK και δεν ξέρω πιο άλλο , δεν θα τα έβαζα στην σύγκριση με το C5 ποτέ λόγω καταγωγής, αλλά άλλο το νέο HS και ειδικά το BYD που τα έχω δει από κοντά και τα θεώρησα σαν μια πολύ έξυπνη επιλογή για κάποιον τολμηρό σε σχέση με μια X1 ή GLA , XC40 γιατί για κάποιο λόγο μου έμεινε στο μυαλό πως παίζουν σίγουρα πάνω από 40.000€
-
Οι τιμές μεταξύ c5 aircross 1.2 hybrid και byd seal u (plug in hybrid) ήταν κοντινές. Συγκεκριμένα 34Κ η τερματισμένη Launch edition vs 37,5Κ η "βασική" του BYD (που όντως μόνο βασική δεν την λές) .
Συμφωνούμε, είναι διαφορετικά αυτοκίνητα και δεν πρέπει να μπαίνουν στην ζυγαριά.Όντως το πορτ παγκάζ ήταν αρκετά αποτρεπτικός παράγοντας για εμένα ( δεδομένης της χρήσης που κάνω) αλλά κ οτι, με βάση το budget μου, τα 34Κ είναι ήδη πολλά, πόσο μάλλον τα 37,5Κ.
-
Στα 34Κ υπάρχουν ποιοτικές επιλογές από Κίνα σε phev αν κάποιος ενδιαφέρεται. Το πιο κοντινό σε διαστάσεις είναι το mg Hs. Και μέσα στην χρονιά θα έρθει και το full hybrid με 224 άλογα , 500αρι μπαγκαζ και 5.5-6λτ στον αυτοκινητόδρομο.
-
Ασε μας ρε βάγκ.
Τα MG είναι πανάσχημα. Κακέκτυπα της Χ1. Τουλάχιστον το ΖΣ που έχω δει. Επίσης πολύ πιο στενό από το 3 αιρκρος.
Το Σηλ το είχε ένας μλκς στον δρόμο που διπλοπάρκαρε κιόλας νομίζοντας ότι έχει Ρόλς και επειδή ήμουν νόμιμα παρκαρισμένος και περίμενα την σύζυγο, το παρατήρησα.
Πάλι ένα γερμανικό κακέκτυπο στο πιο άσχημο.
Είναι δυνατόν κάποιος που έχει αισθητική να πάρει Σιτροέν, να κοιτάξει αυτούς τους εμετούς ?
Ελεος.
CITROEN C5 AIRCROSS 2025