Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Toyota Corolla Cross
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Toyota Corolla Cross
    • 1
    • 2
    • 595
    • 596
    • 597
    • 598
    • 599
    • 600
    • 597 / 600
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    255
    11982
    739457
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • polioan
      polioan @A d P last edited by

@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:

@polioan said in Toyota Corolla Cross:

@supergeorge said in Toyota Corolla Cross:

Σχεδόν ένα μήνα με το Corolla Cross. Απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι τώρα. Βέβαια είναι νωρίς ακόμη, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Καλοτάξιδο συμπολίτη μου! Καλά χιλιόμετρα να έχετε και ασφαλή!

COSMOS άδειο... RULEZ!!! 😊

Και η καντίνα Maverick, δίπλα ""τα σπάει" 😉😁😋

Ετσιιιιι.... Χαχαχα! Συνάντηση για μαμ και κους κους με alcohol free

CUPRA LEON 2025
      1.5cc 150Hp MHV

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • cirus
        cirus last edited by

καλοριζικο και καλοταξιδο να ειναι

Cirus the virus

• T
          terryp117 last edited by

Έκανε κανένας εκείνη την αναβάθμιση που περιμένουμε και όλο στο δρόμο είναι..??!!
          Είχαν πει ότι θα αρχίσουν να καλούν τον κόσμο από αρχές Νοεμβρίου...!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • SamRonnin
            SamRonnin last edited by

IMG_20251222_131841.jpg
            Καλημερα σε ολους !

Σημερα πηγα για το πρωτο ετησιο σερβις της Toyota Corolla Cross μου. Επισης μου εδωσαν μετα 1 χρονο το manual του αυτοκινητου οπως και το βιβλιο service που μου εγραψαν και το service εκει. Ακομα μου εκαναν και την εργασια της ανακλησης (ειδαν τον αριθμο πλαισιου και ειπαν οτι ειχε ερθει το σχετικο αρχειο για το λογισμικο που σχετιζεται με το αυτοκινητο) την οποια οι ιδιοι την ονομαζουν αναβαθμιση και στις παρατηρησεις πελατη το γραφουν ετσι ! Λες και ζητησα εγω κατι..Τελος παντων δεν θα σταθω καθολου απλα το γραφω σαν παραξενο. Το κοστος με δικα μου λαδια 0-16 ηταν 189.90 ενω αυτοι με τα 0-20 μου ειπαν για 158,30. Ουτε σε αυτο θα σχολιασω τιποτα για μενα οτι λεει το manual κανω και ας παιζουν αυτοι με τα 31,6 ευρω διαφορά κανοντας εμπορικη πολιτικη και το σταματω εδω. Ολα καλα λοιπον και εις αλλα με υγεια ,Καλες Γιορτες σε ολους σας και τις οικογενειες σας και Καλη Χρονια !

N B 2 Replies Last reply Reply Quote 7
            • N
              nikonino @SamRonnin last edited by

@samronnin said in Toyota Corolla Cross:

Καλημερα σε ολους !

Σημερα πηγα για το πρωτο ετησιο σερβις της Toyota Corolla Cross μου. Επισης μου εδωσαν μετα 1 χρονο το manual του αυτοκινητου οπως και το βιβλιο service που μου εγραψαν και το service εκει. Ακομα μου εκαναν και την εργασια της ανακλησης (ειδαν τον αριθμο πλαισιου και ειπαν οτι ειχε ερθει το σχετικο αρχειο για το λογισμικο που σχετιζεται με το αυτοκινητο) την οποια οι ιδιοι την ονομαζουν αναβαθμιση και στις παρατηρησεις πελατη το γραφουν ετσι ! Λες και ζητησα εγω κατι..Τελος παντων δεν θα σταθω καθολου απλα το γραφω σαν παραξενο. Το κοστος με δικα μου λαδια 0-16 ηταν 189.90 ενω αυτοι με τα 0-20 μου ειπαν για 158,30. Ουτε σε αυτο θα σχολιασω τιποτα για μενα οτι λεει το manual κανω και ας παιζουν αυτοι με τα 31,6 ευρω διαφορά κανοντας εμπορικη πολιτικη και το σταματω εδω. Ολα καλα λοιπον και εις αλλα με υγεια ,Καλες Γιορτες σε ολους σας και τις οικογενειες σας και Καλη Χρονια !

Αν είναι στα συμβατά λάδια του κατασκευαστή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αρκεί να κάνετε αλλαγές λαδιών όταν πρέπει (κάθε 7500 ή 6 μήνες). Κάθε 15 χιλιάδες ή 1 χρόνος είναι πάρα πολύ μακριά.

• B
                bill_hsd @SamRonnin last edited by

με δικα μου λαδια

Στις παρατηρήσεις έγραψαν "λάδια πελάτη" ή κάτι παρεμφερές;

SamRonnin 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • SamRonnin
                  SamRonnin @bill_hsd last edited by

@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:

με δικα μου λαδια

Στις παρατηρήσεις έγραψαν "λάδια πελάτη" ή κάτι παρεμφερές;

λάδια πελάτη

• T
                    terryp117 last edited by

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αλλάξω τα λάδια στις 7500 χλμ. που στην ουσία για μένα είναι περίπου 3500 χλμ. με βάση το πόσο δουλεύει ηλεκτρικά...!!
                    Στο 50% να δείχνει ότι δουλεύει ηλεκτρικά, που πολλοί είναι και παραπάνω, γιατί να τα αλλάξεις όταν και ο κατασκευαστής γράφει αλλαγή λαδιών κάθε 15000 χλμ. ..??!!

N 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • N
                      nikonino @terryp117 last edited by nikonino

@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αλλάξω τα λάδια στις 7500 χλμ. που στην ουσία για μένα είναι περίπου 3500 χλμ. με βάση το πόσο δουλεύει ηλεκτρικά...!!
                      Στο 50% να δείχνει ότι δουλεύει ηλεκτρικά, που πολλοί είναι και παραπάνω, γιατί να τα αλλάξεις όταν και ο κατασκευαστής γράφει αλλαγή λαδιών κάθε 15000 χλμ. ..??!!

Δεν το λέω εγώ. Ο ίδιος ο κατασκευαστής το λέει. Απλά το λέει ύπουλα. Για να πας στον χρόνο ή στις 15 χιλιάδες λέει ότι δεν πρέπει να οδηγάς σε δυσμενείς συνθήκες. Δυσμενείς συνθήκες θεωρείται να οδηγάς στην κίνηση, στο ρελαντί, συνέχεια σταμάτα-ξεκίνα, πολύ κρύο, πολύ ζέστη, με λάσπες και σκόνη. Δηλαδή το 99% οδηγάμε σε δυσμενείς συνθήκες. Για τις βαλβολίνες που λένε για εφόρου ζωής και κάτι τέτοια, το αφήγημα είναι τουλάχιστον γελοίο.

Το είχα ξαναγράψει εδώ στο forum σε ένα νήμα της Hyundai με μια φωτογραφία από το service τους… Αλλά όλοι οι κατασκευαστές έχουν το ίδιο πινακάκι (πχ Suzuki)

T 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • T
                        terryp117 @nikonino last edited by

@nikonino said in Toyota Corolla Cross:

@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:

Δεν το λέω εγώ. Ο ίδιος ο κατασκευαστής το λέει. Απλά το λέει ύπουλα. Για να πας στον χρόνο ή στις 15 χιλιάδες λέει ότι δεν πρέπει να οδηγάς σε δυσμενείς συνθήκες. Δυσμενείς συνθήκες θεωρείται να οδηγάς στην κίνηση, στο ρελαντί, συνέχεια σταμάτα-ξεκίνα, πολύ κρύο, πολύ ζέστη, με λάσπες και σκόνη. Δηλαδή το 99% οδηγάμε σε δυσμενείς συνθήκες. Για τις βαλβολίνες που λένε για εφόρου ζωής και κάτι τέτοια, το αφήγημα είναι τουλάχιστον γελοίο.

Το είχα ξαναγράψει εδώ στο forum σε ένα νήμα της Hyundai με μια φωτογραφία από το service τους… Αλλά όλοι οι κατασκευαστές έχουν το ίδιο πινακάκι (πχ Suzuki)

Αν μιλούσαμε για θερμικά μοτέρ μόνο, η σκέψη σου έχει κάποια λογική, όμως εδώ όταν είσαι στην κίνηση ,στο ρελαντί , κ.λπ.... ΔΕΝ ανάβει το μοτέρ βενζίνης και πας μόνο με το ηλεκτρικό, τι καταπόνηση να έχει αφού κινείσαι ηλεκτρικά..??!!
                        Ποια ζέστη να φάει, αφού δεν ανάβει..??!!
                        Επίσης έχω διαβάσει τα μάνουαλ και θεωρώ ότι ως δυσμενείς συνθήκες θεωρούν το να κινείσαι συνεχώς σε χωματόδρομους, σε πολύ υψηλές συνθήκες θερμοκρασίας , κ.λπ....
                        Κάποτε είχα ένα Χόντα σιβικ βετέκ και από αμέλεια μετά τις 140000 χλμ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ ΠΟΤΕ ΛΑΔΙΑ...!!!
                        Απλά όποτε έβλεπα το δείκτη να πέφτει συμπλήρωνα........
                        Το έδωσα με περίπου 220000 χλμ. μετά από 10-11 χρόνια.
                        Το αυτοκίνητο δούλευε μια χαρά, δεν ξέρω πόσο καλύτερα θα πήγαινε, αν θα το άλλαζα λάδια κάθε 5000 χλμ. που έλεγαν τότε...!!!
                        Αυτό νομίζω ότι είναι το άλλο άκρο ,σε σχέση με αυτό που λες εσύ, η διαφορά είναι ότι με τον δικό μου τρόπο ρισκάρεις να πάρεις το μοτέρ στο χέρι, ενώ με τον δικό σου το μόνο που χάνεις είναι λεφτά και χρόνο...!!!
                        Όταν άλλαξα πάντως τα λάδια στο κκ δεν είδα και τίποτε μαυρίλες, λίγο πιο σκούρα, φυσιολογικό δεν είναι..??
                        Εννοείται στις 15000 χλμ. που από ότι υπολόγισα σε μένα με βάση το πόσο ηλεκτρικά είχα κινηθεί, ήταν περίπου 6500-7000 χλμ. για το θερμικό μοτέρ...!!!
                        Τα οποία έγιναν πάνω από 80-85% έξω σε επαρχιακούς δρόμους και Εθνική οδό.
                        Να τα άλλαζα στις 7500 χλμ. ...???
                        Τα θεωρώ πεταμένα λεφτά, δεν είναι και λίγα ,τζάμπα κόπο και ταλαιπωρία.
                        Αν ζούσα στη Βόρεια Αφρική π.χ. και κυκλοφορούσα στους αμμώδεις χωματόδρομους του Μαρόκου ,της Τυνησίας ή της Αιγύπτου, με τις υψηλές θερμοκρασίες των χωρών αυτών, τότε δεν ξέρω κάθε πότε θα τα άλλαζα, μπορεί και σε λιγότερο από 7500 χλμ.
                        ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ..!!

• T
                          tkin73 last edited by tkin73

Τα 7500 χλμ που αναφέρθηκαν αν δεν οδηγείς σε πραγματικά ακραίες συνθήκες ( δεν φαντάζομαι κατασκευαστής να εννοεί ακραίες συνθήκες το αθηναϊκό μποτιλιάρισμα) είναι τελείως υπερβολή πολύ περισσότερο για υβριδικό σύστημα που τα πραγματικά χλμ του μοτέρ είναι ακόμα λιγότερα.
                          Το αμάξι δεν έχει ένδειξη χλμ που δείχνει σε πόσα χλμ είναι η επόμενη αλλαγή; Εκεί λογικά λαμβάνει υπόψη τον τρόπο λειτουργίας του.
                          Το να αλλάζουν προληπτικά κάθε 6 μήνες ή 7500 χλμ δεν του κάνει κακό αλλά είναι έξοδα χωρίς λόγο.
                          Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα σε όλους!

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                          • realzeus
                            realzeus last edited by

Ακραίες συνθήκες είναι κίνηση σε χωματόδρομους, ή συνέχεια σε ρελαντί και κίνηση. Αναφέρεται δηλαδή σε ανθρώπους που μένουν εκτός ασφαλτοστρωμένων δρόμων ή σε περιπολικά/ασθενοφόρα κλπ που δουλεύουν συνέχεια στο ρελαντί ή κάτι αντίστοιχο. Η φυσιολογική κίνηση μιας πόλης δεν είναι «δυσμενείς συνθήκες».

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                            • N
                              nikonino last edited by

Κανείς δεν θα σας πει πώς να συντηρείτε το αυτοκίνητό σας, αλλά μην λέτε πράγματα που «νομίζετε» ή πιστεύετε. Εγώ σας είπα ότι υπάρχει πινακάκι από τον κατασκευαστή που λέει αναλυτικά ποιες είναι οι δυσμενείς συνθήκες. Το τι πιστεύει ο καθένας είναι μια δική του ιστορία.

• realzeus
                                realzeus last edited by

Ο κατασκευαστής λέει πράγματα όντως. Το ποιος υπερβάλει ας το κρίνουν οι άλλοι.

• N
                                  nikonino last edited by

Και εγώ κρίνοντας από το τι κάνουν οι περισσότεροι, χωρίς να έχουν διαβάσει καν το τι λέει ο κατασκευαστής στα ψιλά γράμματα, και απλά αρκούνται στο τι τους λένε οι αντιπροσωπείες, είπα να ενημερώσω… Το αν συμφωνείτε ή όχι προσωπικά μου είναι αδιάφορο. Ο καθένας κάνει ό,τι πιστεύει για το αμάξι του.

• T
                                    tkin73 last edited by tkin73

Αν ίσχυε αυτό που λες όλη η Ευρώπη θα έπρεπε να κάνει 2 φορές τον χρόνο σέρβις και φυσικά η Τογιότα να πετά εκτός εγγύησης σχεδόν όλους τους κατοχους!
                                    Όλοι οι κατασκευαστές γράφουν αυτούς τους όρους για κανονικές και για δυσμενείς συνθήκες και αφορά κυρίως τα φίλτρα αέρος, τα φρένα , τα υγρά.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                    • monman2
                                      monman2 last edited by

6fddc733-d5a2-4ed1-bbab-fab51ead3b37-image.png

Από τον FORDισμό στον ELONισμό με ενδιάμεσο σταθμό τον TOYOTισμό
                                      Με τέτοια εγγύηση #monoTOYOTA!

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                      • B
                                        bill_hsd last edited by

Χρόνια πολλά σε όλους!
                                        Η Toyota πανευρωπαϊκά προτείνει αλλαγές λαδιών καθε έτος ή 15.000km/10.000 miles και (το βασικότερο) καλύπτει με την εκάστοτε ισχύουσα (μακροχρόνια) εγγύηση όποιον τηρεί το παραπάνω πρόγραμμα συντήρησης.Τέλος.
                                        Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο αυτοκίνητό του.
                                        Μια συνθήκη που αντιμετωπίζουν πλέον σχεδόν καθημερινά οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων, είναι τα μποτιλιαρίσματα, τα οποία καταπονούν πράγματι τον κινητήρα (και τα λάδια) ενός συμβατικού κινητήρα, αν και οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν, θεωρώντας ότι η καταπόνηση προκύπτει μόνο από το υψηλό στροφάρισμα.
                                        Βέβαια στα υβριδικά Toyota, που υπο την παραπάνω συνθήκη (μποτιλιάρισμα και γενικά αστική χρήση με χαμηλές ταχύτητες), έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν στο 70-80% της διαδρομής αμιγώς ηλεκτρικά, δεν υφίσταται σημαντική καταπόνηση, γεγονός που προοιωνίζεται και την (αποδεδειγμένη) μακροζωΐα τους.
                                        Συνεπώς, είναι άσκοπη η τυχόν συχνότερη από την προτεινόμενη αλλαγή λαδιών, λαμβανομένης υπόψη και της ποιότητας των λαδιών που προτείνει να χρησιμοποιούνται (ανά μοντέλο 0W-8, 0W-16, 0W-20 full συνθετικά).
                                        Εμπειρικά αναφέρω ότι και στις 15.000 km το λάδι που αντικαθίσταται είναι σχεδόν καινούριο (τουλάχιστον οπτικά).

T 1 Reply Last reply Reply Quote 8
                                        • A
                                          atrias last edited by

Οι σύγχρονοι κινητήρες έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη απόδοση και χαμηλή κατανάλωση, κάτι που απαιτεί ελάχιστες τριβές και απόλυτη ακρίβεια στην κατασκευή. Για να λειτουργήσουν σωστά, χρησιμοποιούν λάδια πολύ χαμηλού ιξώδους, όπως 0W-16 και 0W-20, τα οποία όμως αφήνουν μηδενικά περιθώρια για κατασκευαστικές ατέλειες.
                                          Ακόμη και μικροσκοπικά υπολείμματα από τη διαδικασία παραγωγής –μεταλλικά ρινίσματα ή άμμος– μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές φθορές σε έδρανα, στροφάλους και μπιέλες, οδηγώντας σε πρόωρες και συχνά καταστροφικές βλάβες. Αυτός είναι και ο λόγος που μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι GM, Toyota, Honda και Stellantis έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες ανακλήσεις μέσα στη χρονιά.

https://www.newsauto.gr/news/giati-anakalounte-ekatommiria-kinitires-se-olo-ton-kosmo/

έχει γίνει κάποια τόσο εκτεταμένη ανάκληση για το θέμα αυτό;

• T
                                            terryp117 @bill_hsd last edited by

@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:

Χρόνια πολλά σε όλους!
                                            Η Toyota πανευρωπαϊκά προτείνει αλλαγές λαδιών καθε έτος ή 15.000km/10.000 miles και (το βασικότερο) καλύπτει με την εκάστοτε ισχύουσα (μακροχρόνια) εγγύηση όποιον τηρεί το παραπάνω πρόγραμμα συντήρησης.Τέλος.
                                            Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο αυτοκίνητό του.
                                            Μια συνθήκη που αντιμετωπίζουν πλέον σχεδόν καθημερινά οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων, είναι τα μποτιλιαρίσματα, τα οποία καταπονούν πράγματι τον κινητήρα (και τα λάδια) ενός συμβατικού κινητήρα, αν και οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν, θεωρώντας ότι η καταπόνηση προκύπτει μόνο από το υψηλό στροφάρισμα.
                                            Βέβαια στα υβριδικά Toyota, που υπο την παραπάνω συνθήκη (μποτιλιάρισμα και γενικά αστική χρήση με χαμηλές ταχύτητες), έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν στο 70-80% της διαδρομής αμιγώς ηλεκτρικά, δεν υφίσταται σημαντική καταπόνηση, γεγονός που προοιωνίζεται και την (αποδεδειγμένη) μακροζωΐα τους.
                                            Συνεπώς, είναι άσκοπη η τυχόν συχνότερη από την προτεινόμενη αλλαγή λαδιών, λαμβανομένης υπόψη και της ποιότητας των λαδιών που προτείνει να χρησιμοποιούνται (ανά μοντέλο 0W-8, 0W-16, 0W-20 full συνθετικά).
                                            Εμπειρικά αναφέρω ότι και στις 15.000 km το λάδι που αντικαθίσταται είναι σχεδόν καινούριο (τουλάχιστον οπτικά).

Συμφωνώ απόλυτα Μπιλ μαζί σου, το μόνο που θα κάναμε αν αλλάζαμε τα λάδια των αυτοκινήτων μας στα μισά χλμ. από αυτά που προτείνει η Τογιότα, θα ήταν να ξοδεύουμε τα λεφτά μας, τα 0-16 π.χ. είναι πολύ ακριβά λάδια, για τα υβριδικά δεν αντέχει λογικής τέτοια αλλαγή , θα ήταν κοροιδία, τζάμπα λεφτά , χαμένος χρόνος και ταλαιπωρία...!!!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 595
                                            • 596
                                            • 597
                                            • 598
                                            • 599
                                            • 600
                                            • 597 / 600