-
τελος τοπικης αναπτυξης, ισχυει;
https://www.arcadiaportal.gr/news/neo-haratsi-sta-akinita-erhetai-telos-topikis-anaptyxis
-
@sette said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@a-d-p said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ορισμένα πράγματα με εκπλήσσουν και είσαστε και μορφωμένοι άνθρωποι.
Το μόνο ελαφρυντικό που έχετε είναι ότι είστε νέοι και δεν ζήσατε τις εποχές του υψηλού πληθωρισμού πριν το 1997.
Ετσι λοιπόν για σύγκριση κάποιων πραγμάτων.
1984 τιμή κυβικού μπετόν κομπλέ, δηλαδή μπετό, σίδερο, εργασία, 3000 δρχ. Τιμές μεροκάματου χωρίς το ένσημο 2800 έως 5000.
Τιμή τμ καινούργιου σπιτιού στα βόρεια προάστια 30-40000 δρχ.
1987 το κυβικό 9000 δρχ. Η τιμή του σπιτιού 90-110000 δρχ.
Ο πληθωρισμός γύρω στο 25 % ο επίσημος.
Οι αυξήσεις της ΑΤΑ γύρω στο 20 %.
Ο πραγματικός πληθωρισμός ήταν πάνω από 30 %.
Οι αγορές των αγαθών γίνονταν με γραμμάτια με επιτόκια 3-4 % ΤΟΝ ΜΗΝΑ.
Προφανώς και εκεί οι μισθοί δεν ακολουθούσαν τις τιμές των προιόντων.
Εχαναν κάθε μέρα την αξία τους.
Η άμυνα των καταναλωτών, ήταν η αγορά πραγμάτων αμέσως μόλις βρίσκονταν με χρήματα.
Ετσι στα σπίτια ο κόσμος αγόραζε από τα σχέδια γιατί έκλεινε την τιμή του 1984 και το σπίτι το ξόφλαγε μέχρι το 1987 που είχε τριπλασιάσει την τιμή του.
Σήμερα βιώνουμε μια εποχή πληθωρισμού. Οχι τόσο μεγάλου, αλλά μετά τον κόβιντ, το 10 % το ξεπεράσαμε για καιρό.
Οπως είδαμε τότε η τιμή του σπιτιού, ήταν περίπου 12 φορές η τιμή του κυβικού του μπετόν.
Σήμερα το κυβικό έχει 350 ευρώ. Αρα 12 φορές πάμε στα 4200.
Επειδή έχει ανέβει και η αντιπαροχή, αφού έχουμε πολύ λιγότερα οικόπεδα, από ότι 30 χρόνια πριν, τα 4200 είναι στα 5000.
Οπως βλέπετε όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα ίδια μένουν, όπως λέει και το άσμα...

Τώρα ως προς το πόσο πωλείται ένα σπίτι του 80.
Το σπίτι έχει 2 συστατικά. Την γη πάνω στην οποία είναι και το είδος και την αξία της κατασκευής του σήμερα.
Οπότε ένα σπίτι του 80 σε περιοχή που σήμερα έχει αντιπαροχή 45-50 % και τιμή πώλησης καινούργιου 5000 ευρώ, έχει αξία γης 2250-2500. Από τα υπόλοιπα 2500-2750 του καινούργιου, θα υπολογίσουμε ένα ποσοστό παλαιότητας που κυμαίνεται από 20 % της παραπάνω τιμής, δηλαδή περί τα 500 ευρώ, οπότε η τιμή του είναι γύρω στα 2800, για σπίτι χωρίς καμία ανακαίνιση, που ανεβαίνει αρκετά αν το σπίτι έχει διπλά τζάμια, εξωτερική θερμομόνωση, νέα υδραυλικά, εσωτερική ανακαίνιση και πλήρως αυτόνομη θέρμανση είτε με αέριο, είτε ακόμα περισσότερο με αντλία θερμότητας. Ενα τέτοιο πλήρως ανακαινισμένο σπίτι, ναι μπορεί να φτάσει και στα 4000 δηλαδή στο 80 % του καινούργιου και το δικαιολογεί απόλυτα.
Συνήθως η τιμή του βρίσκεται στο 60-70 % του καινούργιου.
Να σου δώσω και ένα ακόμα παράδειγμα
1968-1970 νεόδμητο διαμέρισμα 80τμ στην Τριανδρία 200.000 δρχ, μισθός νεαρού ΔΥ με δύο τέκνα 5000 δρχ (40 μισθοί το σπίτι)
Το ίδιο ακριβώς διαμέρισμα ηλικίας 55 ετών, πωλείται πάλι 200.000 αλλά ευρώ όχι δρχ

2025 νεόδμητο διαμέρισμα 80τμ στην Τριανδρία 350.000 €
μισθός νεαρού ΔΥ με δύο τέκνα 1200€ (290+ μισθοί το σπίτι)Το σημαντικότερο είναι πόσοι μισθοί αγοράζουν δεδομένο σπίτι. Από τη πληροφορία που δίνεις, βλέπουμε πόσο παπά έχουμε φάει οι νεότερες γενιές... Όταν ακούω κανέναν 70αρη να μου λέει δούλεψε να μαζέψεις λεφτά, θέλω να του ανοίξω το κεφάλι (γιατί δεν καταλαβαίνει και να του εξηγήσεις). Αδιάφορα τα μπετά, τα οικοδομικά υλικά και η διαθεσιμότητα γης για τον μέσο άνθρωπο. Το ρεζουμε είναι η αγοραστική του δύναμη.
Δεν είναι αδιάφορα τα μπετά, το παράδειγμα του @criuser μας δείχνει πως λειτουργεί ο πληθωρισμός και γιατί πρέπει να έχουμε τα χρήματα μας (αν έχουμε) επενδυμένα σε αγαθά, χρυσό , ακίνητα, γη κτλ.
Παρένθεση
Η πλειοψηφία των εν ενεργεία ΔΥ έχουν το ίδιο μισθό, σε ονομαστική αξια, που είχαν πριν 20 χρόνια, αφού στο μεταξύ διάστημα μειώθηκε απότομα και χρειάστηκαν 15 χρόνια για να ανακάμψει (συμπεριλαμβανομένων της ωρίμανσης λόγω προϋπηρεσίας)
πχ η σύζυγος διορίστηκε το 2004-5 με 1ο μισθό 1250€, το 2010-11 είχε φτάσει τα 1300+ και της τον μείωσαν στα 850€ (κόπηκαν και τα δώρα)
Μετά από 15 χρόνια έφτασε ξανά τα 1200+, αλλά με 20+ χρόνια προϋπηρεσία. Ένας που διορίστηκε φέτος δεν νομίζω να παίρνει πάνω από 800€....
Τι σπίτι να αγοράσει αυτός, ούτε για να φάει δεν φτάνουν
Τουλάχιστον στη δική μας γενιά και περισσότερο στις παλιότερες, μπορούσε να πάρει σπίτι με δάνειο, πληρώνοντας ένα επιπλέον 30% στη δόση από ότι θα πλήρωνε ενοίκιο. Ακόμα θυμάται τους παλιούς συναδέλφους της, που ήταν πλησίον σύνταξης, να πληρώνουν δόση 50€ μόνο, για το στεγαστικό στο παρακαταθηκων (πληθωρισμός) -
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Επειδή έχουμε ελεύθερη αγορά, ο καθένας ζητάει ότι θέλει….δεν σημαίνει ότι θα το πάρει κιόλας. Επανέρχομαι σε αυτά που έχω πει για την ακατάσχετη απληστία του νεοέλληνα. Αυτός στην Τριανδρία ζητάει 4375 το τμ όταν στην Καλαμαριά βρίσκεις και με λιγότερα από 4.000….
Πόσο πάνε στην Τριανδρία;
3400-3700 για ψηλούς ορόφους. Μιλάμε πάντα για Α+ κατασκευες.
-
Τα τελευταία τρίμηνα, το σκυρόδεμα (όχι ο σιδερόν οπλισμός, όχι η διαμόρφωση αυτού, όχι η αντλία σκυροδέματος, όχι οι εργατοημέρες) παίρνει σταθερά αύξηση 6-7 €/m3 χωρίς να υπολογίζουμε σε αυτά τις προσαυξήσεις που το ακολουθούν (ελλιπής φορτίο και αναμονή εκφόρτωσης).
Όποιος νομίζει ότι τας κατασκευαί φουσκώνεται τεχνικά, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα
-
Μην αποκλείεις την πιθανότητα να υπάρχουν κάποιοι κατασκευαστές που απλά ανεβάζουν τις τιμές σε αντίθεση με άλλους που μεταφέρουν το όποιο ανεβασμένο κόστος στην τιμή. Στην «αγαπημένη» μου Θέρμη πλάκωσαν όλοι και χτίζουν αβέρτα με αποτέλεσμα λόγω υπερπροσφοράς να υπάρχουν πολλά απούλητα. Ε, σε αυτά τα ήδη χτισμένα μαζεύτηκαν τα τζιμάνια και αποφάσισαν να ανεβάσουν τις τιμές 10-15%.
-
Μην αποκλείεις την πιθανότητα να υπάρχουν κάποιοι κατασκευαστές που απλά ανεβάζουν τις τιμές σε αντίθεση με άλλους που μεταφέρουν το όποιο ανεβασμένο κόστος στην τιμή. Στην «αγαπημένη» μου Θέρμη πλάκωσαν όλοι και χτίζουν αβέρτα με αποτέλεσμα λόγω υπερπροσφοράς να υπάρχουν πολλά απούλητα. Ε, σε αυτά τα ήδη χτισμένα μαζεύτηκαν τα τζιμάνια και αποφάσισαν να ανεβάσουν τις τιμές 10-15%.
Προχθές ήρθε ένας "γκαζιαρης" μεγάλομεσίτης για κλήση. Τον έπιασα κουβέντα κλασικά

Μου λέει, "σήμερα έδειξα 2 υπό κατασκευή, 100+ τμ και στα δύο ανέβασαν την τιμή οι ιδιοκτήτες 10Κ και 15Κ, χωρίς προειδοποίηση " έτσι απλά επειδή είδαν ότι έχουν ζήτηση -
Προχθές ήρθε ένας "γκαζιαρης" μεγάλομεσίτης για κλήση. Τον έπιασα κουβέντα κλασικά

Μου λέει, "σήμερα έδειξα 2 υπό κατασκευή, 100+ τμ και στα δύο ανέβασαν την τιμή οι ιδιοκτήτες 10Κ και 15Κ, χωρίς προειδοποίηση " έτσι απλά επειδή είδαν ότι έχουν ζήτησηΣιγά το νέο, μου το έχουν κάνει την ώρα της προκαταβολής….

Και όχι 10-15 χιλιάρικα αλλά 50! -

Μου λέει, "σήμερα έδειξα 2 υπό κατασκευή, 100+ τμ και στα δύο ανέβασαν την τιμή οι ιδιοκτήτες 10Κ και 15Κ, χωρίς προειδοποίηση " έτσι απλά επειδή είδαν ότι έχουν ζήτησηΣιγά το νέο, μου το έχουν κάνει την ώρα της προκαταβολής….

Και όχι 10-15 χιλιάρικα αλλά 50!Το αγόρασε;
-

Και όχι 10-15 χιλιάρικα αλλά 50!Το αγόρασε;
Και βέβαια όχι….ούτε εγώ θα το έπαιρνα…εγώ θα του έδινα ένα 20αρικο να πάει να πάρει ένα πεντόκιλο βαζελίνη…τα υπόλοιπα τα φαντάζεσαι.
-
Τον απλό κόσμο, τον ενδιαφέρει να γνωρίζει αν η αγοραστική του δύναμη παραμένει ίδια ή μεταβάλλεται (συνήθως μειώνεται). Η αύξηση στο μπετό πχ, πρέπει να ακολουθείται και από αύξηση των μισθών. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, τότε μας κλέβουν. Αδιάφορο αν οι μισθοί δεν αυξάνονται με προσχήματα ή επειδή η οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική. Όταν βγαίνει ο κάθε κληρονόμος πρωθυπουργός και ανακοινώνει με στόμφο αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού, πρέπει να μπει φυλακή για παραπλάνηση εκλογικού σώματος και οι γραφιάδες της ΕΛΣΤΑΤ ως επίορκοι και παραβάτες καθήκοντος (καθώς εκδίδουν ψευδή στοιχεία για τον πληθωρισμό). Φυσικά, η όλη φάμπρικα των ψευδών στοιχείων πληθωρισμού, επιτρέπει τις τράπεζες να μας κλέβουν (περισσότερο από ότι θα έκλεβαν) και τους πλούσιους να μας κουνάνε το δάχτυλο ότι είμαστε φτωχοί γιατί δεν κάνουμε επενδύσεις... Δεν θέλω ρε κοπανε να αναλάβω ρίσκο! Γιατί η επιλογή μου είναι να επενδύσω ή να βλέπω τα χρήματα μου να χάνουν αξία; Μειώθηκε στη πάροδο του χρόνου ο ιδρώτας που έριξα για να βγάλω χρήματα; Οι περισσότερες επενδύσεις είναι ένα σικέ οικοσύστημα όπου οι insiders αρμέγουν τα κορόιδα.
-
Τον απλό κόσμο, τον ενδιαφέρει να γνωρίζει αν η αγοραστική του δύναμη παραμένει ίδια ή μεταβάλλεται (συνήθως μειώνεται). Η αύξηση στο μπετό πχ, πρέπει να ακολουθείται και από αύξηση των μισθών. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, τότε μας κλέβουν. Αδιάφορο αν οι μισθοί δεν αυξάνονται με προσχήματα ή επειδή η οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική. Όταν βγαίνει ο κάθε κληρονόμος πρωθυπουργός και ανακοινώνει με στόμφο αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού, πρέπει να μπει φυλακή για παραπλάνηση εκλογικού σώματος και οι γραφιάδες της ΕΛΣΤΑΤ ως επίορκοι και παραβάτες καθήκοντος (καθώς εκδίδουν ψευδή στοιχεία για τον πληθωρισμό). Φυσικά, η όλη φάμπρικα των ψευδών στοιχείων πληθωρισμού, επιτρέπει τις τράπεζες να μας κλέβουν (περισσότερο από ότι θα έκλεβαν) και τους πλούσιους να μας κουνάνε το δάχτυλο ότι είμαστε φτωχοί γιατί δεν κάνουμε επενδύσεις... Δεν θέλω ρε κοπανε να αναλάβω ρίσκο! Γιατί η επιλογή μου είναι να επενδύσω ή να βλέπω τα χρήματα μου να χάνουν αξία; Μειώθηκε στη πάροδο του χρόνου ο ιδρώτας που έριξα για να βγάλω χρήματα; Οι περισσότερες επενδύσεις είναι ένα σικέ οικοσύστημα όπου οι insiders αρμέγουν τα κορόιδα.
Δε χωρανε ολοι αυτοι στα κλουβια.
-
Μα έτσι λειτουργεί το σύστημα, εδώ και αιώνες, δεν είναι κάτι νέο.
-
This post is deleted! -
Μα δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Απλά όσο περνάει ο καιρός, τόσο η κατάσταση εκτραχύνεται. Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα... Δεν περιμένω εγώ ως απλός άνθρωπος να μπορώ πχ να ξεπλύνω (ή να μου φυλάξουν) τα 'μαύρα' μου στο Άγιο Όρος (όποιος γνωρίζει, γνωρίζει...), αλλά τουλάχιστον να μην έχω τον απατεώνα που το κάνει, να μου κουνάει το δάχτυλο ή να με νουθετεί. Είναι αυτό που έγραψε κάποιος πριν ότι φάγανε αλλά τουλάχιστον έκαναν έργο (που δεν συμφωνώ ως λογική αλλά τεσπά).
-
Κουλή ψήφισε ο κόσμος τι περιμένεις;
οι αυξήσεις είναι από τον πληθωρισμό αφού αυξάνονται τα πάντα από τρόφιμα μέχρι τσιμέντο. πληθωρισμός είναι εκτύπωση νέου χρήματος.
και να δώσει αυξήσεις στους ΔΥ (που δίνει) αυτό θα τροφοδοτήσει ακόμα τον πληθωρισμό αφού γίνεται με πληθωριστικά χρήματα και οι αυξήσεις θα εξανεμιστούν σε λίγους μήνες (έτσι γίνονταν την δεκαετία του 80 με την ΑΤΑ)
περί ότι είναι άδικο για τους υπόλοιπους που δεν είναι ΔΥ γιατί θα επωμιστούν τον επιπλέον πληθωρισμό.
οι μόνοι που κερδίζουν σε αυτό το σενάριο όσοι έχουν δάνεια ειδικά οι οικογένειες τύπου Σκλαβενίτη με 800 εκατ δάνεια.
-
Ο κόσμος νιώθει (δικαίως) ότι το κράτος αδυνατεί (ή σκόπιμων το πράττει) να ασκήσει κοινωνική πολιτική.
Το μεγαλύτερο θύμα είναι οι συνταξιούχοι, μετά οι μισθωτοί ελεύθεροι επαγγελματίες και τελικά επιχειρηματίες. -
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Κουλή ψήφισε ο κόσμος τι περιμένεις;
οι αυξήσεις είναι από τον πληθωρισμό αφού αυξάνονται τα πάντα από τρόφιμα μέχρι τσιμέντο. πληθωρισμός είναι εκτύπωση νέου χρήματος.
και να δώσει αυξήσεις στους ΔΥ (που δίνει) αυτό θα τροφοδοτήσει ακόμα τον πληθωρισμό αφού γίνεται με πληθωριστικά χρήματα και οι αυξήσεις θα εξανεμιστούν σε λίγους μήνες (έτσι γίνονταν την δεκαετία του 80 με την ΑΤΑ)
περί ότι είναι άδικο για τους υπόλοιπους που δεν είναι ΔΥ γιατί θα επωμιστούν τον επιπλέον πληθωρισμό.
οι μόνοι που κερδίζουν σε αυτό το σενάριο όσοι έχουν δάνεια ειδικά οι οικογένειες τύπου Σκλαβενίτη με 800 εκατ δάνεια.
Οι αυξήσεις δεν είναι μόνο από τον πληθωρισμό. Είναι και από την ύπαρξη καρτέλ, από τους εικονικούς ελέγχους ή τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας. Φυσικά είναι και η ρωσοφαγήτιδα των Βρυξελλών. Το να πετάμε ένα 'είναι ο πληθωρισμός', ξεπλένουμε αυτούς που μας τον ακουμπάνε... Ένα απλό παράδειγμα πχ, το κράτος, μας αναγκάζει να κάνουμε όλες τις συναλλαγές μας μέσω τραπεζών (σωστό ή λάθος, αναγκαίο για πάταξη φοροδιαφυγής ή όχι, αδιάφορο για τη κουβέντα μας). Ιδιωτικών επιχειρήσεων δηλαδή... Όπως αναγκάζει εμάς ως πολίτες, δεν μπορούσε να αναγκάσει και τις τράπεζες (που οι ίδιοι έχουμε ανακεφαλαιοποιήσει) να δώσουν ρεαλιστικά επιτόκια καταθέσεων (ή καλύτερα να μειώσει το spread και να καταργηθούν οι χρεώσεις με το έτσι θέλω); Δεν συζητάω καν για τα μαγειρέματα της ΕΛΣΤΑΤ...
-
Τον απλό κόσμο, τον ενδιαφέρει να γνωρίζει αν η αγοραστική του δύναμη παραμένει ίδια ή μεταβάλλεται (συνήθως μειώνεται). Η αύξηση στο μπετό πχ, πρέπει να ακολουθείται και από αύξηση των μισθών.
δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, το να αγοράσεις σήμερα ένα σπίτι ειναι πλέον είδος πολυτελείας, και πρόσβαση στα δάνεια έχουν καλοί πελάτες που ειναι πάνω απο τον μέσο όρο. Στα 40 μου, θυμάμαι ανθρώπους οταν ήμουν πιτσιρικάς, να αγοράζουν σπίτια, να κάνουν οικογένειες και παιδιά, να ζουν μια ζωή φυσιολογική, όχι πολυτελείας. Σήμερα κάναμε επιστήμη την αγορά ενός ακινήτου για να μεγαλώσει μια οικογένεια τα παιδιά της, και αυτό το θεωρούμε φυσιολογικό, και κάποιοι αναφέρουν κιόλας οτι οι τιμές των ακινήτων αυτές ειναι... Δηλαδή το ακίνητο ειναι απλά ενα επενδυτικό προιόν και τιποτα παραπάνω. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ και εκει φταίει η πολιτεία, που το μετέτρεψε έτσι για να ρουφήξει τα χρήματα των φορολογουμένων, ένα ακίνητο πρώτα ειναι στέγη και μετά επένδυση - και για αυτό πρέπει να προστατεύεται και να ενισχύεται η πρώτη κατοικία. Τέλος, με τους μισθούς Ελλάδας, δν μπορούμε να συζητάμε για ακίνητα 400 ή 500 χιλιάρικα, αυτά μπορούν να τα μαζέψουν πλέον λίγοι μακροπρόθεσμα και να τα ξεχρεώσουν, φαντάζομαι κανένας μας δεν θέλει να ζήσουμε ξανά εποχές 10, οποτε ας επικρατήσει η λογική.
-
Τώρα που λείπει και ο Λαπ....

-
Τα έχω γράψει ξανά και θα στενοχωρήσω κάποιους.
Τα πράγματα που λέει ο ΑΠ για την δεκαετία του 60, μπορεί να μου πόσο χρονών ήταν τότε το ζευγάρι που αγόρασε σπίτι και βασικά πόσο χρονών έγιναν γονείς ?
Ξαναλέω ότι οι ξένοι διαχρονικά ζουν σε μικρότερα σπίτια από ότι εμείς.
Αλλά και η δική μου η γενιά είχε άλλη οπτική. Αναγκαστικά ίσως ή και όχι.
Αρχικά ο κόσμος παντρευόταν σε μικρή ηλικία.
Οι γυναίκες 17-25, οι άνδρες 20-30. Μην ξεχνάτε ότι είχαμε και 2-3 χρόνια στρατό, για αυτό και το μεγαλύτερο εύρος για τους άντρες.
Και έκαναν και γρήγορα παιδιά.
Πως ζούσαν ? Συχνά στο σπίτι των γονιών, μαζί με αδέρφια κλπ.
Εγώ ήμουν στο ίδιο δωμάτιο με τους παππούδες μου μέχρι τα 10 μου χρόνια. Τότε παντρεύτηκε ο αδερφός της μάνας μου και πήρα το δωμάτιο του.
Αργότερα πήγαν και οι παππούδες σε άλλο σπίτι και έτσι από 6 άτομα, μείναμε 3 στο σπίτι. Ενα σπίτι 100 τμ.
Δεν ήμουν ο μόνος βέβαια. Ολοι κάπως έτσι ήταν και σιγά σιγά βελτιωνόταν η κατάσταση.
Τι σπίτια αγοράζαμε όταν μπορούσαμε να φύγουμε από το σπίτι των γονιών ? Μα δυάρια και τριάρια. Παλιά βέβαια, με επιδότηση από τους γονείς, ίσως και άλλους συγγενείς και ένα μικρό δάνειο.
Και αργότερα πήγαμε σε μεγαλύτερα σπίτια.
Σήμερα το πρόβλημα είναι λόγω της επίθεσης που έκανε ο ΓΑΠ για προφανείς λόγους στα ακίνητα, όπως και οι άλλοι μετά από αυτόν, δεν χτίστηκαν σπίτια, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε λίγα σπίτια σε προσφορά και αυτά να μπορούν οι ιδιοκτήτες να τα ζητάνε ακριβότερα.
Και βέβαια κάνουν άριστα, όπως άριστα έκαναν οι έξυπνοι αγοραστές που αγόρασαν τζάμπα στην κρίση.Οι ηλίθιοι είναι πάντα οι χαμένοι.
Θα αλλάξει κάτι ? Προφανώς όχι. Ο λόγος είναι ότι η προσφορά μειώνεται συνέχεια. Ειδικά στα εμπορικά τμ από 55 - 110.
To έχω ξαναβάλει...
https://www.xe.gr/property/times-akiniton
Μήν κοιτάτε τις τιμές, κοιτάτε πόσο μειώθηκε από πέρσι φέτος η προσφορά.
Στην Αθήνα κάπου 15 % λιγότερα σπίτια μεσοσταθμικά.
Στον Πειραιά σχεδόν 20 % λιγότερα.
Στο Χαλάνδρι το ίδιο.
Οπότε μην πετάτε στα σύννεφα.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ