-
Εντωμεταξύ έχω βρει ίσα με 6-7 πηγές! Μελέτες σχεδιασμού αμαξωμάτων αυτοκινήτων και κόστος παραγωγής, βρήκα αναφορές για το τριγωνικό παραθυράκι που πολλοί κατασκευαστές αναφέρουν πως επηρεάζει την γραμμή παραγωγής και το κοστος κατά ένα μικρό ποσοστό, μονάχα από αυτήν την επιλογή στον σχεδιασμο του αυτοκινήτου, αλλά ο Φανης λέει τα δικά του και πιστεύει πως έχει και δίκιο!!!
Γενικότερα σύμφωνα με τις πηγές μου η Dacia με τις αλλαγές σε αυτά τα σημεία του a pillar όπως και σε άλλα σε όλο το αμάξωμα και στην δομή του, αθροιστικά κατάφερε να μειώσει κατά 15% το κόστος κατασκευής των οχημάτων της συγκριτικά με την Renault παρά τις κοινές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί
Τεσπα δεν θέλω να χαλάσω το νήμα!
-
Ναι ναι το Σε τριο με καθρεπτη στην πορτα ειναι πιο ποιοτικο και ακριβο στην παραγωγη απο την S class.
-
Σου μιλώ για οριακό κόστος κατασκευής σε συγκεκριμένες κατηγορίες.
Εσυ μου συγκρίνεις αυτοκίνητα άλλων ελαστικότητων ως προς τα μοναδιαία και οριακά κόστη τους.
Από τους άλλους το περιμένω από εσένα όχι.
Αυτό που έγραψα ισχύει. Το αναφέρουν και μελέτες και συγκεκριμένα τεχνικά άρθρα. Τέλεια και παύλα.
Δεν το συνεχίζω….
Τι καφέ πίνεις;;;;Σου αρέσει το Clio? Αυτό έχει σημασία
-
-
Και εμένα πολύ ή πολλή
-
Ενώ το είχα κράξει για την σχεδίαση του μόλις το πρωτοείδαμε, πλέον όσο περισσότερο το βλέπω τόσο περισσότερο μου αρέσει!
Τέλεια εναλλακτική για χαμηλό αυτοκίνητο εκεί που έχουν πάει οι τιμές στα C hatch, για οικογένεια με ένα παιδί σίγουρα, και για δύο θεωρώ πως μια χαρά θα είναι.
Μου άρεσε που έχει και android λειτουργικό το multimedia του για να κατεβάζεις τις εφαρμογές που θέλεις.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να χάσω 10-15 κιλακια για να είναι πιο άνετα πίσω τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν. Πρέπει να ξεκινήσω άμεσα μάλλον εκείνα τα χαπακια ozempic πως τα λένε.
-
Τα Austral & Clio vi είναι κουκλιά. Το f/l Captur & το Symbioz μου έκατσαν εξ αρχής στο λαιμό. Το Clio το θεωρώ τόσο όμορφο που αν ψώνιζα στη κατηγορία δεν θα κοιτούσα κάτι άλλο.
-
Έχουμε κάποια ένδειξη για ανακοίνωση τιμών?
-
Πανέμορφο πάντως!!
-
-
@a-d-p said in Renault Clio VI:
@kkostask said in Renault Clio VI:
Γαλλία
Γαλλία τις είδα, εδώ να δούμε πότε….
-
Και εγώ τις είδα και συνέχυσα το σφουγγάρισμα
-
@a-d-p said in Renault Clio VI:
Γαλλία
Γαλλία τις είδα, εδώ να δούμε πότε….
Στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο, όπως κάθε νέο αυτοκίνητο
Λίγο φθηνότερες από Γαλλία οι μικρές εκδόσεις και πολύ ακριβότερες οι esprit alpine -
Εγώ έβλεπα του υβριδικού
Πάντως είναι κουκλί
-
Όμορφο είναι αλλά είναι πολλά τα σχεδόν 4k διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης έκδοσης (που βρίσκω και τη πιο 'σωστή'). Αν προσφέρουν το LPG με μικρή επιβάρυνση, πιστεύω θα είναι καλή επιλογή για μαζεμένο αυτοκίνητο-χιλιομετροφάγο. Στη χειρότερη, κάποιος πηγαίνει σε sandero. Ελπίζω στο τελευταίο να μη κάνουν τις μλκιες με 6αρι σε stepway και 5αρι σε απλό...
-
Θα έχει τον νέο κινητήρα υγραερίου!
Για να δούμε!
-
-
Σύγκριση τιμών Clio 5 vs Clio 6 στη Γαλλία
Clio V_________Evolution______Techno_______Alpine
Tce 90---------------21700€_______23200€
eco G-100--------21200€_______22700€
E-tech 145---------24500€_______26000€_______28300€Clio VI
Tce 115_______19900€_________23900€
E-tech 160____24600€_________27600€_______29300€Δηλαδή στο Clio 5 είμαστε φθηνότεροι
-
Ισπανικές τιμές
Los precios del nuevo Renault Clio en España
Renault Clio evolution TCe 115 CV: 18.900 euros
Renault Clio evolution full hybrid E-Tech 160 CV: 24.990 euros
Renault Clio techno TCe 115 CV: 23.340 euros
Renault Clio techno full hybrid E-Tech 160 CV: 27.740 euros
Renault Clio esprit Alpine full hybrid E-Tech 160 CV: 29.740 euros -
@ad276 said in Renault Clio VI:
Ισπανικές τιμές
Los precios del nuevo Renault Clio en España
Renault Clio evolution TCe 115 CV: 18.900 euros
Renault Clio evolution full hybrid E-Tech 160 CV: 24.990 euros
Renault Clio techno TCe 115 CV: 23.340 euros
Renault Clio techno full hybrid E-Tech 160 CV: 27.740 euros
Renault Clio esprit Alpine full hybrid E-Tech 160 CV: 29.740 eurosΕκεί είναι ακόμα χειρότεροι... 4.440 ευρώ διαφορά μεταξύ βενζίνης evolution και techno!
Renault Clio VI